Tøff fottur i Patagonia

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 4/6 15 dager 8 - 12 deltakere Fra Kr. 69 900,-

Patagonia i Sør-Amerika byr på en av de beste opplevelsene for deg som liker å vandre i avsidesliggende områder og få en smak av mektig natur på nært hold! Vi skal vandre på den tredje største ismassen i verden som er 400 km lang og 100 km bred. Mer spektakulær natur og rå fjellvegger skal du lete lenge etter. Bli med oss på miniekspedisjon!

Høydepunkter

 • Vakker, uberørt natur
 • Massive isbreer
 • Azurblå innsjøer
 • Smaken av ekspedisjonslivet
 • Buenos Aires
 • Argentinsk biff og vin

Er du klar for en naturopplevelse av de sjeldne? En fottur i Patagonia vil ta deg over fjellpass, langs isbreer og inn i øde dalfører, i så rå omgivelser at du må klype deg i armen for å tro det er mulig. Patagonia kan bare beskrives som magisk - isbreer, ville fjell som kunne vært snytt ut av Ringenes Herre og urørt natur.

Vi starter turen på den grønne og frodige østsiden av Andesfjellene, og vandrer opp gjennom daler dekorert med azurblå innsjøer som solen speiler seg i. Etter noen dager i fjellet beveger vi oss ut på isen med truger i taulag, og får en smakebit av ekspedisjonslivet. Vi våkner opp i kritthvite omgivelser så langt øyet kan se, med solen (og vinden) som eneste selskap. Når fjellturen er over får vi et par dager i sjarmerende El Chaltén, selveste trekkinghovedstaden i Argentina.

På denne turen vil gjestene være en aktiv del av logistikken. Vi bærer utstyr og forsyninger, lager mat, smelter vann og setter opp camp hver natt vi er på tur i fjellet. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Denne turen er for de tøffe - med mange og forholdsvis lange etapper, og det kan bli mye vind og vær. I syv dager går vi og bærer bagasjen for hele fjellturen i sekken vår. Et par steder i løpet av turen må vi sannsynligvis ta zip-line over elven, dette er ikke teknisk krevende, og du trenger ikke erfaring med dette fra tidligere. 

Vi skal bo i telt store deler av turen. Vi reiser og bor sammen som gruppe. Selv om det vil være nok av tid til å finne din egen plass, vil vi tilbringe mest tid som gruppe, og det er viktig å være åpen og positiv. Vi går i taulag med truger de dagene vi går på snø over breen, og vi går med sekk hele turen. Vær forberedt på å bære ekstra utstyr på rundt 5 kg i tillegg til egen bagasje, som tørrmat til dagene på isbreen, og litt felles kjøkkenutstyr. 

Deler av turen vil være fysisk utfordrende: vi må sette opp eget telt, rydde camp og bære ryggsekk, noen ganger i strålende sol, andre ganger i regn og vind. Det kan være mentalt og følelsesmessig tøft når vi er uten kontakt med omverdenen under hele turen, og vi er langt fra moderne fasiliteter. Alle disse utfordringene er naturlige elementer i en ekte villmarksopplevelse, og det er en fantastisk følelse og opplevelse å bli revet ut av den trygge hverdagen.

Turen er for gjester med erfaring fra tidligere flerdagsturer, men det er ikke nødvendig med tidligere ekspedisjonserfaring. Du må være i god fysisk form og være vant til å gå med en ryggsekk.

Ingen av dagsetappene er teknisk vanskelige eller krever klatreegenskaper, men været er en faktor som kan gjøre selv en enkel dagstur til en større utfordring. Det er noen dager der vi har mange høydemetre som skal forseres, så staver anbefales. Vi kommer ikke mye høyere enn 1500 meter over havet, så høydesyke blir ikke aktuelt.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Pass, visum, vaksinasjon og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. 

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo - Buenos Aires - El Calafate - Buenos Aires - Oslo
 • Norsk guide 
 • Lokal UIAGM mountain guide
 • Lokale guider + bærere (av telt og matlagingsutstyr)
 • Fellesutstyr
 • Leie av truger til bruk når vi går på snø 
 • 2 netter på hotell i Buenos Aires, 1 natt på hostell i Chalten og nettene i telt på fjellturen (delt dbl rom på hotell/hostell og dbl telt på fjelltur)
 • Måltider som spesifisert i programmet
 • Lokal transport i følge program
 • Parkavgifter
 • Guidet tur i Buenos Aires, og til Perito Moreno isbreen i El Calafate

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring (les mer her: Reiseforsikring - Hvitserk)
 • Tips til lokale guider og bærere (ca USD 180)
 • Tilslutningsfly fra andre byer enn Oslo
 • Enkeltrom (på forespørsel)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Transport Fly

Vi reiser fra Gardermoen på ettermiddagen, og ankommer Buenos Aires neste morgen. 

dag

2

Ankomst Buenos Aires

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M

Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet vårt med bagasjen før vi får omvisning i byen. Det vil etterhvert bli tid til litt hvile på hotellet og å utforske byen på egen hånd. Vi samles på kvelden for en felles velkomstmiddag på en hyggelig restaurant. Vi skal tidlig av gårde til Calafate neste morgen, så vi tar en tidlig kveld og lader opp til tureventyret vi skal ut på. 

Spennende Buenos Aires!

dag

3

Ankomst Patagonia og Calafate

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Vi spiser en tidlig frokost, før vi blir hentet og kjørt til innlandsflyplassen og reiser til Patagonia, El Calafate. Ved ankomst kjøres vi til hotellet vårt for de neste to nettene. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med byen på egen hånd. På kvelden møtes vi for en felles middag, og går igjennom programmet for de neste dagene. Kanskje noen er litt spente på morgendagen? Da skal vi nemlig få vårt første møte med en isbre.

dag

4

Perito Moreno isbreen

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Tidlig på morgenen blir vi hentet og kjørt et par timer vestover mot grensen til Chile. Etterhvert ankommer vi nasjonalparken Perito Moreno hvor vi skal på utflukt i katamaran! Vi skal seile tett opptil isbreen mens vi nyter det dramatiske synet av breen som kalver kontinuerlig med store drønn. Synet, lydene og fargene er av de største naturopplevelsene man kan få, så her er det bare å ha kameraet klart. Vi returnerer til hotellet i El Calafate på ettermiddagen og samles til en felles hyggelig middag på kvelden. 

Den spektakulære, turkise Perito Moreno isbreen!

dag

5

Nasjonalparken Los Glaciares og Andesfjellene

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 2,5 - 3 timer
Stigning 517
Avstand 7,1 km

Idag skal alt utstyret vi trenger for turen fordeles og miniekspesisjonen vår begynner! Vi kjører innom El Chaltén, Argentinas trekking hovedstad, før vi kjører videre inn i nasjonalparken Los Glaciares til Electro River Bridge hvor vi skal starte turen. Vi går jevnt oppover og nærmer oss hjertet av Andesfjellene. Etter 2 - 3 timers gange ankommer vi La Piedra del Fraile - en kjent camp med en flott beliggenhet - og vi slår opp telt for natten. 

Veiskilt på vei inn til sjarmerende El Chaltén. Her skal vi bo etter fjellturen.

dag

6

Laguna de los 14 (854 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4 - 5 timer
Stigning 320

Etter en frisk frokost i campen fortsetter turen langs den kjente elven Electrio, oppkalt etter sin "elektriske" blåfarge. Vi vandrer videre og etterhvert bytter vi skotøy for å krysse elven Pollone - elven renner ut fra en isbre, og temperaturen i vannet er deretter. Er det mye vann i elven må vi ta zip-line over istedet. Etter 4 - 5 timers vandring i dag, i vakker, vakker natur setter vi opp nattens camp på vestsiden av Laguna de los 14 - som er et syn for øyet. Det er bare å glede seg til den fenomenale utsikten vi har fra campen mot det kjente fjellet Monte Fitz Roy - som er et av de aller mest krevende å klatre til topps på hele jordkloden! Over dette fjellet går også grensen mellom Chile og Argentina. Vi lager en hyggelig middag i campen og utveksler historier fra dagens naturopplevelser.

Flotte Laguna 14 i bakgrunnen.

dag

7

Marconi passet

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 7 - 8 timer
Stigning 670
Nedstigning 70

Det blir en tidlig start idag, når vi skal begi oss ut på en av turens tøffere etapper. Vi skal gå opp rundt 700 høydemeter i skiftende terreng, og hvis forholdene tilsier det så sikrer vi på første del av etappen med tau. Vel oppe på Marconi passet møter vi det første synet av den massive isbreen - det er som å gå inn i en helt annen verden! Hvis været tillater det så finner vi etterhvert et passende sted for å slå leir på isbreen. Er det for dårlig vær så fortsetter vi opp til en fjellhytte og camper utenfor der. 

Utsikt fra Marconi-passet mot Fitz Roy fjellkjeden.

dag

8

Patagonias indrefilet

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4 - 6 timer

Vi våkner opp til vår første morgen på verdens tredje største ismasse! Vi starter morgenen med frokost og gjør oss klare til dagens aktivitet. Dette blir en litt kortere og mindre krevende dag enn gårsdagen, fordi det nesten ikke er høydeforskjell mellom denne campen og neste. Målet for dagen er et av de mest ikoniske områdene for fjellklatrere verden over; "El Circo de los Altares." Dette området er verdt hver eneste kalori det tar å komme hit, og for mange vil dette være selve høydepunktet på turen. Vi slår opp teltene våre og forbereder felles middag for kvelden. 

Vi nærmer oss "El Circo de los Altares."

dag

9

Panoramautsikt

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 6 - 7 timer
Stigning 80
Nedstigning 300

Vi spiser en god frokost i campen og gjør oss klare til en ny dag på tur. I dag vandrer vi sørover over isbreen i omtrent 4 timer. Deretter vender vi nesen mot den massive fjellkjeden igjen, og ender opp ved innsjøen Ferrari hvor vi skal campe i natt. Er været klart får vi panoramautsikt både mot isbreen, og fjellene på Chilensk side. Det er bare å nyte utsikten mens vi spiser hjemmelaget turmiddag og hygger oss. 

Moreno-fjellkjeden i bakgrunnen.

dag

10

Toro Lake og Zip-line!

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 6 - 7 timer
Stigning 220
Nedstigning 750

Nå starter vi nedstigningen fra breen, og skal gå flere høydemeter nedover enn opp i dag. Aller først skal vi over det kjente fjellpasset "El Paso del Viento" som betyr vindpasset på norsk. Her er vindhastigheten ofte høy, men passet har til gjengjeld en av de beste utsiktspunktene mot isbreen hvor vi har vi har vandret på i flere dager. Her tar vi en velfortjent pause, nyter utsikten og knipser noen rå bilder med kameraene våre. Etterhvert fortsetter vi nedover i dalen, forbi en liten isbre, mens vi titter opp på fjellet Cerro Grande. Rett før vi ankommer campstedet vårt ved innsjøen Toro skal vi Zip-line over elven. Det er bare å glede seg!

På vei mot nattens camp, etter passet "El Paso del Viento."

dag

11

Til frodigere områder

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-
Tid 5 - 6 timer
Stigning 350
Nedstigning 600

Vi går stadig nedover, og dagens mål er den lille byen El Chaltén. Fotturen går langs en elv nedover mot lavlandet, før vi skal over turens siste pass og følger stien ned til byen. Vi opplever at vegetasjonen rundt oss blir stadig mer frodig med gressletter, blomster og liv. Ved ankomst Chaltén tar vi inn på det sjarmerende hostellet vårt for natten, og nyter livet i sivilisasjonen igjen.

Vi nærmer oss Chalten, og omgivelsene blir frodige og grønne.

 

dag

12

Reservedag i El Chaltén og fly tilbake til Buenos Aires

Måltid F,-,-

Dette er en reservedag i tilfelle vi blir forsinket i fjellet og overnatting denne natten er derfor ikke inkludert. Det finnes masse å gjøre i denne byen, og hvis vi har hele dagen her får vi tips til aktiviteter fra vår lokale guide. På kvelden reiser vi mot flyplassen, omtrent 2 timers kjøring, og flyr til Buenos Aires. Ved ankomst Buenos Aires sjekker vi inn på hotellet og får oss en god natts søvn før vi skal utforske byen i morgen!

Der nede ser vi sjarmerende Chalten.

dag

13

Full dag i Buenos Aires

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M

Buenos Aires kombinerer falmet Europeisk storhet med latinsk lidenskap, en ekstremt levende by! Denne dagen har vi til fri disposisjon før vi på kvelden spiser en skikkelig avslutningsmiddag med en saftig Argentisk biff, og kanskje en runde med tango?

Fargerike, spennende La Boca området i Buenos Aires er verdt en tur innom!

 

dag

14

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Fly

Alle turer har en ende, og vi reiser tilbake mot Norge på formiddagen med mange nye minner og nye gode venner...

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Gjennomsnittlig temperatur i løpet av denne turen vil ligge fra rundt -8 på morgenen til opp mot +12 på dagtid. Vær oppmerksom på at det kan bli ned mot -12 på nettene, og vinden er ofte sterk her, slik at følt temperatur kan være kaldere. Været er uforutsigbart.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull for både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd.

Dunjakke

Ta med favoritt dunjakka.

SkallbukseGore-Tex eller tilsvarende. 
Turbukse
FleecebukseEller et annet varmt lag til beina, for kalde netter.
Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein. 

T-shorte/skjorte

Til bruk i byen og lavlandet.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

LueEn ekstra lue kan være lurt.
Votter/HanskerGode, varme votter/hansker.
Tynne vanter/hansker
Gamasjer
Fjellstøvler

Solide, fjellstøvler med god plass til tykke sokker.

Lette sko/sandaler

I leir og i byen.

TeleskopstaverDe som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
SoveposeDet vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Det kan bli ned mot -12 til - 20 grader på natten, så du bør velge en pose med komforttemperatur ned mot dette.
LiggeunderlagVi skal ligge 3-4 netter på snø, så det beste er et liggeunderlag ment for vinter. Ta gjerne med lappesaker. 

Klatresele m/skrukarabin

Til bruk på breen.

Hjelm

Til bruk på breen. Kan leies i Chalten, ca 7 USD per dag.

Stegjern

Sjekk at de passer støvlene dine.
Stor bagDuffelbag til reisen, og oppbevaring.
SekkCa. 60-80 liter. Du må bære alt av personlig utstyr pluss opp til 5 kilo i felles utstyr/mat.

Solbriller

Gode solbriller med mørkt glass, som ikke slipper inn lys mellom rammen og ansiktet. 

Hodelykt

Husk nye batterier.

Lommekniv


Tallerken, kopp, bestikk

Lett og kompakt til turbruk.

Drikkeflasker/camelbak

Camelbak med isolert slange eller flere litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. Alle må ha plass til minst 2 liter vann.

Termos

Gjerne så lett som mulig

Vannrensetabletter


Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene. Energibarer bør pakkes med hjemmefra.

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt, spesielt dunjakken og soveposen. Plastposer med ziplock kan også være et alternativ.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, nedbrytbar såpe, toalettpapir, antibac.

Solkrem

Høy faktor, 30-50. Små tuber. Det er skarp sol. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse
Paracet
Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er inkludert, men du må beregne ca. 180 USD i tips.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.


Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
søn 15. okt 2023 søn 29. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 69 900,-