Tilbake til søkeresultater

Fjelltur rundt Monte Rosa

Dette er en forholdsvis utfordrende, men veldig vakker ukestur rundt det 4634 meter høye Monte Rosa-massivet på grensen mellom Sveits og Italia.

Denne turen får karakter 10 av 10! Hadde en meget hyggelig tur med bare positive og hyggelige medreisende. Det var krevende, men flotte dagsetapper, fine refugioer og hoteller. Guiden vår var en god og hyggelig turleder. — Bent, gjest 2016

Bli med oss på en fantastisk rundtur i Alpene! I løpet av ukesturen går vi over høye pass, gjennom vakre daler, i trivelige landsbyer og har utsikt til høye fjell og spektakulære breer.

Turen rundt fjellmassivet Monte Rosa er en av Alpenes klassikere og følger flere steder historiske ferdselsveier. Fjellet ligger på grensen mellom Sveits og Italia og består av syv topper, alle over 4000 meter. Den høyeste er 4634 meter og er den nest høyeste toppen i Alpene.

Vi veksler mellom å bo på fjellhytter og på hotell nede i landsbyene. Et par steder bruker vi heiser og busser, og bruker en uke rundt det majestetiske fjellmassivet. Vi starter fra skistedet Alagna i Italia og underveis er vi innom Saas Fee og Zermatt, to av de flotteste alpelandsbyene i Sveits. Dagsetappene er forholdsvis lange og flere av dem har både tøffe motbakker og lange, utfordrende nedstigninger.

Mange regner Tour Du Monte Rosa som en av de mer utfordrende langrutene i Alpene. Føler du at du har formen inne og drømmer om å nyte utsikten mot Matterhorn og flere av Alpenes vakreste fjell, håper vi du tar utfordringen og blir med oss på denne ukesturen!

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Ukesturen rundt Monte Rosa er forholdsvis tøff - med mange og forholdsvis lange opp- og nedstigninger. Vi går seks dager på rad og ofte i høyde mellom 2000 og 3000 meter. 
Vi bærer med oss bagasjen for hele fjellturen i sekken, så vær forberedt på å bære med deg det du trenger på turen. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise. På turen bor vi inne på fjellhytter og små hoteller. Det er ikke nødvendig med sovepose eller liggeunderlag, men alle må ta med en lakenpose til bruk på hyttene. Vi bor første og siste natt på samme hotell, og har mulighet til å legge igjen bagasje der. Underveis på turen bærer vi med oss alt vi trenger - så det lønner seg å pakke lett.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Attraksjoner

 • Fjelltur gjennom et av de vakreste områdene i Alpene
 • Hyggelig overnatting i Italia og Sveits
 • Små, sjarmerende landsbyer
 • Spektakulær utsikt og mektige fjell

Innkvartering

Vi bor to netter på et trivelig hotell i Alagna, der vi starter og slutter turen. Underveis bor vi på hotell og i fjellhytte. Fjellhyttene er forholdsvis enkle - og noen steder bor vi på flersengsrom. På hotellene (minst fire netter) bor vi på twin-/dobbeltrom.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Vaksinasjoner og helse

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

På enkelte av våre turer krever vi helseattest, og det er ditt ansvar å returnere helseattest innen 2 uker (3 uker der legeattest er påkrevet) etter påmelding på tur. Merk; det er ikke alle turer det er nødvendig med helseskjema. Får du ikke helseskjema tilsendt sammen påmeldingsbekreftelsen, så vil det ikke være nødvendig på din tur. Er du over 60 år skal helseskjema underskrives av lege uansett type tur.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestillings- og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en avbestillingsforsikring i tillegg som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (for eksempel kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Milano
 • Stort sett alle måltider (se dag til dag-program)
 • Overnatting på fjellhytter (der kan det være sovesal) og i twinrom på hotell
 • Norsk Hvitserk-guide
 • Heiser og lokaltransport som det framkommer av dag til dag-programmet
 • Transport Milano-Alagna t/r

Pris inkluderer ikkE

 • Middag i Saas Fee og Zermatt
 • Enkeltromstillegg der det er mulig (ca. 4500,- for 4 netter på hotell)
 • Drikke til måltidene
 • Dersom været gjør at ruta må legges om, er eventuelle ekstra transportkostander ikke inkludert.

Dag 1: TIL ALPENE

Vi flyr fra Oslo til Milano og reiser opp til den lille, vakre byen Alagna ved foten av Monte Rosa-massivet. Her får vi en god middag og går gjennom turprogrammet for de neste dagene.
(-/-/M)

Dag 2: ALAGNA TIL MACUGNAGA

På morgenen pakker vi tursekken for alle dagene i fjellet, og legger igjen det vi ikke behøver av bagasje på hotellet i Alagna. Vi starter med en kort busstur mot Rifugio Pastore (1575 moh), før vi begynner på selve fotturen. Dagens etappe går over Colle Del Turlo (2738 moh) og her følger vi gamle, historiske stier. Vi går fra knallgrønne enger og opp til spektakulær utsikt – før vi ankommer den lille, italienske byen Macugnaga på grensen til Sveits. Her tar vi taubanen opp til en hyggelig fjellhytte. Dagens etappe tar rundt åtte - ti timer (23 km).
(F/L/M)  

Dag 3: NED TIL SAAS FEE

Dagens etappe er forholdsvis kort, og fra fjellhytta 2796 meter over havet går turen omtrent hundre høydemeter opp til Monte Moro-passet. Her sier vi «Arriverderci» til Italia og går inn i Sveits. Fra passet går det nedover mot Mattmark, der vi tar buss til det kjente, bilfrie og sjarmerende skistedet Saas Fee. Dagens etappe er omtrent 7,5 kilometer. I Saas Fee bor vi på et trivelig hotell.
(F/L/-)

Dag 4: SPEKTAKULÆR TUR TIL ZERMATT

Dagens etappe fra Saas Fee til Grächen er et av høydepunktene på turen. Vi følger stien langs en hylleformasjon høyt over bunnen av Saastal (Saas-dalen). Etappen går i kupert terreng omtrent 2000 meter over havet og vi har utsikt til 4000-meterstopper og mektige breer. Etappen tar omtrent 8 timer og er 16 kilometer lang. Fra Grächen tar vi buss til bilfrie, vakre Zermatt - et av Alpenes mest kjente skisteder. I Zermatt bor vi på et trivelig hotell. (F/L/-)

Dag 5: UTSIKT MOT MATTERHORN OG HISTORISK FJELLOVERGANG

Etter tre dager på tur, er vi vant til høyden og det kommer godt med. Dagens etappe starter med gondolen 1300 høydemeter opp til Trockenersteg (2939 moh). Vi legger inn en kaffepause på Gandegghütte (3029 moh) og nyter utsikten mot 4478 meter høye Matterhorn. Deretter kommer vi raskt inn på breen under Kleine Matterhorn og går over Theodulpasset (3301 moh). Dette er en av de mest historiske fjellovergangene i Alpene – og har vært en viktig ferdselsåre mellom nord og sør. Turen fortsetter etter hvert ned en vakker dal til Reyes, der vi overnatter på en fjellhytte. Reyes ligger drøyt 2000 meter over havet og dagens etappe tar omtrent syv - åtte timer og er ca. 16 kilometer.
Overnatting i fjellhytte. (F/L/M)

Dag 6: FRA DAL TIL DAL

Fra fjellhytta i Reyes går vi en litt lenger variant av Tour De Monte Rosa. Vi går over Colle Di Pinter (2777 moh) og ned til den lille landsbyen Alpenzu (1780 moh) som er en av de eldste bosetningene i området. Husene er vakkert restaurert og har fantastiske omgivelser. Overnatting i trivelig fjellhytte eller hotell. Dagens etappe er ca. 12 kilometer.
(F/L/M)

Dag 7: OPP MED HEISEN, VAKKER TUR NED TIL ALAGNA

Siste turdag og vi starter med gondolen helt opp til nesten 3000 meter over havet. Herfra venter en vakker tur ned til Alagna gjennom Valle D`Otro. Dette er en vakker avslutning på turen. Her innlosjeres vi på samme hotell som ankomstdagen og spiser avslutningsmiddag. Dagens etappe er ca. 12 kilometer.
(F/L/M)

Dag 8: HJEMREISE

Etter frokost blir vi kjørt fra Alagna og til flyplassen i Milano. Derfra flyr vi til Norge.
(F/-/-)

F = frokost er inkludert
L = lunsj er inkludert
M = middag er inkludert

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

NB: Du kan legge igjen klærne du reiser i på hotellet før du starter turen.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på fjellturen disse dagene. Resterende bagasje får vi igjen i Alagna siste dagen.

Lakenpose

Brukes på hyttene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker / Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos / termokopp

Ta gjerne med termos eller termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 28.06.2020
Retur: 05.07.2020
Påmeldingsfrist: 02.02.2020
Antall deltakere:8-14
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Italia

Type:

Fottur

Grad: