Tilbake til søkeresultater

Etiopia: Fottur i Simien-fjellene

Etiopia er fortsatt lite kjent og lite besøkt. Landet har naturlige kontraster og skiller seg fra andre østafrikanske land. Fra de spisse og høye toppene i Simien Mountains, med sitt høyeste fjell Ras Dashen på 4550 moh., til de lave fordypningene i Denakil, som ligger 120 meter under havet. Etiopia har aldri vært kolonialisert, og har gjennom flere tusen år utviklet sitt eget særskilte språk og sin egen kultur, kunst og arkitektur. Dette er en helt unik fottur hvor vi lover du blir positivt overrasket over både naturen og menneskene.

Vi har hatt en fantastisk fin tur i Etiopia. Det var flott natur- og kulturlandskap. Vi synes turen var godt organisert. Lars Petter var en super guide, kunnskapsrik, tålmodig, omsorgsfull og oppmerksom mot alle deltakere, hjelpsom...og fikk oss alle med på toppen. Vi synes det var spennende med det etiopiske teamet, delvis fra Addis og delvis lokale, med kjempeflink kokk, kunnskapsrik og hyggelig lokal guide og andre medlemmer av teamet som tok seg av bagasjen, teltene, muldyrene mv.— Hanne, deltaker på Etiopia-turen i november 2017

En reise til Etiopia er som en reise gjennom historien i et unikt landskap. Allerede 1500 år f.Kr, var det jødiske bosettinger i regionen og 400 år e.Kr var de første steinkirkene hugget inn i fjellene i nord. Historie og kultur er preget av en særegen miks av hebraisk og arabisk væremåte. 

De unikt vakre Simien-fjellene i nord, er på UNESCO sin verdensarvliste. Her finnes det over 25 topper på over 4000 moh., og regionen er kjent som ”The Roof of Africa.” Ras Dashen er med sin høyde på 4550 meter, det 4. høyeste fjellet i Afrika. Disse fjellene og dette landskapet vil garantert gjøre deg målløs – fjellkjeden virker uvirkelig og må være den vakreste i Afrika?

Vår trekking er uvanlig og vi kan nesten uforstyrret oppleve det høye fjellplatået og de dype kløftene som preger hele nasjonalparken. Tenk deg en miks av Grand Canyon og Nepal – sånn oppleves Simien Mountains! Fjellmassivet selv, har gjennom 30 millioner år blitt formet til et eventyrland: Stupbratte kanter, enorme pinakler, ubeskrivelige fjell – du føler at du står på kanten av verdens ende!

Det er i Etiopia vi finner de første sporene av mennesker. Vi blir bedre kjent med landets kultur og historie i hovedstaden Addis Abeba, semilegendariske Lalibela og i regionhovedstaden Gondar.

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

Turfakta

Historie

Verdens eldste menneskefossil er funnet i Etiopia og har fått navnet Lucy. Fossilet er beregnet å være 3.5 millioner år gammelt! Tidlig historie kan fortelle om jødisk påvirkning i regionen, allerede 1500 år f.Kr. Moderne Etiopisk historie kan spores tilbake til ca. 100 f.Kr. Dette var starten på et stort kongerike – kalt Axum. Kongeriket blomstret og varte helt frem til ca. 800 e.Kr. Etter Axums kollaps, tok ulike dynastier kontroll over regionen og regjerte fra ca. 1100 e.Kr. og helt frem til det 16.århundre. Disse dynastiene var en herlig blanding av kristne, jødiske og arabiske/muslimske dynastier. Disse avløste hverandre. Resultatet ble i alle fall en isolert stat, inspirert av Jesuitter og Romersk–katolske misjonærer. Så fulgte den såkalte Gonder–perioden som varte helt til slutten av det 18. århundre. Forsøk på europeisk imperialisme, særlig fra portugisere og italienere, førte til slutt til et Keiserdømme i Etiopia på 1950–tallet, under ledelse av Keiser Haile Selassie. Konflikten med det muslim dominerte Eritrea førte til at Keiseren ble styrtet og drept og styringen ble overtatt av venstreinspirerte militære. Dette resulterte i en borgerkrig som varte fra 1974 – 1991. Sterke bånd til Sovjetunionen ble knyttet i denne tiden – noe som preger sentrum av Addis Abeba den dag i dag. Den sosialistiske staten ble avskaffet i 1991 og siden den gang har landet vært politisk stabilt.

Simien Mountains massivet er mer enn 30 millioner år gammelt.

Vanskelighetsgrad

Dette er en middels krevende trekkingtur. Vi har dagsetapper på ca. 8 - 10 timer og vi oppholder oss i høyder mellom 3500 – 4550 moh. Ras Dashen ligger på 4550 meter. Vi bærer kun lette dagstursekker selv. Det kreves ingen erfaring fra andre høye fjell, men vi må ta høyden på alvor.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Vi anbefaler at du leser litt om landet og om turen du skal på før avreise. Nomaden i Oslo har meget godt utvalg i reiselitteratur. Her er en tittel, som du kan prøve å få tak i: Ethiopia & Eritrea – Lonely Planet.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr.

Attraksjoner

 • Addis Abeba med bla. Keiserpalasset til Keiser Haile Selassie, Den Hellige Treenighetskirken og Nasjonalmuseet med verdens eldste menneskefossil - Lucy
 • Gondar med sin særegne arkitektur og mange gamle slott og kirker – denne gamle byen blir ofte beskrevet som “The Camelot of Africa.”
 • Lalibelas fantastiske klippekirker, som ble hugget rett inn i fjellveggene på 1200-tallet, og har stått på UNESCOS Verdensarvliste siden 1978. 
 • Simien Mountains Nasjonalpark – En del av UNESCO sin verdensarvliste. “The Roof of Africa"
 • Ras Dashen – Afrika sitt 4.høyeste fjell på 4550 moh.
 • En alternativ østafrikansk opplevelse – en miks av Grand Canyon & Nepal
 • Levende kultur & historie

Innkvartering

Vi bor på et moderne hotell nær flyplassen i Addis Abeba, og på gode og ærverdige hoteller i Gondar og Lalibela. På trekkingen bor vi to og to i romslige 3-mannstelt.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Klimatiske forhold er avgjørende for når en vil besøke høylandet i Etiopia. November/desember anses som den beste tiden å dra på. Da er det lite nedbør og ikke så brennhett om dagen. Dags temperatur i Addis Ababa er på ca. +20, og underveis på trekkingen på ca. +15-20. Det betyr at vi stort sett går i en lett fjellbukse, en tynn ulltrøye og lette fjellstøvler og at vi har en fleecejakke/Goretex i dagstursekken. Men når sola forsvinner blir det fort kaldere, på natten blir det nok frost, så en dunjakke er godt å ha.

Penger

Lokal valuta er Etiopiske Birr/cent. 1 Birr = 100 cent. US Dollar er den best egnede valuta å ta med. Hvor mye avhenger av forbruk og kjøpelyst. Siden det meste er inkludert i reisens pris, trenger du ikke regne så mye til vanlige tilleggsutgifter. Derimot er fristelsene mange når det gjelder suvenirer og shopping. Vi anbefaler å ta med USD i kontanter og evt. veksle inn i Etiopiske Birr i Addis Abeba/Gondar. På trekkingen kan du også benytte USD i små sedler for å betale for småting, men Birr gir best kurs. I Addis Abeba kan dere betale med kort i enkelte butikker, og dere kan ta ut lokal valuta i minibanker.

Tid og tidssoner

Vintertid: Norge + 2 timer. Hvilket betyr at når klokken er 12 i Oslo, så den 14 i Etiopia.

Sommertid: Norge + 1 time. Hvilket betyr at når klokken er 12 i Oslo, så den 13 i Etiopia.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd. etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Sidene finner du på www.landsider.no

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du reise til Etiopia selv du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å vandre i fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder
 • Flyreise Oslo – Addis Abeba inkl.flyskatter/avgifter
 • Flyreise Addis Abeba - Gondar - Lalibela - Addis Abeba
 • All innenlands transport ifølge programmet
 • Ranger og muldyrtransport på trekking
 • Innkvartering i dobbeltrom/-telt
 • Alle måltider på trekking med egen kokk /ellers rom med frokost
 • Nødvendige tillatelser og nasjonalparkavgifter
 • Alt fellesutstyr som telt, kokeapparater osv

Pris inkluderer ikke

 • Visum
 • Måltider som ikke er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til bærere og lokale guider (ca 120USD)
 • Reiseforsikring/avbestillingsforsikring
 • Utgifter av personlig art
 • Enkeltromstillegg (5200 kr)
 • Tilslutningsfly fra andre steder i Norge, be om tilbud

ØVRIG INFORMASJON

NB: På denne turen booker vi opp fly fortløpende og må utstede billetter fortløpende som det ikke er mulig å endre. Gi derfor beskjed ved påmelding dersom du ønsker retur en annen dato enn det som er oppgitt i programmet.

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel, selv om påmeldingsfristen har gått ut.

DAG 1: Avreise Gardermoen

Vi reiser fra Gardermoen på ettermiddagen og reiser gjennom natten til Addis Abeba.

DAG 2: Ankomst Addis Abeba

Transport til hotellet ved ankomst på morgenen, og Addis Abeba ligger for våre føtter! Idag slapper vi bare av etter en lang flyreise og samler krefter for morgendagen, men vi tar oss en tid til en sightseeing i hovedstaden på ettermiddagen, og samles til en middag på kvelden, hvor vi kan bli litt bedre kjent med hverandre.

DAG 3: Addis Abeba – Gondar – Debark – Sankaber 3240 moh

Vi må veldig tidlig opp for å rekke et innenriksfly nordover til Gondar. Etter en spennende flytur over bl.a Tana Lake, hvor den Blå Nilen har sitt utspring, blir vi møtt av våre venner i Gondar. Derfra kjører vi bil/buss videre til Debark – en tur som tar ca. 3-4 timer. Dette er utgangspunktet for vårt vakre eventyr i Simien Mountains, hvor vi møter hjelperne og muldyrene som skal følge med oss på fjellturen. Vi begynner å gå fra Buyit Ras, inngangen til Nasjonalparken. Selve trekkingen til Sankaber er på 8 kilometer og tar ca. 3-4 timer.

Du treffer sikkert på grupper av den endemiske Gelada-bavianen denne dagen og de påfølgende dager. Disse har en langhåret manke, som en hannløve, for å holde varmen i høyden! Sankaber Camp ligger på et spektakulært høydedrag på 3240 moh.

DAG 4: Sankaber – Gich 3600 moh

Stien fra Sankaber til Gich tar ca. 7 timer. Strekningen er på 14 kilometer og vi skal opp 300 høydemeter. Den første delen av trekkingen går gjennom høyland dekket med gress og Heatherskog. Denne delen av turen er en av de mest imponerende på turen hva utsikt angår. Vi ser bla. Jinbar Wenz fossen, som slynger seg ned Gich Abyss. Deretter går det bratt ned til Jinbar Wenz River, før en kort siste oppstigning til Gich. Ovenfor sentrum ligger vår camp. Her er det fantastisk utsikt over fjellområdene, som er dekt av den karakteristiske Lobelian.

DAG 5: Gich – Immet Gogo View Point – Chenek 3650 moh

I dag går turen fra Gich til Immet Gogo, en av de mest spektakulære etappene i området. Trekkingen fortsetter videre via Enatye til Chenek. Selve turen tar ca. 8 timer, er på 17 kilometer og vi skal opp 750 høydemeter. Før ankomst Chenek Camp, vil du passere "Kurbet Metaya" utsiktspunkt, som ligger på 4070 moh. Her vil du se sylspisse topper mot vest og lavlandsområder mot venstre. Du kan bla. skimte landsbyen Dihwara fra dette utsiktspunktet. I regionen finnes det dyr som etiopisk ulv, bavianer, sjakaler og bukker. 

Chenek Camp har en spektakulær beliggenhet i en vakker dal ved foten av Bwahit. Solnedgangen her med denne utsikten bare får minnebrikkene til å fylles!

DAG 6: Chenek – Bwahit Pass 4200 moh – Ambiko 3100 moh

Frokost i camp, før vi starter en lang etappe videre mot nye høyder. Vi går oppover og via Bwahit Pass. Vi blir fortsatt trollbundet av det meget spesielle landskapet. Etter passet bærer det nedover igjen gjennom landsbyer og helt ned til Mesheha–elven, som ligger på 2800 moh. Så går vi litt opp igjen til vår nye camp i Ambiko, som ligger på 3100 moh. Lunsj underveis og middag fremme i camp. I dag skal vi tilbakelegge 20 kilometer, hvor vi går ca 900 meter opp og 1300 meter nedover. Turen vil normalt ta rundt 10 timer.

DAG 7: Ambiko – Ras Dashen 4 550 moh – Ambiko

En lang, vakker, spennende og innholdsrik dag venter. Vi skal på toppen av "Afrikas Tak" – Ras Dashen! Vi begynner å gå tidlig på morgenen, mens det fortsatt er mørkt. Vi går først oppover kultivert landskap, før vi er oppe ved en morenerygg som skal føre oss videre mot toppen. Her oppe møter vi solen. Langs den gamle morenekanten er det mykt og behagelig å gå og utsikten må bare oppleves. Etter hvert bærer det opp på et platå og vi er på baksiden av den bordliknende toppen av Ras Dashen. Herfra er det en times gange til selve toppunktet. De siste meterne er innslag av lett klyving. For en herlig følelse og for en utsikt! Kanskje en lunsj på toppen? Vi følger samme vei tilbake og en god middag i camp venter. En lang og stor dag! Vi skal ca 1300 meter opp - og ned igjen. Totalt tilbakelegger vi 22 kilometer på 11-12 timer.

DAG 8: Ambiko – Sona 3400 moh

Nok en utfordrende og spennende dag! Fra Ambiko går vi til en drømmecamp i Sona. Vi trekker tilbake til elven Mesheha og svinger av til høyre for landsbyen og fortsetter rundt landsbyen, før vi kommer til Arkuaziyie – hvor du f.eks. kan få en nydelig kopp kaffe, før vi ankommer Sona. Vi bruker rundt 10 timer på de 25 kilometerne, hvor vi har ca 800 meters stigning.

DAG 9: Sona – mekarebiya

En mye roligere dag etter mange harde tak! Vi går 1500 meter ned til lavlandet – Ansiya River Valley. Der vil vi få servert en avslappende lunsj, ved de store kalde elvene. Her er mulighetene for et forfriskende bad mange. Så går vi siste stykket til vår nye camp nær landsbyen Mekarebiya. Denne dagen er også perfekt for fugleobservasjoner og for å se seg tilbake til fjellene vi har vandret i de siste dagene. Vi går 12 kilometer på 6-7 timer.

DAG 10: mekarebiya – Mulit

Vi fortsetter enda 350 meter lengre nedover før vi krysser elven flere ganger. Vi fortsetter til den idylliske lunsjplassen "Derek Wenz" – her spiser vi lunsjpakkene og det vil også være muligheter for å svømme i en lagune formet som en foss! De 2 siste timene denne dagen, vil vi møte turens siste ordentlige motbakke: 400 meter stigning til nok en fantastisk camp med utsikt alle veier. Vi bruker rundt 6-7 timer på dagens etappe på 12 kilometer.

DAG 11: Mulit – Gondar

Vår siste dag med innslag av trekking! Vi går de 2 siste timene og 6 kilometerne til Adi Arkay, ok kjører så bil/buss tilbake til Gondar via Debark. Kjøreturen tar ca. 6 timer. Avslapning og luksus fremme ved det ærverdige hotellet i Gondar! Både hotellbaren og det utendørs svømmebassenget pleier å være populært etter en uke i telt! 

DAG 12: Gondar

Etter frokost ved hotellet, starter vi vår sightseeing i Gondar. Vi starter med å besøke Debre Berhan kirken og dets slott. Gondar var en gang hovedstaden i Etiopia og Keiser Fasillades, grunnleggeren av byen, bygde mange slott og kirker her. Vi vil bla. se diverse palasser, bankett – saler, bibliotek, staller, løvebur og til og med et Tyrkisk bad! På ettermiddagen er det muligheter for å se nærmere på spesifikke prosjekter. Bla. Ploughshare – prosjektet, som er en idealistisk organisasjon, som jobber med å gi enslige mødre en mer meningsfull tilværelse. Her gis det utdanning i tradisjonell og moderne keramikk, tradisjonell veving med mye mer. En rolig kveld ved hotellet hvor vi lar inntrykkene få sige inn.

DAG 13: Gondar – LALIBELA

I dag må vi veldig tidlig opp for å rekke en kort flytur over fantastiske rustfargede daler og fjelltopper til Lalibela. Dette er hjemsted for de verdensberømte kirkene som på 1100-tallet ble hogget rett ut av bergveggen og signert kong Lalibela, som byen igjen er oppkalt etter. Dette er virkelig en tidsreise til en fordums verden med elleve storslagne middelalderkirker i fjellet, med hemmelige passasjer vagt opplyst, bortgjemte krypter og grotter hogget i rød vulkansk stein under denne lille byen, konstruert for nesten tusen år siden av Zagwe-dynastiet. I dag er denne verdenen fortsatt  mulig å se, nærmest uforandret, og står på UNESCOs Verdensarvliste. Dette blir en heldags guidet omvisning, før vi trekker oss tilbake til hotellet vårt på kvelden.  

DAG 14: LALIBELA - addis abeba

Etter frokost skysses vi til flyplassen og flyr tilbake til Addis Abeba hvor turen startet,og vi klemmer inn så mye sightseeing som tiden tillater! I Addis Abeba finnes Hovedkvarteret for Den Afrikanske Union, Hovedkvarteret for den FN sin Økonomiske Kommisjonen i Afrika, masse museer og fantastiske kirker pluss mye mer. Vi har en siste felles avskjedsmiddag på en tradisjonell restaurant før vi transporteres tilbake til flyplassen, for retur hjem med nattfly.

DAG 15: Gardermoen

Hjemme etter en meget tettpakket og innholdsrik tur. De fleste av oss ha nå fått et helt annet syn på Etiopia og minnene gjør at vi stadig vil lengte tilbake til dette fascinerende landet.

 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no 

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Tykke sokker og trekking-sokker

2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Ullundertøy og stilongs

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt på morgenene. 

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Ytterjakke

En jakke om tar av eventuelt ruskevær i form av noen regnbyger eller noe vind. Bomull, Pro Shell eller noe solid Soft Shell.

Dunjakke

En dunjakke er god å ha på kjølige kvelder. Det kan bli minusgrader!

Skallbukse/ Vanntett bukse

Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein. 

T-skjorte/ langarmet skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.

Skjerf/ hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par tynnere hanskereller vanter, og et par gode votter som tåler et par minusgrader.

Fjellstøvler

Solide, litt høye med kraftig såle. Disse kan du bruke på hele turen.  Gjerne en Gore Tex membran. Scarpa har mye bra i dette segmentet. Eventuelt fjellstøvler som gir bedre støtte for ankelen. 

Sandaler

Kjekt å ha i campene og på sightseeing.

Teleskopstaver 

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. 

Dagstursekk

35-50 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene. Den bør tåle 7-8 kg og romme drikkeflasker, kamera, litt mat og litt klær. Tips: Helsport Trolltinden 45L

Stor bag /ryggsekk

En romslig og enkel bag på ca 140 liter. 

Reservebag

Ta med en ekstra bag - dette kan være nærmest hva som helst, for den kommer stort sett til å bli liggende på hotellet i Gondar med overflødig bagasje mens vi er på fjellturen.

Sovepose

En pose du må ha det godt i, selv på småkalde kvelder. Noen få minusgrader som komfortsone er trygt og godt.

Liggeunderlag

Et oppblåsbart fra f eks Exped eller Thermarest.

Lakenpose

For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 

Putetrekk

Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Badetøy

Kanskje byr anledningen seg for en dukkert!

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelback

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Det er minibank i Addis. Ha gjerne med noen hundre USD – noe av dette kan også veksles inn i lokal valuta. 

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.

Leirantrekk

Behagelige klær å bruke i leiren

Langbukse / sightseeing-klær

Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Etiopia

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: