Tilbake til søkeresultater

Fjelltur rundt Mont Blanc

Fjellturen rundt Alpenes høyeste fjell, er en klassiker. Ukesturen byr på storslagne turopplevelser i Sveits, Frankrike og Italia.

Rundturen rundt Alpenes høyeste fjell, 4809 meter høye Mont Blanc, tar oss over høye fjellpass, gjennom vakre grønne daler og forbi trivelige landsbyer, hytter og serveringssteder. Vi har utsikt til flere av fjellkjedens høyeste fjell og mektige breer.

Turen er forholdsvis tøff, med enkelte lange dagsetapper med mange høydemeter. Vi får imidlertid bagasjetransport på de fleste etappene, slik at vi kan gå med dagstursekk. Vi bor på hotell i Chamonix første og siste dag, og underveis bor vi på fjellhytter. Fjellhyttene i alpene varierer i standard, men er i hovedsak trivelig med hver sin sjarm. Man må allikevel regne med å bo enkelt og dele rom med andre turister på sovesaler. 

Et par steder tar vi buss og heis, men stort sett går vi rundt 4809 meter høye Mont Blanc til fots. I løpet av åtte dager får vi oppleve fjellkultur i tre alpeland; Frankrike, Sveits og Italia.

 

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Ukesturen rundt Mont Blanc er forholdsvis tøff - med mange og relativt lange opp- og nedstigninger. Vi går seks dager på rad og ofte i høyde mellom 2000 og 3000 meter.  En vanlig etappe er rundt 8 timer, og på flere av dagene har vi mer enn 1000 meter oppstigning. Vi får bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Dermed går vi kun med dagstursekk.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt nødvendig fellesutstyr. De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise.

Attraksjoner

 • Fjelltur gjennom et av de mest kjente områdene i Alpene
 • Hyggelig overnatting i Frankrike, Italia og Sveits
 • Små, sjarmerende landsbyer
 • Spektakulær utsikt og mektige fjell - rundturen rundt Mont Blanc er en av Europas virkelige turklassikere!

Innkvartering

Vi bor to netter på hotell i Chamonix, der vi starter og slutter turen. Underveis bor vi på fjellhytter. Fjellhyttene er forholdsvis enkle, og vi bor på sovesaler. Det er ikke nødvendigvis tilgang på dusjfasisliteter på alle hyttene. På hotellene bor vi på twin-/dobbeltrom. Det er mulig med enkeltrom på hotellet, om de har tilgjengelig. (Enkeltromstillegg er på ca 2000 kroner pr person).

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestillings- og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en avbestillingsforsikring i tillegg som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (for eksempel kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og lokale forhold vil være avgjørende for rutevalg underveis på turen. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Geneve
 • Stort sett alle måltider (se dag til dag-program)
 • Overnatting på fjellhytter (flersengsrom/sovesal) og i twinrom på hotell
 • Guide
 • Heiser og lokaltransport som det framkommer av dag til dag-programmet
 • Transport Geneve-Chamonix t/r

Pris inkluderer ikke

 • Enkeltrom hvis mulig (spør oss om enkeltromstillegg)
 • Drikke til måltidene
 • Dersom været gjør at ruta må legges om, er eventuelle ekstra transportkostander ikke inkludert.

 

Dag 1: Norge til Chamonix

Vi flyr direkte fra Oslo til Geneve. Der venter bussen som tar oss videre til den franske alpehovedstaden Chamonix. Her får vi litt tid på egenhånd – til å nyte omgivelsene, gå i sportsbutikker og lade opp før turstart. Vi spiser en hyggelig middag om kvelden og går gjennom ruten for de neste dagene.
(-/-M)

Dag 2: Første turdag

Vi starter med en kort busstur til Les Houches og tar heisen opp til Bellevue (1781 moh). Første etappe gir et godt inntrykk av de storslagne omgivelsene som venter oss utover uka, og fra toppen av heisen går vi omtrent åtte timer i kupert terreng  til fjellhytta (dagens høyeste punkt er omtrent 2000 moh), Refuge de Nant Borrant  (1460 moh) hvor vi skal overnatte. Underveis får vi storslått utsikt mot Bionnassay-breen fra en "nepalesisk hengebro", vi passerer det kjente kapellet "Notre Dam de la Gorge" og det siste stykket mot hytta følger vi en eldgammel, romersk ferdselsvei. Totalt har denne dagen 850 meter oppstigning, og 1200 meter nedstigning.  (F/L/M)

Dag 3: Høyt til fjells

En ny flott – og rundturens lengste – etappe venter oss denne dagen. Vi skal over to pass, Col de la Croix (2483 moh) og Col de Fours (2665 moh), på vår vei ned til La Ville des Glaciers (1789 moh). Er vi heldige med været, har vi panoramautsikt til flere av de omkringliggende fjellene (blant annet Mont Pourri 3779 moh), og hele etappen tar omtrent åtte timer. Vi overnatter på fjellhytta Refuge des Mottes (1775 moh). Hytta er forholdsvis enkel, men den gamle, ombygde gården har vakker beliggenhet og trivelig atmosfære. Dagens etappe har 1250 meter oppstigning og 900 meter nedstigning.
(F/L/M)

Dag 4: Til Italia

Fra hytta går det oppover til Col de la Seigne (2516 moh), et av de vakreste fjellpassene på ruta. Passet utgjør grensen  mellom Frankrike og Italia - og her er vi virkelig tett på toppene Mont Blanc, Noire de Peutrey og Grand Jorasses! Etter å ha tatt inn over oss panoramautsikten går vi ned til enden av Mirage-breen i Val Veni og hopper på en lokalbuss til Courmayeur (1306 moh), hvor vi har lunsjpause og nyter god, italiensk kaffe. Etter lunsj tar vi bussen et lite stykke videre og går fra Val Ferrett og opp ca. fire hundre høydemeter til fjellhytta Rifugio Bonatti, hvor vi overnatter.  Dagens etappe har 1000 meter oppstigning og 800 meter nedstigning. (F/L/M)

Dag 5: Til Sveits

I går gikk vi fra Frankrike til Italia, og nå går turen videre til Sveits. Det er forholdsvis lett vandring på morgenen, før vi starter oppstigningen til Col Du Ferrett (2537 moh). Her sier vi «Arriverderci» til Italia og går ned til landsbyen La Fouly (1594 moh), hvor vi blir møtt av vakkert kulturlandskap med dyr, setre og vakre blomsterenger. Vi strekker på beina på en cafe i La Fouly før vi tar lokalbussen til  det lille skistedet Champex, hvor vi tilbringer natten. Dagens etappe er rundt 6 timer lang, og har 800 meter oppstigning og omtrent det samme i nedstigning.
(F/L/M)

Dag 6: Tilbake til Frankrike

Denne dagen bestemmer været den endelige ruten – vi har flere muligheter å velge mellom. Vi starter i Champex (1466 moh) - og er omgitt av sveitsiske kuer og vakkert sveitsisk kulturlandskap. Turmålet er Trient (1279 moh), og er været bra, venter en spektakulær etappe over Fenetre d`Arpette (2665 moh) – det høyeste passet vi krysser på turen rundt Mt Blanc. Turen er tøff, med omtrent 1200 meter oppstigning og gir rå utsikt mot Trient-breen og morenene av isen som tydelig er i rask tilbakegang. I Trient venter privatbussen på oss, og tar oss til sjarmerende Gite de la Boerne utenfor Argentiére, hvor vi overnatter.
Er været dårligere går vi en enklere, men vel så flott, variant med omtrent 700 meter oppstigning og 800 meter nedstigning.
(F/L/M)

Dag 7: Siste turdag

Fra hytta går vi nå opp over Chamonix-dalen, på Gran Balcon Sud – en av de flotteste stiene i Alpene. Et par steder er fjellsidene forholdsvis bratte, og vi får hjelp av stiger for å komme oss opp. Vi har panoramautsikt mot Mt Blanc på motsatt side av dalen, og turen går via berømte Lac Blanc før vi vandrer ned gjennom skogen til Chamonix sentrum. Her feirer vi turen med en ordentlig avslutningsmiddag.  Dagens etappe har omtrent 1100 meter oppstigning og 1300 meter nedstigning.
(F/-/M)

Dag 8: Chamonix-Norge

Etter frokost setter vi oss i bussen (1,5-2 timer) til flyplassen i Geneve og reiser hjem til Norge – fulle av gode turminner og sannsynligvis med litt støle bein.
(F/-/-)

F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis ferdig nistepakke)
M = Middag inkludert

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

NB: Du kan legge igjen klærne du reiser i på hotellet før du starter turen.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn, og ha en god hette.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder, og om høsten skulle slå inn tidlig.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare ben.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

 

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.

Lakenpose

Brukes på hyttene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker / Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til et par liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, såpe og et lite håndkle (for dusjing), våtservietter, antibac, litt dopapir til nødbruk underveis (husk en liten pose eller fyrstikker, slik at dette ikke blir liggende igjen i naturen).

Ørepropper

Vi sover på flersengsrom/sovesaler på enkelte av hyttene!

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Frankrike

Type:

Fottur

Grad: