Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Dolomittene

Bli med oss på fjelltur i de vakre Dolomittene. I tillegg til fem spektakulære turdager i fjellene i Nord-Italia drar vi også til Venezia og padler kajakk på de verdensberømte kanalene.

Turen til Dolomittene var helt super, vel verdt hver eneste krone! En tur jeg absolutt vil anbefale. Veldig god mat og flotte hytter med hyggelig personale. Svært godt fornøyd med turguiden vår, Mari. En blid, positiv, svært sprek og herlig person. Må også få med at vi er super fornøyd med gruppen vår. De var alle med på å gjøre turen til en fantastisk minnerik opplevelse.— Wenche, gjest i juni 2019

Vi begynner denne fantastiske fjellturen i Cortina d'Ampezzo i Dolomittene i Nord-Italia. OL-byen fra 1956 ligger 1200 moh og fjellene rundt byen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009. Dolomittene er annerledes enn Alpene i nord, fjellene her er spissere og landskapet kjennetegnes av høye, fargerike fjellvegger, trange kløfter og frodige daler.

Vi går på tur fra rifugio (fjellhytte) til rifugio og har valgt ut en rute som vi mener gir noen av de aller fineste turopplevelsene i området. Deler av turen følger Alta Via 1, den mest kjente turruta gjennom Dolomittene. Vi får med oss mange av høydepunktene langs den 80 kilometer lange ruta – og er omgitt av spektakulær natur og høye, snøkledde fjell. 

Vi har valgt ut fjellhytter som vi mener tilbyr noe ekstra – enten i form av spektakulær beliggenhet eller spesielt god mat. Et eksempel er Rifugo Lagazoui, drøyt 2750 meter over havet. Fra terrassen eller badstutønnen på kanten av stupet er utsikten fenomenal!

Vi avslutter turen med to netter i Venezia. Dette er en by som egentlig ikke trenger noen nærmere beskrivelse – byen er verdenskjent for kanalene, arkitekturen og historien. Byen er full av turister, men for å tilby en unik opplevelse kan du bli med oss på en heldags kajakktur i lagunen og på kanalene. Her opplever vi byen på en helt annen måte enn alle andre – vi er borte fra menneskemengdene, utforsker dagliglivet og den spesielle atmosfæren  - samtidig som vi også får med oss de store attraksjonene.  

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Dette er en tur som egner seg for de aller fleste som trives med å gå på tur i fjellet. De lengste dagsetappene er 7-8 timer lange (i rolig tempo) og har opp mot 1000-1200 meter stigning. Vi bruker hele dagen på tur og nyter naturopplevelsen. Vi har valgt å reise tidlig (juni) og sent  (september) i tursesongen, og i et normalt år er hele eller store deler av ruten snøfri. Vi går i høyde opp mot 3000 meter, men det er ingen høydeproblematikk forbundet med turen. Enkelte partier kan av noen følges luftige, men det er ikke nødvendig med spesielle tekniske ferdigheter og vi følger hele veien merkete stier.
Vi bor på fjellhytter i 2, 4 eller 6 eller 14-sengsrom. Du bærer sekk med det du trenger for hele turen, så pakk lett.  

Kajakkturen i Venezia er frivillig og koster 1400 kroner ekstra. Turen tar hele dagen og vi padler mellom 15 og 25 kilometer. Vi bruker doble, stødige kajakker. Det er en fordel, men ikke en nødvendighet, med tidligere padleerfaring.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

På turen bor vi på fjelhytter og små hotell. Det er ikke nødvendig med sovepose eller liggeunderlag, men alle må ta med en lakenpose til bruk på hyttene. Vi bor første natt på hotell, og har mulighet til å legge igjen bagasje der. Underveis på turen bærer du selv sekken med alt du trenger, så det lønner seg å pakke lett. 

 

Attraksjoner

 • Dolomittene - Italias vakreste fjellområet
 • OL-byen Cortina
 • Hyggelige fjellhytter med god mat og flott beliggenhet
 • Venezia - og muligheten for å oppleve byen på en helt unik måte

Innkvartering

Vi bor på små, trivelige hotell og i hyggelige fjellhytter. Vi har valgt ut fjellhytter av god standard og som vi mener tilbyr noe litt ut over det vanlige.  Overnatting i twin-/dobbeltrom på hotell og i 2-,4 eller 12-sengsrom på fjellhyttene.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte orsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Venezia
 • All lokaltransport (buss, taxi, heis/gondol i Dolomittene og båt i Venezia)
 • Overnatting på hoteller og fjellhytter
 • Stort sett alle måltider, se dag til dag-program for detaljer
 • Norsk guide fra Hvitserk

Pris inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre byer enn Oslo
 • Eventuelt enkeltrom (enkeltromstillegg 3.500 kroner, det er mulig noen av nettene)
 • Kajakkturen i Venezia (1400 kroner)
 • Eventuelle personlige kostnader, drikke til måltidene etc

 

DAG 1: TURSTART – TIL CORTINA

Vi flyr til Venezia og blir møtt av en buss som tar oss opp til OL-byen Cortina (omtrent 2,5 timer fra flyplassen). Den sjarmerende fjellbyen ligger omtrent 1200 meter over havet – i hjertet av Dolomittene. Her bor vi på et trivelig hotell og spiser en fellesmiddag og går gjennom ukas turprogram.
(-/-/M)

DAG 2: FØRSTE TURDAG

Etter en god frokost, legger vi igjen bagasjen vi ikke skal ha med oss på fjellturen før vi kjører til startpunktet for turen vår, ca 15 min nord for Cortina. Fjellområdet Dolomittene kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009 og er kjent for frodige daler og høye, bratte kalksteinsfjell – og allerede før vi begynner å gå forstår vi hvorfor så mange lar seg fascinere av Dolomittene. Dagens etappe går til et fjellpass på omtrent 2200 meter og ned til Rifugio Lavarella (2042 moh). Det er en enkel men trivelig, familiedrevet hytte med flott beliggenhet midt i det vakre naturvernområdet Fanes-Senes-Braies. Hele turen tar omtrent 6 timer.
(F/L/M)

DAG 3: SPEKTAKULÆR ALPEHYTTE

På den andre dagen til fjells kommer vi raskt inn på Alta Via 1, den mest kjente stien gjennom Dolomittene. Vi har storslått utsikt, blant annet til snøkledde Marmolada (3343 moh), det høyeste fjellet i Dolomittene. Etter fjellpasset Forcella del Lago (2486 moh) venter en bratt nedstigning på snaut 300 høydemeter for turen fortsetter oppover mot Forcella Lagazoui og fjellhytta Rifugo Lagazoui (2752 moh).  En ting er at hytta har god mat og trivelig atmosfære, men dette er også hytta med en av de mest spektakulære beliggenhetene i Dolomittene; her er vi høyt til værs og med spektakulære utsikt.  Kanskje frister det med et besøk i badstu-tønnen som står helt på kanten av stupet? Dagens etappe tar 6-7 timer.
(F/L/M)

DAG 4: FJELL MED HISTORIE

Etter en lett frokost og god kaffe (italienerne er best på det siste), kan de som ønsker å spare knærne, ta gondolen de snaut 700 høydemeter ned til Falzarego-passet (2105 moh). Fjellsidene rundt oss var frontlinjen i første verdenskrig, og på hver sin topp og i tuneller i fjellsidene lå styrkene til Italia og Østerrike/Ungarn og skjøt på hverandre. Fra Falzarego-passet går det gradvis oppover mot lunsjpausen på Rifugio Averau (2413 moh). På den ene siden av stien ser vi mot den særegne fjellformasjonen Cinque Torri (fem tårn) og på den andre ser vi ut over 3000 meter høye topper. På Averau spiser vi lunsj med lokale spesialiteter, og hytta er kjent for å servere noe av den beste maten i Dolomittene. Turen går videre til Berghotel Passo Giao (2236 moh), men for de som ønsker det er det mulig å gå en luftig og forholdsvis enkel Via Ferrata-variant over 2574 meter høye Nuvolau.
Dagens etappe tar omtrent 5 timer, litt lenger hvis vi legger turen om Nuvolau.
(F/-/M)

DAG 5: MAJESTETISKE OMGIVELSER

Det er panoramautsikt hele veien denne dagen. Etappen er omtrent seks-syv timer lang og går til Passo Staulanza. Pelmo (3168 mob) er den høye, vakre og nesten frittstående fjellformasjonen har midt i mot oss – og som vi hele veien kommer tettere på underveis på etappen. Vi går i småkupert terreng før vi begynner nedstigningen mot Staulanza-passet og til den familiedrevne fjellhytta/fjellhotellet hvor vi skal overnatte. Turen tar omtrent 6 timer.
(F/L/M)

DAG 6: SISTE DAG I FJELLET – TIL VENEZIA

Dagens etappe er forholdsvis kort (men likevel imponerende og vakker) og tar oss videre rund Pelmo og Rifugio Venezia (fantastisk sted for kaffepause!) til den lille landsbyen hvor vi blir vi hentet, får bagasjen vi la igjen i Cortina og kjørt til Venezia (ca 3 timer) - der vi tar båt det siste stykket til hotellet. Venezia trenger ingen nærmere beskrivelse! Vi bor på et hotell sentralt i byen – omgitt av kanaler og historiske palass og bygninger. Her får vi tid til å bruke kvelden på å utforske byen på egenhånd.
(F)

DAG 7 KAJAKKPADLING PÅ KANALENE ELLER TID PÅ EGENHÅND

Vi har en hel dag i vakre Venezia, og drar på kajakkpadling på de kjente kanalene. Dette er en unik opplevelse der vi bruker hele dagen på å padle i lagunen mellom øyene, og på noen av de trangeste kanalene – langt unna turistene. Vi får se flere av de mest kjente attraksjonene og vår lokale kajakkguide er dyktig til å fortelle om byens spennende historie. Samtidig kommer vi så tett på dagliglivet i Venezia som det er vanskelig å komme på noen annen måte enn med kajakk. I løpet av dagen padler vi et sted mellom 15 og 20 kilometer. Hvitserks guide er med på turen. (Kajakkturen koster 1400 kroner ekstra). Det er valgfritt å bli med på kajakkpadlingen. For de som vil oppleve byen på egenhånd til fots eller på større båter, er det naturligvis mulighet for det. Vi møtes på kvelden for en trivelig avslutningsmiddag.
(F/-/M)

DAG 8: HJEMREISE

Flyet går til Norge tidlig på ettermiddagen, og Venezia er en av få byer der vi kan ta båt rett fra hotellet til flyplassen. For å få mest mulig tid i den vakre byen, har vi en egen båt som henter oss nær hotellet og oss til flyplassen og returreisen til Norge.
(F/-/-)

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

NB: Du kan legge igjen klærne du reiser i på hotellet før du starter turen. Husk at du bærer sekken hele turen, så pakk lett!

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

God sekk

40-55 liter. Her må du få plass til det du skal ha med deg på turen. Må ha et godt bæresystem, du skal bære den på hele fjellturen. 

Lakenpose

Brukes på hyttene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /camelbak

Ha med drikkeflasker /camelbak så du får plass til ca. 3 liter.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, ørepropper, våtservietter, antibac, dorull til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner /ørepropper

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, hodelykt etc. Mobillader.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene, hvis du vil. Det er normalt tøfler til låns på fjellhyttene.

Tursnacks

Nøtter, sjokolade, energibarer etc.

Padle-/eller sykkelhansker

Hvis du skal padle kajakk i Venezia.

Liten, vanntett pakkpose

For kamera, telefon og verdisaker mens du padler.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 07.09.2020
Retur: 14.09.2020
Påmeldingsfrist: 01.02.2020
Antall deltakere:10-14
Antall dager:8

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Italia

Type:

Fottur, kajakk

Grad: