Peru: Inca Trail med Machu Picchu og Salkantay

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 16 dager 9 - 16 deltakere Fra Kr. 49 900,-

Machu Picchu og Inkaenes rike er en opplevelse for livet! Det er en kulturskatt, og et syn de færreste glemmer.

OBS - INCA TRAIL BØR HELST BOOKES MINST 8 MND FØR AVREISE.

Har du likevel lyst til å dra i påsken - 2023, ta kontakt. Det kan ennå være Inca Trail lisenser igjen :)

Høydepunkter

● Inka Trail
● Machu Picchu
● Cusco
● Salkantay
● Lima

Alle har et forhold til Machu Picchu og Inka Trail, og mange drømmer om å oppleve denne kulturskatten i Andesfjellene. Flere steder går vi på den originale stien lagt av inkaenes tid. Den fantastiske naturen og innslag av unike ruiner langs hele ruten vitner om en svunnen tid og bygger opp forventningene til man ankommer selve symbolet på inkakulturen, Machu Picchu. Og inkaenes tapte by skuffer ikke, den er akkurat så spektakulær som ryktene tilsier og det perfekte stedet å ende denne vandreturen.

Vi starter selve fjellturen utenfor alfarvei, på sti som fører forbi fjellet Salkantay som ruver 6271 moh. Vi beveger oss opp og ned gjennom små landsbyer, fjellpass og daler, og selv om dette ikke er en topptur er vi allikevel oppe i 4800 moh. Gjennomgående for denne vandreturen er fantastisk utsikt mot den omliggende fjellkjeden, frodige omgivelser, unike kulturinnslag, god mat og et historisk bakteppe som gir turen et spesielt preg. Vi sover i telt, men det er absolutt ikke en primitiv opplevelse. Bærerne setter opp sovetelt og messetelt for oss, serverer fantastisk mat, og vekker oss med te hver morgen. Standarden er høy, og du får en camping-opplevelse langt over den gjennomsnittelige teltturen.

Vi kommer også til å tilbringe litt tid i Cusco og områdene rundt denne vakre byen for å akklimatisere før vi beveger oss opp i fjellene. Det er en spennende by og allerede her får vi et innblikk i inkaenes kultur gjennom omliggende tempelruiner. Vi besøker blant annet “Den Hellige Dal” hvor vi får et innblikk i hvordan dagens indianerbefolkning lever.

 

Inka Trail lisensene bør kjøpes 6-10 mnd før avreise. Skulle du være for sent ute er det fortsatt mulig å bli med på turen, og gå en alternativ rute; Lares Trek på dag 10-12 når resten av gruppen er på Inka Trail, så fremst dere er minst to stykker. Da møter dere gruppen igjen i Aguas Calientes, og kan likevel besøke Machu Picchu på dag 13. Lares Trek er en vakker fottur for deg som ønsker å komme litt utenfor allfarvei. Lares Trek er også en del av inkastiene, men her er det atskillig færre turister enn på Inca Trail. Denne delen av Peru har forandret seg lite de siste 400-500 år . I denne fjerntliggende og sjelden besøkte regionen møter du ekte Andesbønder kledd i tradisjonelle, fargerike ponchoer. Du vil passere gjennom lokalsamfunn og se steinhus med stråtak, omgitt av lamaer og alpakkaer. Inne på kjøkkenene til folk vil du se marsvin løpe løs, klar til å bli tilberedt til middag. Dette er en favoritt blant de lokale guidene ettersom området er fjernt fra alle de verste turistfellene og for at naturen her er så utrolig vakker!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Inka Trail Lisens

Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 200 turister per dag. Dette betyr på ingen måte at vi går i kø, men heller at vi blir spredt utover stien og forebygger slitasje og ødeleggelser. Lisensene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (påske/juni-sept) bør lisensene kjøpes opptil 10 måneder før avreise, ellers i året minst 6 mnd før. Inka Trail Lisenser er personlige og må søkes på det passet man skal reise til Peru med. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inka Trail. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens på og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.)

Vanskelighetsgrad og forberedelser

 

Dette er en middels krevende tur, med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot åtte timer. Vi har god tid på etappene, går i rolig tempo og nyter naturen underveis. Vi oppholder oss mellom 3500-4500 moh så noen vil kjenne høyden på kroppen selv med en dagstursekk på ryggen. Det kreves ingen erfaring fra andre høye fjell, men vi må ta høyden på alvor. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta og det er en stor fordel å ha vært på tur i fjellet. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. 

Vi overnatter på hoteller av turistklassestandard (rommene kan være litt kalde). Under fotturen bor vi i tomannstelt. Vi har med vår egen kokk som tilbereder maten på en god og hygienisk måte. Måltidene i leirene spiser vi i medbrakt messetelt eller ute. Under vandringene er alle måltider inkludert, mens det ellers er frokostpensjon - du står fritt til å spise hvor du vil når vi er i byene, selv om vi oftest organiserer en felles middag for de som ønsker det. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Pass og visum

Du trenger ikke visum til Peru, kun et gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

Men du trenger tillatelse for å gå Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 10 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang du har bestilt, slik at du har noe å vise frem om du skulle være så uheldig å miste passet i tiden frem til avreise.)
Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Gjøre om til "Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Lima tur/retur
 • Norsk guide
 • All innlandstransport ifølge programmet, inkl flyreiser; Lima - Cusco tur/retur
 • Overnatting i tomannsrom/-telt
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Inka Trail Lisens
 • Lokale guider, bærere og kokk

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)
 • Tips til lokale hjelpere/guider (ca 150 USD)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise til Lima

Overnatting Hotell

Vi reiser fra Oslo tidlig på morgenen og er fremme i Lima tidlig på kvelden - men i hodet vårt er det langt på natt, så vi tar nok tidlig kveld. Vi overnatter på godt hotell på flyplassen.

dag

2

Ankomst Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F

Etter frokost flyr vi til Cusco, 3326 moh. Ettermiddagen står til fri disposisjon. Vi tar det helt med ro denne dagen for å venne oss til høyden. Overnatting på hotell i Cusco. På kvelden blir det et lite fellesmøte med informasjon om turen videre, hvor vi blant annet snakker om hvordan vi skal pakke for fjellturen.

dag

3

Utforske Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F

På formiddagen tar vi en sightseeingrunde i idylliske gamle Cusco, samt utforsker de nærliggende inkaruinene Sacsayhuaman og Quenko. Disse ligger midt i en fjellside og er en liten forsmak på hva som kommer senere, men det er allerede spektakulært. Det er også store sjanser for å møte på et par lamaer (det blir ikke de siste du ser). Ettermiddagen står til fri disposisjon, f.eks til å handle inn det du mangler av utstyr til fjellturen - de mange butikkene i Cusco har alt du måtte trenge til turen. Overnatting i Cusco.

dag

4

Inkaenes Hellige Dal

Overnatting Hotell
Måltid F

Vi bruker hele dagen på en utflukt til Inkaenes hellige dal. Her besøker vi Ollantaytambo, en liten by omgitt av et Inkafort. Denne dalen var et svært viktig landbruksområde i Inkatiden, noe som er tydelig med de mange ruinene på veien mellom Cusco og Machu Picchu. Dette er en fin oppvarmingstur på vandring gjennom de karakteristiske “terrassene”, med fantastisk utsikt. Etter lunsj fortsetter vi videre gjennom dalen til det pittoreske markedet og ruinene i Pisac. Starten på denne turen ligger et par timers kjøretur fra Cusco, og vi returnerer til Cusco for overnatting.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

5

Siste forberedelser i Cusco

Overnatting Hotell
Måltid F

Denne dagen har ikke fast program, men er satt av til siste forberedelser før vi legger ut på vandreturen mot Machu Picchu. Vi fortsetter akklimatiseringen, og blir enda bedre kjent i Cusco. Det er også mulighet for å gjøre de siste innkjøpene før vandreturen.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

6

Salkantay Trail - rolig start mot Tocobamba

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 2-3 timer
Stigning 350
Avstand 5 km

Det blir en rolig start på turen, og vi skal bare gå rundt 4 km. Vi starter i bil fra Cusco og kjører over Tika-Tika passet med utsikt til to flotte fjell; Mt. Salkantay og Mt. Humantay. Vi kommer til Limatambo-passet med en fantastisk utsikt til både fjellene og den grønne landbruksdalen nedenfor. Videre kjører vi opp sidedalen til landsbyen Tomacaya, hvor veien stopper.  Herfra går vi i to til tre timer til Tocobamba på 3 690 moh. Hestekarene, med bagasjen og teltene, har allerede ankommet og har satt opp camp ved en liten elv.

dag

7

Salkantay Trail - videre til Collpa

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 7-8 timer
Stigning 630
Nedstigning 200
Avstand 11 km

Etter frokost begynner vi oppstigningen til Muyuhorko, et pass på 4 060 moh. Her foregikk det sermonier i pre-inka tiden, og vi har panoramautsikt til Mt. Salkantay, Humantay og resten av den fantastiske fjellkjeden. Deretter går vi ned til Tinkocleven på ca 3 900 moh og overnatter ved Collpa (4 160 moh). Vi holder et rolig tempo, og distansen på 11 km beregnes til å ta rundt 6 timer. Messeteltet byr på god mat og god stemning på kvelden.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

8

Over høyeste passet - Mount Salkantay

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 9 timer
Stigning 620
Nedstigning 900
Avstand 12 km

Vi starter dagen i rolig gange opp lia mot passet Tocto på 4 800 moh, det høyeste vi når på denne dagen. Det tar tid og lia som går over i en lang slak motbakke. Når vi endelig når toppen av passet kan vi være heldige og ha en flott utsikt til selveste Mount Salkantay. Da er alt slitet glemt og vi tar fatt på en ny vakker dal som ligger foran oss. Her er det mye natur å hvil øynene på mens vi sakte vandrer nedover lia. Vi tar etterhvert en lunsj og fortsette deretter en to timers vandring ned til dalbunnen og campen vår på ca 3 900 moh med dominerende utsikt til den østre veggen av fjellet. Det merkes at luften er tynnere, men selv om vi er i høyden er det fortsatt blomster langs stien, og du vil se villhester rusle rundt i fjellområdet. Strekningen på 12 km tar rundt 9 timer.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

9

Salkantay Trail - lokal overnatting i Paucarcancha

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 3 timer
Stigning 200
Nedstigning 900
Avstand 10 km

Fra Sisaypampa fortsetter stien til enden av dalen, dreier nord og kommer inn i en bredere dal som heter Pampacahua. Langs en kanal fra inkatiden som renner gjennom dalen driver indianerene små gårdsbruk. Ved enden av Pampa blir stien brattere og vi passerer igjen tregrensen. Denne dagen camper vi ved Paucarcancha-ruinene, 3 150 moh, hvor dalene Pampacahua og Keska møtes. Her er det mulighet for å få en provisorisk og kjølig dusj, og med litt flaks får vi kjøpt øl eller brus av damen i nabohuset. I kveld tar vi farvel med hestekarene som har fulgt oss rundt Salkantay, og får møte bærerne som skal bli med oss på Inca Trail. Vi pakker litt om og sender litt bagasje tilbake til Cusco, og fortsetter med kun det aller mest nødvendige. Dagens etappe er på 10 km og tar 3 timer.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

10

Salkantay Trail møter Inca Trail

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 7-8 timer
Stigning 1100
Nedstigning 900
Avstand 11 km

Det blir en rolig start på dagen i lav høyde. Vi besøker landsbyen Huayllabamba, og herfra går vi bratt oppover til Huayruro-elven på 3 400 moh. Nå møter vi Inca Trail.  Vi krysser over til Llullucha-kløfta og traverserer en unik skog med Unca-trær, en sjelden lokal art som nå kun er å finne på noen få isolerte steder. På Inkastien vil vi se flere turister, men det er ikke lenger bosettinger langs ruten. Når vi er ute av skogen kommer vi til Llulluchapampa på 3 750 moh. med utsikt til Mt. Huayanay og muligens noen ville lamaer. Etter lunch fortsetter vi videre opp en lang kneik mot Warmiwanusca eller "Dead Womans Pass" som det også kalles, på 4200 moh, hvor vi har en fantastisk panoramautsikt både mot stien vi har forsert, og veien foran oss. Herifra går vi ned i dalen via gamle trapper som Inca-indianerne lagde for 500 år siden, og camper og spiser middag ved Pacaymayu på 3500 moh. 
Dagens tur er på ca 11 km og tar 7-8 timer.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

11

Inca Trail - over skyene i Phuyapatamarca

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-7 timer
Stigning 750
Nedstigning 600
Avstand 10 km

Etter frokost fortsetter oppover igjen til ruinene av Runkuraqay-fortet og et pass på 4 050 moh. Herfra går vi ned til Sayacmarca på 3 620 moh hvor vi går på den originale Inkastien, passerer en uttørket sjø og ser de første tegnene til regnskogen. Dette er et vakkert område med nydelig utsikt, som gir oss muligheten for et pusterom og en avslappende vandretur mens vi nyter den imponerende naturen. Vi fortsetter langs eggen av dette landskapet og er samtidig omringet av fantastiske fjell.  Vi fortsetter helt til vi kommer til Phuyupatamarca (byen på kanten av skyene) hvor vi camper på 3 700 moh. Nattens camp lever definitivt opp til navnet, og leverer overnatting med eksepsjonell utsikt! Dette er en veldig fin etappe på 10 km og ca. 6-7 timer. Foto: Lars Petter Jonassen

dag

12

Inca Trail til Machu Picchu

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Tid 6-7 timer
Stigning 200
Nedstigning 1700
Avstand 10 km

Vi forlater campen og tar fatt på mange mange trappetrinn nedover gjennom frodig skog med utsikt til regnskogen nedenfor. Stien tar oss til Intipata-ruinene og ender opp ved Wiñay Wayna hvor vi spiser lunsj. Herfra går vi videre langs den originale Inkastien og kommer til "Solporten" med spektakulær utsikt over Machu Picchu nedenfor. Vi ser målet, men det får holde med utsikten idag, vi skal bruke morgendagen på å utforske. Dermed fortsetter vi nedover Inkastien i ca. 45 minutter før vi tar bussen ned til den lille byen Aguas Calientes for overnatting på et enkelt, lokalt hotell. Her kan vi endelig få en dusj og sove i en seng. Turen i dag er på 10 km, går nesten bare nedover (fra 3700 til 2000 moh.) og tar 6-7 timer.Foto: Lars Petter Jonassen

dag

13

Utforske Machu Picchu

Overnatting Hotell
Måltid F
Transport Tog, minibuss

Denne dagen er satt av til å oppdage disse spesielle inkaruinene som ligger på 2 400 moh. Vi starter dagen tidlig. Først en time med guide, deretter noe tid til å rusle rundt på egenhånd. På ettermiddagen tar vi toget til Ollotaytambo, og deretter bussen vår tilbake til Cusco. Foto: Lars Petter Jonassen

dag

14

Fra Cusco til Lima

Overnatting Hotell
Måltid F

Etter frokost blir det transport til flyplassen, for å fly tilbake til Lima. Vi bor på et bra hotell i i Miraflores, den hyggeligste delen av Lima, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi tar en siste kveld med gjengen før morgendagens hjemreise. 

dag

15

Avreise fra Lima

Overnatting Nattfly
Måltid F

Før hjemturen rekker vi litt seightseeing i Lima, og vi drar på rundtur i gamlebyen med guide og hvis tiden tillater det en tur innom Museo Larcamar som inneholder skatter fra det gamle Peru. Deretter bærer det ut til flyplassen for å vende snuten hjemover. 

dag

16

Vel hjemme igjen

Etter et flybytte i Amsterdam er vi tilbake i Norge igjen. Snipp snapp snute så var Peru-eventyret ute.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no 

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Vær oppmerksom på at kveldene og nettene kan være kalde, ofte blir det også minusgrader på nattestid. På turene med avreise i juni-august er det generelt kaldere om nettene enn i mars-mai og på høsten.

På fjellturene har du kun lov til å ha med deg 7 kg bagasje i tillegg til dagstursekken. Den resterende bagasjen setter vi igjen på hotellet før fotturen.

Undertøy  Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Tykke sokker og trekking-sokker 2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.
Ullundertøy og stilongs Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt - etter solnedgang og frem til morgenen kan det fort bli minusgrader. På vår og høst blir det sjelden kaldere enn null, men på sommeren kan det bli både -5 og -10.
Fleecejakke Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke/ Vanntett jakke Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Dunjakke En god dunjakke til kveldene, spesielt på sommerturene.
Skallbukse/ Vanntett bukse Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 
Shorts Eventuelt turbukse med avtakbare bein. På dagtid skjønner vi hvorfor inkaene tilba solgudene. 
T-skjorte/ langarmet skjorte Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.
Skjerf/ hals/buff Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker/votter Ta med et par hansker og et par gode votter.
Fjellstøvler Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Vi anbefaler høye støvler med god støtte rundt anklene. De må tåle grus, spisse steiner og vann. 
Joggesko Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver MED gummitupp. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Vær obs på at ingen slipper inn på Inca Trail uten gummitupp på stavene.
Dagstursekk 35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene.
Stor bag /ryggsekk Denne kommer stort sett til å bli liggende igjen på hotellet i Cusco mens vi er på fjellturen. 
Sovepose En pose med komforttemperatur rundt -10. (Helst en med et vanntett trekk.) Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!  Temperaturen varierer med årstiden, og vi sover i telt. 
Lakenpose For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 
Putetrekk Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 
Solbriller Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt Husk nye batterier.
Drikkeflasker /Camelback Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.
Smakstilsetning/ Sportsdrikk Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.
Snacks  Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!
Kompresjonsposer Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Ørepropper Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 
Toalettsaker Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Antibac Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.
Solkrem Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Håndveske/skulderbag En liten og lett veske hvor du kan ha det aller mest nødvendige når vi skal inn på selve Machu Picchu-området - der er dagstursekken for stor.
Personlige medisiner Plaster – Compeed, sportstape ol.Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelseParacet og IbuxVi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Reisedokumenter Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
Kontanter og kort Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Valutaen er Sol, men amerikanske dollar kan veksles inn underveis. Både Sol og USD kan tas ut i minibank i alle byene. 
Hodetelefoner Musikk eller lydbok på øret kan være fint.
Kamera Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler Noen foretrekker kraftige sandaler med ullsokker i campen. 
Lesestoff Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.
Leirantrekk Behagelige klær å bruke i leiren
Langbukse / sightseeing-klær Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 31. mar 2023 lør 15. apr 2023
Få ledige plasser
Kr. 49 900,-
lør 24. jun 2023 søn 9. jul 2023
Få ledige plasser
Kr. 53 900,-
lør 30. sep 2023 søn 15. okt 2023
Ingen ledige plasser
Kr. 53 900,-
søn 8. okt 2023 man 23. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 53 900,-