Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Lofoten

Bli med til det beste av Lofoten, for på denne turen gjennom Lofoten er vi innom flere av de fineste turmålene på den verdenskjente øygruppa. Vi reiser store deler av øygruppa på langs og overnatter i rorbuer i små, trivelige fiskevær.

Vi reiser i en liten gruppe fra vest til øst i lofoten, og i løpet av 8 dager viser vi deg det beste Lofoten har å by på! Fjellturene vi har lagt opp til er varierte, og valgt ut for å vise fram det beste av Lofoten i løpet av en innholdsrik uke.

Turprogrammet er forholdsvis fleksibelt og vi tilpasser ruta underveis - så vi får de beste opplevelsene. I Lofoten står uansett høydepunktene i kø; vi starter i vest og ut fra vakre Reine skal vi reise inn Kjerkfjorden og gå over til den vakre Bunesstranda på yttersiden av Moskenesøya. Fjorden og stranden er omgitt av høye, ville fjell - og bildene av den vakre stranda går hvert år verden rundt.

En annen vakker og populær strand, er Kvalvika. Vi kombinerer den idylliske stranda med en fjelltur på Ryten - og garanterer utsikt som tar pusten fra deg. I Ballstad bor vi i rorbuer i vannkanten og spiser god mat og planlegger nye tureventyr. Vi reiser videre med Uttakleiv og på turplanen står også den flotte fotturen mellom Unstad og Eggum. Dette er sannsynligvis en av landets fineste kystvandringer! 

Det er mye i Lofoten som fortjener tittelen som "landets fineste". I fiskevær-kategorien er Henningvær blant dem! Her bor vi to  netter og får med oss en tur på Festvågtinden. 

Kort fortalt; drømmer du om å oppleve sommeren i Lofoten er dette en tur du bør vurdere. Den vakre naturen i kombinasjon med en liten turgruppe, dyktig guide og trivelige overnattingssteder er en uslåelig kombinasjon. Har vi været med oss, legger vi inn kvelds- og nattur i midnattsol!

Turen starter i Bodø, hvor det er gode tog- og flyforbindelser. Turen går derfra til Lofoten over Vestfjorden - en av Norges mest klassiske fergestrekninger. Turen slutter i Svolvær eller på Evenes lufthavn.

Dette er en tur som også selges for både norske- og internasjonale deltakere og den lokalkjente guiden snakker engelsk på turen. 

Turfakta

Dette er en tur vi gjennomfører i samarbeid med vår britiske partner KE Adventure Tours. Det vil være en internasjonal gruppe som reiser sammen, og den lokalkjente guiden snakker engelsk på turen. Det er minst en Hvitserk-guide med, og det er Hvitserk som står for all gjennomføring. 

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er en tur for de som har gått litt i fjellet, men det er ikke en veldig tøff tur.

SIKKERHET

Vi legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute har vi et godt sikkerhetssystem ved sykdom og ulykker. Vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter.

UTSTYR

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over.

INNKVARTERING

Vi bor i tradisjonelle rorbuer forskjellige steder på turen, i dobbeltrom. Det er mulig å oppgradere til enkeltrom for et tillegg i prisen, ta eventuelt kontakt dersom dette er ønskelig.

KLIMA

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

NOEN GENERELLE TING Å VÆRE OPPMERKSOM PÅ:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

VI ANBEFALER AT DU SJEKKER AT DIN FORSIKRING DEKKER FØLGENDE:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

PRIS INKLUDERER

 • 7 netter i dobbeltrom.
 • 7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager.
 • All lokal transport.
 • Engelsktalende og erfarene lokalkjente guider.

PRIS INKLUDERER IKKE

 • Transport til Bodø (eller Moskenes dersom du velger å starte turen der) og transport fra Svolvær/Evenes etter turen (avhengig av hvor du velger å avslutte turen). 
 • Mat utover måltider i programmet og øl/vin/mineralvann. 

Dag 1: ankomst i bodø

Vi møtes på hotellet i Bodø og spiser middag sammen klokken 19:00. Det tar 15 minutter å gå fra flyplassen til hotellet og 3 minutter i taxi. 

(-/-/D) 

Dag 2: Lofoten - eventyret starter

Hvis du møtte gruppa i Bodø i går tar vi morgenferja fra Bodø til Moskenes (rundt kl 6:00). Vi får med oss frokost fra hotellet, som vi kan spise underveis på turen. Når vi kommer til Moskenes møter vi eventuelt de som skal starte turen der og reise samlet til Å. Å er det fiskev'æret som ligger lengst vest i Lofoten. Omgivelsene er spektakulære og her ligger både Lofoten Tørrfiskmuseum og Norsk Fiskeværmuseum. Lofoten er kjent for tørrfisk og over hele øya vil du se hjellene som de henger på. Etter at vi har sett oss om i Å, kjører vi den korte veien til Tind, og går den populære Tindstinden (490 meter). Fjellturen tar 4-5 timer. Turen tar oss opp til en av Norges mest spektakulære utsikter. Etter fjellturen slapper vi av i de koselige rorbuene våre og spiser middag sammen på kvelden. 

(F/L/M)

Dag 3: Båttur, strand og fantastisk fjordlandskap

Etter frokost tar vi en lokal båt inn til spektakulære Kjerkefjord og går over til Bunesstranda på yttersiden av Moskenesøya. Turen tar ca 3 timer og er virkelig et av høydepunktene på turen! Kjerkefjorden er full av spektakulære, høye og spisse fjell, og etter båturen over fjorden returnerer vi til Reine, rorbuene våre og en god middag. 

(F/L/M)

Dag 4: Lofotens flotteste strand

Vi fortsetter og utforske Lofoten og i dag krysser vi øya over til Flakstadøy og videre til Moskenesøy. Dagens destinasjon er den er den vakre stranda i Kvalvika og fjellet Ryten (543 moh.), en 5 timers tur. Vi garanterer at du kommer til å elske denne stranda (selv om vannet er kaldt). Den idylliske stranda er omgitt av grønne enger og spisse fjell, og utsikten fra Ryten er spektakulær! Etter fjellturen forsetter vi reisen vår i Lofoten til Ballstad, en annen autentisk fiskelandsby, her bor vi i Rorbuer rett ved vannkanten. Vi spiser middag her og etterpå er det mulig å ta en tur i badstua. 

(F/L/M)

Dag 5: Fjelltur på utsiden av Lofoten

I dag kjører vi videre til Utakleiv eller Haukland, en av de vakreste strendene i Lofoten og går til toppen av Himmeltinden (930 moh.), den høyeste toppen i denne delen av Lofoten. Fjellturen tar ca fem timer, og i bra vær er utsikten utover havet og langs yttersiden av Lofoten helt fantastisk. Vi overnatter som i går i rorbu i Ballstad.

(F/L/M)

Dag 6: Tur langs kysten mellom Eggum og Unstad

Vi kjører fra Ballstad til Vestvågøy og går langs kysten i ca 4 timer mellom Eggum og Unstad, langs en av Lofotens mest kjente fjellstier. Unstad er kjent for surfing, og i Eggum får du se en av de mest kjente skulpturene i Artscape Nordland – et kunstprosjekt med kunst ut i den vakre nordnorske naturen. Etter denne turen reiser vi videre til Svolvær. Vi bor på et hyggelig overnattingssted i rorbuer rett utenfor Svolvær.

(F/L/M)

dag 7: Lofotens vakreste fiskevær

Etter frokost kjører vi til det mange mener er Lofotens vakreste fiskevær, nemlig Henningsvær. Vi bruker dagen i den vakre havna og går på fjellturer til Festvågtinden (541 moh). Herfra har vi panoramautsikt over Henningsvær, Vestfjorden og Steigen-området på andre siden av fjorden. Turen tar omtrent fire timer. Også denne natten overnatter vi i tradisjonelle rorbuer rett utenfor Svolvær. Vi har en hyggelig avskjedsmiddag sammen denne kvelden.

(F/L/M)

Dag 8: siste dag for turen

Etter en siste hyggelig frokost sammen er turen over. Du velger selv om du vil avslutte turen i Henningsvær, eller om du vil bli med den private transporten til Svolvær eller Evenes flyplass, eventuelt Leknes. Transporten reise så tidlig at de med den første flyavgangen rekker dette. Dersom du har litt tid denne dagen angbefaler vi å ta ferja fra Svolvær ut til Skrova, en liten øy øst for Svolvær, eller ta RIB-båt til Trollfjorden/Raftsundet for å se etter havørn. På Skrova er det høyeste fjellet Høgskrova (258 moh.), og det er en fin gåtur på 2-3 timer.

(F/-/-)

F = Frokost inkludert
L = Lunsj (matpakke) inkludert
M = Middag inkludert

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Sekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å på dagsetappene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

1 liter. Ståltermos med stor åpning.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene, eller på strendene. 

Badetøy

 

Toalettpapir

Til dagsetappene. 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: