Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Sør-Afrika - Drakensberg og Wild Coast

Sør-Afrika har utrolig mye å by på, og på denne turen fokuserer vi på de majestetiske fjellområdene i Drakensberg. Vi fortsetter med fottur langs den vakre Wild Coast, og avslutter selvsagt med safari!

Denne turen i Sør-Afrika har vi sett frem til å ta deg med på - det er et eventyr som er rene kinderegget!
Vi starter i de storslagne Drakensberg-fjellene. Før trodde folk at det bodde drager i fjellene, derav navnet. Her skal vi på en fire dagers fjelltur hvor vi går en del av den spektakulære Mweni hike, og her sover vi i telt underveis. Vi får hjelp til å bære teltutstyr og mat inn til camp, og i sekken har vi det vi trenger for dagene i fjellet. Fjellområdet vi skal gå i er lite besøkt, så vi har de majestetiske fjellene nesten for oss selv. Et av høydepunktene på fjellturen blir å bestige Cathedral Peak som er 3004 meter høy. Utsikten fra toppen er spektakulær! Naturen er frodig og vakker, og ligner trolig ingenting du har sett før. Vi feirer toppbestigningen ved bassengkanten på hotellet vårt, og lader opp til neste del av turen. 

Nå blir det sceneskifte. Vi kjører ut til den vakre østkysten, området The Wild Coast, og skal på en tre dagers fenomenal kystvandring ved Det Indiske Hav. Store deler av denne kyststrekningen er nesten urørt og vi nyter fotturen uten å telle høydemeter. Vi vandrer en strekning på totalt 35 kilometer, og overnatter på fantastisk beliggende camper underveis. Det smaker skikkelig godt med bading og sand mellom tærne etter at fjellstøvlene har gjort nytten sin. 

Mot slutten av turen blir det storbybesøk i livlige Durban - og vi reiser selvsagt ikke hjem fra Sør-Afrika uten å ha vært på safari! 
I Hluhluwe naturreservat skal vi se de ville dyrene i Afrika på nært hold, og bor standsmessig i safarilodge, før vi setter nesen hjemover igjen mot Norge.  Selv om vi har reist til den andre siden av jorda, er det ingen tidsforskjell, så du kommer tilbake til Norge uten jetlag!

Les Mariannes begeistrede blogg fra turen her

GUIDE/TURLEDER

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, erfaren turleder fra Hvitserk.

Turfakta

HISTORIE

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike.
 
Sør-Afrika er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid, Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten 50 år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Apartheid ble offisielt avskaffet i 1991, og i 1994 avholdt Sør-Afrika sine første frie demokratiske valg. Sør-Afrika kjent for å løse problemene med undertrykking. Nelson Mandelas ekstremt pragmatiske og modige holdning som avsluttet apartheid på en fredelig måte er legendarisk og står frem i verdenshistorien.
Sør-Afrika sies å ha kjælenavnet The Rainbow Nation. Det er et land med farger i mange aspekter. Det har mange kulturer og språk, folk av mange raser lever harmonisk sammen, og det har en rekke naturattraksjoner. Landet har en spennende blanding av europeisk og afrikansk livsstil. Det sies at Sør-Afrika har rykte for å kombinere hele verden i ett land - se det selv!  

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er en middels fysisk krevende tur, hvor vi går i 8 timer noen av dagene.
I fire dager skal være på fjelltur og vi skal sove i telt i to av dem. Vi går i endel bratt terreng, opp til 3000 meters høyde. Vi får hjelp til å bære teltutstyr, fellesutstyr og mat, så du bærer selv det du trenger for fjellturen på Mweni Hike i sekken. På fjellturene har vi opptil 8 timers vandring i kupert terreng, men det er ingen stor utfordring for de som har gått litt i fjell før. Kystvandringen foregår i flatt terreng, og her blir bagasjen vår fraktet fra sted til sted, så du går kun med dagstursekk. Dagsetappene ved kysten er på ca 16 kilometer.

UTSTYR

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

ATTRAKSJONER

  • Uberørt afrikansk villmark  
  • Fjelltur i storslagne fjellområder i Drakensberg, Mnweni hike
  • Toppbestigning av Cathedral Peak (3004 moh)
  • Kystvandring langs the Wild Coast, ved Det Indiske Hav
  • Safari i nasjonalparken Hluhluwe
  • Besøk i storbyen Durban

INNKVARTERING

Vi bor i tomannstelt på fjellturen Mweni hike og på camper med luksustelt for to personer på kystvandringen. I Hluhluwe nasjonalpark bor vi på safarilodge, og ellers på hyggelige hotell i tomannsrom.  

KLIMA

Sør-Afrikas årstider er stikk motsatt av de norske, så oktober/november er i praksis vår og en ypperlig tid å besøke landet på. Det er et subtropisk klima med tørre dager og kanskje en skur på ettermiddagen i sommerhalvåret oktober til april. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

PENGER

Her brukes sør-afrikanske rand. Du kan ta ut kontanter på de mange minibankerne i byene og på flyplassen, og kredittkort som Visa og Mastercard godtas de fleste steder.  

TID & TIDSSONER

Sør-Afrika ligger én time etter norsk tid. Når klokken er 10 i Norge er den 11 i Sør-Afrika

PASS OG VISUM

Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, men passet MÅ inneholde minst en blank side og være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Sør-Afrika.

VAKSINASJONER OG HELSE

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Det er ikke nødvendig med malariaprofylaxe på denne reisen.

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

NOEN GENERELLE TING Å VÆRE OPPMERKSOM PÅ:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

VI ANBEFALER AT DU SJEKKER AT DIN FORSIKRING DEKKER FØLGENDE:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

PRIS INKLUDERER

 • Flyreise fra Oslo til Johannesburg/Durban t/r (spør oss om tilslutning fra andre flyplasser i Norge!) 
 • Erfaren turleder fra Hvitserk
 • Alt fellesutstyr som telt, kokeutstyr, etc på fjellturen og kystvandringen
 • Lokale guider og sjåfører
 • All lokal transport
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Parkavgifter
 • All overnatting

PRIS INKLUDERER IKKE

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører 
 • Personlige utgifter
 • Enkeltrom (tillegg kr 7.900,-)

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

 

DAG 1: AVREISE FRA NORGE

Vi møter hverandre på Gardermoen og setter oss på flyet sørover. Første stopp er London Heathrow hvor vi bytter fly, og så er det nattflyvning videre til Sør-Afrika.

DAG 2: JOHANNESBURG TIL DRAKENSBERG

Ved ankomst Johannesburg internasjonale flyplass på morgenen, blir vi møtt av våre lokale guider som skal følge med oss de kommende ukene. Vi kjører langs Strekfontein-demningen og over Oliviershoek-passet til Bergville i det nordlige Drakensberg, som er på UNESCOs verdensarvsliste. De bølgende åsene i Drakensberg med det 3000 meter høye amfiteateret i bakgrunnen, er et spektakulært syn!
Etter ca 5 timers kjøretur er vi fremme på gården hvor vi skal overnatte. Velkomstmiddag serveres i en sjarmerende gammel låve på gården, og her går vi igjennom programmet for de neste dagene. Vi pakker og forbereder oss for fjellturen som starter i morgen.  
-/-/M

DAG 3: fjellturen starter, camp på 2100 moh 

Etter frokost på gården, tar vi med oss den ferdigpakkede sekken og blir kjørt til startpunktet for fjellturen. Vi starter fra Mweni kultursenter som ligger rett foran den majestetiske Drakensberg-kjeden. Vi spiser lunsj og starter turen inn til den fine plassen hvor vi skal slå leir, på ca 2100 moh. Hit bruker vi ca 4-5 timer. På Mweni Trail finnes det ingen spisesteder eller overnattingssteder. Alt av campingutstyr, telt og mat får vi hjelpt til å bære, så du bærer sekken din med det du trenger for dagene i fjellet, 7-8 kilo. Leirplassen vår er like ved en elv med et steinbasseng som er ideelt for en forfriskende dukkert. Vi spiser middag i camp med spektakulær utsikt ned til lavlandet.
F/L/M
Drakensbergfjellene er majestetiske

DAG 4: THE MWENI HIKE fra 2100 moh til 3000 moh

Etter en tidlig frokost fortsetter vi på Mweni hike, som er en fantastisk fjelltur i nærmest uberørt natur, med vakre fjell og fine stier. Vi går til toppen av Drakensberg i Lesotho med fantastisk utsikt ned til lavlandet og den røffe kanten av Drakensberg. Dagens stigning er på nesten 900 høydemeter. Vi kommer opp på nesten 3000 moh, og denne utsikten til matpakka klager vi ikke på! Her i området holder en koloni med gribber til, og er vi heldige kommer vi tett på redene deres. Tidlig på ettermiddagen vandrer vi tilbake til leiren vår, hvor vi slapper av, spiser middag og deler turskrøner ved bålet.
Dagens tur er på 5-6 timer.
F/L/M 
Drakensbergområdet er frodig og vakkert

DAG 5: FRA camp i ZULU-folkets land 

Vi starter dagen tidlig i dag også, og nyter en varm kopp kaffe i morgensolen. Vi går langs elven tilbake til Mweni kultursenter (2-3 timer). Her møter vi de meget vennlige, lokale zulu-folkene. Etter å ha tatt farvel med våre bærere, reiser vi videre litt lenger sør, til det vakkert beliggende Cathedral Peak Hotell (kjøretid 1,5 timer). Her kan vi slappe av ved bassenget og forberede oss på en lang dag i fjellet imorgen.  Vi spiser en deilig middag på hotellet og lader opp til morgendagen. 
F/-/M
Vi vandrer i Zulu-folkets område

DAG 6: bestinging av cathedral peak (3004 moh)

En tidlig start på dagen er påkrevd, vi har en lang og relativt tøff dag foran oss, og har en stigning på nesten 2000 høydemeter. I dag skal vi opp på en av de mest fremtredende toppene i Drakensberg-området - den 3004 meter høye Cathedral Peak. Vi skal opp og ned på samme sti, og det er litt enkel klyving mot toppen. Vi tar det med ro og drikker godt med vann underveis. På toppen blir vi belønnet med en fenomenal panoramautsikt over det vakre, frodige fjellområdet! Vi kan ikke få bedre sted å spise matpakken enn dette! Sent på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet (samme som i går) og vi slapper av og feirer innsatsen med en velsmakende middag.
Vi bruker ca 8 timer på turen.
F/-/M
Fenomenal utsikt i Drakensbergfjellene

DAG 7: wild coast ved det indiske hav

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og skal reise videre. Vær klar for turens sceneskifte! Vi setter kursen sør-østover, mot havet. Etter en lang dag i bussen (ca 8 timer), kommer vi frem til den ville østkysten i Sør-Afrika. Denne delen av kysten er ikke kalt the Wild Coast uten grunn. Selv om turen hit er lang, er det vel verdt det når vi kommer frem til campen hvor vi skal overnatte. Msikaba camp ligger på en urørt, vakker strand ved Det indiske hav, og det er bare å hoppe uti for et kveldsbad etter kjøreturen. Eller kanskje du foretrekker å rusle en rolig kveldstur på den lange, fine sandstranden. Vi spiser middag i camp, og forbereder oss til de to neste dagenes kystvandring. Bagasjen og maten vår vil bli transportert for oss, så vi har kun dagstursekk på fotturen. Teltene på Msikaba er luksustelt i forhold til fjellteltene våre i Drakensberg; de er romslige, har tregulv og er bygget opp fra bakken. Hvert telt har eget toalett/dusj. 
F/-/M
Vi overnatter på Msikaba camp ved det Indiske Hav

DAG 8: kystvandring til luphutana camp

Etter et morgenbad, frokost og kaffe i strandkanten, pakker vi sammen og sender bagasjen av gårde med våre gode hjelpere. Dagens vandring tar oss fra Msikaba camp til Luphutana camp, som også har nydelig beliggenhet rett ved havet. Dagens etappe er på 16 km. Den er relativt enkel og foregår i terreng med både klipper og endel vegetasjon. Kanskje får vi se flokker med kyr fra det berømte lokale Nguni-storfeet, som er de hyppigste strandgjestene på denne delen av vandrestrekningen vår. Vi spiser matpakken vår og tar et forfriskende bad underveis. Vår neste camp ligger nærmest som i en grønn oase, med like gode fasciliteter og beliggenhet som forrige overnattingssted. Vi spiser middag i camp, og over oss vaier palmene i brisen fra det Indiske Hav. 
F/L/M
The Wild Coast er vill og vakker

DAG 9: siste dag til fots ved det indiske hav

Etter en magisk afrikansk soloppgang, morgenbad og frokost tar vi på turskoene igjen. I dag vandrer vi fra Luphutana Camp til den vakre Mbotyi River Lodge, en etappe på 19 km. Vi passerer en vakker foss hvor vi spiser matpakken vår.  Vi går på klipper med fantastisk utsikt over havet, og nyter turen i dette billedskjønne landskapet. Vel fremme ved nytt overnattingssted, får vi bagasjen vår, og slapper av med velfortjent kald drikke. Vi hopper i badetøyet igjen, og tar en svømmetur i Det indiske hav, eller ved bassenget på lodgen vår. Vi overnatter i dobbeltrom, og stedet har fantastisk utsikt over havet.
F/L/M 

DAG 10: til storbyen durban

Etter en fantastisk frokost kjører vi fra Mbotyi River Lodge til Durban. Turen tar omtrent 7 timer. Den travle byen er en stor kontrast til den ville naturen vi har opplevd under fotturene våre. Durban er en livlig by ved kysten, og vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger rett ved en av de lange strendene. Durban har en flott strandpromenade med cafeer og restauranter, og strender som er svært populære for vannsportaktiviteter, blant annet sufring. Etter kjøreturen i dag, tar vi en tur på den fine, travle strandpromenaden og kjenner på atmosfæren og dagliglivet her i storbyen ved havet. 
F/-/-

Durban er en livlig storby ved havet

DAG 11: safari i Hluhluwe nasjonalpark 

I dag kjører vi fra Durban til Enzulwini Game Lodge som ligger like ved det vakre Hluhluwe naturreservat. (3,5 timer). Dette er Afrikas eldste reservat og er uten tvil en av Sør-Afrikas vakreste parker.  Parken ligger kun 20 minutters kjøring fra lodgen, og har en rikt dyreliv og fantastisk natur. Vi sjekker inn i safarilodgen vår, og gleder oss til morgendagens safari. Det  er en sjanse for at vi får se alle "big five", kanskje også den sky leoparden? 
F/-/M

Kanskje vi får se den sky leoparden på safari?

DAG 12: the big five 

Vi spiser frokost i det spesielle morgenlyset, og ser villmarken våkne til liv. I dag blir det full dag med safari (game drives) i åpne safari-jeeper i Hluhluwe nasjonalpark. Her kan vi se alle "big five"; løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Begrepet Big Five kommer opprinnelig fra storviltjegere, og refererer til de fem vanskeligste dyrene i Afrika å jakte til fots.  
Hluhluwe nasjonalpark er kjent for sin bevaringsinnsats for å redde det hvite neshornet fra å bli utryddet, så hvite neshorn er relativt sjelden å se. Parken har nå den største bestanden av svart og hvitt neshorn i verden, og truede arter som bl.a afrikansk villhund. 
F/-/M
Elefanten er en av "The Big Five"

DAG 13: Fra safari til Durban

Vi spiser en god frokost i lodgen vår, og kjører deretter tilbake til Durban (ca 3 timer).  Her benytter vi ettermiddagen til å besøke det kjente Ushaka Marine-museet, hvor hai er hovedattraksjonen. Eller du kan rusle en tur langs strandpromenaden, eller bare fordøye inntrykkene fra turen nede på stranden eller ved hotellets svømmebasseng. Siden Durban har en stor befolkning fra India, blir avskjedsmiddagen vår på en hyggelig, indisk restaurant. 
F/-/M

DAG 14: HJEMME IGJEN

Flyet vårt hjem til Norge går tidlig på morgenen, og etter planen lander vi hjemme i Norge sent på kvelden samme dag. Med dette er eventyret i Sør-Afrika over for denne gang, og du har kanskje allerede begynt å legge planer for å reise tilbake?

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du trenger stort sett klær som på en tur i fjellet hjemme. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Samt et par tykke sokker i ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt hvis det regner. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Du kommer til å trenge denne på kveldstid i camp i fjellet. En lett dunjakke, helst med hette. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse i fjellet og ved kysten.

Shorts

Denne kan du få bruk for store deler av turen. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte

I tynn ull eller syntetisk. 

Hals/buff

 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, så noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. 

Votter

Tykke, varme votter. Gjerne varme votter i dun hvis du fryser lett på hendene.

Hansker /vanter

Et par gode hansker/vanter. Kan være gode å ha på ettermiddagen /kveldene i camp.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god ankelstøtte. 

Joggesko/trekkingsko

Med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet og på kystvandringen.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid.

Stor duffelbag

Denne pakker du i. Ca 100-140 liter.

God ryggsekk

35-55 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme det du trenger for 3 dager /2 netter i fjellet. 

Sovepose

Du bør velge en pose som tåler 0°C. Hvis du fryser lett, velg en varmere sovepose. 

Liggeunderlag

Vi anbefaler et oppblåsbart liggeunderlag som gir god komfort.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 stk 1-liters flaske. 

Camelbak

Hvis du er vant til å bruke dette. 

Saft/sportsdrikk

Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. 

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden og ved havet. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet
Mageregulerende
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Det er ikke nødvendig med malariaprofylaxe på denne turen.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men du må beregne å ha med penger til enkelte måltider og drikke, tips, og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs, til å bruke i camp både i fjellet og ved kysten.

Lett langbukse

Samme type som du bruker om sommeren i Norge.

Badetøy

 Et must!

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 30.10.2019
Retur: 12.11.2019
Påmeldingsfrist: 28.08.2019
Antall deltakere:10-16
Antall dager:14

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Sør-Afrika

Type:

Fottur, kultur - natur, høye fjell, safari

Grad: