Opplev Galapagos og Amazonas

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 15 dager 10-15 deltakere Fra Kr. 53 900,-

Høydepunkter

 • Nærkontakt med det helt spesielle dyrelivet på Galapagos
 • Snorkle med sjøløver og havskilpadder
 • Besøk i regnskogen med overnatting på økolodge i Amazonas
 • Møte med indianerfolket i Yacuma
 • Bade i varme kilder i Papallacta
 • Quito med sitt koloniale bysentrum og ekvatorsenteret

Det er nok bare å si Galapagosøyene, så får du gåsehud. Fordi det står høyt på "bucketlisten" din. Fordi det ikke finnes maken. Ikke la det bli med drømmen - reis nå!
Vi har satt sammen et program som vi mener er en drømmetur, selv for den mest bereiste turist. En tur som gjør at du føler deg forandret når du kommer hjem. Her kommer du så tett på dyrelivet som du knapt trodde var mulig.

Galapagosøyene

Øyriket ligger i 1000 kilometer ut i Stillehavet fra Ecuador, men det føles som å være på en annen klode når du må passe deg for ikke å snuble i kjempeskilpadder, og nysgjerrige sjøløver stirrer inn i dykkemasken din. De rosa flamingoene vader i den grunne dammen. Du får nærbilde av de spesielle fuglene uten å bruke telelinse og de høyst levende forhistoriske øglene stirrer på deg når du forstyrrer dem i solbadet!
Galapagosøyene har stor tiltreknigskraft fordi de er kjent verden over for sitt spesielle dyre- og fugleliv. Selv om området er nasjonalpark, er det uvisst hvor lenge dyrene vil holde seg uberørt av mennesker og de innførte dyreartene. Nå har du muligheten til å bli en del av det begrensede antall turister som får reise til Galapagos hvert år.
Vi skal ha noen innholdsrike dager på de spesielle øyene. Vi gjør det på Hvitserk-måten, med øyhopping, fotturer og snorkling med de artige, nysgjerrige sjøløvene. Vi bor på forskjellige øyer i det vulkanske øyriket.

Amazonasjungelen

På eventyret vårt i Ecuador starter vi med å besøke Amazonas tette regnskog, som skjuler en av verdens rikeste habitater. Vi bor på en trivelig økolodge inne i jungelen, hvor vi blant annet skal gå enkle fotturer blant fargerike fugler, som king fisher, hegre og "punkeren" Hoatzin. På utfluktene våre kan vi se flokker av ekornaper, fargerike papegøyer og bråkete skrikaper som svinger seg fra tretoppene høyt over oss. I elven nedenfor lodgen vår fisker vi piraya, som du får smake til middag. Vi lærer om planter og vekster, som brukes som medisin og til helberedelse den dag i dag.

Privat tur

Hvis du ønsker å reise på denne turen med familien eller vennegjengen som privat tur, ta kontakt med oss!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo
 • All overnatting på turen
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Landet ligger på vestkysten av Sør-Amerika, på ekvator, som også forklarer navnet på landet. Landet blir grovt delt inn i tre soner: høylandet Andes, la Sierra, deler landet på langs. I vest har man kystområdet la Costa, og i øst det lavtliggende området som er dekket av Amazonasregnskogen, el Oriente. Regnskogen i Amazonas er kjent for å ha det største artsmangfoldet i verden. Dette anses imidlertid for truet av oljeproduksjonen og i senere år også av stor-skala gruvedrift.

Galápagosøyene er en del av Ecuador, og ble dannet som følge av vulkanske aktiviteter for 1-3 millioner år siden. Øygruppen er en egen nasjonalpark på UNESCOs verdensarvliste. Galapagosøyene er kjent for en helt spesiell natur -og dyreliv, med blant annet elefantskilpadder og unikt fugleliv. Det var her Darwin fant sitt materiale til å skrive "Artenes opprinnelse", som er så viktig i naturvitenskapen.
Ecuador er verdens største produsent av bananer, men etter funn av olje i 1967 har oljen blitt en av landets største inntektskilder.

Foruten et særegent dyreliv, har Galapagosøyene behagelig klima året rundt, hvite strender og turkisblått vann. Hver øy har et særegent landskap, fra måneaktige landområder med svarte vulkanske bergarter til frodige laguner og nydelige strender i forskjellige farger. Ikke glem at du nå trer inn i dyrenes rike. Det unike habitatet er hjem til en rekke arter som ikke lever noe annet sted i verden, noe som gjør de desto mer sårbare for ytre påvirkninger. Vis respekt mens du lar deg fascinere av blue footed booby, høylytte sjøløver, dykkende pingviner og enorme skilpadder både på land og i havet. Etterkommere av nordmenn som utvandret bor fortsatt på Galapagos, men den fastboende befolkningen er relativt liten og konsentrert på to-tre øyer og i noen få landsbyer.

Vanskelighetsgrad

Dette er ikke en fysisk krevende tur, men du må kunne gå enkle fotturer på 2-4 timer på skogs- og fjellunderlag. På Galapagosturen er det tid til bading og soling - og ikke minst snorkling - og i jungelen blir det god tid hver dag til å slappe av i lodgen.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du trenger ikke være godt trent eller vant til å gå lange turer for å delta, men en fordel å være i normalt god fysisk form. Noen fotturer i marka er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på lodge i Yacuma nasjonalpark i Amazonas. Lodgen har tatt økoturisme på alvor og er integrert i naturen. Det er enkle, men romslige hytter, som har egen terrasse og fin beliggenhet i jungelen. Ellers på turen bor vi i dobbeltrom på turistklassehotell med god standard, om ikke annet er oppgitt. 

Klima

Temperaturen ligger normalt på mellom 20 og 30 grader på Galapagosøyene året rundt. Det kan være kaldt i vannet, så det kan være nødvendig med våtdrakt når du skal snorkle over lengre tid. I Amazonas er det varmt og fuktig, med temperatur på 24-30 grader året rundt. Quito ligger på over 2.500 moh, og her er det noe kjøligere, spesielt på kveldstid. Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Amerikanske dollar (USD) er offisiell valuta i Ecuador. Det kan være vanskelig å bruke reisesjekker utenfor storbyene. Det finnes minibanker for bruk av kort (Visa og MasterCard). Det enkleste er å ta med seg kontanter, selv om eksempelvis mange restauranter tar kort. Nasjonalparkavgiften må betales i USD-kontanter (USD 100) og det samme gjelder flyplassavgiften ved avreise.

Tid og tidssoner

Det er 7 timers tidsforskjell mellom Norge og Ecuador ved sommertid i Norge. 6 timer ved vintertid. Når klokken er 12:00 i Norge i november, er den 06:00 i Quito, mens på Galapagos er den 05:00.

Pass og visum

Det er ikke nødvendig med visum for nordmenn. Ved ankomst får man nødvendig oppholdstillatelse for inntil 90 dager. Ingen andre papirer enn pass er nødvendig å vise ved ankomst. NB: Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly fra Oslo t/r Ecuador på turistklasse, inkl flyskatter/avgifter
 • Hvitserk-turleder på hele turen.
 • Inneriksfly fra Quito til Galapagoøyene
 • Guidede fotturer på Galapagosøyene
 • Mulighet for snorkling hver dag på Galapagosøyene
 • Snorkel, dykkemaske og svømmeføtter på Galapagosøyene
 • 4 dager i Amazonas regnskog med enkle fotturer og utflukter i båt
 • Overnatting i Quito samt sightseeing i byen
 • All innenlandstransport ifølge programmet
 • All overnatting ifølge programmet, inkl. frokost
 • Aktiviteter ifølge programmet
 • Måltider som er nevnt i programmet
 • Kunnskapsrik naturguide på Galapagos og i Amazonas

Pris inkluderer ikke

 • Nasjonalparkavgift Galapagos (USD 120)
 • Drikkevarer
 • Personlig utstyr
 • Leie av våtdrakt (5-10 USD pr dag)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkelte middager og lunsjer, se dag til dag-program
 • Utgifter av personlig art
 • Tips til guide og hjelpere på Galapagosøyene og i Amazonas
 • Evt flyplassavgift ved utreise fra Ecuador (ca USD 40)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Be om tilbud
 • Enkeltromstillegg (på forespørsel, kr 7.500,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise til Quito

Overnatting Hotell
Måltid -/-/M
Transport Minibuss
Tid 1 t

Avgang fra Oslo tidlig på morgenen til Ecuadors hovedstad, og vi ankommer Quito på ettermiddagen lokal tid. Vi blir møtt av våre lokale venner, og kjører til hotellet i Quito. Vi har kvelden fri til å rusle i byen eller slappe av. Vi spiser felles velkomstmiddag på kvelden, hvor vi går igjennom de neste dagenes program.

Ecuadors hovedstad Quito

 

 

dag

2

Sightseeing i kolonibyen Quito

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M
Transport Minibuss

I dag besøker vi gamlebyen med sine vakre, smale gater og de koloniale kirkene San Francisco og La Compañia, samt mange flere interessante landemerker. Deretter får vi en kort stopp på El Panecillo-høyden hvor vi får en fantastisk utsikt over den vakre byen. På ettermiddagen besøker vi det det lokale håndtverksmarkedet, et flott sted å pusse på pruteferdighetene dine, samt god mulighet for suvenir-shopping. Hvis vi har tid, besøker vi også den moderne delen av byen med den botaniske hagen ved Carolina Park. Vi kjører tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden. 

dag

3

Til Amazonas - kolibri og kano

Overnatting Jungellodge
Måltid F/-/M
Transport Buss
Tid ca 5,5 timer

Etter frokost setter vi oss i minibussen og kjører mot Amazonas. Det er et stykke å kjøre, så det blir noen stopp underveis, blant annet med en god pause der de ørsmå kolibriene holder til. De fargerike, bittesmå fuglene kan fly både baklengs, sidelengs og stå helt stille i luften. Dette er en flott mulighet til å få tatt noen sjeldne, og flotte bilder.
Fra byen Tena fortsetter vi å kjøre i omtrent en time til vi kommer til bredden av Napo-elven. Vi kjøper de siste nødvendige tingene, som for eksempel batterier, snacks etc. Etter en 25 minutters tur i motorisert kano, kommer vi til vår fantastiske økolodge. På lodgen blir vi ønsket velkommen med den tradisjonelle drikken "guayusa". Denne inneholder vitaminer og koffein i mye større konsentrasjon enn kaffe, noe som gjør den til en velegnet drikk om morgenen for en produktiv dag i jungelen. Vi sjekker inn i våre komfortable, tradisjonelle bungalower. Solcellepanel gir varmt vann i dusjen og lys om natten. Etter at vi har funnet oss til rette, tar vi en kort fottur til den "skjulte lagunen", ideell for fugletitting i sine naturlige omgivelser. F.eks. kingfisher, hegre, og kanskje en av de mest underlige og interessante fuglene i Amazonas; Hoatzin, som også er kjent som "sigøynerhøne" og "stinkfugl", med blått ansikt og "punkehår". Her vil vi også prøve å fiske etter den legendariske pirayaen, som du kan spise til middag hvis du fanger en! Vi går tilbake til lodgen til middag, og de som ønsker kan være med på en spennende nattvandring.

I tåkeskogen får vi se den lille kolibrien som kan fly både for- og baklengs. Foto: Rasmus Ramstad

dag

4

Utflukter i regnskogen

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M
Tid 2-4 timer

Etter en solid frokost begynner vi turen som skal ta oss dypt inn i jungelen. Du kan velge mellom flere aktiviteter som blant annet enkel fottur med den innfødte guiden som viser oss ulike fuglearter, medisinske planter og deres bruk i helbredende ritualer. På turen kan vi være heldige og se apekatter, tapirer eller capybaras. Eller du kan være med på en lengre tur (ca 4 timer) til "flaggermusgrotten". Underveis får vi se mange plantearter som brukes til helbredelse og til mat. Inne i grotten, som ikke har blitt fullstendig utforsket ennå, holder amazonas-flaggermusen til. Denne grotten betraktes som hellig av lokalbefolkningen, og er et sted hvor sjamanen kommer for å utføre sine hellige ritualer. Tilbake i lodgen spiser vi deilig lunsj med lokale retter.
Etter en liten pause, blir det morsomme vann-aktiviteter som kajakkpadling og baderinger nedover Napo-elven. Har du en gullgraver i magen er det bare å glede seg, for her ved elven lærer vi den tradisjonelle måten å lete etter gull. På ettermiddagen går vi tilbake til leiren, spiser middag og snakker om dagens opplevelser om kvelden.

I jungelen lærer vi om medisinske planter og vekster. Foto: Rasmus Ramstad

dag

5

Full dag med jungelaktiviteter

Overnatting Jungellodge
Måltid F/L/M

Chontayacu, som er den lille elven som renner ved siden av lodgen, har gitt navnet til det lokale Kichwa-samfunnet som arbeider på lodgen vår. Etter frokost besøker vi Kichwa-folket med sin enkle og rolige livsstil. Kaffe, bananer, kakao, kassava, papaya, ananas og appelsiner dyrkes i området her og gir avlinger til innbyggerne i jungelen. Du kan også kjøpe med lokalt produsert håndverk som små potter i keramikk, halskjeder, armbånd og mye mer. 
Elven har en vakker foss, og de som ønsker kan bli med på dagens fottur på omtrent tre timer gjennom det spesielle landskapet her i jungelen. Det er krevende terreng ved fossen, men vel verdt turen. Er vi heldige, får vi høre ropene til oropendola-fuglen, som har redene sine hengende fra trærne som vanndråper.
Vi går tilbake til lodgen for lunsj og etter en liten siesta får vi prøve å lage varm sjokolade med lokalt dyrket bønner. Vi får også en innføring i bruk av blåserør, noe som er en kunst å få til!  I kveld skal vi nyte en hyggelig avskjedsmiddag og den gode stemningen ved leirbålet, før det er på tide å legge seg og lytte til jungelens lyder.

Vi får prøve blåserørene man bruker å til "skyte" piler med. Foto: Rasmus Ramstad

dag

6

Jungellyder og varme kilder

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-
Transport Buss
Tid 4-5 timer

I dag skal vi forlate jungelen. Før vi reiser, kan de som vil stå opp tidlig og bli med å se de mange fugleartene i jungelen. I skumringen går vi til utsikten ved lodgen for å oppleve at jungelen våkner til liv med alle sine lyder. Herfra har vi en imponerende utsikt over Amazonas-jungelen! Det blir frokost i lodgen før vi sier farvel til våre venner i Amazonas. Vi går ombord i kanoen vår for å reise tilbake til San Pedro de Sumino. Herfra blir vi kjørt til de berømte varme kildene i Papallacta, hvor vi kan ta en avslappende dukkert i naturlig, varmt vann etter dagene med jungelaktiviteter. Vi overnatter i Papallacta og anbefaler den fantastiske middagen på hotellet. Middag på egenhånd.

Kanskje får vi piraya på kroken i Amazonas? Foto: Rasmus Ramstad

dag

7

Fra jungel til ekvatorsenteret i Quito

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M
Transport Buss
Tid 1,5 timer

Vi nyter en rolig morgen i Papallacta, spiser en fantastisk frokost og de som vil bader mer i de varme kildene eller tar en tur på en av de fine stiene i området. Etter lunsj kjører vi tilbake til Quito og besøker det kjente ekvatorsenteret med monumentet som markerer ekvatorlinjen. Hvis du ikke har stått med ett ben på hver side av ekvatorlinjen før, har du sjansen nå! Her ligger også Etnografisk museum hvor vi får et innblikk i kolonibyene fra tidligere århundrer. Vi blir fraktet til hotell ved flyplassen og gjør oss klare til å reise til de unike Galapagosøyene neste dag.

Her kan du stå med ett ben på hver side av ekvatorlinjen!

dag

8

Til Galapagos, 1000 km ut i havet

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-
Transport Fly
Tid ca 2,5 timer

Etter frokost blir vi kjørt til Quito flyplass, hvor vi - etter å ha kjøpt Galapagos Transit Cards - flyr ut i Stillehavet til de fantastiske Galapagosøyene. Øygruppen er på UNESCOs verdensarvliste og her har det unike plante- og dyrelivet har oppstått som følge av deres totale isolasjon fra fastlandet. Ved ankomst blir vi møtt av guiden vår. Vi tar buss til Itabaca-kanalen som vi krysser  ombord i en ferge. På Santa Cruz-siden av kanalen venter transporten vår. Vi tar en utflukt til høylandet på Santa Cruz, og spiser lunsj på en lokal gård hvor vi får oppleve de gigantiske skilpaddene i sitt naturlige miljø her på øya. Galapagosøyene er vulkanske, og i løpet av dagen skal vi også besøke lavatunneler, før vi ankommer Puerto Ayora og hotellet vårt for natten.
Velkommen til Galapagosøyene! Foto: Magnus Hendis

dag

9

Santa Cruz med Tortuga Bay beach

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

På morgenen skal vi gjøre den berømte Bahía-turen i Santa Cruz. Vårt første stopp er "La Lobería", som er en liten øy med lekne sjøløver som elsker å svømme med mennesker. Videre skal vi til Shark Channel, som er en sprekk som oppsto på grunn av magmatiske hevelser, og her liker den blå haien å hvile. Vi finner mange marine fugler blant lavastiene vi går på. Etterpå besøker vi Kjærlighetskanalen, et ideelt sted for landskapsfotografering. Vårt neste stopp er Franklin Bay, hvor det er havskildpadder og rokker. Pelikaner og hegrer ruger her, litt avhengig av årstid. Til slutt går vi til "Las Grietas", som er en 15 minutters fottur på lava-bergarter, og hvor vi kan se Darwin-finker, kyst- og lagunefugler, og endemiske vekster. Her er det ideelt for snorkling, og vi skal så klart hoppe uti det klare vannet. Vi går tilbake til Puerto Ayora og spiser lunsj på en av de mange trivelige restaurantene i hovedgaten. Etter lunsj går turen videre til Tortuga Bay, sannsynligvis den vakreste stranden i øygruppen. Etter en times gange omgitt av unik vegetasjon og fauna, kommer vi til den første stranden. Her kan bølgene være sterke, i så fall går vi i ytterligere 10 minutter til en mer rolig del av stranden. Her kan vi bade og snorkle, eller bare slappe av på sandstranden. Her finnes både en sjøløvekoloni og marine iguaner. Vi overnatter på samme hotell.

Galapagos er kjent for de enorme kjempeskilpaddene - de skal vi selvsagt møte. Foto: Rasmus Ramstad

dag

10

Ny øy - fottur til vulkanen

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/-
Transport Båt
Tid 3-4 timer

Tidlig om morgenen går vi til havnen i Santa Cruz for å ta båt til øya Isabela. Ved ankomst blir vi kjørt til hotellet der vi kan sette bagasjen. Vi fortsetter til Sierra Negra, vulkanen med det nest største krateret i verden. Etter en fin fottur her med matpakke-rast underveis, kommer vi tilbake til Puerto Villamil. Om ettermiddagen går vi ombord i en speedbåt som tar oss til Tintoreras-øyene, en perfekt plass for å oppleve det marine livet. Her snorkler vi, og er vi heldige, dukker det opp haviguaner og havskilpadder som svømmer med oss. Etter retur til Isabela, spiser vi middag og får en god natts søvn på gjestehuset vårt.

Å svømme med havskilpadder er en enorm opplevelse

dag

11

Isabela - sjøløver og flamingoer

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter frokost skal vi besøke Concha Perla, som er en vakker bukt hvor vi starter dagen med forfriskende snorkling tett på det marine dyrelivet. Ikke bli overrasket om en nysgjerrig sjøløve titter inn i dykkemasken din! 
Senere besøker vi Humedales-våtmarkene, et unikt landskap hvor en spesiell type reker tiltrekker seg et variert fugleliv. Vår neste tur er til Tortoise Breeding Center på Isabela, hvor det finnes forskjellige typer skildpadder, og vi lærer om viktigheten av å beskytte Isabelas økosystem. Til slutt får vi se vakre, knallrosa flamingoer som lever i sitt naturlige miljø - en flott mulighet for å få tatt fine bilder av de spesielle fuglene. På ettermiddagen kan du slappe av eller ta en liten rusletur på egenhånd - eller kanskje du har lyst til å snorkle mer?

Fascinerende også for de som ikke har rosa som yndlingsfarge


dag

12

Gårdsbesøk og økologisk kaffe

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-
Transport Båt
Tid 3-4 timer

Etter frokost blir vi hentet med båt og kjører tilbake til øya Santa Cruz. Ved ankomst setter vi bagasjen på hotellet vårt og drar til høylandet for å besøke en økologisk kaffeplantasje. Denne aktiviteten tar rundt 1-1,5 time og inkluderer en guidet tur rundt plantasjen, og forklarer hvordan kaffen deres vokser, høstes, ristes, tørkes, henges, stekes og pakkes. Besøket avsluttes selvsagt med en rykende fersk kopp kaffe, og muligheten til å kjøpe med kaffe og suvenirer hjem. Tilbake på hotellet har du resten av dagen på egenhånd. I Santa Cruz er det flere butikker, cafeer og gode restauranter.  Vi anbefaler å besøke Charles Darwin forskningsstasjon og museum, for å lære om de interessante avlsprosjektene for øgler og elefantskilpadder. Dette er vellykkede prosjekter som har gitt svært gode resultater.

Blåfot-suler er de kuleste fuglene på Galapagos

dag

13

Tilbake til Quito

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M
Transport Fly
Tid ca 2,5 timer

Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen på øya Baltra, med kort stopp underveis på Gemelos (tvillingene) som er spesielle steinformasjoner. Ved ankomst på flyplassen, sier vi farvel til guiden vår, og tar med oss uforglemmelige møter med denne rike og unike øygruppen. Tilbake i Quito blir vi kjørt til hotellet vårt og har ettermiddagen på egenhånd. På kvelden spiser vi en hyggelig avslutningsmiddag, og oppsummerer alle inntrykkene fra turen.

dag

14

Siste dag og hjemreise

Måltid F/-/-

Vi har dagen til fri disposisjon i Ecuadors hovedstad. Kanskje du vil at en tur med gondolbanen og spise lunsj med utsikt over byen? Eller rusle rundt og kjøpe med suvenirer hjem fra tur? Tidlig på ettermiddagen tar vi farvel med våre venner i Ecuador og reiser til flyplassen for nattfly hjem til Norge.

dag

15

Tilbake i Norge

Galapagos- og Amazonas-eventyret er over, og vi kommer hjem med fantastiske opplevelser, gode minner og stappfulle minnebrikker på kameraet.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Trekkingsko

Vi går i ulendt, tropisk terreng i jungelen, og i vulkanske områder på Galapagos.
På jungellodgen får du låne høye gummistøvler til jungelvandringene.
Velger du trekkingsko eller joggesko på Galapagos, bør de være av den grove sorten, med solid såle. 

Trekkingssokker og tynne ullsokker

Trekkingssokker eller ullsokker som tørker raskt og lukter lite. 

Regn- og vindtett jakke

Her er mye å velge mellom. Det bør være en lett jakke som puster, og som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Regn- og vindtett bukse

Lett bukse som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Tynn dunjakke

Quito ligger på 2800 moh og her blir det kjølig på kvelden

Fleecejakke 

Til kjølige kvelder i Quito 

Bukse til fottur

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Shorts til fottur

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Langermet skjorte

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Regnponcho

En lett regnponcho som du kan slenge over hodet i tilfelle en rask skur!

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i. Også godt å ha med seg på fotturene for å kunne variere fottøy og ha ekstra skift ved evt. nedbør.

Sandaler

Deilig å ha disse på Galapagpos etter fotturene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Skjerf/tørkle

Godt å ha i halsen.

Caps eller solhatt

Nakke og ører er mål for den nådeløse solen.

Dagstursekk (20-30 l) 

 

Med godt bæresystem. Du skal bære den på dagsturene, og må kunne romme vannflaske, kamera og litt ekstra klær. Denne kan du reise med som håndbagasje på flyet.

Regntrekk til sekken

I tilfelle det kommer en skur på tur

Drybags til pakking

Praktisk og oversiktlig i bagen.

Hodelykt eller lommelykt

Husk ekstra batteri og pære.

Strømadapter

Strøm i Ecuador: 110/120 V, stikkontakt type A og B, adapter trengs for norske stikkontakter.

Vannflaske

I jungelen får du fylt opp flasken din med renset vann.
Ta med smakstilsetning/sportsdrikk om du fort går ”vann-lei”.

Toalettartikler

Uunnværlig! Tamponger kan være vanskelig å få kjøpt lokalt.

Badetøy

Et must !

Badehåndkle

 

Våtdrakt

Til snorkling på Galapagos. Du kan ta med egen eller leie på Galapagos for USD 5-10 pr dag. Opp til deg!

Solkrem

Masse faktor. 25-40 er ikke tull. Husk stift for lepper/nese.

Våtservietter/
Desinfiserende middel

Antibac el. - for hygienens skyld.

Ørepropper

Om du sover lett

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, støttebandasje og slik.
Paragurt - om du er usikker på hva maven din tåler.
Halspastiller - Nesedråper – viktig hjelp for å åpne nesen ved litt forkjølelse. Hodepinetabletter. Imodium ved feriemage.
Myggmiddel/salve for å lindre innsektsbitt.
Personlige medikamenter, Personlige medikamenter du bruker vil vi vite om, jfr helseskjema, påmeldingsskjema og reisevilkår.

T-skjorte/langermet skjorte

 

Langbukse

En lett/sval bukse. Fin å reise med også.

Ekstra skift

Behagelige klær til å bruke om kvelden. 


Lesestoff/Spill/Kortstokk

Reiselitteratur, krimromaner, spill eller spansk ordbok? Det er opp til deg!

Skrivesaker

Skrive dagbok er lærerikt og overraskende. Allerede på flyet hjem kan du finne ut hvor mye du har glemt fra starten!

Pass

 

Forsikringsbevis

Ha alltid en kopi av pass og forsikringspapirer med deg et annet sted i bagasjen.

Penger/Kredittkort

Turen dekker det meste, men det er rart med det: Drikke, suvenirer, tips etc. går av egen lomme.

Myggmiddel

Nødvendig i regnskogen

Knekkebrød

Vi får nok av mat, men det blir mye hvitt brød, ris og bønner. Kan være lurt å ta med seg grove knekkebrød / grov kjeks fra Norge.

Kikkert

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
tir 20. des 2022 tir 3. jan 2023
Ledige plasser
Kr. 59 900,-