Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Colombia

Bli med oss på en spennende turnyhet! I januar reiser vi på en innholdsrik rundtur i Colombia som både inkluderer en fem dager lang fjelltur til den 5221 meter høye vulkanen Tolima, karibisk kultur og overnatting på en vakker kaffefarm.

"Dette var en fantastisk tur med gode opplevelser som jeg kan leve lenge på, gir mersmak til lignende turer og er verdt hver eneste krone"— Anne Elin, deltager på pionerturen i januar 2017

Colombia er et spennende land som etter år med uroligheter nå igjen regnes som et sikkert reisemål. Fredsavtalen er underskrevet og nå har du sjansen til å bli med på tur til det vi mener er noen av de flotteste områdene i dette vakre landet!

Med kystlinje mot Stillehavet og Det karibiske hav, kan Colombia friste med palmer og strender. Store deler av de sørvestlige delene av landet dekkes av Amazonas-regnskogen. Samtidig har landet ved ekvator også høye, snøkledde fjell. Variasjonen er stor og på denne turen skal vi oppleve mye i løpet av 12-turdager.

Vi starter med en sykkeltur gjennom et bilfritt Bogota (gatene stenges for bilister på søndager). Deretter reiser vi til de vakre Los Nevados-fjellene. Her går vi fra vakkert kulturlandskap der det dyrkes kaffe og appelsiner, gjennom knallgrønn regnskog og under høye palmer, til kuldegrader og evig is når vi bestiger den 5221 meter høye Tolima-vulkanen. Vulkanen ligger i Parque Nacional Los Nevados og den Nevados regnes av mange som Colombias vakreste nasjonalpark. Navnet betyr «De snøkledde», og i nasjonalparken finnes flere «Nevados» – snøkledde fjelltopper. del Tolima (5221 moh.) er det mest populære turmålet i området og underveis mot toppen overnatter på små, enkle fjellgårder og i telt. Det siste stykket opp mot toppen går på bre, og vi benytter stegjern opp mot den islagte kraterkanten.

Vi feirer fjellturen på en vakker kaffefarm og får en introduksjon til hvordan kaffedyrkingen foregår, før vi etter hvert reiser ut til Cartagena ved kysten. Dette er en av Colombias (og hele Sør-Amerikas) flotteste og mest interessante byer med spennende historie og flott koloni-arkitektur. Her bor vi veldig flott og opplever solnedgangen over det karibiske hav før vi flyr hjemover til kuldegrader, snø og vinter-Norge.

Deler av ruta på denne turen inngikk på Hvitserks "Destinasjon Ukjent"-tur i november 2015. Gjestene som deltok var veldig fornøyd og synes Colombia var et fantastisk reisemål!

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Dette er en flott fjelltur som går opp til forholdsvis stor høyde (drøyt 5200 meter). Tempoet er rolig, men dagsetappene på de lengste dagene er forholdsvis lange. Overnattingene på fjellturen er forholdsvis enkle. Vi går med dagstursekk og får fraktet all bagasjen med hester opp og ned.  

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise.

Attraksjoner

 • Bli med til et vakkert land som etter år med uroligheter nå ønsker turistene velkommen med åpne armer!
 • Fantastiske fjell
 • Vakkert kulturlandskap i Colombias kaffedistrikt
 • Karibisk atmosfære og vakker arkitektur i Cartagena
 • Sykkeltur i bilfrie Bogota

Innkvartering

Overnatting i twinrom på trivelige overnattingssteder. På fjellturen bor vi enkelt på små gårder og i telt. Etter fjellturen bor vi to netter på en veldig vakker kaffefarm. I Cartagena bor vi på et veldig flott boutiquehotell i den vakre gamlebyen. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Tid & tidssoner

 Colombia er seks timer bak Norge, syv timer bak ved norsk sommertid.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du fint reise til Colombia selv om du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Mt Tolima og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Bogota (t/r)
 • Overnatting i twinrom (enklere overnatting i tre netter på fjellturen)
 • Mat i henhold til dag til dag-program
 • Lokalkjente guider
 • Norsk turleder fra Hvitserk
 • Omvisning på kaffefarmen Hacienda Venecia
 • All lokaltransport (fly og buss/jeep)

Pris inkluderer ikke

 • Eventuelt enkeltrom (2900,- kr - ikke Dag 8-9)
 • Tilslutningsfly fra andre byer enn Oslo
 • Tips (regn med ca 100 USD)
 • Alkoholholdig drikke til maten
 • Aktiviteter som ikke står i programmet 

Dag 1: Fra Norge til Bogota

Vi flyr via Amsterdam direkte til Bogota og innlosjerer oss på et hyggelig hotell sentralt i den colombianske hovedstaden.

Dag 2: Sykkeltur i Bogota

På søndagene stenges gatene i Bogota for bilister så syklistene (Colombia er et sykkelland!) skal få oppleve byen. På sightseeing-turen er vi innom noen av byens høydepunkter – blant annet det imponerende gullmuseet. Etterpå får vi et privat foredrag om den politiske situasjonen i landet, fra en norsk dame som jobber for en fredsorganisasjon i Colombia. Om kvelden har vi en hyggelig velkomstmiddag. (F/L/M)

Dag 3: Klare for fjelltur

Etter frokost tar vi flyet til Salento som ligger i Colombias kaffeområde. Salento er en liten, trivelig by med flott arkitektur og spennende historie – og en lokalkjent guide viser oss rundt på markedsplassen og i de fargerike gatene. Byen ligger på omtrent 1900 meter over havet, og er vi heldige får vi utsikt mot de omkringliggende fjellene. (F/L/M)

Dag 4: Fjelltur i Los Nevados

Vi blir hentet og kjørt med gamle jeeper inn den svært vakre og knallgrønne Cocora-dalen der man blant annet ser verdens høyeste palmer (inntil 60 meter). Innerst i dalen møter vi hestekarene som skal frakte bagasjen vår på fjellturen. Dagens etappe er omtrent syv timer og går opp til fjellgården Finca La Argentina (ca. 3400 moh). Fjellgården er enkel og rustikk. Den har masse sjarm og vakker beliggenhet i overgangen fra skogen og til paramoen, det spesielle gresskledde, høyereliggende landskapet i fjellene i Sør-Amerika. (F/L/M)

Dag 5: Akklimatisering - såvidt over 4000 moh

Vi går høyere opp i paramoen - og beveger oss over et fjellpass som så vidt overstiger 4000 moh. Her har vi fantastisk utsikt over de omkringliggende toppene og turen går videre til La Primavera (ca. 3800 moh), en annen enkel og rustikk gård som tilbyr overnatting. Dagens tur er omtrent fem-seks timer og sikrer best mulig akklimatisering og større toppsjanser på Tolima. (F/L/M)

Dag 6: Gjennom mektig landskap

Hestene frakter bagasjen videre og vi går gjennom det vulkanske landskapet i Los Nevados nasjonalpark mot vulkanen Tolimas highcamp, der vi skal tilbringe natten i telt. Kanskje ser vi kongeørn eller kondorer – og sannsynligheten er stor for at vi er nesten de eneste turistene i det urørte fjellområdet. Turen til highcamp (4345 moh) tar omtrent 5 timer. (F/L/M)

Dag 7: Toppstøt – Tolima (5221 moh)

I dag er det tid for toppstøtet på den 5221 meter høye vulkanen. Los Nevados betyr de snøkledde, og de siste parhundre høydemetrene mot toppen går på bre. Her bruker vi stegjern. Turen er teknisk enkel, men det er noen få sprekker det siste stykket opp mot kraterkanten og toppen. Vi nyter den magiske utsikten før vi snur og starter på turen ned til La Primavera, en annen liten fjellgård i Los Navados-fjellene. Her er det igjen enkel overnatting med kortreist mat og rustikk atmosfære. (F/L/M)

Dag 8: Gjennom regnskogen og til kaffefarmen

Vi sier farvel til det gresskledde, åpne landskapet og beveger oss ned i regnskogen og tilbake til Cocora-dalen. Her blir vi hentet og kjører (3 timer) til Hacienda Venecia, en kaffefarm som flere ganger har vunnet priser for sin gode kaffe. Dette er et perfekt sted for å nyte livet etter dagene på fjellet – her er det kolibrier i hagen, svømmebasseng, hengekøyer under trærne og god mat. (F/L/M)

Dag 9: Kaffekurs og avslapping

Vi hviler ut støle muskler og lærer alt vi vil om kaffe. På kaffeomvisningen på gården lærer vi hvordan kaffe er produsert og foredlet – og vi lærer hvordan man skal lage den aller beste espressoen. Ettermiddagen tilbringes med en god bok i hengekøyen, ved bassengkanten eller på tur rundt i kulturlandskapet ved Hacienda Venecia. (F/L/M)

Dag 10: fridag på kaffefarmen

Dagen står til fri disposisjon på det stedet som våre tidligere gjester har likt aller best! (F/L/M) 

Dag 11: Til den karibiske kysten

Vi forlater kaffeområdet og setter kurs for Karibien! Vi flyr via Bogota til Cartagena, der vi innlosjerer oss på et veldig trivelig hotell i den historiske gamlebyen. På ettermiddagen får vi omvisning i den romantiske byen, som er omgitt av en 13 kilometer lang steinmur. Gamlebyen i Cartagena er på verdensarvlisten til UNESCO på grunn av sine godt bevarte gater, kirker, sjarmerende, små plasser og sin spesielle arkitektur. (F/-/-)

Dag 12: Cartagena

Vi fortsetter å utforske vakre Cartagena. Byen er den vakreste og mest interessante i Colombia og var svært viktig for de spanske kolonistene på 15- og 1600-tallet – og var en av spanjolenes aller viktigste havnebyer i Sør-Amerika og var blant annet sentral i slavehandelen. Vi får både tid til å utforske klostre, fort og den historiske arkitekturen – så vell som de små bodene som selger frukt, grønnsaker, fisk og sjømat. Den siste kvelden i Sør-Amerika nyter vi solnedgangen over det karibiske hav fra de gamle bymurene, før vi har en avslutningsmiddag med lokale spesialiteter! (F/L/M)

Dag 13: Hjemreise

Etter en rolig formiddag i Cartagena der vi har tid til å nyte varmegradene og benytte shoppingmulighetene, flyr vi tilbake til Bogota og tar nattfly hjemover. (F/-/-)

Dag 14: Ankomst Norge

Eventyret er over. Colombia er garantert et land som har overrasket – og et land som har gitt et helt annet inntrykk enn det mange nok hadde sett for seg!


F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert
M = Middag inkludert

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du trenger stort sett klær som på en tur i fjellet hjemme. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. 2 tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke som går utenpå alt annet tøy. Den må ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull til toppnatta kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter

Tykke, varme og store votter. Gjerne av dun.

Hansker

Et par gode hansker.

Vanter

 

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god plass til tykke sokker. Det er viktig at sålen er stiv slik at stegjernene sitter godt på.

Joggesko/trekkingsko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet.

Stegjern

Kontroller at disse sitter godt på skoene før du reiser.

Klatresele

Vanlig klatresele eller alpinsele. Husk at den skal utenpå alt av tøy.

Isøks

Det er fint med litt lengde slik at du kan støtte deg på den når du går.

Klatrehjelm

Finn en som passer godt på hodet. Må ha plass til lue under.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid.

Stor duffelbag

Ca 100-140 liter.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen.  Du bør velge en varm pose som tåler minimum -10°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering.

Liggeunderlag

Vi anbefaler et oppblåsbart liggeunderlag som gir god komfort.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 – 3 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Termos

1 liter. Ståltermos med stor åpning.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekt, men du må beregne å ha med penger til tips, visum og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs.

Lett langbukse

Samme type som du bruker om sommeren i Norge.

Badeklær

 


TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne lokalt, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 18.01.2020
Retur: 31.01.2020
Påmeldingsfrist: 01.09.2019
Antall deltakere:9-16
Antall dager:14

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Colombia

Type:

Fottur, kultur - natur, høye fjell

Grad: