Tilbake til søkeresultater

Familieeventyr i Sør-Afrika

Vinterferie i Sør-Afrika? Eventyret starter med noen netter på taket av et hotell i Cape Town! Vi reiser så videre til våtmarksområdet iSimangaliso, og Thanda private reservat for litt annerledes safariopplevelser - det blir selvsagt muligheter for å se the Big 5.

NB! Egne barnepriser - se nederst på siden.

Dette familievennlige, sør-afrikanske eventyret starter i Cape Town, en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Vi vil få med oss mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapping på en av de vakre strendene. Vi bor på taket av et hotell i litt annerledes hotellrom. 

Når Cape-Town eventyret er ferdig, reiser vi videre med fly til Durban hvor vi blir kjørt ut til iSimangaliso våtmarksområde, et av UNESCO’s verdensarvområder. Her er hjertet av Afrikas største og naturlige elvemunning, med urørte og ville strender, store våtmarker og viltreservat. Her blir det en litt annerledes safariopplevelse, blant annet båtcruise for å se på flodhester. 

Lodgen vi bruker er eneste lodgen på innsjøen, og båten vil gå i et området der vi ikke ser andre båter/mennesker. iSimangaliso Wetlands Park, tidligere St. Lucia våtmarksområde, er aldeles ikke noe sumpland slik vi kanskje forestiller oss. Området kan skilte med å tilhøre en av verdens viktigste destinasjoner når det gjelder økosystemer, til lands som til vanns. Her har det skjedd en fantastisk utvikling siden man tok tak i det møysommelige arbeidet med å rette opp skjevheter i jordbrukspolitikken. Med det Indiske hav på den ene siden og St. Lucia-innsjøen på den andre, beskyttes fem samarbeidende økosystemer innenfor parken, den marine delen med korallrev og strender, landområder, sjøgress- og starrområder, ferskvannssjøen St. Lucia samt vestkysten med fossile koraller, sandvegetasjon, bushveld og sletter med gress. Området er best kjent for sin bestand av krokodiller og flodhester. Man kan trygt si at du finner et spennende dyre- og fugleliv her.

De siste nettene tilbringer vi i Thanda Private Game Reserve. Reservatet har et fantastisk dyreliv med gode muligheter til å se ”The Big Five”. Thanda har vunnet en rekke priser og det er ingen tvil om at de er blant de beste stedene for safari. 

Avslutte med noen dager på stranden? Vi skreddersyr drømmeferien for dere, bare ta kontakt med oss på telefon 23 21 30 70 eller info@hvitserk.no for å få hjelp til å realisere drømmeturen i Afrika!

BARNEPRISER:
Pris for barn 2 til og med 11 år:           kr 21.500
Pris for ungdom 12 til og med 15 år:  kr 30.650

Turfakta

HISTORIE

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike.
 
Sør-Afrika er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid, Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten 50 år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Apartheid ble offisielt avskaffet i 1991, og i 1994 avholdt Sør-Afrika sine første frie demokratiske valg. Sør-Afrika kjent for å løse problemene med undertrykking. Nelson Mandelas ekstremt pragmatiske og modige holdning som avsluttet apartheid på en fredelig måte er legendarisk og står frem i verdenshistorien.
Sør-Afrika sies å ha kjælenavnet The Rainbow Nation. Det er et land med farger i mange aspekter. Det har mange kulturer og språk, folk av mange raser lever harmonisk sammen, og det har en rekke naturattraksjoner. Landet har en spennende blanding av europeisk og afrikansk livsstil. Det sies at Sør-Afrika har rykte for å kombinere hele verden i ett land - se det selv!  

VANSKELIGHETSGRAD

Storby og safari passer for alle!

ATTRAKSJONER

  • Uberørt afrikansk villmark  
  • UNESCO verdensarvområdet iSimangaliso
  • Spennende Cape Town
  • Vakre strender
  • Safari i reservatet Thanda
  • Table Mountain og Kapp det Gode Haap

INNKVARTERING

Vi bor i spennende dobbeltrom på taket av et hotell i Cape Town og doble suiter og telt på safari. 

KLIMA

Sør-Afrika er et stort land, og klimaet varierer fra hvilken region man er i. Genrelt er Sør-Afrika et tørt og varmt land. Varmeste årstid er fra november til feburar, og det er regntid i nord og nord-øst mens det er stabilt tørt vær i sør. Kaldeste årstid er mai til juli, med stabilt tørt vær i nord og nord-øst, og regntid i sør. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

PENGER

Her brukes sør-afrikanske rand. Du kan ta ut kontanter på de mange minibankerne i byene og på flyplassen, og kredittkort som Visa og Mastercard godtas de fleste steder. Vær spesielt oppmerksomme når dere tar ut penger av minibanker: ikke ta imot hjelp fra noen, ikke vis pin-koden og ikke la noen andre holde kortet. Vær varsom og bruk helst minibanker som har en vakt. 

I Sør-Afrika er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips. Tips i lokal valuta: Rand (Zar).

TID & TIDSSONER

Ingen tidsforskjell når det er sommertid i Norge. Sør-Afrika er en time foran når vintertid i Norge innføres.

PASS OG VISUM

Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, men passet MÅ inneholde minst en blank side og være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Sør-Afrika.
Nye immigrasjonsregler pr. 1. juni 2015 for reisende med barn under 18 år. Menneskehandel har vært og er fremdeles et problem i mange land. Sør-Afrika har nå tatt grep om dette og innført nye immigrasjonsregler som trer i kraft 1. juni 2015. For nordmenn som skal reise hit medfører dette kun et par minutter på pcen for å få de riktige dokumentene. Kontakt oss for informasjon. 

VAKSINASJONER OG HELSE

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. 

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

NOEN GENERELLE TING Å VÆRE OPPMERKSOM PÅ:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

VI ANBEFALER AT DU SJEKKER AT DIN FORSIKRING DEKKER FØLGENDE:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

PRIS INKLUDERER

 • Flyreise fra Oslo til Cape Town/Durban t/r (spør oss om tilslutning fra andre flyplasser i Norge!) 
 • Lokale guider og sjåfører
 • All lokal transport
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Parkavgifter
 • All overnatting
 • Guidet bytur
 • Table Mountain
 • Guidet tur til Kapp halvøya

PRIS INKLUDERER IKKE

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører 
 • Personlige utgifter
 • Vandresafari
 • Enkeltrom
 • Aktiviteter som ikke er nevnt i programmet

 

 

DAG 1: AVREISE FRA NORGE

Vi flyr fra Norge, og ankommer Sør-Afrika neste dag. 

DAG 2: ANkomst cape town

Ved ankomst Cape Town flyplass på morgenen, blir vi møtt av vår lokale sjåfør og kjørt til hotellet vi skal bo på - eller på taket av hotellet.  
Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: V&A Waterfront, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømat-restaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Innkvartering i området Tamboerskloof hvor vi skal bo de neste 3 nettene. Gå-avstand til butikker og restauranter, og hotellet har skyttelbuss til og fra V&A Waterfront.
-/-/-

Vi nyter oppholdet på et tak med god utsikt mot Table Mountain!

DAG 3: guidet bytur og table mountain

Dagen starter med en guidet bytur, før vi skal opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. 
Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen. Ta gondolen, gå, eller klatre opp det verdenskjente fjellplatået, kanskje vi kommer dit i tide for solnedgang?
F/-/-

DAG 4: tur rundt kapp-halvøya

Vi blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser.

Først tar vi turen via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser vi Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste.

Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga. den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Vi kan spise lunsj her før vi kjører tilbake mot Cape Town. 
F/-/- 

DAG 5: cape town - makakatana Bay Lodge

Vi blir hentet på hotellet i Cape Town og kjørt til flyplassen. Vi flyr til Durban og blir kjørt til Makakatana Bay Lodge hvor vi skal være i 2 netter. Dette er den eneste privateide safarilodgen som ligger i iSimangaliso våtmarksområde, et av UNESCO’s verdensarvområder. Her er hjertet av Afrikas største og naturlige elvemunning, med urørte og ville strender, store våtmarker og viltreservat. Makakatana Bay Lodge er en 4-stjerners eiendom i provinsen KwaZulu-Natal, rett ved Lake St. Lucia. 

Vi ankommer Makakatana i tide for en ettermiddagssafari. Vi kjører da i åpen jeep langs St.Lucia-innsjøen til Mpati elvemunning, som er et populært sted for flodhester å komme til om kvelden. Dyr vi kan forvente å se på safarien er flodhest, krokodiller, et rikt fugleliv, giraff, bøffel, sebra, neshorn, elefant, leopard (!) i tillegg til ulike antiloper. Tilbys allerede samme dag som ankomst, og etter te/kaffe blir vi tatt med i en 4x4 åpen safaribil til hjertet av våtlandsparken, iSimangaliso. Suitene har alle aircondition, bad med utendørs dusj og egen terrasse.
F/L/M

DAG 6: båtcruise og flodhester

Idag er det båtcruise - denne turen går nordover på en 12 mils brakkvannsinnsjø. Dette er det stedet i Afrika der det er flest flodhester. Vi vil garantert få se krokodiller og et fantastisk rikt fugleliv. Siden Makakatana er eneste lodgen på innsjøen, vil båten gå i et området der vi ikke ser andre båter/mennesker. iSimangaliso Wetlands Park, tidligere St. Lucia våtmarksområde, er aldeles ikke noe sumpland slik vi kanskje forestiller oss. Området kan skilte med å tilhøre en av verdens viktigste destinasjoner når det gjelder økosystemer, til lands som til vanns. Her har det skjedd en fantastisk utvikling siden man tok tak i det møysommelige arbeidet med å rette opp skjevheter i jordbrukspolitikken. Med det Indiske hav på den ene siden og St. Lucia-innsjøen på den andre, beskyttes fem samarbeidende økosystemer innenfor parken, den marine delen med korallrev og strender, landområder, sjøgress- og starrområder, ferskvannssjøen St. Lucia samt vestkysten med fossile koraller, sandvegetasjon, bushveld og sletter med gress. Området er best kjent for sin bestand av krokodiller og flodhester. Man kan trygt si at vi finner et spennende dyre- og fugleliv her.
F/L/M

DAG 7: Thanda reservat og safari

Det er tid for mer safari og turen går til Thanda private viltreservat hvor vi skal bo de neste 2 nettene. Reservatet har et fantastisk dyreliv med mulighet til å se ”The Big Five”. Thanda har vunnet en rekke priser og det er ingen tvil om at de er blant de beste stedene for safari.

Thanda Tented Camp: Teltene er bygd i koloni safari–stil, godt egnet for de som søker en autentisk safariopplevelse. Teltene er flott innredet med himmelseng og har hvert sitt eget bad og terrasse med flott utsikt utover reservatet. Teltleiren har generator som gir strøm noen timer hver dag slik at dere kan lade opp kamera, telefon osv. Her er det ikke WiFi. Leiren har boma (grillområde) og et restauranttelt hvor man kan nyte kveldene. På de varme sommerdagene er det godt å kjøle seg ned i bassenget. Thanda Tented Camp tar imot barn fra 6 år. Her er det også mulighet til å bestille vandresafari. 
F/L/M

DAG 8: full dags safari

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. På ettermiddagen møtes vi til ”High Tea”, en snack lunch, før vi igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med vår egen safari guide og ”tracker” (spor-leser), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!
F/L/M 

DAG 9: hjemreise eller videre til stranden?

Alle eventyr må ha en ende og vi flyr tilbake til Norge på ettermiddagen med kofferten og kameraet fullt av minner.
Spør oss gjerne om forlengelse av turen - det er vakre strender i kort avstand herfra!

F/-/-

Avslutte med noen deilige dager på stranden?

Dag 10: Ankomst Norge

Vi lander i Norge på formiddagen.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 14.02.2020
Retur: 23.02.2020
Påmeldingsfrist: 18.08.2019
Antall deltakere:10-14
Antall dager:10

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Sør-Afrika

Type:

Kultur - natur, safari

Grad: