Inca Trail, Machu Picchu og Cusco

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Skreddersøm, Fottur Nivå 3 11 dager Fra 2 deltakere

Fra Inkaenes gamle hovedstad Cusco i Peru, går turen via spektakulære inkaruiner i Inkaenes Hellige Dal, videre til fottur på Inca Trail til mystiske Machu Picchu. Det er vel verdt å reise til den andre siden av jorden for å oppleve det magiske øyeblikket når du kommer frem til et av verdens nye underverker; Machu Picchu. Vi garanterer at dette er en av de stundene du vil huske for resten av livet!

Høydepunkter

● Inka Trail
● Machu Picchu
● Cusco
● Andesfjellene
● Inkaenes Hellige Dal
● Øyeblikket du ankommer solporten og ser Machu Picchu for første gang

Etter en natt i Perus hovedstad Lima, reiser vi til Cusco (3400 moh). Rundt denne sjarmerende byen kryr det av godt bevarte og imponerende ruiner fra Inkatiden. Byen kjennetegnes med flotte bygninger fra den spanske kolonitiden, masse hyggelige restauranter og hosterias så hyggelige at du ikke har lyst til å reise videre. På indianermarkedene er det fristende å handle vakre, vevde stoffer, smykker og strikkeluer, - og oppleve et ekte, indiansk folkeliv. Fra Inkaenes hovedstad Cusco reiser vi til Inkaenes Hellige Dal, Urubamba-dalen, med sine spektakulære inkaruiner. Etter en natt her blir vi tatt med til startpunktet for en eventyrlig fottur på Inca Trail.

Ikledd gode fjellstøvler, sekk og turklær får vi transport til startstedet for Inca Trail. Her møter vi bærerne våre, og sjekker inn i nasjonalparken. De neste fire dagene skal vi bevege oss fra barskogsterreng, forbi små landsbyer, oppover i tropisk regnskog, over høye pass og dype daler. Stien er en del av det originale Inkastinettverket, og varierer fra brede stier til bratte trapper og trange passasjer. Underveis vil vi komme over flere ruiner som forteller historier fra Inkariket.

Bagasjen blir fraktet av lokale bærere, og når vi ankommer teltleiren på kvelden er teltene slått opp og det serveres te i messeteltet. Til middag tryller kokkene frem de lekreste rettene på bord dekket med stearinlys, duk og bestikk. Til frokost blir du vekket te eller kaffe på soveposekanten, før  frokost i messeteltet. Det er lite som ligner enkle teltrutiner med frysetørret mat som vi kjenner fra Norge. Dette er luksusleirliv!

Leirplassene er nøye valgt for å finne de med den flotteste utsikten og færrest mulig andre gjester. De fleste andre går Inca Trail på 3 dager/2 netter, mens vi velger 4 dager/3 netter. Dette gjør at vi har litt kortere dagsetapper, bor på de flotteste leirplassene og ofte unngår å "gå i kø" på stiene. Er det stjerneklart om kvelden lyser sydkorset opp over oss, og er det skyfritt om morgenen kan vi nye fantastisk utsikt fra frokostbordet.

Dag fire på vandringen våkner vi opp i leirplassen "over skyene". Vi vekkes i skumringen, og trekker opp på høyden. Så kommer soloppgangen. Sakte varmer de røde strålene den snødekte toppen av Mt Salkantay. Og vi nyter det hele med en kopp varm te og en kjeks. Vi fortsetter nedover i regnskogen. Nå nærmer vi oss målet. Vi går på originale Inkastier hvor det flere stedet er hugget trappetrinn inn i fjellet. Opp en høy, bratt trapp og rundt en sving. Så er vi der. Vi går igjennom Solporten, og der ligger selveste Machu Picchu! Dette har vi drømt om lenge, og gledet oss til i løpet av fire dager på vandring. Synet og opplevelsen kan få tårene til å trille hos en voksen mann.

Vi går nedover mot Machu Picchu. Kameraene går varme. Det er ettermiddag, det nærmer seg stengetid i Machu Picchu og de fleste av turistene har returnert til Cusco med toget. Vi får noen flotte avstandsbilder av Inkabyen. For å toppe opplevelsen velger vi nå å reise ned til den lille byen Aguas Calientes for en overnatting på et enkelt hotell, en etterlengtet dusj, og middag. Så reiser vi opp igjen til Machu Picchu tidlig om morgenen neste dag. Den unike landsbyen og omgivelsene er slående vakre, og ofte ligger det omkranset av drivende skyer og tåke som forsterker mystikken som fra før ligger over dette unike stedet. Machu Picchu ble bygget under Inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Inkaenes gåtefulle underverk er fremdeles opphav til mange ubesvarte spørsmål og er verdt en hel dags beundring og skue. På ettermiddagen returnerer vi til Cusco med tog.

Den siste dagen i Cusco har du på egenhånd til å fordøye inntrykkene etter den flotte fotturen.
Så er Peru-eventyret over for denne gang og turen går tilbake til Lima. Eller benytter du deg kanskje av muligheten til å reise innom Titicacasjøen eller Amazonasjungelen før du reiser hjem til Norge?

Bestille en tur

Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 200 turister per dag. Dette betyr på ingen måte at vi går i kø, men heller at vi blir spredt utover stien og forebygger slitasje og ødeleggelser. Tillatelsene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (juni - september) bør tillatelsene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 6 måneder før. Alle tillatelser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Vi kan ikke garantere eller holde av tillatelser til turene våre, for alle tillatelser må kjøpes på navn. Navnendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fult navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

Sent ute? Det er også mulig å oppleve Machu Picchu og andre svært flotte inkastier dersom du ikke får tillatelse til å gå den mest ikoniske Inka-stien. Ta kontakt med oss om disse mulighetene – vi har flere gjester hvert år som går andre fjellturer i området og som kombinerer dette med Machu Picchu. 

Pris

Prisen for turen er fra kr 36.900,- per person når minimum 2 personer reiser sammen (2019).

Guide/Turleder

Turen arrangerer med engelsktalende lokal, dyktig guide.

Hva er inkludert

 • Fly t/r Norge
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal engelsktalende guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Turfakta

Historie

Turen gir deg et godt innblikk i Perus historie med hovedvekt på Inkariket og Machu Picchu. Byen ble bygget under inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Den ble aldri funnet av spanjolene, men ble i 1911 "oppdaget" av Hiram Bingham. Det er fortsatt ikke klart hvorfor byen en gang ble fraflyttet. Selv om Machu Picchu i dag er den mest besøkte attraksjonen i Peru, regnes inkaenes hemmelige by som et av de mest fascinerende stedene å reise til.

Vanskelighetsgrad

Reisen passer for mennesker i god form og ved god helse. Dagsetappene ligger på ca 6-8 timer per dag i forholdsvis kupert terreng med en del lange opp- og nedstigninger. Tempoet er rolig. Det er rom for å stoppe opp og nyte naturen, se på utsikten eller fotografere. Du bærer kun dagstursekken din, resten av bagasjen blir transportert av lokale bærere. Jo bedre grunnkondisjon du har, jo mer glede vil du ha av vandringen. Det er viktig å gå i et rolig tempo og passe på å få i seg mye væske, slik at man etter hvert tilpasser seg høyden på en god måte. Turen passer for alle som er vant til å gå i fjellet.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks. ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Forberedelser til turen øker utvilsomt utbyttet. Det er lurt å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Inkariket og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi overnatter på hoteller av turistklassestandard, små, sjarmerende og rene (rommene kan være litt kalde). Under fotturen bor vi i 2-mannstelt. Vi har med vår egen kokk som tilbereder maten på en god og hygienisk måte. Måltidene i leirene spiser vi i medbrakt messetelt. 

Klima

Peru har to sesonger; regntid og tørketid. Den tørre årstiden er mellom april og oktober, men da er det også kaldere enn det er i regntiden. I den tørre perioden er det store temperaturforskjeller mellom natt og dag, og det kan fort komme en regnskur (selv i tørketiden). Når solen skinner er det ofte 20-25 plussgrader, mens temperaturen kan synke 10 grader ved litt overskyet vær. Om nettene kan det bli minusgrader, og selv inne på hotellene kan det bli temmelig kjølig. Den sørlige Stillehavskysten har tørt ørkenklima og det er en del dis i perioden fra juli til september. Generelt er været uberegnelig i fjellene, så man bør alltid være forberedt på all slags vær, selv om regntiden er november til mars.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokalvalutaen heter Sol, og vi veksler til oss dette i Peru. 10 sol er ca 25 norske kroner. US dollar er den mest gangbare utenlandske valutaen. Med Visakort kan du lett få ut penger, både Sol og USD i minibanker som er lette å finne. Oppbevar pengene i et pengebelte innenfor buksene. Kredittkort (Visa, Mastercard, Diners og American Express) kan brukes i de fleste "litt bedre" restauranter og butikker. 

Tid og tidssoner

Det er 6 timer tidsforskjell mellom Norge og Peru. Når klokken er 12:00 i Peru er den 18:00 i Norge. 7 timer tidsforskjell ved sommertid i Norge.

Pass og visum

Du trenger ikke visum til Peru, kun et gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

Du trenger tillatelse for å gå Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 10 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Det er f.eks lokale myndigheter som styrer eksakt hvilken campplass vi blir tildelt på Inca Trail, selv om vi prøver å få de som står i programmet, og værforhold kan gjøre at vi velger en alternativ rute enn beskrevet. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Viktig informasjon ved påmelding

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det utløper.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du kjøpte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang du har bestilt, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.)

Pris inkluderer

 • ● Fly Oslo - Lima t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
  ● Innenlandsfly Lima-Cusco
  ● All innlandstransport ifølge programmet, inkl fly Lima - Cusco tur/retur
  ● Lokal, engelsktalende guide på alle turene og transfers + lokal fjellfører, kokk, bærere og pakkdyr på fjellturen
  ● Overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell og i tomannstelt med liggeunderlag under vandringene
  ● Tog fra Aguas Callientes til Cusco dag 5
  ● Tillatelse for Inca Trail
  ● Helpensjon under vandringene, ellers frokost
  ● Campingutstyr med spisetelt, bord og stoler

Pris inkluderer ikke

 • ● Måltider som ikke er nevnt i programmet
  ● Tips til lokale hjelpere/guider (Ca USD 150)
  ● Utgifter av personlig art
  ● Drikkevarer inkl vann
  ● Avbestillings - og reiseforsikring
  ● Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud. 

Det er mulig å få enkeltrom på hotellene og eget telt på vandringen. Dette koster kr 5.200,- i tillegg. Gi oss beskjed dersom du ønsker å bestille dette.

Øvrig informasjon

Peru har mye å by på, og det går fint å legge på noen ekstra dager i programmet for å oppleve Titicacasjøen og Amazonasjungelen. Les mer her: 

Sent ute med å bestille Inca Trail? Det er også mulig å oppleve Machu Picchu og andre svært flotte inkastier dersom du ikke får tillatelse til å gå den mest ikoniske Inka-stien. Ta kontakt med oss om disse mulighetene – vi har flere gjester hvert år som går andre fjellturer i området og som kombinerer dette med Machu Picchu. 

Hvitserks faste samarbeidspartner i Peru er blant de ledende innen feltet økoturisme i Peru, og har vunnet flere priser for sitt arbeid. De er ikke nødvendigvis de rimeligste, men etter vår mening har de de beste og mest erfarne lokale guidene som kan fortelle oss alt om Peru, Inca Trail og Machu Picchu, de har det beste utstyret og de beste kokkene som serverer den beste maten. De stiller med messetelt hvor vi inntar måltidene, og har med et eget lite telt med et hygienisk porta-toalett som gjør problemfritt akkurat den biten som flere gruer seg til.

Dag for dag

dag

1

Avreise til Lima

Overnatting Hotell

Vi reiser fra Oslo tidlig på morgenen og er fremme i Lima tidlig på kvelden - men i hodet vårt er det langt på natt, så vi tar nok tidlig kveld. Vi overnatter på et godt hotell ved flyplassen.

dag

2

Ankomst Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter frokost flyr vi til Cusco, 3326 moh. Ettermiddagen står til fri disposisjon. Vi tar det helt med ro denne dagen for å venne oss til høyden. Drikk mye vann og nyt det spennende landet.  Overnatting på hotell i Cusco. På kvelden blir det møte med guiden med informasjon om turen videre, hvor vi blant annet snakker om hvordan vi skal pakke for fjellturen.

 

dag

3

Utforske Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F

På formiddagen tar vi en sightseeingrunde i idylliske gamle Cusco, som inkluderer Soltempelet, San Pedro-markedet, kunstnerbydelen San Blas, og hovedtorget Plaza del Armas, hvor den store katedralen ligger. Ettermiddagen står til fri disposisjon, f.eks til å handle inn det du mangler av utstyr til fjellturen - de mange butikkene i Cusco har alt du måtte trenge til turen. Overnatting i Cusco.

 

 

dag

4

Inkaenes Hellige Dal

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-

Vi utforsker også de nærliggende inkaruinene Sacsayhuaman og Quenko. Disse ligger midt i en fjellside og er en liten forsmak på hva som kommer senere. Det er også store sjanser for å møte på et par lamaer (det blir ikke de siste du ser).  Vi fortsetter turen til Inkaenes hellige dal. Vi besøker det pittoreske markedet og ruinene i Pisac. Etter lunsj fortsetter vi videre gjennom dalen til Ollantaytambo, en liten by omgitt av et Inkafort. Denne dalen var et svært viktig landbruksområde i Inkatiden, noe som er tydelig med de mange ruinene på veien mellom Cusco og Machu Picchu. Vi overnatter i den Hellige Dalen.

Foto: Lars Petter Jonassen

dag

5

Den Hellige Dal til Hatunchaca (3400 moh)

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 4 timer

På morgenen besøker vi de massive og imponerende inka-ruinene med sine mange terrasser i Ollantaytambo. Fra den hellige dalen reiser vi med buss til Piscaycucho (Km 82). Her møter vi bærerne som skal hjelpe til på turen, og vi starter vandringen på Inkastien. Turen går langs Urubambaelven og imponerende terrasserte hager fra Inkatiden. Vi passerer bosettingen i Llaqtapata, og etter ca 4 timer når vi leirplassen i Hatunchaca som er den siste befolkede landsbyen på stien. Ved ankomst har vi som oftest de flotte inkaruinene rett ved teltplassen helt for oss selv, med kun gressende lamaer i nærheten.

Fantastiske teltplasser på Inca Trail! Foto: Lars Petter Jonassen

dag

6

Hatunchaca (3400 moh) - Llullucapampa (3870 moh)

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 6 timer
Stigning 500 m

Vi går langs elven Kusichaca med vakker natur. Inkastien snor seg gradvis oppover til indianerbyen Wayllabamaba som var den siste befolkningen i Inkatiden før Machu Picchu. Herfra går det brattere opp gjennom lier med regnskog. Vegetasjonen er tett, det er trolsk, vakkert og ganske tungt. Plutselig åpner landskapet seg, og vi slår leir på de fine gresslettene like under passet. Dagens vandring er på ca. 6 timer. Fra leiren ved Llullucapampa på 3870 moh er utsikten til fjellet Huayanay slående vakker.

dag

7

Llullucapampa (3870 moh) - Phuyupatamarka (3300 moh

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid ca 9 timer
Stigning 1000m
Nedstigning 900m
Avstand 12 km

Vi forlater Collpa og går opp mot dalen hvor to elver møtes. Vi går videre i slakk motbakke opp til passet ved Tocto på 4 800 moh. Her får vi se fjellet Sisaypampa 4 200 moh på andre siden av dalen hvor vi skal campe. Det er bratt nedover i starten, og deretter en to timers vandring ned til dalbunnen og campen vår på ca 3 900 moh med dominerende utsikt til den østre veggen av fjellet. Det merkes at luften er tynnere, men selv om vi er i høyden er det fortsatt blomster langs stien, og du vil se villhester rusle rundt i fjellområdet. Strekningen på 12 km tar rundt 9 timer.

 

dag

8

Phuyupatamarka (3300 moh) - Winay Wana - Machu Picchu - Aguas Calientes

Overnatting Hotell
Måltid F/ L/ M
Tid ca 8 timer
Nedstigning 1000m

I dag skal vi ca. 1000 meter nedover. Snart får et glimt av Machu Picchu på avstand, der den ligger på en høy åsrygg mellom to spisse topper. Så går vi ned i tett jungel med vakre planter, orkideer, bambus og palmer. Vi spiser lusj ved Winay Wana, de flotteste ruinene på Inca Trail. På gode stier traverserer vi fjellsiden, går opp trappene, runder hjørnet og før vi vet ordet av det er vi i Intipunku - Solporten. Endelig ligger Machu Picchu, inkaenes siste skanse under oss. I dag bruker vi ca 8 timer på vandringen. Vi blir kjørt i buss ned i dalen, til innkvarteringen vår for natten, et lite og enkelt hotell i Aguas Calientes. Her venter en etterlengtet dusj og seng. Kvelden til fri disposisjon.

Endelig fremme!

 

dag

9

Utforske Machu Picchu

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-
Transport Tog, minibuss

Vi spiser tidlig frokost, og tar en av de første bussene opp igjen til Machu Picchu, før de store turisthordene kommer på dagstur fra Cusco. Vi tilbringer formiddagen i denne utrolige ruinbyen sammen med guiden vår. Det blir også tid til å vandre rundt på egenhånd og la seg imponere av Inkaenes byggekunst. På ettermiddagen tar vi toget til Ollotaytambo, og deretter bussen vår tilbake til Cusco og hotellet vårt. 

På vei tilbake fra Machu Picchu

 

dag

10

Fra Cusco til Lima - hjemreise

Måltid F/-/-

Etter frokost blir det transport til flyplassen, for å fly tilbake til Lima. Her bytter vi fly for å fortsette reise tilbake til Norge på kvelden med nattfly.

dag

11

Vel hjemme igjen

Etter et flybytte i Amsterdam er vi tilbake i Norge igjen utpå ettermiddagen. Snipp snapp snute så var Peru-eventyret ute.

Ekstra dager

Peru har mye å by på, og det går fint å legge på noen ekstra dager i programmet for å oppleve Titicacasjøen og Amazonasjungelen. Les mer her

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Husk at mye av dette kan du også få kjøpt eller leid i Cusco før vi legger ut på fjellturen. I Cusco er det utallige butikker som lever av å utruste turister for fjelltur, og de selger utstyr av all slags kvalitet og prisklasser. Det viktigste er å ha med godt fottøy, nesten alt annet kan du ordne i Cusco om det trengs.
Vær oppmerksom på at kveldene og nettene kan være kalde, ofte blir det også minusgrader på nattestid. På turene med avreise i juni-august er det generelt kaldere om nettene enn i mars-mai og på høsten. På fjellturene har du kun lov til å ha med deg 7 kg bagasje i tillegg til dagstursekken. Den resterende bagasjen setter vi igjen på hotellet før fotturen.
Undertøy  Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Tykke sokker og trekking-sokker 2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.
Ullundertøy og stilongs Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt - etter solnedgang og frem til morgenen kan det fort bli minusgrader. På vår og høst blir det sjelden kaldere enn null, men på sommeren kan det bli både -5 og -10.
Fleecejakke Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke/ Vanntett jakke Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Dunjakke En god dunjakke til kveldene, spesielt på sommerturene.
Skallbukse/ Vanntett bukse Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 
Shorts Eventuelt turbukse med avtakbare bein. På dagtid skjønner vi hvorfor inkaene tilba solgudene. 
T-skjorte/ langarmet skjorte Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.
Skjerf/ hals/buff Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker/votter Ta med et par hansker og et par gode votter.
Fjellstøvler Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Vi anbefaler høye støvler med god støtte rundt anklene. De må tåle grus, spisse steiner og vann. 
Joggesko Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver MED gummitupp. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Vær obs på at ingen slipper inn på Inca Trail uten gummitupp på stavene.
Dagstursekk 35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene.
Stor bag /ryggsekk Denne kommer stort sett til å bli liggende igjen på hotellet i Cusco mens vi er på fjellturen. 
Sovepose En pose med komforttemperatur rundt -10. (Helst en med et vanntett trekk.) Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!  Temperaturen varierer med årstiden, og vi sover i telt. 
Lakenpose For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 
Putetrekk Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 
Solbriller Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt Husk nye batterier.
Drikkeflasker /Camelback Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.
Smakstilsetning/ Sportsdrikk Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.
Snacks  Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!
Kompresjonsposer Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Ørepropper Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 
Toalettsaker Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Antibac Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.
Solkrem Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Håndveske/skulderbag En liten og lett veske hvor du kan ha det aller mest nødvendige når vi skal inn på selve Machu Picchu-området - der er dagstursekken for stor.
Personlige medisiner Plaster – Compeed, sportstape ol.Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelseParacet og IbuxVi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Reisedokumenter Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
Kontanter og kort Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Valutaen er Sol, men amerikanske dollar kan veksles inn underveis. Både Sol og USD kan tas ut i minibank i alle byene. 
Hodetelefoner Musikk eller lydbok på øret kan være fint.
Kamera Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler Noen foretrekker kraftige sandaler med ullsokker i campen. 
Lesestoff Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.
Leirantrekk Behagelige klær å bruke i leiren
Langbukse / sightseeing-klær Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 
 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere