Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Hellas

Mount Olympus-massivet og Pindostraversen er et paradis for turentusiaster - med turkise elvebasseng, vakker natur, slående utsikt fra kalksteinsklipper og bratte fjellsider på alle kanter. Bli med på et 8-dagers gresk fjelleventyr!

Trodde du Hellas kun var for sol og badeferie? Da tar du feil. På denne fjellturen får vi oppleve Hellas' mest kjente turområde. Vi skal bestige flere topper opp mot 2900 meter, gjennom dype og dramatiske daler og forbi vakre elveleier. Hellas er frodig og grønt, og vi er veldig glade for å endelig kunne tilby fjelltur hit. Man kan dog ikke reise til Hellas uten å ha vært på en strand, så det blir muligheter for en dukkert i Egeerhavet  på slutten av turen.

Pindostraversen

Denne regionen er en av de vakreste i Hellas, og byr på autentiske landsbyer og storslått utsikt over Pindosfjellene. Det perfekte utgangspunktet for vår fjelltur. De fantastiske toppene Mount Gamila og Astraka på over 2000 moh og dragesjøene mellom fjelltoppene inviterer oss til utfordrende fotturer blant sjeldne og utallige blomsterarter. Vikosdalen er kjent for noen krystallklare elvebasseng og mektig skjønnhet, og vi vandrer blant fjellvegger på opp mot 1000 meters høyde. 

Mount Olympus

Det mest berømte fjellmassivet i landet med 52 topper, og hjemmet til de greske gudene ifølge mytologien. Den høyeste toppen er Mytikas på 2917 moh, og vi skal selvsagt forsøke å bestige  topper på over 2000 moh. Mount Olympus er idag nasjonalpark på grunn av sitt store biologiske mangfold, og er hjem til mange truede arter. Det er et lite befolket område med få bilveier, og vi skal bo i små sjarmerende gjestehus og fjellhytter underveis. 

 Turfakta

Historie

Hellas' og det gresktalende folks historie går tilbake til ca. 1600 før vår tidsregning. Den greske antikken strekker seg fra 800 fvt. til 395 evt. og var en periode med politiske, filosofiske, kunstneriske og vitenskapelige nyvinninger som utgjør en kulturarv som har utøvd grunnleggende innflytelse på vestlig sivilisasjon. Landet har siden den gang vært igjennom en rekke epoker og herskere. I dag er Hellas en moderne republikk, og presidenter velges for 5 år av gangen. 

Administrativt er Hellas inndelt i 13 regioner (Athen inkludert), som igjen er inndelt i 54 prefekturer (nomoi) og 1033 kommuner. 

Zagoriaområdet hvor vi starter turen er bemerkelsesverdig uberørt. Det er litt som at tiden har stått stille her. Noen av områdets landsbyer er idag nasjonale monumenter med sine kalksteinsklipper rundt - og små, søte brosteinsgater og torg - omringet av høye trær. Zagorias klostre og små katedraler har også blitt godt vedlikeholdt. De høye kalksteinsklippene og de dype dalene gjør dette til et veldig spennende turområde. 

Fjellmassivet Mount Olympus har fascinert grekerne i tusener av år. Olympus-fjellets høyeste topp heter i dag Mytikas (2917 moh), og var tidligere kjent som Pantheon, gudenes møtested. Zeus fikk sin status som gudenes konge gjennom en rekke kriger og slag mot mektige fiender. Mytikas ble først besteget for litt over 100 år siden, i 1913. Toppen Mytikas er det høyeste punktet i landet (2918 moh), og Mount Olympus ble anerkjent som den første nasjonalparken i Hellas i 1938 på grunn av sitt biologiske mangfold. Fjellet har blitt brukt til jakt og dyrehold, og siden 1950-tallet til rekreasjon og fjellsport.

Dragesjøene: I følge myten bodde det to drager i det grekerne kaller for dragesjøene. Disse dragene hatet hverandre, og på grunn av dette pleide de å kaste store steiner på hverandre, og mange av steinene endte opp rundt de to dragesjøene. En annen myte forteller at disse innsjøene ikke hadde noen bunn, og at de var knyttet sammen med elver under jorden. I dag vet vi at innsjøene er ca. 5 meter dype og at det er restene fra en isbre. 

Vanskelighetsgrad

Ukesturen er forholdsvis tøff - med mange og relativt lange opp- og nedstigninger. Vi går seks dager på rad og opp i en høyde på 2900 meter. Etappene er stort sett mellom 5 - 8 timer, og på en av dagene har vi 1600 meter oppstigning. Vi har ikke bagasjetransport mellom overnattingsstedene, så vi bærer med oss sekk selv. Pass derfor på å ikke pakke for tung sekk. På siste turdag blir det noe klyving i bratt terreng mot toppen.

Turforberedelser

Det er en fordel å ha gått en del lengre turer med litt tung sekk fordi de to siste turdagene er lange med mange høydemeter. Lengre fotturer i marka og f. eks hytte til hytte turer i fjellet er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

 - Mount Olympus
 - Områdenes interessante historie
 - Den spektakulære Pindos-traversen
 - Frodig natur
 - Turkise elvebasseng
 - Utallige flotte utsiktspunker

Innkvartering

Vi bor i relativt enkle, men sjarmerende gjestehus og fjellhytter underveis - og siste natten bor vi på et hotell nære stranden. På hotellet og gjestehusene bor vi i delt dobbeltrom, men på fjellhyttene bor vi i sovesaler på flersengsrom. Det er tepper på fjellhyttene, men ha med et laken og/eller lakenpose/sovepose. Det er mulighet for en kjapp dusj på fjellhyttene, men de kan ikke garantere for varmt vann. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokalvalutaen er Euro. Minibanker er tilgjengelige på flyplassen og i byene. 

Tid & tidssoner

Hellas ligger på samme tidssone som Norge. 

Pass og visum

Du trenger ikke annet enn et gyldig norsk pass. Dette må være gyldig i minst tre måneder etter utreise. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flybilletter tur/retur Norge - Thessaloniki 
 • Norsk erfaren turleder
 • Engelsktalende lokal guide
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle overnattinger
 • De aller fleste måltider
 • Fellesutstyr

Pris inkluderer ikke

 • Utgifter av personlig art
 • Drikke til måltidene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltrom der det er mulig
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

 Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag 1: norge til thessaloniki

Vi flyr via Wien til Thessaloniki. Der venter bussen som tar oss til landsbyen Monodendri på 1060 meters høyde. Her får vi servert en deilig middag i idylliske omgivelser, før vi tar en tidlig kveld for å være klare for den første turen.
(-/-/M)

DAG 2: smellvakker dal og turkist fjellvann

Etter en god frokost starter vi vandringen gjennom Vikosdalen som er en av Europas vakreste daler. Her ser vi spektakulære fjellklipper som tårner over oss på alle kanter mens vi følger dalen nedover noen timer. Premien i enden av dalen er et flott turkist elvebasseng, hvor vi kanskje rekker et bad - og vi skal også titte innom klosteret her. Etter en hyggelig pikniklunsj går vi oppover igjen mot landsbyen vi skal overnatte i, og høyt der oppe får vi øye på tårnene i Papigo. Denne landsbyen er bygget som et amfiteater med slående utsikt, og kanskje rekker vi en dukkert i elven før middag? Totalt går vi rundt 6 - 7 timer denne dagen. 
(F/L/M)

DAG 3: fjellvandring og dragesjø

Dagens tur starter med 3 timers fjellvandring oppover mot Astraka-hytta, og oppe på 1950 moh spiser vi lunsjen vår og nyter utsikten. Kanskje møter vi på en flokk med geiter underveis? På ettermiddagen tar vi en utflukt til den første av dragesjøene, og mens vi vandrer mellom gressende kuer og hester går det opp for oss når vi nærmer oss innsjøen hvorfor det er så mange myter om den. Herfra år vi flott utsikt mot Astrakafjellet. Det er mulighet for en dukkert for friskusene som ønsker det. Vel nede igjen ved fjellhytten spiser vi middag mens landsbyene under oss blinker om kapp med stjernene i mørket. Totalt går vi rundt 5 timer idag. 
(F/L/M)

DAG 4: to topper 

I dag skal vi gå en rundtur for å forsøke og bestige både Mt. Gamila på 2480 moh og Mt. Astraka på 2436 som begge er en del av Mt. Tymfi massivet. Fra toppene får vi panoramautsikt av ypperste klasse så husk å ha kameraet klart. Ikveld smaker nok middagen ekstra godt når vi sitter inne i fjellhytten og ser utover på de magiske omgivelsene vi bor i. Totalt går vi rundt 7 - 8 timer. 
(F/L/M)

DAG 5: til mount olympus-massivet

Dette blir en litt roligere dag, og vi nyter vår siste frokost i denne nasjonalparken før vi pakker sekkene og vandrer rundt 3 timer ned til Mikro Papigo. Her blir vi hentet og kjørt til byen Litochoro hvor vi skal overnatte. Litochoro strekker seg oppover fjellsiden mot Mount Olympus-massivets høyeste fjell, Mount Mytikas, og ligger omgitt av frodig natur på alle kanter. Hvis det blir tid kan vi titte litt rundt i byens butikker før vi har en hyggelig felles middag i lavlandet. 
(F/L/M)

DAG 6: opp i høyden (2700 moh)

Idag blir en av de lengste etappene og vi skal gå 1600 høydemeter. Vi pakker sekkene igjen og blir transportert opp til Prionia på 1100 moh hvor fjellturen starter, dette er det høyeste stedet man kommer med bil. Vi går igjennom skogen på fine stier til vi kommer oss godt opp i høyden. Dette er faktisk det området i Europa hvor trærne vokser høyest, og du finner trær helt opp mot 2750 moh. I natt sover vi på 2700 meters høyde på Christos Kakalos fjellhytten hvor vi også får servert en velfortjent middag. Totalt går vi rundt 8 - 9 timer.
(F/L/M)

DAG 7: mount olympys massivet (opp mot 2917 moh)

Etter en tidlig frokost er vi klare for dagens topptur! Vi ser an vær og forhold denne dagen, og vurderer ut i fra gruppens forutsetninger om vi skal gå den litt mer teknisk krevende Mount Mytikas på 2917 moh, hvor den siste delen involverer klyving i bratt terreng. Alternativt går vi opp på to andre, nesten like høye, topper: Skala på 2882 moh og Skolio på 2911 moh. Dette er flotte og greie topper å gå opp på. Her går vi oppover langs ryggen og får kjenne litt på høyden mens vi tar innover oss det mektige skuet. Etter toppen(e) er nådd og vi har bilder og slappet av litt, beveger vi oss nedover igjen og får blant annet se den spektakulære "tronen" til Zeus. Vi fortsetter videre ned til Gkortsia (1100 moh) hvor vi blir hentet og kjørt til et hyggelig hotell få minutters gange fra stranden i Litochoro. Her blir det kveldsbad og en deilig avslutningsmiddag. Totalt går vi rundt 8 - 9 timer. 
(F/L/M)

DAG 8: strandliv og hjemreise

Alle eventyr har en ende. Denne morgenen spiser vi en god frokost og nyter noen timer på stranden før vi blir hentet og kjørt til flyplassen i Thessaloniki for flyreisen hjem. Vi returnerer til Norge med både kameraet og hjertet fullt av gode minner. 

 

 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Badetøy

Det blir mulighet for bading i elver i løpet av fjellturen, og i sjøen på slutten.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35 - 55 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på fjellturen disse dagene. 

Lakenpose/lett sovepose

Brukes på hyttene. Du kan også ta med laken om du foretrekker i tillegg. Det er tepper på hyttene. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker / Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos / termokopp

Ta gjerne med termos eller termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 12.09.2019
Retur: 19.09.2019
Påmeldingsfrist: 31.08.2019
Antall deltakere:9-16
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Hellas

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: