Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Georgia

Denne ukesturen egner seg for alle som vil oppleve vakker natur og spennende kultur - uten å reise alt for langt bort. I løpet av ni innholdsrike dager går vi en flott fjelltur og opplever det aller beste av spennende Georgia.

Turen til Georgia var helt fantastisk! Vi hadde høye forventninger og de ble innfridd alle som en. Alt fungerte som det skulle, og vi har absolutt ingenting å klage på. Giorgi var en kjempehyggelig og kunnskapsrik guide. Vi ble tatt veldig godt vare på, både av ham og av kokken. Særlig den kalde pilsen og colaen, vi fikk når vi kom frem til leiren, ble satt veldig stor pris på ...Vil også trekke frem hotellet i Tbilisi, som en positiv opplevelse. Vi sov til 12, og våknet veldig uthvilte. Det hadde ganske mye å si for hvordan de første dagene våre av ferien ble. Små detaljer, som utgjør det lille ekstra… — Tove, gjest på tur i juli 2018

Bli med oss på en spennende fottur i Kaukasus! På den ni dager lange turnyheten vår i Georgia kan vi garantere at du lar deg overraske over den vakre naturen, gjestfriheten, maten og kulturen. Når du i tillegg legger inn god vin, er vi sikre på at det er mange av våre gjester som vil oppleve dette som en drømmetur!

Vi starter i Tbilisi, som er en by der det er tett mellom religiøse og kulturelle attraksjoner. Etter en rundtur i byen, reiser vi til fjells og her møter vi grønne, gresskledde fjellsider, blomsterenger og snøkledde, alpine topper. Turdagene er behagelige; vi spiser god mat, det er få andre folk i området og på fjellturen fra Roshka over Chaukhi-passet til Juta, fraktes oppakningen vår med hester.
I fire dager går vi fjelltur og fra stien og toppene vi besøker har vi vakkert utsyn over store deler av Kaukasus.

Etterhvert setter vi kurs for byen Kazbegi, der vi innlosjerer oss på et herlig høyfjellshotell og nyter utsikten Mt. Kazbek (5047 moh).
Også her strammer vi fjellstøvlene og besøker den hellige Gergeti-kirken, som er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Georgia (uten at det blir fullt av den grunn) og vi går opp til foten av mektige Mt. Kazbek.

Dette er en innholdsrik og flott turopplevelse !

 

Turfakta

Historie

Georgia har en spennende historie og er historisk et gammelt, kristent kongedømme (fra 327). Landet kom under tsar-Russlands kontroll den 12. september 1801. Etter den russiske oktoberrevolusjonen i 1918 erklærte Georgia seg som et selvstendig land etter forsøket med Den transkaukasiske demokratiske føderale republikk. Landet var selvstendig en kort periode frem til 1921 da det ble invadert av Den røde armé. Landet ble da innlemmet i Sovjetunionen og var en del av Den transkaukasiske sosialistiske føderative sovjetrepublikk (TFSSR) sammen med Armenia og Aserbajdsjan I 1936 ble landet omdannet til Den georgiske sosialistiske sovjetrepublikk innenfor Sovjetunionen.

Landet ble på ny selvstendig i 1991. Regionene Abkhasia og Sør-Ossetia erklærte seg deretter som selvstendige republikker, uten at dette har blitt godkjent av den georgiske regjering.

I november 2003 ble president Eduard Sjevardnadse avsatt etter store massedemonstrasjoner på grunn av mistanker om valgfusk. Et nytt presidentvalg ble deretter avholdt, som opposisjonens Mikheil Saakasjvili vant med 93 % av stemmene. Etter den såkalte roserevolusjonen har Georgia, som tidligere var i den «russiske sfæren», begynt å se vestover, og arbeider for å bli medlem i EU og NATO. Georgia håpet på NATO-medlemskap fra 2008, noe som ikke ble. Fra NATO ble det uttalt at dette likevel er oppnålig i fremtiden.

Landet grenser til Russland i nord, Aserbajdsjan i sørøst, Armenia i sør, Tyrkia i sørvest og Svartehavet i vest. Hovedstaden heter Tbilisi.
Drøyt 80 prosent av befolkningen regner seg som georgisk-ortodokse.
Georgia er kjent for god mat og mange regner georgisk vin som den aller beste i forhold til utsalgsprisen. Landet har en spesiell tradisjon for oransje-vin og naturvin.

Vanskelighetsgrad

Vi går på fjelltur i tilsammen fem dager. De lengste dagsetappene er opp mot 7-8 timer. Stigningen på de to lengste dagene er 1000 meter.
Dette er en tur vi mener alle som er vant til å gå i fjellet kan klare - og ha stor glede av! 

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Listen over utstyr du bør ta med finner du på denne siden.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Attraksjoner

 • Rundreise i Georgia som er et svært vakkert land med en spennende kultur
 • Fjelltur i Kaukasus med toppbestigning og alle måltider
 • Kazbegi og de hellige Gergeti kirken
 • Dagstur opp til foten av Mt. Kazbek
 • Overnatting på høyfjellshotell i Kazbegi.
 • Sightseeing i Tbilisi med lokal guide

Innkvartering

På fjellturen bor vi tre netter i telt. Vi har med hester som bærer det meste av oppakningen og overnatting skjer to og to i telt. I tillegg har vi et større messetelt der vi spiser frokost og middag. I Kazbegi bor vi på et godt høyfjellshotell, og i Tbilisi bor vi på et hyggelig hotell, sentralt i byen. Vær klar over at vi ankommer Tbilisi tidlig på morgenen ankomstdagen og drar midt på natten/tidlig på morgenen avreisedagen. For å gjøre ankomsten mest mulig behagelig, får vi i motsetning til mange andre grupper rommet vårt umiddelbart etter ankomst og kan sjekke inn og om ønskelig gå rett til sengs med en gang.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Tid & tidssoner

 Georgia er om sommeren to timer før Norge.

Vaksinasjoner og helse

Ingenting er påkrevd, men ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet (vanligvis 4000 moh.) som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du fint reise til Georgia selv om du vrikker foten før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å vandre i georgiske fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Tbilisi t/r
 • Norsk turleder fra Hvitserk
 • Alle måltider som det framgår av dag til dag-programmet
 • Tre netter på hotell i Tbilisi, tre netter i telt og to netter på hotell i Kazbegi
 • All lokaltransport
 • Egen kokk på fjelltur og bagasjetransport med hester
 • Lokal, engelskspråklig guide på fjelltur og egen guide på byrundtur i Tbilisi

Pris inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre byer i Norge - spør oss gjerne om pris
 • Alkoholholdig drikke til maten (Georgia er forøvrig landet der de først oppfant vin)
 • Singelrom og singeltelt-tillegg (3500 kroner - på forespørsel)
 • Tips til lokale guider og hjelpere (ca 400 kr)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel, selv om påmeldingsfristen har gått ut.

Dag 1: Avreise Norge

Vi flyr fra Norge på kvelden, og bytter fly i Riga før vi tar siste etappe i nattfly til Tbilisi.

Dag 2: Ankomst Georgia og rundtur i Tbilisi

Vi ankommer Tbilisi grytidlig på morgenen og hentes av vår lokale partner og kjører direkte til hotellet der vi sjekker inn, slapper av noen timer og spiser frokost. På ettermiddagen venter en omvisning i Tbilisi, som er en vakker og spennende by med flere religiøse og kulturelle attraksjoner. Om kvelden går vi ut og spiser en felles velkomstmiddag.
(F/L/M)

Dag 3: Fjellturen starter

Etter frokost reiser vi til Roskha i Khevsureti-områet. Kjøreturen tar rundt fire timer og den siste delen av veien tar oss ordentlig opp på fjellet. Fra Roskha er det en flott to timers fjelltur opp til de små Abudelauri-innsjøene som ligger på sørøstsiden av Chaukhi (3842 moh) – et lite fjellmassiv mange sammenligner med Dolomittene eller Patagonia. Vi bor i telt, og campen vår ligger omtrent 2500 meter over havet og er omgitt av vakre, grønne fjellsider. Vi spiser middag i campen og er vi heldige har guidene også med lokale oster og georgiansk rødvin.
(F/L/M)

Dag 4: Over Chaukhi-passet

Fra Abudelauri-campen går turen videre over Chaukhi passet (total stigning omtrent 1000 meter). Herfra ser vi ut over store deler av Kaukasus, deriblant 5047 meter høye Mt. Kazbek. Siste del av turen går i en knallgrønn dal, der vi etablerer camp mellom Peak Mukhadze (3289 moh) og Chaukhi. Hele turen tar omtrent 7 timer. Det er stedvis bratt, men vi går sakte og nyter utsikten og den mektige naturen.
(F/L/M)

Dag 5: Til topps på Peak Mukhadze (3289 moh)

Litt avhengig av dagsformen og været, er målet for denne dagen en av toppene rundt campen. Sannsynligvis sikter vi oss inn mot Peak Mukhadze (3289 moh). Toppen ligger 750 meter over campen og byr på spektakulær utsikt. Turen t/r tar omtrent 5 timer.
(F/L/M)

Dag 6: Til Juta og luksusliv i Kazbegi

Siste del av fjellturen er ganske kort og går ut dalen til Juta. Stien går langs vakre blomsterenger til Sno-dalen, der vi møtes av bilene som tar oss til Kazbegi, den viktigste byen i denne delen av Georgia. Kazbegi ligger ved foten av Mt. Kazbek og Gergeti Trinity Church, som er en av de aller største attraksjonene i Georgia. I Kazbegi bor vi på et godt høyfjellshotell de neste to nettene. 
(F/L/-)

Dag 7: KIRKEBESØK og TUR MOT Mt. Kazbek

Vi kjører fra Kazbegi og opp på smale, svingete veier til Gergeti Trinity Church – en vakker kirke 2100 meter over havet. Kirken, som ble bygget i det 14.-århundret er en av Georgias største turistattraksjoner. Etter en omvisning i kirken går fjelltur vi oppover til Sabertse-passet (3150 meter) og får utsikt mot Mt. Kazbek og breene som omgir det drøyt 5000 meter høye fjellet. Fra passet går vi hele veien ned til Kazbegi (1500 meter nedstigning). Hele turen tar omtrent 7 timer.
Igjen overnatter vi på det samme hotellet.
(F/L/-)

Dag 8: Retur til Tbilisi

Etter en god og tidlig frokost, kjører vi tilbake til Tbilisi. Vi stopper noen steder underveis og har en avskjedslunsj før vi får  ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon i Tbilisi, slik at du kan ta kvelden når du måtte føle for det - i morgen skal vi særdeles tidlig opp. (F/L/-)

Dag 9: Hjemreise

Flyene fra Tbilisi går grytidig om morgenen, og vi ankommer derfor Oslo allerede i 9-tiden.

(F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag)

 

Dag-til-dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Vi må regne med temperaturer ned mot nullgrader og skiftende vær generelt. Svært normalt med ettermiddagsbyger midt på dagen om sommeren. Husk å pakke vanntett også i duffelbagen da disse fraktes på hest mens vi går. Er du mye på tur generelt vil et godt tips være å kjøpe inn pakkposer som er vanntett på mellom 5-15l som du pakker utstyret og klær i. Disse gjør hverdagen litt enklere og ryddigere på tur.

 

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. 

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

En god dunjakke til kveldene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par hansker og et par gode votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

30-40 l med regntrekk. Denne reiser du med som håndbagasje. På turen bruker du den som dagsturryggsekk, hvor du har kamera, ekstra jakke / regnjakke, solkrem & drikke

Stor duffelbag

100-140 liter. Det er lettere å pakke inn/ut av en bag, men har du ikke annet kan du også bruke en ryggsekk.

Sovepose

En pose som tåler ned til frysepunktet. Vi sover i telt tre netter på turen. 

Liggeunderlag

Til bruk i teltet på natten.

Reisehåndkle og badetøy

Kanskje blir det mulighet til en dukkert i en fjellbekk underveis. Microfiber håndkle er lette og tørker fort. Det er også basseng på hotellet i Kazbeghi. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? Eller i teltet rett ved siden av? 

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Kjekt å ha i Tbilisi, og på kveldene. På sommeren kan det bli veldig varmt i Tbilisi, opp mot 40C…! 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 10.07.2020
Retur: 18.07.2020
Påmeldingsfrist: 31.01.2020
Antall deltakere:8-16
Antall dager:9

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Georgia

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: