Tilbake til søkeresultater

Destinasjon Ukjent 2019

Den store reiseoverraskelsen høsten 2019 – Hvitserks populære ”blåtur”. Dette er en helt spesiell tur – og vi kan garantere at du blir positivt overrasket! Du får ikke vite hvor vi skal reise, du får bare den mest nødvendige informasjonen du trenger for å kunne bli med oss på en skikkelig eventyrreise.

ER DU KLAR FOR sjette DESTINASJON UKJENT?

For sjette gang er vi nå klare for å sette opp tur til ”Destinasjon Ukjent”. Første gang vi gjennomførte denne helt spesielle turen, i november 2013, var reisemålet Oman. Offentligjøringen ble dekket ”live” i morgensending på TV2. Andre Destinasjon Ukjent reisemål har vært Colombia, Panama, Japan og Taiwan. Hvitserks populære ”blåtur” har tidligere blitt fulltegnet i meget raskt, så her gjelder det å være rask hvis du vil være med! 
Den 14. november 2019 reiser vi på nytt til et hemmelig reisemål - langt unna Norge.

Dette er en helt spesiell tur – og vi kan garantere at du blir positivt overrasket! Du får ikke vite hvor vi skal reise, du får bare den mest nødvendige informasjonen du trenger for å kunne bli med oss på en riktig eventyrreise. Vi kan imidlertid avsløre at reisen går til et land som ikke krever visum og er en destinasjon Hvitserk ikke har hatt tur til tidligere.

Vi har satt sammen et meget innholdsrikt og spennende 14- dagers program til et vakkert, frodig og eksotisk land. Du som gjest betaler 39.500 kroner for en tur som normalt ville koste mye mer.

FJELL, eksotisk NATUR OG KULTUR

Dette er en tur som passer for deg som er litt ekstra eventyrlysten, og som vil oppleve et spennende reisemål - hvor du sannsynligvis ikke har vært tidligere. På 14 flotte dager skal vi oppleve det beste landet har å by på, og vi har planlagt en tur hvor du får svært mye for turprisen. Reisemålet er spennende, men absolutt ikke så spennende at det er farlig å reise dit. Liker du å gå, spesielt i fjellet, og oppleve vakker natur og et rikt dyreliv både til lands og til vanns, kommer du til å trives på denne turen. Vi skal blant annet ut på fjelltur, og hvis du er vant til å gå med sekk på ryggen og har bra grunnform, kommer du til å klare etappene fint.
Liker du å oppleve en spennende natur, fauna og kultur som er helt annerledes enn i Europa, kommer du til å elske denne destinasjonen! Selv om det er november og høstmørkt hjemme, får du kanskje både bade og oppleve varmere temperaturer hvis du blir med oss på Ukjent-tur. Vi kan love at de positive overraskelsene vil stå i kø underveis! 

AVREISE NOVEMBER 2019

Turen har avreise den 14. november 2019. Vi samler en gruppe med hyggelige, eventyrlystne Hvitserk-gjester som er klare til å oppleve et nytt, spennende og eksotisk tureventyr med oss. Vi reiser med en erfaren og veldig trivelig turleder fra Hvitserk og har med dyktige, lokale guider. Det blir dermed en tur av skikkelig Hvitserk-kvalitet, i et hjørne av verden som er ny for oss. Er du klar for å ta utfordringen og melde deg på?

Håper du er klar for å la deg overraske!

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Denne turen passer for alle eventyrlystne med et åpent sinn. Du kommer til å få oppleve en kombinasjon av flotte natur- og kulturopplevelser.  Er du vant til å gå i fjellet med sekk fra før og har bra grunnform kommer du til å klare dagsetappene fint. Vi bærer vår egen sekk (ca 40 liter) med det vi trenger på fjellturen, som klær, sovepose, liggeunderlag, vann, snacks, etc.    

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr vil du finne i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

Mange! Men de er helt hemmelige til vi møtes på flyplassen avreisedagen.  

Innkvartering

Overnatting i dobbelrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjon. Når vi er på eventyr på fjellet, er innkvarteringen enklere og nær naturen, og her sover vi i sovesal.    

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato) men ikke visum.   

Vaksinasjoner og helse

Du vil få informasjon av oss om dette etter påmelding. Deretter råder vi deg til å ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen også dekker alle verdensdeler.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen, og viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo til "Destinasjon Ukjent”
 • Guide fra Hvitserk + lokale, engelsktalende guider
 • De fleste måltider
 • Aktiviteter, attraksjoner og lokal transport
 • Overnatting i dobbeltrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjon. Når vi er på eventyr på fjellet, er innkvarteringen enklere og nær naturen, her bor vi i sovesal. 

Pris inkluderer ikke 

 • Enkelte måltider
 • Drikke til måltidene 
 • Enkeltromstillegg  kr 4.000,- (der dette er mulig)
 • Tilslutningsfly fra andre steder enn Oslo 

 

Hemmelig :)

Denne utstyrslisten er det viktig du går nøye gjennom. Er det noe du lurer på, så ta det opp med oss. 23 21 30 70/ info@hvitserk.no. Husk at det er ingen krav om å være fryktelig stilig og komme i siste skrik av sportstøy. Listen som følger er ikke komplett. Hva man velger å ta med er høyst individuelt og avhengig av hva man er vant til, men bruk gjerne denne som en sjekkliste.

Undertøy Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke Veldig god å ha
Skallbukse Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse Lett turbukse.
Shorts Eventuelt turbukse med avtakbare bein.
T-skjorte/skjorte Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet bør du ha.
Lue Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker Hvis det blir kaldt på fjellet. Bra om de er vindtette. Fryser du lett på hendene anbefaler vi at du tar med et par gode votter.
Fjellstøvler Høye fjellstøvler.
Joggesko Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
Ryggsekk ca. 40 liter. Her må du få plass til det du ønsker å ha med på dagsetappene.  
Sovepose Vi anbefaler en sovepose med komforttemperatur ca 0 grader. 
Liggeunderlag Ikke nødvendig, kun hvis du ønsker ekstra komfort.
Solbriller Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt Husk nye batterier.
Drikkeflasker Ha med drikkeflasker så du får plass til ca 2 liter.
Camelback Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det.
Kompresjonsposer Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Toalettsaker Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Solkrem Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Reisedokumenter Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
Hodetelefoner Musikk eller lydbok på øret kan være fint.
Kamera Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler Dette kan være fint å på kveldene.
Power Bank  Til å lade mobil/kamera etc på fjellturen. Solcellepanel kan også funke.
Adapter Ta gjerne med multiadapter til turen. Ellers se beskrivelse i avreisebrev du får før turen.
Badetøy  
Håndkle  
Tursnacks Din favoritt nøtteblanding og energibarer

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Type:

Fottur, høye fjell, kultur - natur

Grad: