Inca Trail, Machu Picchu, Cusco, Amazonas og Titicaca

Lokal guideFavoritt
Skreddersøm, Fottur 18 dager Fra 2 deltakere

På denne 18-dagers turen får du med deg det mest essensielle som fantastiske Peru har å by på. Vi starter med inkaenes gamle hovedstad Cusco. Her akklimatiserer vi oss et par dager før vi begir oss ut på legendariske Inca Trail frem til Machu Picchu. Et minne for livet! Vi avslutter ved Titicacasjøen på 3800 moh hvor vi skal ut og besøke de "flytende øyene". 

Høydepunkter

 • Machu Picchu
 • Inca Trail
 • Cusco
 • Amazonas' regnskoger
 • Titicacasjøens flytende øyer

Vi starter i regnskogen ved Amazonas, hvor vi kan se alligatorer, tukaner, tapir, papegøyer og apekatter, og et planteliv du ikke ser noen annet sted på jordkloden!

Så skal vi opp i høyden, til inkaindianernes gamle hovedstad Cusco beliggende på 3300 moh. Her bør vi ta det mest mulig med ro for å akklimatisere oss til høyden, men rekker en guidet omvisning i byen. Neste dag drar vi videre til den Hellige Dal, inkaenes mest fruktbare område med mange flotte ruiner.

Så er vi klare for turens høydepunkt: fotturen på Inca Trail frem til Machu Picchu! Ikledd gode fjellstøvler, sekk og turklær starter vi ved Piscaycucho (km 82). Her møter vi bærerne våre, og sjekker inn i nasjonalparken. De neste fire dagene skal vi bevege oss fra barskogsterreng, forbi små landsbyer, oppover i tropisk regnskog, over høye pass og dype daler. Stien er en del av inkaindianernes originale nettverk av stier, og varierer fra brede gode stier til bratte trapper og trange passasjer. Bagasjen blir fraktet av lokale bærere, og når vi ankommer teltleiren på ettermiddagen er teltene slått opp og det serveres te i messeteltet. Til middag tryller kokkene frem de lekreste tre-retterne, og til frokost blir du vekket med te eller kaffe på soveposekanten. Ja, det er lite som ligner det enkle teltrutiner med frysetørret mat som vi kjenner fra Norge. Dette er luksusleirliv!

Leirplassene er nøye valgt for å finne steder med den flotteste utsikten, og færrest mulig andre turister. De fleste andre går Inca Trail på 3 dager/2 netter, mens vi velger 4 dager/3 netter. Dette gjør at vi har litt kortere dagsetapper, bor på de flotteste leirplassene og ofte unngår å "gå i kø" på stiene. Er det stjerneklart om kvelden lyser sydkorset opp over oss, og er det skyfritt om morgenen kan vi nye fantastisk utsikt fra frokostbordet.

Dag fire på fotturen er kommet, og vi går igjennom Solporten. Derfra ser vi selveste Machu Picchu! Dette har vi drømt om lenge, og gledet oss til i månedsvis. Synet og opplevelsen kan få tårene til å trille hos en voksen mann.
Det er ettermiddag, det nærmer seg stengetid i Machu Picchu og de fleste av turistene har returnert til Cusco med toget. Det betyr at det er lite turister ved ruinene, og vi får noen flotte avstandsbilder av inkabyen. For å toppe opplevelsen velger vi nå å reise ned til den lille byen Aguas Calientes for en overnatting på hotell, en etterlengtet dusj, og en bedre middag. Så reiser vi opp igjen til Machu Picchu tidlig om morgenen neste dag for sightseeing med guiden før vi returnerer til Cusco samme ettermiddag med tog.

Vi fortsetter deretter videre opp i høyden igjen, med buss til den lille byen Puno, som ligger ved Titicacasjøens bredder på 3800 moh. Vi skal selvsagt ut på sjøen og besøke de "flytende øyene" og overnatte hjemme hos en lokal familie før turen kommer til en ende. Vi flyr hjemover via Lima og Amsterdam.

Guide/Turleder

Turen arrangeres med engelsktalende lokale, dyktige guider.

Bestille en tur

Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 200 turister per dag. Dette betyr på ingen måte at vi går i kø, men heller at vi blir spredt utover stien og forebygger slitasje og ødeleggelser. Tillatelsene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (juni - september) bør tillatelsene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 6 måneder før. Alle tillatelser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Vi kan ikke garantere eller holde av tillatelser til turene våre, for alle tillatelser må kjøpes på navn. Navnendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Turfakta

Historie

Turen gir deg et godt innblikk i Perus historie med hovedvekt på Inkariket og Machu Picchu. Byen ble bygget under inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Den ble aldri funnet av spanjolene, men ble i 1911 "oppdaget" av Hiram Bingham. Det er fortsatt ikke klart hvorfor byen en gang ble fraflyttet. Selv om Machu Picchu i dag er den mest besøkte attraksjonen i Peru, regnes inkaenes hemmelige by som et av de mest fascinerende stedene å reise til i verden.

Det originale Inkasti-nettverket strekker seg helt fra den nordlige delen av Argentina og Chile, og helt opp til Ecuador. Men det er området rundt Inkaenes gamle hovedstad Cusco som er mest kjent for Inkastiene. Her er det også et stort nettverk av stier, selv om vi som turister ofte snakker om den siste strekningen inn til Machu Picchu som "Inca Trail". Det er altså utallige flotte områder for fotturer rundt Cusco og Machu Picchu som også er gamle Inkastier.

Vanskelighetsgrad

Dagsetappene på Inca Trail ligger på ca 6–8 timer per dag i kupert terreng med en del lange opp- og nedstigninger. Tempoet bestemmer dere selv, i samråd med den lokale guiden. Inca Trail går i høyden og det er viktig å ta forhåndsregler for å unngå den verste høydeproblematikken. Underveis er det selvsagt rom for å stoppe opp og nyte naturen, se på utsikten eller fotografere. 

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur. Du bærer kun dagstursekken selv, resten av bagasjen blir transportert av lokale bærere. Jo bedre grunnkondisjon, jo mer utbytte får du av vandringen. Det er viktig å gå i et rolig tempo og passe på å få i seg mye væske, slik at man etter hvert tilpasser seg høyden på en god måte. Turen passer for ungdom og voksne som er vant med å gå i fjellet.

Forberedelser til turen øker utvilsomt utbyttet. Det er lurt å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Inkariket og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Innkvartering

Hotellene er av turistklassestandard; små, sjarmerende og rene (rommene kan være litt kalde). Vi bor på jungellodge i Amazonas, her er det fullpensjon. Under fotturen bor vi i romslige 2-mannstelt. Under vandringene er alle måltider inkludert. På fotturen har vi med vår egen kokk som tilbereder maten på en god og hygienisk måte. Måltidene i leirene spiser vi i medbrakt messetelt. 

Klima

Peru har to sesonger; regntid og tørketid. Den tørre årstiden er mellom april og oktober. I den tørre perioden er det store temperaturforskjeller mellom natt og dag, og det kan fort komme en regnskur (selv i tørketiden). Når solen skinner på dagen er det ofte 20-25 plussgrader, mens temperaturen kan synke 10 grader ved litt overskyet vær. Om nettene kan det bli minusgrader, og selv inne på hotellene kan det bli temmelig kjølig. Den sørlige Stillehavskysten har tørt ørkenklima og det er en del dis i perioden fra juli til september. Inca Trail er stengt for vedlikehold i hele februar.
Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokalvalutaen heter Sol, og vi veksler til oss dette i Peru. 10 sol er ca 25 norske kroner. US dollar er den mest gangbare utenlandske valutaen. Med Visakort kan du ta ut penger, både Sol og USD i minibanker som er lette å finne. Oppbevar pengene i et pengebelte innenfor buksene. Kredittkort (Visa, Mastercard, Diners og American Express) kan brukes i de fleste "litt bedre" restauranter og butikker. 

Tid og tidssoner

Det er 6 timer tidsforskjell mellom Norge og Peru. Når klokken er 12:00 i Peru er den 18:00 i Norge. (7 timers tidsforskjell ved sommertid i Norge)

Pass og visum

Du trenger ikke visum til Peru, kun et gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.
Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Det er f.eks lokale myndigheter som styrer eksakt hvilken campplass vi blir tildelt på Inca Trail, selv om vi prøver å få de som står i programmet, og værforhold kan gjøre at vi velger en alternativ rute enn beskrevet. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Viktig informasjon ved påmelding

Du trenger tillatelse for å gå Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 10 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Øvrig informasjon

Reiseperiode: mars til januar. I februar er Inca Trail stengt.

Pris fra kr 47.800,- per person når minimum 2 personer reiser sammen (2019). Se hva som er inkludert/ikke inkludert under.

Hvis du er for sent ute til å få lisens til Inca Trail, kan du likevel gjøre turen uten fjellvandringen. Se det alternative opplegget her - litt kortere og  litt rimeligere!

Pris inkluderer

 • Flyreise fra Norge til Lima tur/retur på økonomiklasse.
  (Avreise er mulig fra Gardermoen, Torp, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund eller Trondheim)
 • Innenriks flybilletter Lima-Puerto Maldonada-Cusco + Juliaca-Lima
 • Engelsktalende guide på alle turene og transfers + lokal fjellfører, kokk og bærer i fjellet
 • Overnatting i delt dobbeltrom på 4* hotell i Lima, jungellodge i Amazonas, privat overnatting på Titicaca, 3* hotell de andre stedene.
 • Overnatting i tomannstelt med liggeunderlag under fjellvandringen.
 • Frokost alle dager, helpensjon i Amazonas og på Inca Trail
 • Campingutstyr med spisetelt, bord og stoler på Inca Trail
 • Tog fra Aguas Calientes til Ollantaytambo
 • Buss fra Cusco til Puno
 • Båtutflukt på Titicacasjøen inkl. overnatting hos lokal familie

Pris inkluderer ikke

 • Tips til lokale hjelpere/guider.
 • Utgifter av personlig art.
 • Drikkevarer.
 • Måltider ikke nevnt i dagprogrammet.
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom (5300 kr)

Det kan være mulig å få enkeltrom på hotellene. Dette koster kr 5.300,- i tillegg. Gi oss beskjed dersom du ønsker å bestille dette.

Øvrig informasjon

Hvitserks faste samarbeidspartner i Peru er blant de ledende innen feltet økoturisme i Peru, og har vunnet flere priser for sitt arbeid. De er ikke nødvendigvis de rimeligste, men etter vår mening har de de beste og mest erfarne lokale guidene som kan fortelle oss alt om Peru, Machu Picchu og Inkahistorien.

Dag for dag

dag

1

Avreise til Lima

Overnatting Hotell

Vi reiser fra Oslo tidlig på morgenen og er fremme i Lima tidlig på kvelden - men for hodet vårt er det langt på natt, så vi tar nok tidlig kveld. Vi overnatter på godt hotell på flyplassen. Imorgen starter eventyret! 

dag

2

Fra hovedstaden til regnskogen

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Etter frokost på hotellet, går vi over gata til flyplassen igjen. Her tar vi et innenriksfly til Puerto Maldonado, hvor vi blir møtt og kjørt til lodgens kontorer hvor vi kan lagre all overflødig bagasje – vi må holde båten lettest mulig og trenger ikke alt fjellutstyret vårt i regnskogen! Vi kjører deretter til havnen og har en 2,5 timers båttur på elven, gjennom Infierno-bosetningen og inn i Tambopata Nasjonalpark. Ved ankomst til jungellodgen vår har vi et informasjonsmøte om lodgen og området rundt. Rommene har egne bad med varmt vann, myggnetting, samt elektrisitet og wifi frem til 22 på kvelden. Etter middag tar vi en tur for å speide etter caimanene som ofte ligger på lur ved elvebreddene, og vi kan se det lyse rødt i øynene deres i skinnet fra lyktene våre.

 

dag

3

På oppdagelsesferd i regnskogen

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Etter frokosten har vi en utflukt til Condenado-sjøen, hvor vi kan utforske dyrelivet fra kanoen. Vi titter etter hoatzin-fuglen (også kalt stinkhøne), caimaner og otere. Etterpå tar vi en halvtimes vandring til canopy-tårnet, hvor vi har en flott utsikt over urskogen i Tambopata-parken, og vi speider etter tukaner, papegøyer og rovfugler. Tilbake til lodgen vår til lunchtider.
På ettermiddagen besøker vi en gård og deres etno-botaniske hage hvor du får lære om både populære og ukjente planter og vekster som ofte brukes som medisin, som Ajo-Sacha, Yuca de Venado, Uña de Gato, Charcot-Sacha, Para-Para og mye annet.
Etter middag blir det en nattevandring I jungelen. Det er etter mørkets frembrudd at pattedyrene er mest aktive, men de er vanskelige å få øye på. Atskillig vanligere er det å se de kvekkende froskene med sine merkelige former og farger.

Apekattene er artige skapninger

dag

4

Fugleliv og dyreliv i regnskogen

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Tambopata-parken har et unikt skogsmiljø, og et yrende fugleliv. Spesielt for denne regionen er at mange av fuglene samles ved elvebreddene for å spise en egen type leire for å dekke saltbehovet og regulere fordøyelsen. Denne opplevelsen regnes som et høydepunkt for ornitologer verden over. Ved daggry har vi muligheten til å se dette med egne øyne. Kamuflert for fuglene kan vi se parakitter og papegøyer samle seg på leirebredden av elva for å spise, og med litt flaks kan vi se noen sjeldnere arter også.
I nærheten av campen vår skjer det noe lignende med noen helt andre skapninger. Her pleier ville regnskog-griser å duke opp i flokker fra fem til tyve stykker, for å spise leire utpå morgenen. Sjansen for å få se dette er rundt 15%, men vel verdt en 20 minutters fottur hver vei. Underveis kan man ofte se annet dyreliv som hjort, guaner og parakitter.
I løpet av dagen besøker vi også en paranøtteskog som i århundrer har blitt høstet for nøtter og eksportert rundt i verden.

dag

5

Fra regnskogen til Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter frokost reverserer vi reisen tilbake til Puerto Maldonado. Her tar vi et innenriksfly opp til Cusco, hvor vi blir møtt og kjørt til hotellet vårt, et enkelt og trivelig sted noen hundre meter fra hovedtorget Plaza del Armas. Alle rom har eget bad. Det er viktig å huske at vi nå er på 3300 meter over havet, og man kan merke den tynne lufta, så det er viktig å gjøre ting i rolig tempo disse første dagene. Ta det med ro, drikk mye vann og nyt det spennende landet.

Foto: Lars Petter Jonassen

dag

6

Sightseeing i Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

På formiddagen blir vi tatt med på en guidet sightseeing i Cusco, som inkluderer Soltempelet, San Pedro-markedet, kunstnerbydelen San Blas, og hovedtorget Plaza del Armas, hvor den enorme katedralen ligger. Ettermiddagen er til egen disposisjon. Gå på shopping på de fargerike markedene, nyt en kopp varm kakao i den lokale sjokoladebutikken eller bruk tiden til å gå på oppdagelsesferd i de mange, trange gatene.

dag

7

Fridag i Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

En hel dag til fri disposisjon i trivelige Cusco.
(Denne dagen kan droppes, men vi anbefaler på det sterkeste å bruke nok tid til å akklimatisere til høyden før dere begynner på Inca Trail!)

 

dag

8

Den Hellige Dal

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-

Etter frokost går turen til Inkaenes hellige dal, som fikk navnet fordi den var det mest fruktbare stedet, og Inka-keiserens private eiendom, ikke en del av imperiet. Vi besøker det pittoreske markedet og ruinene i Pisac. Etter lunsj fortsetter vi videre gjennom dalen til Ollantaytambo, en liten by omgitt av et imponerende Inkafort. Denne dalen var et svært viktig landbruksområde i Inkatiden, noe som er tydelig med de mange ruinene på veien mellom Cusco og Machu Picchu. Vi overnatter i Ollantaytambo.

dag

9

Den Hellige Dal til Hatunchaca (3400 moh)

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 4 timer

På morgenen besøker vi de massive og imponerende inka-ruinene med sine mange terrasser i Ollantaytambo. Fra den hellige dalen reiser vi med buss til Piscaycucho (Km 82). Her møter vi bærerne som skal hjelpe til på turen, og vi starter vandringen på Inkastien. Turen går langs Urubambaelven og imponerende terrasserte hager fra Inkatiden. Vi passerer bosettingen i Llaqtapata, og etter ca 4 timer når vi leirplassen i Hatunchaca som er den siste befolkede landsbyen på stien. Ved ankomst har vi som oftest de flotte inkaruinene rett ved teltplassen helt for oss selv, med kun gressende lamaer i nærheten.

dag

10

Hatunchaca (3400 moh) - Llullucapampa (3870 moh)

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 6 timer
Stigning 500 m

Vi går langs elven Kusichaca med vakker natur. Inkastien snor seg gradvis oppover til indianerbyen Wayllabamaba som var den siste befolkningen i Inkatiden før Machu Picchu. Herfra går det brattere opp gjennom lier med regnskog. Vegetasjonen er tett, det er trolsk, vakkert og ganske tungt. Plutselig åpner landskapet seg, og vi slår leir på de fine gresslettene like under passet. Dagens vandring er på ca. 6 timer. Fra leiren ved Llullucapampa på 3870 moh er utsikten til fjellet Huayanay slående vakker.

dag

11

Llullucapampa (3870 moh) - Phuyupatamarka (3300 moh

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 9 timer
Stigning 1000m
Nedstigning 900m
Avstand 12 km

Vi forlater Collpa og går opp mot dalen hvor to elver møtes. Vi går videre i slakk motbakke opp til passet ved Tocto på 4 800 moh. Her får vi se fjellet Sisaypampa 4 200 moh på andre siden av dalen hvor vi skal campe. Det er bratt nedover i starten, og deretter en to timers vandring ned til dalbunnen og campen vår på ca 3 900 moh med dominerende utsikt til den østre veggen av fjellet. Det merkes at luften er tynnere, men selv om vi er i høyden er det fortsatt blomster langs stien, og du vil se villhester rusle rundt i fjellområdet. Strekningen på 12 km tar rundt 9 timer.

dag

12

Phuyupatamarka (3300 moh) - Winay Wana - Machu Picchu - Aguas Calientes

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid ca 8 timer
Nedstigning 1000m

I dag skal vi ca. 1000 meter nedover. Snart får et glimt av Machu Picchu på avstand, der den ligger på en høy åsrygg mellom to spisse topper. Så går vi ned i tett jungel med vakre planter, orkideer, bambus og palmer. Vi spiser lusj ved Winay Wana, de flotteste ruinene på Inca Trail. På gode stier traverserer vi fjellsiden, går opp trappene, runder hjørnet og før vi vet ordet av det er vi i Intipunku - Solporten. Endelig ligger Machu Picchu, inkaenes siste skanse under oss. I dag bruker vi ca 8 timer på vandringen. Vi blir kjørt i buss ned i dalen, til innkvarteringen vår for natten, et lite og enkelt hotell i Aguas Calientes. Her venter en etterlengtet dusj og seng. Kvelden til fri disposisjon.

Endelig fremme!

dag

13

Machu Picchu

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-

Vi spiser tidlig frokost, og tar en av de første bussene opp igjen til Machu Picchu, før de store turisthordene kommer på dagstur fra Cusco. Vi tilbringer formiddagen i denne utrolige ruinbyen sammen med guiden vår. Det blir også tid til å vandre rundt på egenhånd og la seg imponere av Inkaenes byggekunst. På ettermiddagen tar vi toget til Ollotaytambo, og deretter bussen tilbake til Cusco og hotellet vårt. 

På vei tilbake fra Machu Picchu

dag

14

Fra Cusco til Titicacasjøen

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-

Etter en veldig tidlig frokost setter vi oss på bussen fra Cusco til Puno. Dette er en moderne, fin buss med klimaanlegg, toalett, drikke (te/kaffe/vann) og informasjon underveis. Underveis blir det stopp og guidede omvisninger på Andahuayllillas-kirken, Gudetempelet Raqchi og Pucara. Vi stopper i Sicuani og spiser lunsj, og passerer et pass på 4335 moh. Totalt tar turen rundt 10 timer inkludert de fire pausene. Ved ankomst i Puno blir vi møtt og skysset til hotellet vårt i gammel kolonistil, beliggende rett ved hovedtorget og katedralen i Puno. Resten av dagen til fri disposisjon.

dag

15

Utflukt på Titicacasjøen og de flytende øyene

Overnatting Lokal familie
Måltid F/L/M

Dagens ekskursjon starter med at du hentes på hotellet etter frokost. Vi kjøres til havnen og går ombord på båten. Første stopp er de såkalt flytende øyene, bla Uros. Det føles som om å gå på en vannseng, men det er helt trygt. Vi kan titte innom de lokale husene, og om du vil kan du ta en tur på en av de lokale små stråbåtene. Vi drar videre til den idylliske Taquile-øya, hvor du møter din vertsfamilie for det neste døgnet og får servert lunsj. I natt skal vi bo forholdsvis enkelt hjemme hos en familie på gjesterommet deres, og får sjansen til å bli en del av det lokale samfunnet. Du kan bruke ettermiddagen til å utforske øya sammen med din lokale, engelsktalende guide.

Titicacasjøen er verdens høyestliggende innsjø på 3830 moh

dag

16

På Titicacasjøen

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-

Etter frokost kan vi fortsette å utforske Taquile-øya. Du kan for eksempel vandre opp en smal sti som tar oss opp til landsbyen hvor det lokale Quenchua-folket bor. Turen tar ca 50 minutter og fører oss til hovedtorget hvor vi kan besøke det lokale markedet hvor folk byttehandler varer med hverandre. Men Taquiles hovedattraksjon er den strålende utsikten, og ikke minst de særpregede tekstilvarene som tilbys. Kameraet ditt vil nok få kjørt seg i dag! Etter lunch returnerer vi til havnen og tar båten tilbake til Puno, en tre timers tur, hvor vi ved ankomst i 16-tiden kjøres tilbake til hotellet.

dag

17

Hjemreise

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter frokost transporteres vi til flyplassen i Juliaca, hvor vi tar flyet tilbake til Lima. Her bytter vi over til den internasjonale terminalen for å begynne den lange reisen hjemover.

dag

18

Vel hjemme igjen

Etter en mellomlanding i Amsterdam er vi tilbake i Norge utpå ettermiddagen, med minnekortet på kameraet fulle av flotte bilder og hjertet fullt av minner.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Husk at mye av dette kan du også få kjøpt eller leid i Cusco før vi legger ut på fjellturen. I Cusco er det utallige butikker som lever av å utruste turister for fjelltur, og de selger utstyr av all slags kvalitet og prisklasser. Det viktigste er å ha med godt fottøy, nesten alt annet kan du ordne i Cusco om det trengs.
Vær oppmerksom på at kveldene og nettene kan være kalde, ofte blir det også minusgrader på nattestid. På turene med avreise i juni-august er det generelt kaldere om nettene enn i mars-mai og på høsten. På fjellturene har du kun lov til å ha med deg 7 kg bagasje i tillegg til dagstursekken. Den resterende bagasjen setter vi igjen på hotellet før fotturen.
Undertøy  Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Tykke sokker og trekking-sokker 2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.
Ullundertøy og stilongs Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt - etter solnedgang og frem til morgenen kan det fort bli minusgrader. På vår og høst blir det sjelden kaldere enn null, men på sommeren kan det bli både -5 og -10.
Fleecejakke Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke/ Vanntett jakke Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Dunjakke En god dunjakke til kveldene, spesielt på sommerturene.
Skallbukse/ Vanntett bukse Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 
Shorts Eventuelt turbukse med avtakbare bein. På dagtid skjønner vi hvorfor inkaene tilba solgudene. 
T-skjorte/ langarmet skjorte Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.
Skjerf/ hals/buff Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker/votter Ta med et par hansker og et par gode votter.
Fjellstøvler Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Vi anbefaler høye støvler med god støtte rundt anklene. De må tåle grus, spisse steiner og vann. 
Joggesko Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver MED gummitupp. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Vær obs på at ingen slipper inn på Inca Trail uten gummitupp på stavene.
Dagstursekk 35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene.
Stor bag /ryggsekk Denne kommer stort sett til å bli liggende igjen på hotellet i Cusco mens vi er på fjellturen. 
Sovepose En pose med komforttemperatur rundt -10. (Helst en med et vanntett trekk.) Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!  Temperaturen varierer med årstiden, og vi sover i telt. 
Lakenpose For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 
Putetrekk Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 
Solbriller Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt Husk nye batterier.
Drikkeflasker /Camelback Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.
Smakstilsetning/ Sportsdrikk Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.
Snacks  Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!
Kompresjonsposer Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Ørepropper Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 
Toalettsaker Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Antibac Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.
Solkrem Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Håndveske/skulderbag En liten og lett veske hvor du kan ha det aller mest nødvendige når vi skal inn på selve Machu Picchu-området - der er dagstursekken for stor.
Personlige medisiner Plaster – Compeed, sportstape ol.Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelseParacet og IbuxVi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Reisedokumenter Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
Kontanter og kort Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Valutaen er Sol, men amerikanske dollar kan veksles inn underveis. Både Sol og USD kan tas ut i minibank i alle byene. 
Hodetelefoner Musikk eller lydbok på øret kan være fint.
Kamera Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler Noen foretrekker kraftige sandaler med ullsokker i campen. 
Lesestoff Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.
Leirantrekk Behagelige klær å bruke i leiren
Langbukse / sightseeing-klær Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 
 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere