Fottur på Galapagos og i Amazonas

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur, Safari Nivå 2 15 dager 10-15 deltakere

Drømmetur! Galapagosøyene er et av de aller mest unike naturreservat i verden. Dyrelivet her finner man ikke maken til noe annet sted. Vi skal også besøke Amazonasjungelen - begge deler på Hvitserk-måten med fotturer, snorkling med sjøløver og mye mer.

Høydepunkter

 • Nærkontakt med det helt spesielle dyrelivet på Galapagos
 • Snorkle med sjøløver og havskilpadder
 • Besøk i regnskogen med overnatting på økolodge i Amazonas
 • Møte med indianerfolket i Yacuma
 • Bade i varme kilder i Papallacta
 • Quito med sitt koloniale bysentrum og ekvatorsenteret

Det er nok bare å si Galapagosøyene, så får du gåsehud. Fordi det står høyt på "bucketlisten" din. Fordi det ikke finnes maken. Ikke la det bli med drømmen - reis nå!
Vi har satt sammen et program som vi mener er en drømmetur, selv for den mest bereiste turist. En tur som gjør at du føler deg forandret når du kommer hjem. Her kommer du så tett på dyrelivet som du knapt trodde var mulig.

Galapagosøyene

Øyriket ligger i 1000 kilometer ut i Stillehavet fra Ecuador, men det føles som å være på en annen klode når du må passe deg for ikke å snuble i kjempeskilpadder, og nysgjerrige sjøløver stirrer inn i dykkemasken din. De rosa flamingoene vader i den grunne dammen. Du får nærbilde av de spesielle fuglene uten å bruke telelinse og de høyst levende forhistoriske øglene stirrer på deg når du forstyrrer dem i solbadet!
Galapagosøyene har stor tiltreknigskraft fordi de er kjent verden over for sitt spesielle dyre- og fugleliv. Selv om området er nasjonalpark, er det uvisst hvor lenge dyrene vil holde seg uberørt av mennesker og de innførte dyreartene. Nå har du muligheten til å bli en del av det begrensede antall turister som får reise til Galapagos hvert år.
Vi skal ha noen innholdsrike dager på de spesielle øyene. Vi gjør det på Hvitserk-måten, med øyhopping, fotturer og snorkling med de artige, nysgjerrige sjøløvene. Vi bor på forskjellige øyer i det vulkanske øyriket.

Amazonasjungelen

På eventyret vårt i Ecuador starter vi med å besøke Amazonas tette regnskog, som skjuler en av verdens rikeste habitater. Vi bor på en trivelig økolodge inne i jungelen, hvor vi blant annet skal gå fotturer blant fargerike fugler, som king fisher, hegre og "punkeren" Hoatzin. På utfluktene våre kan vi se flokker av ekornaper, fargerike papegøyer og bråkete skrikaper som svinger seg fra tretoppene høyt over oss. I elven nedenfor lodgen vår fisker vi piraya, som du får smake til middag. Vi lærer om planter og vekster, som brukes som medisin og til helberedelse den dag i dag.

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

Privat tur

Hvis du ønsker å reise på denne turen med familien eller vennegjengen som privat tur, ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den for dere i tidsperioden dere ønsker å reise.

Denne turen kan fint kombineres med å reise til Peru for fottur på Inca Trail til Machu Picchu - som også gjerne er på "bucketlisten" til de fleste. Du kan lese mer om turene våre i Peru her.

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo
 • All overnatting på turen
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Landet ligger på vestkysten av Sør-Amerika, på ekvator, som også forklarer navnet på landet. Landet blir grovt delt inn i tre soner: høylandet Andes, la Sierra, deler landet på langs. I vest har man kystområdet la Costa, og i øst det lavtliggende området som er dekket av Amazonasregnskogen, el Oriente. Regnskogen i Amazonas er kjent for å ha det største artsmangfoldet i verden. Dette anses imidlertid for truet av oljeproduksjonen og i senere år også av stor-skala gruvedrift.

Galápagosøyene er en del av Ecuador, og ble dannet som følge av vulkanske aktiviteter for 1-3 millioner år siden. Øygruppen er en egen nasjonalpark på UNESCOs verdensarvliste. Galapagosøyene er kjent for en helt spesiell natur -og dyreliv, med blant annet elefantskilpadder og unikt fugleliv. Det var her Darwin fant sitt materiale til å skrive "Artenes opprinnelse", som er så viktig i naturvitenskapen.
Ecuador er verdens største produsent av bananer, men etter funn av olje i 1967 har oljen blitt en av landets største inntektskilder.

Foruten et særegent dyreliv, har Galapagosøyene behagelig klima året rundt, hvite strender og turkisblått vann. Hver øy har et særegent landskap, fra måneaktige landområder med svarte vulkanske bergarter til frodige laguner og nydelige strender i forskjellige farger. Ikke glem at du nå trer inn i dyrenes rike. Det unike habitatet er hjem til en rekke arter som ikke lever noe annet sted i verden, noe som gjør de desto mer sårbare for ytre påvirkninger. Vis respekt mens du lar deg fascinere av blue footed booby, høylytte sjøløver, dykkende pingviner og enorme skilpadder både på land og i havet. Etterkommere av nordmenn som utvandret bor fortsatt på Galapagos, men den fastboende befolkningen er relativt liten og konsentrert på to-tre øyer og i noen få landsbyer.

Vanskelighetsgrad

Dette er ikke en fysisk veldig krevende tur, men du må kunne gå enkle fotturer på 2-5 timer på skogs- og fjellunderlag. På Galapagosturen er det tid til bading og soling, og i jungelen blir det god tid hver dag til å slappe av i lodgen.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på Lodge i Yacuma nasjonalpark i Amazonas. Lodgen har tatt økoturisme på alvor og er integrert i naturen. Enkle, men romslige hytter, egen terrasse og fin beliggenhet i jungelen. Ellers på turen bor vi i dobbeltrom på turistklassehotell med god standard, om ikke annet er oppgitt. 

Klima

Temperaturen ligger normalt på mellom 20 og 30 grader på Galapagosøyene året rundt. Det kan være kaldt i vannet, så det kan være nødvendig med våtdrakt når du skal snorkle over lengre tid. I Amazonas er det varmt og fuktig, med temperatur på 24-30 grader året rundt. Quito ligger på over 2.500 moh, og her er det noe kjøligere. Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Amerikanske dollar (USD) er offisiell valuta i Ecuador. Det kan være vanskelig å bruke reisesjekker utenfor storbyene. Det finnes minibanker for bruk av kort (Visa og MasterCard). Det enkleste er å ta med seg kontanter, selv om eksempelvis mange restauranter tar kort. Nasjonalparkavgiften må betales i USD-kontanter (USD 100) og det samme gjelder flyplassavgiften ved avreise.

Tid og tidssoner

Det er 7 timers tidsforskjell mellom Norge og Ecuador ved sommertid i Norge. 6 timer ved vintertid. Når klokken er 12:00 i Norge i november, er den 06:00 i Quito, mens på Galapagos er den 05:00.

Pass og visum

Det er ikke nødvendig med visum for nordmenn. Ved ankomst får man nødvendig oppholdstillatelse for inntil 90 dager. Ingen andre papirer enn pass er nødvendig å vise ved ankomst. NB: Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly fra Oslo t/r Ecuador på turistklasse, inkl flyskatter/avgifter
 • Norsk, Hvitserk-turleder på hele turen.
 • Inneriksfly fra Quito til Galapagoøyene
 • Guidede fotturer på Galapagosøyene
 • Mulighet for snorkling hver dag på Galapagosøyene
 • 4 dager i Amazonas regnskog med fotturer og utflukter i båt
 • Overnatting i Quito samt sightseeing i byen
 • All innenlandstransport ifølge programmet
 • All innkvartering ifølge programmet, inkl. frokost
 • Aktiviteter ifølge programmet
 • Måltider som er nevnt i programmet
 • Kunnskapsrik naturguide på Galapagos og i Amazonas

Pris inkluderer ikke

 • Nasjonalparkavgift Galapagos (USD 110)
 • Drikkevarer
 • Personlig utstyr
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkelte middager og lunsjer, se dag til dag-program
 • Utgifter av personlig art
 • Tips til guide og hjelpere på Galapagosøyene og i Amazonas
 • Flyplassavgift ved utreise fra Ecuador (ca USD 42)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Be om tilbud
 • Enkeltromstillegg (på forespørsel, kr 7.500,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi kan skreddersy dette programmet for familien eller vennegjengen din, ta kontakt for nærmere informasjon.
Ønsker du å kombinere denne turen med f.eks fottur på Inca Trail og Machu Picchu i Peru, ta kontakt så hjelper vi deg med dette.

Dag for dag

dag

1

Avreise til Quito

Overnatting Hotell
Måltid -/-/M

Ecuadors hovedstad QuitoAvgang fra Oslo tidlig på morgenen til Ecuadors hovedstad, og vi ankommer Quito på ettermiddagen lokal tid. Vi blir møtt av våre lokale venner, og kjører til hotellet i Quito (1,5 t). Vi har kvelden fri til å rusle i byen eller slappe av. Felles velkomstmiddag på kvelden, hvor vi går igjennom de neste dagenes program.

 

dag

2

Quito - gamlebyen og ekvatorlinjen

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M

I dag besøker vi gamlebyen med sine vakre, smale gater og de koloniale kirkene San Francisco og La Compañia, og mange flere interessante landemerker. Deretter får vi en kort stopp på El Panecillo-høyden hvor vi får en fantastisk utsikt over den vakre byen. På ettermiddagen besøker vi ekvatormonumentet og etnografisk museum, og vi får et innblikk i kolonibyene fra tidligere århundrer. Hvis du ikke har stått med ett ben på hver side av ekvatorlinjen før, har du sjansen nå! Vi kjører tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

dag

3

Mot Amazonas - kolibrier og tåkeskog

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid ca 2 timer

Etter frokost setter vi oss i minubussen og kjører mot Amazonas. Det er et stykke å kjøre, så det blir noen stopp underveis, blant annet med en overnatting i den vakre tåkeskogen Mindo. Vi tar en god pause der de ørsmå kolibriene holder til. De fargerike, bittesmå fuglene kan fly både baklengs, sidelengs og stå helt stille i luften. Dette er en flott mulighet til å få tatt noen sjeldne, og flotte bilder. Etterpå kommer vi til haciendaen (plantasje) og finner rommene våre for natten. Vi får et guidet besøk til plantasjens store hage hvor vi kan plukke frukt fra trærne. På hacienda-museet lærer vi om stedets historie. Her vokser det også kakaobønner og vi får lære om prosessen med sjokoladeproduksjon. Etter dette, kan de som ønsker, bli med til Tayos-juvet, med flere sjeldne fuglearter. Vi overnatter på plantasjen, og spiser middag med velsmakende, lokale retter.

Den bittelille Kolibrien kan fly baklengs! Foto: Rasmus Ramstad

dag

4

Amazonas regnskog

Overnatting Jungellodge
Måltid F/-/M
Tid 7-8 timer

Etter frokost fortsetter vi turen mot regnskogen. Fra byen Tena fortsetter vi å kjøre i omtrent en time til vi kommer til bredden av Napo-elven. Vi kjøper de siste nødvendige tingene, som for eksempel batterier, snacks etc. Etter en 25 minutters tur i motorisert kano, kommer vi til vår fantastiske økolodge. På hytta blir vi ønsket velkommen med den tradisjonelle drikken "Guayusa". Denne inneholder vitaminer og koffein i mye større konsentrasjon enn kaffe, noe som gjør den til en ideell drink om morgenen for en produktiv dag i jungelen. Vi sjekker inn i våre komfortable, tradisjonelle bungalower. Solcellepanel gir varmt vann i dusjen, og lys om natten. Etter at vi har funnet oss til rette, tar vi en kort fottur til den "skjulte lagunen", ideell for fugletitting i sine naturlige omgivelser. F.eks. king fisher, hegre, og kanskje en av de mest underlige og interessante fuglene i Amazonas; Hoatzin, som også er kjent som "sigøynerhøne" og "stinkfugl", med blått ansikt og "punkehår". Her vil vi også prøve å fiske etter den legendariske Pirayaen, som du kan spise til middag på hytta hvis du fanger en! Vi går tilbake til lodgen til middag, og de som ønsker kan være med på en spennende nattvandring.

I regnskogen lærer vi om planter som brukes til helbredelse og mat. Foto: Rasmus Ramstad

dag

5

Utflukter i regnskogen

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Etter en solid frokost begynner vi turen som skal ta oss dypt inn i jungelen. Du kan velge mellom flere aktiviteter som blant annet fottur med den innfødte guiden som viser oss ulike fuglearter, medisinske planter og deres bruk i helbredende ritualer. På turen kan vi være heldige og se apekatter, tapirer eller capybaras. Eller du kan være med på en lengre fottur til "flaggermusgrotten". Underveis får vi se mange plantearter som brukes til helbredelse og til mat. Inne i grotten, som ikke har blitt fullstendig utforsket ennå, holder amazonas-flaggermusen til. Denne grotten betraktes som hellig av lokalbefolkningen, og er et sted hvor sjamanen kommer for å utføre sine hellige ritualer. Tilbake i leiren spiser vi deilig lunsj med lokale retter. Vi slapper av litt, og etter lunsj besøker vi det lille Kichwa Chontayacu-samfunnet, med sin enkle og rolige livsstil. Kaffe, bananer, kakao, kassava, papaya, ananas og appelsiner produseres her og gir avlinger til innbyggerne i jungelen. Her kan du også kjøpe med lokalt produsert håndverk som små potter, halskjeder, armbånd og mye mer. Hvis vi har tid, blir det morsomme vann-aktiviteter som kajakkpadling og baderinger nedover elven. På ettermiddagen går vi tilbake til leiren, spiser middag og snakker om dagens opplevelser ved leirbålet om kvelden.

dag

6

Full dag med jungelaktiviteter

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Chontayacu, som er den lille elven som renner ved siden av lodgen, har gitt navnet til det lokale Kichwa-samfunnet som arbeider på lodgen vår. Elven har en vakker foss, og dagens fottur er på tre timer gjennom det spesielle landskapet her i jungelen. Det er krevende terreng ved fossen, men vel verdt turen. Er vi heldige, får vi høre ropene til oropendola-fuglen, som har redene sine hengende fra trærne som vanndråper. Vi går tilbake til lodgen for lunsj og en velfortjent hvil. Har du en gullgraver i magen er det bare å glede seg, for nå skal vi ned til elven for å lære den tradisjonelle måten å lete etter gull. Vi får også en innføring i bruk av blåserør, og vi får se hvordan man lager en kopp varm sjokolade med lokalt dyrket bønner. I kveld skal vi nyte en hyggelig avskjedsmiddag og den gode stemningen ved leirbålet, før det er på tide å legge seg og lytte til jungelens lyder.

Vi får prøve blåserørene man bruker å til "skyte" piler med. Foto: Rasmus Ramstad

dag

7

Varme kilder i Papallacta

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-
Tid ca 2 timer

I dag skal vi forlate jungelen. Før vi reiser, kan de som er interesserte, stå opp tidlig og bli med å se de mange fugleartene i jungelen. I skumringen går vi til utsikten ved lodgen for å oppleve at jungelen våkner til liv med alle sine lyder. Herfra har vi en imponerende utsikt over amazonasjungelen! Vi spiser frokost før vi sier farvel til våre venner her i Amazonas. Vi går ombord på kanoen vår for å komme tilbake til San Pedro de Sumino. Herfra blir vi kjørt til de berømte varme kildene i Papallacta, hvor vi kan ta en avslappende dukkert i naturlig, varmt vann etter dagene med jungelaktiviteter. Overnatting i Papallacta. 

dag

8

1000 km ut i havet, til Galapagos

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-
Tid 2-3 timer

Etter frokost blir vi kjørt til Quito flyplass, hvor vi - etter å ha kjøpt Galapagos Transit Cards - flyr ut i Stillehavet til de fantastiske Galapagosøyene. Øygruppen er på UNESCOs verdensarvliste og her har det unike plante- og dyrelivet har oppstått som følge av deres totale isolasjon fra fastlandet. Ved ankomst blir vi møtt av guiden vår. Vi tar buss til Itabaca-kanalen som vi krysser  ombord i en ferge. På Santa Cruz-siden av kanalen venter transporten vår. Vi tar en utflukt til høylandet på Santa Cruz, og spiser lunsj på en lokal gård hvor vi får oppleve de gigantiske skilpaddene i sitt naturlige miljø her på øya. Galapagosøyene er vulkanske, og i løpet av dagen skal vi også besøke lavatunneler, før vi ankommer Puerto Ayora og hotellet vårt for natten.

På Galapagosøyene tar man livet med ro. Foto: Magnus Hendis

dag

9

Santa Cruz med Tortuga Bay beach

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

På morgenen skal vi gjøre den berømte Bahía-turen i Santa Cruz. Vårt første stopp er "La Lobería", som er en liten øy med lekne sjøløver som elsker å svømme med mennesker. Videre skal vi til Shark Channel, som er en sprekk som oppsto på grunn av magmatiske hevelser, og her liker den blå haien å hvile. Vi finner mange marine fugler blant lavastiene vi går på. Etterpå besøker vi Kjærlighetskanalen, et ideelt sted for landskapsfotografering. Vårt neste stopp er Franklin Bay, hvor det er havskildpadder og rokker. Pelikaner og hegrer ruger her, litt avhengig av årstid. Til slutt går vi til "Las Grietas", som er en 15 minutters fottur på lava-bergarter, og hvor vi kan se Darwin-finker, kyst- og lagunefugler, og endemiske vekster. Her er det ideelt for snorkling, og vi skal såklart hoppe uti det klare vannet. Vi går tilbake til Puerto Ayora og spiser lunsj på en av de mange trivelige restaurantene i hovedgaten. Etter lunsj går ture videre til Tortuga Bay, sannsynligvis den vakreste stranden i øygruppen. Etter en times gange omgitt av unik vegetasjon og fauna, kommer vi til den første stranden. Her kan bølgene være sterke, i så fall går vi i ytterligere 10 minutter til en mer rolig del av stranden. Her kan vi bade og snorkle, eller bare slappe av på sandstranden. Her finnes både en sjøløvekoloni og marine iguaner. Vi overnatter på samme hotell.

Fugler (Blåfotsuler) med blå føtter finnes ingen andre steder i verden!

dag

10

Ny øy - fottur til vulkanen

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/-

Tidlig om morgenen går vi til havnen i Santa Cruz for å ta båt til øya Isabela. Ved ankomst blir vi kjørt til hotellet der vi kan sette bagasjen. Vi fortsetter til Sierra Negra, vulkanen med det nest største krateret i verden. Etter en fin fottur her med matpakke-rast underveis, kommer vi tilbake til Puerto Villamil. Om ettermiddagen går vi ombord i en speedbåt som tar oss til Tintoreras-øyene, en perfekt plass for å oppleve det marine livet. Her snorkler vi, og er vi heldige, dukker det opp havskilpadder som svømmer  med oss. Etter retur til Isabela, spiser vi middag og får en god natts søvn på hotellet vårt.

En utrolig flott opplevelse å svømme med de fredelige havskilpaddene.


dag

11

Isabela - sjøløver og flamingoer

Overnatting Gjestehus

Etter frokost skal vi besøke Concha Perla, som er en vakker bukt hvor vi starter dagen med forfriskende snorkling tett på det marine dyrelivet. Ikke bli overrasket om en nysgjerrig sjøløve titter inn i dykkemasken din! 
Senere besøker vi Humedales-våtmarkene, et unikt landskap hvor en spesiell type reker tiltrekker seg et variert fugleliv. Vår neste tur er til Tortoise Breeding Center på Isabela, hvor det finnes forskjellige typer skildpadder, og vi lærer om viktigheten av å beskytte Isabelas økosystem. Til slutt får vi se vakre, knallrosa flamingoer som lever i sitt naturlige miljø - en flott mulighet for å få tatt fine bilder av de spesielle fuglene. På ettermiddagen kan du slappe av eller ta en liten rusletur på egenhånd - eller kanskje du har lyst til å snorkle mer?

dag

12

Gårdsbesøk og økologisk kaffe

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter frokost blir vi hentet med båt og kjører tilbake til øya Santa Cruz. Ved ankomst setter vi bagasjen på hotellet vårt og drar til høylandet for å besøke en økologisk kaffeplantasje. Denne aktiviteten tar rundt 1-1,5 time og inkluderer en guidet tur rundt plantasjen, og forklarer hvordan kaffen deres vokser, høstes, ristes, tørkes, henges, stekes og pakkes. Besøket avsluttes selvsagt med en rykende fersk kopp kaffe, og muligheten til å kjøpe med kaffe og suvenirer hjem. Tilbake på hotellet har du resten av dagen på egenhånd. I Santa Cruz er det flere butikker, cafeer og gode restauranter.  Vi anbefalter å besøke Charles Darwin forskningsstasjon og museum, for å lære om de interessante avlsprosjektene for øgler og elefantskilpadder. Dette er vellykkede prosjekter som har gitt svært gode resultater.

dag

13

Tilbake til Quito

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M

Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen på øya Baltra, med kort stopp underveis på Gemelos (tvillingene) som er spesielle steinformasjoner. Ved ankomst på flyplassen, sier vi farvel til guiden vår og, og tar med oss uforglemmelige møter med denne rike og unike øygruppen. Tilbake i Quito blir vi kjørt til hotellet vårt og har ettermiddagen på egenhånd. På kvelden spiser vi en hyggelig avslutningsmiddag, og oppsummerer alle inntrykkene fra turen. 

dag

14

Siste dag og hjemreise

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M

Vi har dagen til fri disposisjon i Ecuadors hovedstad. Kanskje du vil at en tur med gondolbanen og spise lunsj med utsikt over byen? Eller rusle rundt og kjøpe med suvenirer hjem fra tur? Tidlig på ettermiddagen tar vi farvel med våre venner i Ecuador og reiser til flyplassen for nattfly hjem til Norge.
Eller reiser du kanskje videre til Peru når du først er på dette spennende kontinentet? Kontakt oss for turforslag.

dag

15

Tilbake i Norge

Galapagos- og Amazonas-eventyret er over, og vi kommer hjem med fantastiske opplevelser, gode minner og stappfulle minnebrikker på kameraet.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Regn- og vindtett jakke

Her er mye å velge mellom. Det bør være en lett jakke som puster, og som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Regn- og vindtett bukse

Lett bukse som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Tynn dunjakke

Quito ligger på 2800 moh og her blir det kjølig på kvelden

Fleece /god ullgenser

Til kjølige kvelder i Quito 

Bukse til fottur

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Shorts til fottur

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Langermet skjorte

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Regnponcho

En lett regnponcho som du kan slenge over hodet i tilfelle en rask skur!

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i. Også godt å ha med seg på fotturene for å kunne variere fottøy og ha ekstra skift ved evt. nedbør.

Sandaler

Deilig å ha disse på Galapagpos etter fotturene

Trekkingsko

Vi går i ulendt, tropisk terreng i jungelen, og i vulkanske områder på Galapagos. I jungelen bruker vi høye gummistøvler på fotturene, dette er til utlån på jungellodgen. Hvis du har lett for å "tråkke over” velger du høye sko med god ankelstøtte. Velger du trekkingsko eller joggesko, bør de være av den grove sorten, med solid såle og litt gummibeskyttelse på tuppen.

Trekkingssokker og tynne ullsokker

Trekkingssokker med god ”spenst” som vil si at de ikke skal være gått flate under hælen og tåballene. Vi foretrekker ullsokker som tørker raskt og lukter lite. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Skjerf/tørkle

Godt å ha i halsen.

Caps eller solhatt

Nakke og ører er mål for den nådeløse solen.

Dagstursekk (20-30 l) 

 

Må ha et godt bæresystem. Du skal bære den på dagsturene, og må kunne romme vannflaske, kamera og litt ekstra klær. Ikke bruk en reklamesekk fra jobben, eller en sekk uten hoftebelte og brystrem. Denne kan du reise med som håndbagasje på flyet.

Regntrekk til sekken

I tilfelle det kommer en skur på tur

Drybags til pakking

 

Hodelykt eller lommelykt

Husk ekstra batteri og pære.

Strømadapter

Strøm i Ecuador: 110/120 V, stikkontakt type A og B, adapter trengs for norske stikkontakter.

Vannflaske

I jungelen får du fylt opp flasken din med renset vann.

Ta med smakstilsetning/sportsdrikk om du fort går ”vann-lei”.

Toalettartikler

Uunnværlig! Tamponger kan være vanskelig å få kjøpt lokalt.

Badehåndkle

 

Solkrem

Masse faktor. 25-40 er ikke tull. Husk stift for lepper/nese.

Våtservietter/
Desinfiserende middel

Antibac el. - for hygienens skyld.

Ørepropper

Om du sover lett

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, støttebandasje og slik.
Paragurt - om du er usikker på hva maven din tåler.
Halspastiller - Nesedråper – viktig hjelp for å åpne nesen ved litt forkjølelse. Hodepinetabletter. Imodium ved feriemage.
Myggmiddel/salve for å lindre innsektsbitt.

Personlige medikamenter, Personlige medikamenter du bruker vil vi vite om, jfr helseskjema, påmeldingsskjema og reisevilkår.

Langbukse

En lett/sval bukse. Bør være litt vindtett. Fin å reise med også.

T-skjorte/langermet skjorte

 

Ekstra skift

Behagelige klær til å bruke om kvelden. 


Lesestoff/Spill/Kortstokk

Reiselitteratur, krimromaner, spill eller spansk ordbok?
Det er opp til deg!

Skrivesaker

Skrive dagbok er lærerikt og overraskende. Allerede på flyet hjem kan du finne ut hvor mye du har glemt fra starten!

Pass

 

Forsikringsbevis

Ha alltid en kopi av pass og forsikringspapirer med deg et annet sted i bagasjen.

Penger/Kredittkort

Turen dekker det meste, men det er rart med det: Drikke, suvenirer, tips etc. går av egen lomme.

Myggspray

Nødvendig i regnskogen

Knekkebrød

Vi får nok av mat, men det blir mye hvitt brød, ris og bønner til frokost. Kan være lurt å ta med seg grove knekkebrød og grov kjeks fra Norge hvis en vet at en fort går tom, evt. havregryn.

Våtdrakt

Til snorkling på Galapagos. Ta med egen eller du kan leie på Galapagos. Opp til deg!

Kikkert

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 31. okt 2019 tor 14. nov 2019
Ann-Elin Norddal
Guide: Ann-Elin
Ingen ledige plasser
Kr. 48 900,-
lør 8. feb 2020 lør 22. feb 2020
Ledige plasser
Kr. 49 900,-
tor 13. feb 2020 tor 27. feb 2020
Få ledige plasser
Kr. 49 900,-
tor 29. okt 2020 tor 12. nov 2020
Ann-Elin Norddal
Guide: Ann-Elin
Ledige plasser
Kr. 49 900,-

Samarbeidspartnere