Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Japan

Bli med på en kontrastfylt fjelltur i Japan der vi blant annet bestiger Mt. Fuji, går fra hytte til hytte gjennom de japanske alpene, opplever den vakre keiserbyen Kyoto og avslutter med sykkeltur gjennom Tokyo!

Fjellturene i Japan var særdeles flotte, helt ulike og ga mange gode opplevelser og minner. Overnatting i ryokan og bading i onsen var også helt i særklasse.— Sissel (deltager i september 2014)

Nå kan du bli med Hvitserk på en helt spesiell fjelltur. Den innholdsrike rundturen i Japan er full av spennende kontraster; fra toppbestigning av ikoniske Mt. Fuji på 3776 moh, bading i varme kilder, overnatting på tradisjonelle japanske ryokan, vandring langs en historisk pilegrimsrute der vi får et fascinerende innblikk i japansk historie og kultur, fjelltur til Japans svar på Matterhorn, den vakre keiserbyen Kyoto og sykkeltur gjennom hektiske Tokyo!

Japan er et utrolig spennende reisemål, og på denne turen har vi forsøkt å kombinere noen av Japans flotteste kultur- og naturopplevelser. I 14 dager opplever vi en helt annen verden – som både er ekstremt moderne og full av historie og tradisjon.

Japan er lite kjent for fjell- og turmuligheter; det er ufortjent og rundturen vår gir spennende naturopplevelser du ikke kan ta del i andre steder. Forhåpentligvis nyter vi soloppgangen fra Mt. Fuji, går fra hytte til hytte gjennom de japanske alpene i vakre høstfarger og tar del i en nesten tusen år gammel tradisjon langs pilgrimsruta «Kumano Kodo» som er på UNESCOs verdensarvliste. Samtidig får vi smake den fantastiske japanske maten og med dyktige lokale guider kommer vi tett på og lærer mye om japanske kultur og tradisjoner. Noen av nettene overnatter vi på tradisjonelle, japanske ryokan og underveis på fjellturene får vi leget støle muskler når vi bader i onsen, naturlig, varme kilder.

I tillegg til fjellturene er vi også innom Kyoto, der vi får omvisning i de vakre og verdensberømte hagene og templene. Turen avsluttes i Tokyo, der vi både kan oppleve det fascinerende menneskemylderet i 35-millionersbyen, det hektiske og særegne nattelivet og hverdagslivet når vi er med på en guidet sykkeltur gjennom bakgatene i storbyen.

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Denne turen egner seg for de aller fleste som liker å gå på fjelltur. Den lengste dagsetappen er opp mot 9 timer, og du bærer din egen sekk under fotturene. Turen til toppen av Mt. Yariga Dake er delvis luftig - særlig det siste stykket. Det er imidlertid ikke nødvendig å gå helt opp til toppen for å få flott utsikt over fjellene og nyte denne bestigningen. Rundturen består av tre ulike fotturer, med "hviledager" i mellom.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk  rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner 

Attraksjoner

 •  Toppbestigning av ikoniske Mt. Fuji
 • Toppbestigning av Japans svar på Matterhorn og hytte-til-hytte tur i de japanske alpene
 • Pilegrimsvandringen Kumano Kodo (på UNESCOs verdensarvliste)
 • Kyoto
 • Tokyo

Innkvartering

Prisen inkluderer overnatting i twin-/dobbeltrom der det er mulig. Noen netter bor vi på fjellhytter av enkel (men sjarmerende) standard og får oppleve japansk turkultur. Vi overnatter også noen netter på japanske ryokan, som er en unik opplevelse på tradisjonelle overnattingssteder.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte orsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 •  Fly Oslo-Osaka / Tokyo - Oslo (spør oss gjerne om tilbud på tilslutning fra andre byer)
 • Norsk turleder fra Hvitserk
 • Overnatting i dobbel-/twinrom på hotel (4 netter) og ryokan (5 netter)  og i flersengsrom på fjellhyttene(3 netter)
 • Lokalkjente, engelskspråklige guider
 • Inngangsavgifter osv på rundturen i Kyoto
 • All lokaltransport (buss, tog og Shinkansen (ekspresstog)
 • Måltider iht dag til dag-programmet
 • Sykkelsightseeing i Tokyo

Pris inkluderer ikke

 • Enkelte måltider (se dag til dag-program)
 • Drikke til måltider
 • Tips og utgifter av personlig art
 • Eventuell sykkelleie i Kyoto
 • Enkeltrom på hotellene i Osaka, Kyoto og Tokyo. (På forespørsel. 5200 kr)  

 

Dag 1: Avreise fra Oslo

Vi møtes på Gardermoen på ettermiddagen og setter kursen østover mot Japan.

Dag 2: Ankomst OSAKA

Vi ankommer hektiske, fargerike og folksomme Osaka på ettermiddagen.
"Velkommen til Japan . Vennligst respekter reglene. " Dette skiltet venter deg på flyplassen. Og regler er det overalt. Japanerne elsker regler og de respekterer dem, kanskje derfor det også er så rent og pent i dette underlige landet. Etter ankomst hotellet spiser vi en hyggelig velkomstmiddag, og de fleste er vel ivrige på å komme seg i seng etter lang flyreise. (-/-/M)

Dag 3: start pilgrimsruten

Etter frokost tar vi toget videre ut til Kii-Tanabe og vårt eventyr i Japan er i gang for fullt! Det du ikke trenger å ta med av bagasje på fotturen de neste tre dagene, blir fraktet til Kyoto. Tursekken din bør da ikke veie mer enn 6-8 kilo, og denne skal du bære selv på turen.  
Ved ankomst Kii-Tanabe starter vi rolig og etter bare et par timer kommer vi frem til Takahara. Ved ankomst lodgen får vi servert middag og forbereder oss til turen langs keiserruten «Kumano Kodo» (Kumano Old Road). Dette er en populær pilegrimsrute som går tilbake til det 10. århundret. Pilegrimsruta er på Unescos Verdensarvliste og er et av de absolutte høydepunktene for turister som vil oppleve japanske tradisjoner og kultur. Overnatting i tradisjonell Ryokan. (F/-/M)

Dag 4: Pilegrimsled og varme kilder

Vi fortsetter pilegrimsruta fra Takajirioji til Chikatsuyu. Denne turen tar omtrent seks timer.
På overnattingsstedet vårt, som er en tradisjonell ryokan, er det mulig å bade i en japansk «Onsen», en naturlig, varm kilde. For japanerne er onsen forbundet med ritualer og tradisjon – og du får ta del i dette samtidig som det er avslappende og godt før støle turmuskler.
(F/L/M) I dag går vi i ca 5 timer.

Dag 5: Siste del av pilegrimsleden Kumano Kodo

Vi fortsetter langs Kumano Kodo-ruta til Hongu. Turen tar omtrent 6 timer, og går i likhet med de foregående etappene i vakker sederskog og vi passer forbi flere templer. Terrenget er rolig kupert uten store høydeforskjeller. Underveis spiser vi en tradisjonell bento-lunsj. Det siste stykket kjører vi til Hongu, hvor vi overnatter.  (F/L/M)

Dag 6: Keiserbyen Kyoto

Vi reiser fra Hongu med buss og ekspresstog til den gamle keiserbyen Kyoto. Dette er et nytt høydepunkt på turen – Kyoto er full av spennende arkitektur og historie, og den er en av de mest kulturrike byene i verden. Byen er ett av de absolutte høydepunktene i hele Japan, og her får vi vi en guidet omvisning i byen og er innom noen av de mest kjente templene og attraksjonene. Overnatting hotell. (F/-/-)

Dag 7: Fottur rundt Kyoto

Etter frokost i dag tar vi det enten med ro, eller vi sykler en tur i nærområdet.
Kyoto er omgitt av fjell på tre sider, og etter lunsj reiser vi ut til den vakre bambusskogen Arashiyama – og opplever en skog ulik alt annet du før har sett; denne skoen er magisk og nesten hypnotiserende! Vi får med oss flere av Kyotos attraksjoner før vi igjen overnatter på hotellet. (F/-/-)

Dag 8: Ekspresstog til de Japanske Alper + fjelltur 

Vi pakker igjen tursekken, og resten av bagasjen ser du igjen på Dag 10.  Vi hopper på ekspresstoget fra Kyoto til Nagoya og videre til Kamikochi i den nordlige delen av de japanske alpene. Dette er utgangspunktet for turen opp til Yariga-Take (3180 moh) og byen er omgitt av snøkledde fjell, ville aper, blomster og vakker skog. Fra Kamikochi går vi i fire timer til fjellhytta Yaridaira Goya Mountain Lodge hvor vi overnatter og får servert middag. Vi går på en tid av året, der det er stor sannsynlighet for å oppleve de japanske alpene i vakre høstfarger – og etter høysesongen når det vanligvis er veldig mange mennesker på tur i området. (F/-/M) 

Dag 9: Bestigning av YarigaDake (3180 moh)

Etter en god natts søvn, er vi klare for en 6-8 timers tur til Mt. Yarigadake (3180 moh) og til fjellhytta Yarigadake Sansou Hut. Toppen er den femte høyeste i Japan og kalles Japans Matterhorn. Turen krever ikke at man klatrer, men det aller siste stykket opp til toppunktet er det lagt ut tau og stiger. Fra toppen av Yarigadake har vi panaoramautsikt over store deler av de japanske alpene – er vi heldige kan vi se helt til Mt. Fuji som er vårt neste turmål. Vi spiser lunsj underveis. (F/L/M) Dagens etappe tar ca 4 timer.

Dag 10: Fjelltur med Bad i varme kilder

I dag går turen fra fjellhytta og tilbake til Kamikochi. Hele turen er omtrent 7-9 timer, og underveis får vi forhåpentligvis tid til et avslappende bad i de varme kildene vi passerer. Ved ankomst Kamikochi tar vi bussen videre til Matsumoto hvor vi overnatter. (F/L/M)

Dag 11: Til foten av Mt. Fuji

Etter frokost besøker vi Matsumoto borgen før vi på ettermiddagen tar toget videre til Kawaguchiko. Herfra går vi et par timer fra såkalte 5 th Station og opp til 7 th Station hvor vi overnatter på enkel hytte i fjellet. Her får vi servert tradisjonell middag og bor i sovesal. Vi bruker kvelden på gjøre oss klare til bestigningen av Mt Fuji (3776 moh) som er Japans høyeste fjell! (F/-/M)

Dag 12: Toppnatt på Mt. Fuji (3776 moh) og Tokyo

Tidlig om morgenen, før soloppgang, starter vi toppbestigningen. Det er bare de siste 100 årene at folk har klatret på fjellet – tidligere var toppen ansett som hellig og dermed ikke lov til å bestige for andre enn prester og pilegrimer. Toppen er ikke ett punkt, men en sirkulær kraterkant. Her opplever vi forhåpentligvis soloppgangen og går hele runden rundt krateret, før vi starter på turen ned til foten av fjellet. Mt. Fuji ligger omtrent to timer utenfor Tokyo, vi ankommer Tokyo sent på ettermiddagen. Plutselig er vi i en av verdens aller største byer – og sammenlignet med fjellturene vi har vært på, er kontrastene naturligvis enorme! Vi går ut i Tokyo og spiser fellesmiddag og feirer de flotte dagene på fjellet! Fotturen i dag er på ca 8 timer. (F/-/M)

Dag 13: Sightseeing og sykkeltur i Tokyo

For å få et spennende innblikk i hverdagslivet i Tokyo, er det mulig å bli med på en guidet heldagstur på sykkel. For de som ønsker tid i den enorme byen på egenhånd, er det naturligvis også mulig.
Avslutningsmiddag på tidlig kveld før vi skysses til flyplassen for å begynne den lange reisen hjem.

Dag 14: Hjemme igjen!

Flyet går fra Tokyo like over midnatt, og ankommer Norge samme dag.  

(F = frokost, L = lunsj, M = middag)

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Tursekk

50-60 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Lakenpose (eller tynn sovepose)

Lakenpose skal normalt sett holde fint, men hater du å fryse, kan du vurdere en tynn sommersovepose istedet.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 31.08.2019
Retur: 13.09.2019
Påmeldingsfrist: 17.07.2019
Antall deltakere:10-14
Antall dager:14

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Japan

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: