Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Atlasfjellene

Vil du være med på en reise som kombinerer fjelltur i spektakulære omgivelser, strandliv i hippiebyen Essaouira, og den eksotiske kulturen i Marokko? Da er fotturen i Atlasfjellene noe for deg.

Det er ikke vanskelig å gi tilbakemelding på turen i Atlasfjellene. Terningkast 6 på alle områder! Ikke juster noe som helst! De lokale guidene var helt fantastiske. Tror flere av oss smeltet fullstendig av deres væremåte. Smilende, varme, omsorgsfulle, bestemte og kunnskapsrike. Super kokk, masse god mat - deilig med havregrøt til frokost!!! Anbefaler Hvitserk, Atlasfjellene og Marianne som turleder på det varmeste!— Deltaker på tur til Atlasfjellene mai 2018

Vi starter turen i magiske Marrakech som er en fascinerende heksegryte av en by. Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine vakre bygninger, moskeer, synagoger og andre severdigheter.

Atlasfjellene og Jebel Toubkal
En vandretur i Atlasfjellene gir deg så mye mer enn bare fjell med fantastisk utsikt. Du kommer til et miljø langt utenfor turiststedene, går alternative stier og møter en kultur og natur helt utenom det vanlige. Marokko ligger som en fargerik juvel helt nord i Afrika, og kan by på flere spennende fjellområder. Vi har lagt turen vår til den mest imponerende delen av Atlasfjellene, både i omfang og i høyde, og skal utforske Høye Atlas inkludert nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 moh.). 

Fjellmassivet vi vandrer gjennom byr på intenst grønne terasseavlinger, okerfargede fjellsider og gnistrende fossefall. Du puster inn lukten av lavendel og villmark, og av middag laget på trekull i berberlandsbyene. Berberne er Marokkos urbefolkning, og i løpet av turen vil vi komme i kontakt med dette folkets kultur og tradisjoner. Landskapet er fyllt av kontraster, og du kan oppleve alt fra bølgende avlinger til høyalpine fjellterreng på en og samme dag. Høydepunktet vil bokstavelig talt bli bestigningen av nord-Afrikas høyeste fjell, hvor du blir belønnet med en fantastisk panoramautsikt over Atlasfjellene.

Essaouira
Vi avslutter turen med et par dager ved kysten. Byen Essaouria er preget av sitt avslappede strandmiljø og hippietendensene blir forsterket av at celebre gjester som Jimi Hendrix, Cat Stevens, Frank Zappa og Janis Joplin ferierte her i sin tid. Det er ikke uten grunn at gamlebyen står på UNESCOs Verdensarvliste, og dette er også byen Thorbjørn Egner brukte som modell for Kardemommeby, etter et besøk her i 1949. Du finner både trange gater, kameler, bymurer, Folk, Røvere og bønnetårnet til Tobias! Nedenfor sentrum strekker kilometervis av fin sandstrand seg sørover. Her kan du slappe av på stranden, surfe, bade, ri på hester og kameler eller shoppe. Sammenlignet med det hektiske kaoset mange oppfatter marokkanske storbyer som, er Essaouira en fredelig og fin by hvor du faktisk får rusle i fred i basarene.

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

Turfakta

Historie

Marokko er et monarki i Nord-Afrika. Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie. Landets grenser er omstridt. Marokko hevder herredømme over Ceuta, Melilla, men mer omstridt også Vest-Sahara. Marokko har reelt sett administrert nesten hele av sistnevnte territorium siden 1975. Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca, ligger begge ved Atlanterhavskysten.
 
Marokko er det eneste afrikanske landet som for tiden ikke er medlem av Den afrikanske union. Det er medlem av Den arabiske liga, Maghreb-unionen, Den Islamske konferanse , Middelhavsdialoggruppen, Group of 77 og viktige ikke-NATO allierte av USA. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en flott fjelltur som de aller fleste i normal god form klarer å gjennomføre uten større problemer. Har du gått litt i fjellet før, så klarer du dette. Du bærer kun din egen dagstursekk på fjellturen, resten transporteres med muldyr fra sted til sted. Vi skal opp på 4167 moh. og det bør man ta på alvor, men etter flere dagers vandring i høyden vil de fleste være akklimatiserte. Toppstøtet er en kraftanstrengelse, og på våravgangene vil man muligens få behov for stegjern og isøks. Deler av turen går i bratt terreng med noe løs stein.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. En liste over personlig utstyr som trengs på turen finner du under fanen "utstyrsliste".

Attraksjoner

 • Marrakech og Djemaa el Fna-torget 
 • Atlasfjellenes storslagne natur
 • Berber-landsbyer
 • Toppen av nord-Afrikas tak; Jebel Toubkal
 • Strendene ved Essaouira

Innkvartering

En natt på ryad (hotell) i medinaen i Marrakech, enkle fjellhytter og berberhus på fjellturen, strandhotell i Essaouira.  

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Du kan ta ut marokkanske dirham på minibanker på flyplassen og i de større byene med Visa eller Mastercard. Disse kortene kan også brukes som betaling på dyrere hoteller og restauranter, og større og eksklusive  butikker, men generelt betales alt annet i kontanter.

Tid & tidssoner

Marokko ligger en time bak norsk tid. Når klokken er 12 i Norge, er den 11 i Marokko.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å komme inn i Marokko. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter innreise til Marokko.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du fint reise til Marokko selv om du vrikker ankelen rett før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å vandre i fjell og bestige Jebal Toubkal. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme, spesielt på vårturene på grunn av snøsmeltingen. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly fra Gardermoen til Marrakech t/r
 • Norsk erfaren turleder
 • All lokal transport
 • Lokal engelsktalende guide
 • Kokker samt muldyr med fører
 • Hotell 1 natt i dobbeltrom og frokost i Marrakech, 1 natt i Imlil og 2 netter i Essaouira
 • Overnatting og alle måltider under vandringen

Pris inkluderer ikke

 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere (ca 450 dirham/400 kr totalt pr pers)
 • Lunsj i Marrakech og Essaouira, middag på Dag 6.
 • Enkeltromstillegg: 1900 kr - på forespørsel. (Dette er kun mulig i  Marrakech, Imlil og Essaouira.)
 • Leie av stegjern om påkrevd (Ca 140 kr)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel, selv om påmeldingsfristen har gått ut.

 

DAG 1: (TUSEN OG) ÈN NATT I MARRAKECH

Vi flyr direkte fra Gardermoen til Marrakech hvor vi blir hentet og kjørt til byens medina hvor vi skal bo på en riad, et tradisjonelt marokkansk hus, den første natten. På det enorme torget Djemaa el-Fna, De Dødes Plass, som ligger midt i Medinaen får du følelsen av å spasere rett inn i tusen og en natt. Dette er det største, travleste og mest eksotiske torget i hele Afrika, og syder konstant av liv. Her vrimler det med slangetemmere, akrobater, turister, fresende grillplater, musikere, håndtydere, gatetannleger og hennatatovører. Dette torget har i århundrer vært åsted for slavemarkeder, halshogginger og handel. På kvelden har vi velkomstmiddag på en lokal restaurant og blir bedre kjent. (M)

DAG 2: FOTTUR TIL TIZI OUSSEM

Vi spiser tidlig frokost på hotellet, før vi setter oss i minibussen og setter kursen sørover mot de høye Atlasfjellene for å begynne på fjellturen. Underveis passerer vi et konglomerat av berberlandsbyer. Vi møter våre uvurderlige venner for den kommende uken, kokken og muldyrføreren, og laster bagasjen vår på muldyr før vi legger i vei. Vi passerer gjennom landsbyen Imioughlad og begynner på stigningen opp mot vandringens første fjellpass, Tizi n'Techt. Herifra, på over 2000 meters høyde, har vi en nydelig utsikt på flere kanter og stopper for lunsj. På ettermiddagen ankommer vi landsbyen Tizi Oussem (1800 moh), hvor vi skal tilbringe natten i et enkelt berberhus i flersengsrom. Kokken vår tryller frem en tradisjonell marokkansk middagsrett på kvelden. Dagens vandreetappe er en enkel og rolig start på vandreturen med rundt 10 kilometer som tar mellom 5 og 6 timer inkludert lunsjpause. (F, L, M)

DAG 3: OPPOVER MOT LEPINEY REFUGE 

Vi spiser frokost, laster på muldyrene igjen og følger en vakker og spektakulær sti gjennom Azib Tamsoult (2250 moh), et lite tettsted hvor stort sett sauegjetere holder hus. Vi fortsetter videre og spiser lunsj ved et fossefall på vei mot Lepiney på 3000 moh. Lepiney-hytta åpenbarer seg som et lite ørnerede på et platå, og  selv om dette er en svært enkel fjellhytte veier den opp for dette med en spektakulær utsikt. Her overnatter vi i et fellesrom inne på hytta. Dagens etappe er hovedsakelig oppoverbakke, og vi ender derfor dagen med litt tynnere luft enn da vi startet. 11 kilometer med stigning gjennomføres på omtrent 5-6 timer. (F, L, M)

DAG 4: TOUBKAL BASECAMP

I dag blir en intens dag, da vi skal betydelig høyere opp, og du vil kanskje merke at lufta føles tynnere. Foran oss har vi stigningen opp til Aguelzim-passet på 3650 moh. - den er lang, seig og bratt, men spektakulær. Derifra kan vi for første gang beskue morgendagens mål, toppen av Jebel Toubkal, før vi går ned til Toubkal Basecamp (3200 moh.). Her spiser vi middag og tilbringer natten i hyttene. Dette er en fin tur for akklimatisering før toppstøtet som følger neste dag. Vandringsetappen er på ca 14 kilometer, opp og ned, og tar rundt 7 timer.  (F, L, M)

DAG 5: TOPPSTØT PÅ JEBEL TOUBKAL

Vi har en lang dag foran oss og starter før soloppgang for å unngå den sterkeste solen på vår vei opp mot toppen av Toubkal. Her er det lurt å ha boblejakka i sekken. Selv i Afrika kan man oppleve kaldere temperaturer, i hvert fall over 4000 meter. Stien oppover består av store stein, og med bratt stigning er dette en tøff tur, men med en belønning vel verdt strevet i vente. Etter fire dagers vandretur skal vi normalt sett være akklimatiserte til å takle høyden fint, og med rundt fire timers innsats står vi på nord-Afrikas høyeste punkt på 4167 meter over havet hvor vi kan titte ned på absolutt alt som omgir oss. Vi nyter utsikten og øyeblikket på toppen av Jebel Toubkal før vi går ned til basecamp igjen og spiser en sen lunsj. Vi fortsetter deretter ca fire timer ned til landsbyen Imlil (på 1740 moh.). Her skal vi bo på en hyggelig riad med gode senger og varm dusj etter en hard fjelltur. Totalt har vi vært på beina mellom ti og tolv timer i løpet av dagen, og tilbakelagt rundt 20 kilometer. (F, L, M)  

DAG 6: TIL STRANDBYEN ESSAOUIRA

Etter frokost tar vi farvel med våre hjelpere, setter oss i minibussen og kjører vestover til Marokkos Atlanterhavskyst. Tidlig på ettermiddagen er vi fremme i den nydelige strandbyen Essaouira, hvor vi har resten av dagen til fri disposisjon. Her kan du slappe av på stranden, surfe, bade, ri på hester og kameler eller shoppe. Sammenlignet med det hektiske og anmasende kaoset mange oppfatter marokkanske storbyer som, så er Essaouira en fredelig og fin by hvor du faktisk får rusle i fred på gatene og kan nye en rusletur i basarene. Byens medina står på UNESCOs Verdensarvliste, og nedenfor sentrum strekker kilometervis av fin sandstrand seg sørover langs en hyggelig strandpromenade flankert av hoteller og restauranter. (F)

DAG 7: EN DAG I KARDEMOMMEBY

Du har dagen til fri disposisjon. Essaouira er preget av sitt avslappede strandmiljø og hippitendensene blir forsterket av at tidligere celebre gjester som Jimi Hendrix, Cat Stevens, Frank Zappa og Janis Joplin på 60-tallet ferierte her i sin tid. Storfilmer som “Alexander” og “Kingdom Of Heaven”  ble spilt inn i og rundt Essaouira, og for nordmenn er det jo et artig poeng at Thorbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, etter et besøk her i 1949. Her finner du både trange gater, kameler, bymurer, Folk, Røvere og bønnetårnet til Tobias! Et besøk i basarene her er vel verdt å få med seg, og du finner mange morsomme suvenirer. Mulighetene for å shoppe er mange! På kvelden samles vi for en avskjedsmiddag på en av byens bedre restauranter. (F, M)

DAG 8: AVREISE

Etter en sen frokost kjøres vi til flyplassen (ca 3 timer) for hjemreise, og lander på Gardermoen sent på kvelden. (F)

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. Ta gjerne med et par tykke til toppnatten.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

En god dunjakke til kveldene og toppnatten.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par hansker og et par gode votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Stor bag /ryggsekk

90-130 liter. Det er lettere å pakke inn/ut av en bag, men har du ikke annet kan du også bruke en ryggsekk. Denne blir transportert av esler på fjellturen. 

Sovepose

En pose med komforttemperatur rundt 0. Vi sover innendørs på hele turen, men det blir kaldere jo høyere vi kommer. Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!

Liggeunderlag

Vi sover i senger underveis, men standarden er enkel. Noen foretrekker å ha med seg et oppblåsbart liggeunderlag som de legger oppå madrassen, for egen komfort.

Stegjern og isøks

Har du ikke dette, kan det leies i Marrakech. Det er slett ikke sikkert at vi vil få bruk for det!

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene, og i Essaouira.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 05.10.2019
Retur: 12.10.2019
Påmeldingsfrist: 31.07.2019
Antall deltakere:10-16
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Marokko

Type:

Fottur, høye fjell, kultur - natur

Grad: