Elbrus nummer to i 2015

Sist oppdatert: 25.08.2015 14:04

Vi er i gang med Elbrus tur nummer 2 for året. Nok en gjeng skal forsøke seg på Europas høyeste fjell og denne gang er det Lars Petter, Eivind, Frank, Otto, Frøydis, Brynhild, Halvor, Henrik, Ingebjørg, Agnethe, Linda, Aleksandra, Øyvind, Truls, Joakim, Daniel, Mari, hjelpeguide Eirin og turleder Christian Styve som skal akklimatisere blant høye alpine topper, frodige enger og kose seg på tur. Rosinen i pølsa er selvfølgelig Elbrus på 5642 moh. Du kan følge hvert skritt i høyden her i dagboken som blir oppdatert så ofte som mulig.

10.07.2015 - Vi har vært på toppen

Videodagbok fra toppdagen

09.07.15 - PÅ TOPPEN AV ELBRUS!

Vi fikk akkurat en SMS fra turleder Christian om at 16 av 18 akkurat har nådd toppen av Europas høyeste fjell.
"Skikkelig ruskevær! Mye vind, snø og tåke. På toppen hadde vi 20 m/s i kastene. Men likevel er alle veldig fornøyde, til tross for at vi ikke engang hadde utsikt. For en gjeng!! Brynhild og Otto tok en klok avgjørelse og snudde ved sadelen."

Vi gratulerer alle sammen med knallsterk innsats! Nærmere rapport følger når de kommer seg ned.

08.07.15 - klar for toppstøt

Våre venner i Kaukasus har nå for dårlig dekning for å klare laste opp videodagbøker, men lover å oppdatere oss når de har kommet ned til sivilisasjonen igjen. Inntil videre får vi klare oss med en god gammeldags skriftlig oppdatering fra turleder Christian:

"Etter at me fekk installert oss i brakkene på fjellet gikk vi i går vår siste akklimatiseringstur før toppnatta. Det gode været vi har hatt på hele turen er fortsatt med oss og me fekk ein strålande tur opp til Pashtukov Rocks. Heile gjengen er i strålende form og alle kom seg opp til Rocks uten store problemer. Dette er en tung tur som gir gode indikasjoner for toppnatta, så dette lover veldig godt. Været torsdag morgen ser veldig bra ut. Lite skyer og lite vind, så per nå går toppstøtet som planlagt.  

Dette er heilt klart ein av dei beste gruppene eg har hatt med meg i fjellet. Alle er blide som dagen er lang og alle storkoser seg både på turer om dagen og med kortspill, yatzy og quiz på kveldene. Stemningen er på topp og alle storkoser seg skikkelig. 

I dag er det hviledag og allerede før frokost lå mange ute og sola seg. Straks tar vi siste sjekk på utstyret, stegjern, isøks og klatresele. Alt må være på stell og alle skal være trygge på at stegjern og klatresele sitter som det skal.  

Spenningen før i natt er til å ta og føle på. Absolutt alle er spente, men det er ingen som gruer seg. 

"Jo større sak, dess større tak, desto større seier" - Bjørnstjerne Bjørnson

Christian

07.07.2015 - vi Forbereder oss på toppstøtet

Videodagbok dag 8

06.07.2015 - Vi flytter til fjells

Videodagbok dag 6

05.07.2015 - Første steg på selve Elbrus

Videodagbok dag 5

04.07.2015  - nydelig tur i nydelig vær

Videodagbok dag 4 

03.07.2015 - aklimatisering dag 2

Videodagbok dag 3

02.07.2015 - Endelig i gang med aklimatiseringen

Videodagbok dag 2

 30.06.15 - avreise

Videodagbok dag 1