Fjelltur i Colombia

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 14 dager 9 - 16 deltakere Fra Kr. 49 900,-

I januar reiser vi på en innholdsrik rundtur i Colombia, til det vi mener er noen av de flotteste områdene i dette vakre landet. Turen inkluderer en fem dager lang fjelltur til den 5221 meter høye vulkanen Tolima, overnatting på en vakker kaffefarm, samt vakre strender og karibisk kultur.

Høydepunkter

 • Fantastiske fjell
 • Vakkert kulturlandskap i Colombias kaffedistrikt
 • Karibisk atmosfære og vakker arkitektur i Cartagena
 • Sykkeltur i bilfrie Bogota

Colombia er et land med enorm variasjon - palmer og vakre strender ved stillehavskysten og den karibiske kysten, Amazonasregnskogen som dominerer i sør, samt høye, snøkledde fjell. I Los Nevados-fjellene går vi fra vakkert kulturlandskap der det dyrkes kaffe og appelsiner, gjennom knallgrønn regnskog og under høye palmer, til kuldegrader og evig is når vi bestiger den 5221 meter høye Tolima-vulkanen. Vulkanen ligger i Parque Nacional Los Nevados, som regnes av mange som Colombias vakreste nasjonalpark. Vi feirer fjellturen på en vakker kaffefarm og får en introduksjon til hvordan kaffedyrkingen foregår, før vi etter hvert reiser ut til Cartagena ved kysten. Dette er en av Colombias (og hele Sør-Amerikas) flotteste og mest interessante byer med spennende historie og flott koloni-arkitektur. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Denne fjellturen går opp til drøyt 5200 meter, og noen vil oppleve toppstøtet som krevende på grunn av høyden. Tempoet er rolig, men dagsetappene på de lengste dagene er forholdsvis lange. Vi går med dagstursekk og får fraktet all bagasjen med hester opp og ned. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka eller i fjellet er god oppladning.

På fjellturen bor vi enkelt på flersengsrom på små fjellgårder eller i telt.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Pass og visum, vaksinasjoner og helse

Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Colombia, kun vanlig pass - ikke nødpass. Det gis tillatelse til opphold i 90 dager, men man må være oppmerksom på at man kan få stemplet en kortere oppholdsperiode i passet, og da må man presentere seg for å få forlenget oppholdet hos landets immigrasjonspoliti.  

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Bogota, Cartagena-Oslo
 • Overnatting i dobbeltrom (enklere overnatting i tre netter på fjellturen)
 • Alle måltider (utenom ankomst- og avreisedag)
 • Lokalkjente guider
 • Norsk guide fra Hvitserk
 • Omvisning på kaffefarmen Hacienda Venecia
 • All lokaltransport (fly og buss/jeep)

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring (les mer om forsikring her: Reiseforsikring - Hvitserk)
 • Eventuelt enkeltrom (ikke dag 8-9)
 • Tips (regn med ca 100 USD)
 • Alkoholholdig drikke til maten
 • Tilslutningsfly fra andre byer enn Oslo

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge til Bogota

Overnatting Hotell

Vi flyr via Amsterdam direkte til Bogota og innlosjerer oss på et hyggelig hotell sentralt i den colombianske hovedstaden.

dag

2

Sykkeltur i Bogota

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M

På søndagene stenges gatene i Bogota for bilister så syklistene (Colombia er et sykkelland!) skal få oppleve byen. På sightseeing-turen er vi innom noen av byens høydepunkter – blant annet det imponerende gullmuseet. På kvelden har vi en hyggelig velkomstmiddag.

dag

3

Klare for fjelltur!

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M

Etter frokost tar vi flyet til Salento som ligger i Colombias kaffeområde. Salento er en liten, trivelig by med flott arkitektur og spennende historie – og en lokalkjent guide viser oss rundt på markedsplassen og i de fargerike gatene. Byen ligger på omtrent 1900 meter over havet, og er vi heldige får vi utsikt mot de omkringliggende fjellene. De neste dagene skal vi gå fra vakkert kulturlandskap der det dyrkes kaffe og appelsiner, gjennom knallgrønn regnskog og under høye palmer, til kuldegrader og evig is når vi bestiger den 5221 meter høye Tolima-vulkanen.Foto: Sveinung Myrlid

dag

4

Fjelltur i Los Nevados

Overnatting Fjellgård
Måltid F, L, M
Tid 6-7 timer
Stigning 1058 m
Avstand 10,7 km

Vi blir hentet og kjørt med gamle jeeper inn den svært vakre og knallgrønne Cocora-dalen der man blant annet ser verdens høyeste palmer (inntil 60 meter). Innerst i dalen møter vi hestekarene som skal frakte bagasjen vår på fjellturen. Dagens etappe er omtrent syv timer og går opp til fjellgården Finca La Argentina (ca. 3400 moh). Fjellgården er svært enkel og rustikk. Den har masse sjarm og vakker beliggenhet i overgangen fra skogen og til paramoen, det spesielle gresskledde, høyereliggende landskapet i fjellene i Sør-Amerika. Foto: Sveinung Myrlid

dag

5

Akklimatisering - såvidt over 4000 moh.

Overnatting Fjellgård
Måltid F, L, M
Tid 4-5 timer
Stigning 536 m
Nedstigning 250 m
Avstand 10 km

Vi går høyere opp i paramoen - og beveger oss over et fjellpass som så vidt overstiger 4000 moh. Her har vi fantastisk utsikt over de omkringliggende toppene og turen går videre til La Primavera (ca. 3800 moh), en annen enkel og rustikk gård som tilbyr overnatting. Dagens tur er omtrent fem-seks timer og sikrer best mulig akklimatisering og større toppsjanser på Tolima.Foto: Sveinung Myrlid

dag

6

Gjennom mektig landskap

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 4-5 timer
Stigning 576 m
Avstand 8,5 km

Hestene frakter bagasjen videre og vi går gjennom det vulkanske landskapet i Los Nevados nasjonalpark mot vulkanen Tolimas highcamp, der vi skal tilbringe natten i telt. Kanskje ser vi kongeørn eller kondorer – og sannsynligheten er stor for at vi er nesten de eneste turistene i det urørte fjellområdet. Turen til highcamp (4345 moh) tar omtrent 5 timer.

Parque Nacional Los Nevados regnes av mange som Colombias vakreste nasjonalpark. Navnet betyr «De snøkledde», og i nasjonalparken finnes flere «Nevados» – snøkledde fjelltopper. Tolima er det mest populære turmålet i området.

Foto: Sveinung Myrlid

dag

7

Toppstøt Tolima (5221 mph.)

Overnatting Fjellgård
Måltid F, L, M
Tid 8-10 timer
Stigning 876 m
Nedstigning 1452 m
Avstand 11,2 km

I dag er det tid for toppstøtet på den 5221 meter høye vulkanen. Los Nevados betyr de snøkledde, og de siste parhundre høydemetrene mot toppen går på bre. Her bruker vi stegjern. Turen er forholdsvis enkel teknisk sett, men er fysisk krevende. Vi nyter den magiske utsikten før vi snur og starter på turen ned til gården La Primavera. 
Foto: Sveinung Myrlid

dag

8

Gjennom regnskogen og til kaffefarmen

Overnatting Hacienda
Måltid F, L, M
Tid 6-7 timer
Nedstigning 1344 m
Avstand 18 km

Vi sier farvel til det gresskledde, åpne landskapet og beveger oss siste etappe ned i regnskogen og tilbake til Cocora-dalen, dette er en 6-7 timers fottur. Her blir vi hentet og kjører (3 timer) til Hacienda Venecia, en kaffefarm som flere ganger har vunnet priser for sin gode kaffe. Dette er et perfekt sted for å nyte livet etter dagene på fjellet – her er det kolibrier i hagen, svømmebasseng, hengekøyer under trærne og god mat. Foto: Sveinung Myrlid

dag

9

Kaffekurs og avslapping

Overnatting Hacienda
Måltid F, L, M
Transport Minibuss

Vi hviler ut støle muskler og lærer alt vi vil om kaffe. På kaffeomvisningen på gården lærer vi hvordan kaffe er produsert og foredlet – og vi lærer hvordan man skal lage den aller beste espressoen. Ettermiddagen tilbringes med en god bok i hengekøyen, ved bassengkanten eller på tur rundt i kulturlandskapet ved Hacienda Venecia.

dag

10

Avslapping på kaffefarmen

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M

Hele dagen står til fri disposisjon på våre tidligere Colombiasgjesters favorittsted på turen! Det er muligheter for å dra på en ridetur, eller du kan bare slange deg på terrassen med en god bok. 

dag

11

Til den karibiske kysten

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M

Vi forlater kaffeområdet og setter kurs for Karibien! Vi flyr via Bogota til Cartagena, der vi innlosjerer oss på et veldig trivelig hotell i den historiske gamlebyen. På ettermiddagen får vi omvisning i den romantiske byen, som er omgitt av en 13 kilometer lang steinmur. Gamlebyen i Cartagena er på verdensarvlisten til UNESCO på grunn av sine godt bevarte gater, kirker, sjarmerende, små plasser og sin spesielle arkitektur. Foto: Matti Bernitz

dag

12

Cartagena

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M

Vi fortsetter å utforske vakre Cartagena. Byen er den vakreste og mest interessante i Colombia og var svært viktig for de spanske kolonistene på 15- og 1600-tallet – og var en av spanjolenes aller viktigste havnebyer i Sør-Amerika og var blant annet sentral i slavehandelen. Vi får både tid til å utforske klostre, fort og den historiske arkitekturen – så vel som de små bodene som selger frukt, grønnsaker, fisk og sjømat. Den siste kvelden i Sør-Amerika nyter vi solnedgangen over det karibiske hav fra de gamle bymurene, før vi har en avslutningsmiddag med lokale spesialiteter! Cartagena.

dag

13

Hjemreise

Overnatting Fly
Måltid F

Etter en rolig formiddag i Cartagena der vi har tid til å nyte varmegradene og benytte shoppingmulighetene, drar vi tilbake til flyplassen og tar nattfly hjemover.

dag

14

Ankomst Norge

Eventyret er over. Colombia er garantert et land som har overrasket – og et land som har gitt et helt annet inntrykk enn det mange nok hadde sett for seg!

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Bogota ligger på 2650 meter, så her kan du forvente deg varme dager (20-25 grader) og kalde netter (5-15 grader). På fjellturen kan temperaturene krype ned mot null om nettene. Salento og kaffefarmen ligger på 1800 meter, her er det behagelig temperatur også om nettene. I Cartagena er det varmt året rund, mellom 30 og 35 dager. Det er i utgangspunktet relativt lite regn i januar og februar, men det kan likevel samle seg skyer om ettermiddagene og gi oss noen regnskurer.

Det er mulig å leie hjelm, isøks og stegjern i Salento. Vi får utdelt liggeunderlag før fjellturen, så dette trenger du ikke å ta med.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. 2 tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke som går utenpå alt annet tøy. Den må ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein. Det er varmt i lavlandet.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene på fjellturen, og er varmt i lavlandet og ved kysten.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull til toppnatta kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter

Tykke, varme og store votter. Gjerne av dun.

Hansker

Et par gode hansker.

Vanter

 

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god plass til tykke sokker. Det er viktig at sålen er stiv slik at stegjernene sitter godt på.

Joggesko/trekkingsko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet.

Stegjern

Kontroller at disse sitter godt på skoene før du reiser. Kan leies i Salento.

Klatresele og skrukarabin

Vanlig klatresele eller alpinsele, og skrukarabin. Husk at den skal utenpå alt av tøy.

Isøks

Det er fint med litt lengde slik at du kan støtte deg på den når du går. Kan leies i Salento.

Klatrehjelm

Finn en som passer godt på hodet. Må ha plass til lue under. Kan leies i Salento.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid.

Stor duffelbag

Ca 100-140 liter.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen.  Du bør velge en varm pose som tåler minimum -10°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 – 3 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Vannrensetabletter

Til drikkevannet underveis

Termos

1 liter. Ståltermos med stor åpning.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding, energibarer eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekt, men du må beregne å ha med penger til tips, visum og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs.

Lett langbukse

Samme type som du bruker om sommeren i Norge.

Badeklær

 

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 20. jan 2024 fre 2. feb 2024
Ledige plasser
Kr. 49 900,-