Tilbake til søkeresultater

Kajakk, fottur og unike opplevelser på Helgelandskysten

De moderne reisetrendene er i stadig utvikling, men sterkest av de står den ansvarlige reisende. Tur og reiseinteresserte nordmenn vil nå i enda større grad bli kjent med menneskene og stedet de besøker. Vi vil bruke offentlige transportmidler når vi besøker den enestående naturen på vår vei. Hvitserk har i flere år hatt et brennende engasjement for utviklingen av ansvarlig turisme – både utenlands og innenlands. Nå har tiden endelig kommet til Norge, og vi har fått muligheten til å bli med et i prosjekt hvor vi har  utviklet en tur innenfor Norges landegrenser til noen av de absolutt fineste stedene som landet vårt har å by på. Har du ikke vært nord før, eller lengter tilbake til midnattssol, fantastiske fjell og utsikt du knapt har sett maken til – så er dette turen for deg.

 • Fjellturer med utsikt over alle de tusen øyene langs Helgelandskysten
 • Opplev midnattssola
 • Opplev Træna – en av Norges mest kreative og isolerte tettsteder
 • Lev som de lokale – vi bruker ekspressbåter fra øy til øy
 • Kajakktur i det krystallklare vannet
 • See Lundefugl og havørn
 • Spis et lokalt måltid hjemme hos de lokale
 • Smak på whiskey på Myken på verdens første arktiske malt whisky destilleri

Turfakta

Vanskelighetsgrad

 Dette er en nivå to tur, da det aldri er noen veldig lange fjellturer noen av dagene. Noen av fjellene er derimot stedvis bratte, og man må være i normalt god form for å være med på turen. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

 • Unike små kystsamfunn hver eneste dag
 • Noen av Nord-Norges mest spektakulære fot og fjellturer
 • Du får se Helgelandkysten på sitt aller vakreste
 • Førsteklasses mat og unike overnattingssteder
 • Kanskje verdens vakreste offentlige transportrute? 

Innkvartering

 Alt fra tradisjonelle hotell til helt særegne og unike overnattingssteder.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Pris inkluderer

 • All overnatting underveis
 • All transport underveis
 • Alle måltider
 • Alle aktiviteter
 • lokalkjent guide

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Bodø

DAG 1: Velkommen til bodø

Turen starter i Nordlands største by, Bodø. Vi møtes på hotellet kl. 19:00, og sammen med guiden og de andre deltagerne går vi gjennom alle aktivitetene vi skal gjøre denne sommeruka i juli eller august.

DAG 2: POlar øyhopping

De tusentalls øyene som strekker seg langs Nordlands kyst er knyttet sammen av et enormt ferge og hurtigbåt nett. Vår første dag starter med en tur fra Bodø til Bolga (2.5t), og når vi ankommer kystsamfunnet på Bolga – går vi for å besøke den høyeste toppen på det lille stedet. Bolgtinden ruver ikke mer enn 338 meter over havet, og fjellturen har noen brattere partier – men, aldri så bratt at det er klatring involvert. Utsikten fra toppen er enorm og kun en forsmak på hva som venter oss de kommende dagene. Etter fjellturen tar vi Hurtigbåten videre til Rødøy og Klokkargården – ett av våre absolutte favorittsteder i hele Norge.

DAG 3: tusen øyers utsikt

Glem alt du har lært om fin utsikt – Rødøyløva er og blir noe av det drøyeste du kan oppleve når det kommer til utsikt. I klarvær har du fra den knappe 450 meter høye toppen et enormt skue av Helgelandskysten som med sine 12.000 øyer er verdens tredje største skjærgård. Turen opp på toppen er delvis bratt, men for det meste lettgått. Om vi har tid så tar vi oss en tur til Storsand, en stor strand med Stillehavspreg – et perfekt sted å nyte nistematen.

På ettermiddagen tar vi båten videre til et lite øysamfunn som med tiden har blitt mer og mer kjent over hele landet, nemlig Træna. Den lille øya er full av pågangsmot og innsatsen har belønnet de samfunnet med utmerkelsen – «Norges mest innovative».

Kanskje mest kjent er Træna-festivalen som holdes hvert år på øya. Festivalen er kjent for å invitere både etablerte og mindre etablerte artister med en lysende karriere fremfor seg. Ikke vært der? The Guardian utnevnte festivalen til en av Europas beste festivaler, og vi kan skrive under på at øya er mer enn et besøk verdig.

DAG 4: der ingen skulle tru at noken kunne bu

Træna ligger midt ute i havet og områdene rundt det lille øyparadiset er ypperlig for kajakkpadling. Om man foretrekker aktiviteter på land, så er det selvfølgelig også muligheter for dette. Kanskje du har interesse for fotografi? Denne øya er full av helt særegne motiver, og særlig den lille naboøya Sanna som vi besøker etter lunsj er et flott skue. Senere på dagen tar vi turen Selvær, her bor det knappe 50 personer, og vi blir invitert med på en helt unik middag – nemlig på hjemmebesøk hos en av de fastboende. Det er først i møte med de som bor der at man virkelig skjønner at Norge er et vidstrakt land med vidt forskjellige hverdager. Båten tar oss den korte turen tilbake til Træna og vi tilbringer kvelden på Træna.

DAG 5: lundefugler på lovund

Det er ikke bare Træna som har karaktereristiske fjell. Rett ved finner vi en annen øy, nemlig Lovund. Fra distanse ser fjellet nesten ut som et seil i havet, og fra toppen er utsikten helt formidabel. Som mange andre topper langs Helgelandkysten, er det ikke mer enn 623 meter til toppen – men, turen kan være litt krevende og om man har høydeskrekk føles den stedvis luftig. Turen tar ca. 5 timer tur/retur, og om det skulle bli dårlig vær, så finnes det mange andre fine alternativer – blant annet et fantastisk skue av alle Lundefuglene som befinner seg i fuglebergene på øya.

DAG 6: myken whiskey destilleri

Du skal være rimelig bereist for å ha opplevd alle elementene som denne dagen venter. Myken er en av Norges mest særegne øysamfunn – i dag bor det ca. 10 personer på Myken, og de har nettopp fått det etablert det første Single Malt Whiskey destilleriet i Arktis noensinne. Etableringen av destilleriet har skapt positivisme, og det ble etterfulgt av en restaurant og et overnattingssted. Og for et overnattingssted. Myken Bed & Breakfast (…eller Myken Seng og Suppe som de sier selv) tilbyr deg å sove på innendørs campingplass i retro campingvogner. Middagen blir laget og servert på den gamle skolen, og dagens tre-retters består selvfølgelig av alt det havet har å by på.

DAG 7: ARKTISK WHISKEY 

 I dag går båten tilbake til Bodø. Er du en av alt for mange nordmenn som aldri har besøkt Nordlands uendelig vakre kyst? Vel, nå har du definitivt fått tatt del i en opplevelse som veldig mange bør gjøre etter deg.

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

Vi anbefaler syntet.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt. 

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Gode fjellstøvler som du har gått inn før tur. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Sekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsturene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

1 liter eller mindre. 

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1 dorull til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Hodelykt

Husk friske batterier 

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Kultur - natur, fottur, kajakk

Grad: