Tilbake til søkeresultater

Grønlandskryssing med ski og pulk

Bli med på en av verdens vakreste skiturer! Hvitserk er den operatøren i verden som har krysset Grønlandsisen flest ganger, og med vår unike erfaring samler vi en motivert gjeng som med grundige forberedelser og pågangsmot skal krysse Grønlands historiske og imponerende innlandsis. 600 kilometer fra kyst til kyst.

En fantastisk tur det er vanskelig å beskrive. En opplevelse som langt på vei overgikk mine forventninger, og jeg nøler ikke med å anbefale dette til andre. Guidene gjorde en formidabel innsats, og jeg kan ikke få gitt nok ros til disse to humørsprederne. Måten de ledet oss opp brefallet, over isen og ned på andre siden kan ikke beskrives som annet enn veldig bra. De var trygge, erfarne, full av kompetanse, alltid i godt humør, alltid like blide og positive.— Silje, April 2016

Dette er en krevende ekspedisjon hvor du som deltager virkelig vil få testet deg i polare omgivelser. Her vil lagarbeid, godt humør og stor viljestyrke være like viktig som din fysiske kapasitet. Det kreves grundig forarbeid, men når du først setter skiene på innlandsisen vil du ikke angre! Denne turen går fra vest til øst, og vi krysser som Nansen, med pulk.

Det finnes ikke flottere opplevelse enn å krysse polarvidda. Først opp det nydelige, men for mange tunge brefallet, så herlige dager så langt fra sivilisasjonsfølelsen du kan komme, før vi igjen får land i sikte. Det øyeblikket glemmer vi ikke. Denne turen går vi i april/mai. Med nøye forberedelser og godt humør vil gjennomføringen gjøre at polarfeberen vil sitte i kroppen "ever after"!

Kryssingen av innlandsisen med ski og pulk er nok den mest fysisk krevende turen vi har på programmet. Forbered deg godt, og vi lover at det kommer til å bli en kjempekick!

Da Nansen krysset Den Store Bre i 1888 var det en sensasjon. Det satte ikke bare Norge på kartet, men det meislet skikultur inn som en del av polare oppdagelser. Det er med denne utrolige ballasten det å krysse Innlandsisen er blitt noe helt spesielt. Det er en glitrende mulighet til å sette seg et mål som er både stort og unikt, - og som svært få har nådd. 

Det er mange rutiner og triks som skal falle på plass den første uken. Med bakgrunn i alle våre tidligere ekspedisjoner på Grønland og i polområdene holder vi et ganske rigid dagsprogram. 7- 8 effektive timer foran pulken gir omtrent 30km i gjennomsnitt pr dag. Normalt skal vi kunne gå over på rundt 23-25 dager men dette vil variere etter vær og føre. Etter en uke begynner all mat å smake godt, og man spiser mer og mer. Deretter passerer vi den nedlagte US radarstasjonen DYE II. Etter en hviledag fortsetter vi mot neste delmål: Rutas høyeste punkt ca 2.500moh. Det er poengløst å se frem til nedoverbakke etter "summit", men pulken er blitt litt lettere, og dagsetappene øker sakte men sikkert i lengde. Først et par-tre dager lenger øst begynner breen igjen å by på terrengformasjoner. Brefallet på østkysten er mindre krevende enn vestkysten, men byr gjerne på utfordringer med litt smeltevann og enkelte store sprekker. Vel nede ved havet og landsbyen Isortoq hentes vi av helikopter til byen Tasiilaq. Turen vil sette mange spor, og gruppen vil være turvenner for livet!

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren ekspedisjonsleder fra Hvitserk.

Turfakta

Historie

Nansen sin bok "Over Grønland" fra 1891, starter slik "Over denne grønnlandske snebre eller innenlandsis, som den kalles, hadde ennu ingen menneskelig fot funnet vei, skjønt mange hadde forsøkt. Ingen visste derfor sikkert, hvordan det så ut i dens indre. For å få greie på dette og gå tvers over landet fra østkysten til vestkysten var det, at en liten flokk på seks mann drog av sted fra Norge i mai 1888". 

Vil du vite mer om hva som skjedde, så les boken. Vil du vite hvordan det føltes å krysse isen, ja da må du bli med på tur!

Vanskelighetsgrad

Det er ingen grunn til å undervurdere den fysiske utfordringen en slik ekspedisjon er. Den krever jevnlig trening og evne til å være ute på ski hele dagen. Pulken du skal trekke vil inneholde dine egne saker + en andel av fellesutstyret, og kommer til å veie minst 65-75 kg ved start. Det er tungt - og umulig hvis du ikke er forberedt! Vi skal alle bygge oss opp før turen. Du bør lage deg et treningsprogram som følges fram mot avreisen. Turen krever motivasjon og godt humør. Alle får dårlige dager, og det hjelper med litt skyv av de andre. Grønland er samtidig et vennlig sted å være - når man velger rett tidspunkt og gjør de nødvendige forberedelser. Ikke bli skremt av historiefortellere som gjerne legger på både kuldegrader og vind. Vi skal avpasse farten etter forholdene, men standarden er at man går ca 8-10 effektive timer hver dag.

Treningssamlinger

Vi vil arrangere to samlinger i forbindelse med Grønlandskrysningen. Høstsamlingen vil foregå i Osloområdet i september/oktober. Her vil vi ha en brief, en lang prat om utstyr og i tillegg en treningstur i marka med overnatting ute. Formålet er å bli kjent med gruppa, få svar på spørsmål man måtte ha, gå gjennom camprutiner og opplegg på Grønland, og kunne gi veiledning til videre forberedelser fram mot neste samling.

Vintersamlingen vil foregå på fjellet. Her vil vi sjekke at det vi gikk gjennom på høstsamlingen sitter, og drille rutinene for Grønland. Vi skal gå langt med ski og pulk, sove i telt og "sette" camprutinene. Hver deltaker vil bli vurdert ut fra forrige samlings tilbakemeldinger, og enkelte vil kanskje måtte levere egen treningsdagbok fram mot avreise. Har man ikke utført de arbeidsoppgavene man har blitt bedt om å forbedre, vil man kunne bli anbefalt å utsette turen til neste sesong. Vi forbeholder oss retten til å avvise deltakere som ikke følger guidenes råd og tips, og viser at de tar arbeidsoppgavene på alvor. Vi vil også minne om at dette er en gruppetur hvor gruppa kommer først, ikke enkeltpersoner. I løpet av en slik helg gir vi deg alt vi kan klare å formidle av tips, råd og erfaringer.

Turforberedelser

Denne ekspedisjonen krever at du trener systematisk over tid på de to tingene som gjelder: Å gå på ski og trekke noe tungt etter deg. Som deltager skal du også kunne andre vesentlige ting før vi drar: Sette opp fjelltelt i vind og fyre opp og koke på primus. Dette er en tur som krever en god fysikk hos deltagerne, du MÅ trene for å klare turen og du må begynne opptreningen så snart du er påmeldt. Kroppen trenger tid for å venne seg til belastningen det er å trekke 65-75 kg pulk hver dag i mer enn 25 dager. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen er det viktig å forstå at vi beveger oss langt utenfor allfarvei. Vi vil selvsagt gjøre alt vi kan for å bistå om noe skulle skje, men en eventuell redningsaksjon vil kunne ta lengre tid enn på andre turer vi arrangerer. Det er derfor ekstremt viktig at alle deltakere stiller godt forberedt og er klar for å håndtere uforutsette situasjoner på strak arm. Vi har med navigasjonsutstyr, nødpeilesender, satellitt-telefon og tau/sikringsutstyr, i forhold til de krav en slik tur måtte stille.

Utstyr

Hvitserk & Eventyrreiser står for alt fellesutstyr som sikkerhet, navigasjon, reparasjonsverktøy, medisiner, telt, primuser, kokekar + pulk. Personlig utstyr holder du selv. For eksempel krever vi at alle skal ha samme støvel og bindingssystem. Alle får en detaljert liste fra oss ved påmelding, som vi vil gå grundig gjennom i forbindelse med briefing av påmeldte.

Attraksjoner

Denne klassiske skituren kommer til å sitte i deg som en del av kropp og sjel for all ettertid. Vill og endeløs natur, fellesskap, mestring, polarlys og brefall.

Innkvartering

Vi bor på et enkelt B & B på vestkysten før ekspedisjonen. Her er det god plass slik at vi har mulighet for å "breie" oss litt ut med pakkenellikene våre. Overnatting på hotell eller et lokalt gjestehus i Tasiilaq etter ekspedisjonen.  Underveis i ekspedisjonen er det telt som er vårt hjem, vi benytter 2- og 3-mannstelt. 

Klima

Mai er normalt en kald tid på isen, men kan by på alt fra 35 kuldegrader om natten til nullføre og regn. Det er sjelden mulig å lage mat og spise utenfor teltene i løpet av turen. Det er et markant værskille ved rutens høyeste punkt. Sannsynligheten for mye nedbør er størst på østsiden. 

Penger

Lokalvaluta på Grønland er danske kroner. Du kan bruke kort til det meste i både i Tasiilaq og Kangerlussuaq.

Tid og tidssoner

Det er fire timers tidsforskjell mellom Norge og Grønland Når klokken er 12:00 i Norge, er den 08:00 på Grønland.

Pass og visum

Nordmenn trenger ikke visum til Island eller Grønland, men ta med pass og en kopi av passet.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no.

Du må ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en reise med fysiske anstrengelser og langt utenfor allfarvei. Vi krever at alle utfyller et helseskjema og at dette attesteres av legen. Vi anbefaler også et føre-var-besøk hos tannlegen. Tannpine på isen er ikke kult!

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell evakuering og hjemtransport. Husk å selskap og polisenummer til Hvitserk før avreise.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Avreisedato er en ca dato og vil bli bekreftet ca et halvt år før avreise. Datoen er avhengig av Air Icelands flytider som legges ut på senhøsten, og det kan bli en dag eller tres forskyvning. Vi vil forsøke å legge avreise så nær opprinnelig dato som mulig, men en Grønlandskryssing krever fleksibilitet.

Gruppeinndelingen vil være avhengig av antall deltakere og vil bli endelig fastsatt etter treningsamlingen på Finse i januar.

Pris inkluderer

 • Alle ekspedisjonstillatelser
 • Alt fellesutstyr som telt, pulker, breutstyr, navigasjon, kommunikasjon, etc.
 • Sikkerhetsutstyr som nødpeilesender, satelittelefon, medisiner og skytevåpen.
 • SAR-forsikring påkrevd av myndighetene
 • Tilgang til legekonsultasjon 24/7 under ekspedisjonen
 • Egen dagbok på www.hvitserk.no
 • Overnatting Kangerlussuaq
 • Biltransport Kangerlussuaq - startsted 660 moh.
 • All mat på Grønland
 • Overnatting Isortoq
 • Charterhelikopter Isortoq - Tasiilaq
 • Overnatting Tasiilaq
 • Helikopter Tasiilaq - Kulusuk
 • Personlig oppfølging under treningshelgen, og underveis gjennom hele prossessen fra start til mål.
 • Treningssamlinger (Treningssamling på Finse er prissatt til 7500 kroner. Dersom en deltager får beskjed etter Finse at vedkommende ikke får være med på ekspedisjon vil dette beløpet ikke refunderes).

Pris inkluderer ikke

 • Personlig utstyr
 • Transport til treningshelg
 • Måltider og drikkevarer på reise til og fra Grønland
 • Sending av personlig utstyr fra vest til øst.
 • Personlige forsikringer som dekker uthenting ved skade/sykdom (avbestillings- og reiseforsikring).
 • Uforutsette utgifter pga. forsinkelser som skyldes vær eller sikkerhetsvurderinger. Jfr våre reisebetingelser.
 • Fly Oslo Grønland T/R
 • Overnatting i København på vei til Grønland eller Reykjavik på vei hjem (om vi flyr via København).  

Øvrig informasjon

Normalt er denne turen tidlig fulltegnet, men vi setter opp en prioritert venteliste. Førstemann på ventelisten må betale depositum, er med på treningssamling og følger planleggingen til gruppen. Dersom vedkommende ikke får vært med er han/hun sikret plass på neste tur. 

 

DAG 1: Avreise Norge Oslo - København

Overnatting i København, ikke så langt unna flyplassen. Noen år er det mulig å fly samme dag fra Oslo til Kangerlussuaq, det kommer an på flytidene. 

DAG 2: København - Kangerlussuaq. Pakking og forberedelser

Kangerlussuaq, et lite samfunn beliggende ved enden av en majestetisk, 170 kilometer lang fjord. Her bor 600 robuste sjeler. Byens dynamiske, kommersielle flyplass var opprinnelig base for det amerikanske flyvåpenet fra annen verdenskrig og frem til amerikanerne forlot basen i 1992. I dag er flyplassen utgangspunkt for reiser inn i disse fjerntliggende og uberørte områdene.
Vi bruker dagen til pakking av mat, drivstoff og alt annet utstyr som skal med over isen, og gjør pulkene klare. Nå er vi snart i gang og spenningen stiger!
På kvelden nyter vi en bedre middag sammen før vi tar farvel med sivilisasjonen!

DAG 3: Kangerlussuaq - start Transport inn til Høyde 660

En spektakulær biltur! Vi kjører inn gjennom ørkenen Sandflugtdalen og nærmer oss den majestetiske breen. Neste fastland ligger ca. 580 km lenger øst. Vi begynner oppstigningen umiddelbart. I mai er det kanskje snø på breen helt ned, hvis ikke kan det bli noen timer til fots med skiene på ryggen. 

DAG 4. - 5: Brefallet

Vi bruker et par dager på oppstigningen. Ruten opp går i kupert terreng med flotte isformasjoner. Det kan være tungt og vanskelig å håndtere pulk og sekk i dette området, så vi tar det rolig.

DAG 6.- 18: Innlandsisen

Vi går på ski innover vidda og slakt, slakere, slakest oppover. Temperaturen synker nok sikkert under minus 20 noen av dagene. Vi kan gjøre regning med dagsetapper på 15-25 km avhengig av føret og hvordan vi føler oss. Det er viktig ikke å presse for hardt, og vi skal ta hensyn til at alle reagerer forskjellig på uvante hverdager. Etter kanskje 9-10 dager når vi den nedlagte radarstasjonen DYE II.

DAG 19 - 24: Lange dagsmarsjer - og nedoverbakke?

Strekningen mellom DYE II og rutas høyeste punkt på ca 2.500moh er endeløst og flatt. Uvirkelig og fascinerende og betagende! Gjøres unna på noe rundt 5 dager. Det er formålsløst å håpe på nedoverbakke etter passering av "summit". Først etter 2-3 dager kan man ane at terrenget synker.

DAG 25. - 28: Vilt, vått og vakkert

De siste kilometerne er kanskje de mest fascinerende. Vi tråkler oss ned mot havet etter en nøye utstudert rute som byr på utfordringer, men er trygg. Vi går ut til der isen slutter og møter åpent hav, og der ved enden hvor vi står, synker det inn i oss at vi akkurat har gjennomført en fantastisk kryssing av innlandsisen over Grønland. Mange klemmer og kanskje noen gledestårer før vi blir plukket opp med båt, helikopter eller hundeslede og fraktet til sivilisasjon. Hvilket transportmiddel vi bruker kommer an på isforholdene nede ved fjorden. 

Isortoq er en bygd i Ammassalik kommune, sydøst på Grønland. Navnet betyr "tåkete hav". Grunnen til dette er at isfjellene  som driver her virvler opp så mye sand at vannet er grumsete. Dette er kommunens sydligste bosetting. Den ligger på en flat øy, med Danmarkstredet som nærmeste nabo. Bare 5 km innenfor øya, mot nordøst innerst i Isortoqfjorden, ender altså Grønlands innlandsis. Dette gir et værhardt klima. Isortoq har rundt 100 innbyggere.

DAG 29: ISORTOQ - TASIILAQ

Vi pakker utstyret og venter på helikoptertransport ut fra denne lille bygda. Det er fasinerende å bo et så lite sted hvor innbyggerne fortsatt lever på tradisjonelt vis med jakt og fangst som den største inntektskilden. Nå venter en spektakulær flytur over isfjell inn mot Tasiilaq hvor det endelig venter en ren seng, en dusj og god mat.  Husk at været er sjefen på Grønland. Planlagt helikopterløft avviker ofte til oppsatt tid fordi flyforholdene er vanskelige. Nøyaktig tid for henting etter ekspedisjon avtales i løpende dialog med gruppen de siste dagene av ekspedisjonen. 

DAG 30: Tasiilaq - Kulusuk - Reykjavik

Hjemreisen venter. Helikopter Tasiilaq - Kulusuk. Herfra flyr vi via Island for å komme østover.Et godt festmåltid i Reykjavik setter et verdig punktum for turen vår. Noen ganger er det mulig å dra direkte fra Reykjavik til Oslo samme dag med en lang stopover i Reykjavik. Dersom flyvningene passer til å reise videre til Oslo samme kveld sender vi guiden våre med siste fly fra Reykjavik. 

Dag 31: Reykjavik - Oslo

Tidlig opp og transport til flyplassen, noe som tar en times tid. Er vi heldige denne dagen ser vi Vatnajøkul, Islands største bre. Så er vi hjemme igjen på gamle trakter etter en fantastisk flott tur!

Dagsangivelsene i beskrivelsen ovenfor er ikke eksakte. Kanskje tar det en dag eller tre mer. Kanskje går det raskere. Vi kan ikke planlegge nøyaktig hjemreisedato på forhånd, men med "normale" forhold tar turen totalt rundt 28 dager. Det anbefales å ha en fleksibel retur, eller fixed men med en dag eller to i slingringsmonn. 

UTSTYRSLISTE GRØNLANDSKRYSSING

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

 

Undertøy

Vi anbefaler undertøy i ull til både kvinner og menn. . For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. 

Fleecejakke

Denne er veldig god å ha, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Tynn vindjakke/Overtrekksjakke

For de varmeste dagene er det behagelig å ha på vindjakke istedenfor Gore tex

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Dun-/fiberbukse 

Romslig, slik at du kan ta den utenpå skallbuksa.

Overtrekksvotter/vindvotter 

Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter. Husk også varme innervotter. Husk reservevotter

Vanter 

Tynne vanter/hansker som tåler litt.

Balaklava

Eventuelt ansiktsmaske.

Lue

2 stk, en ull-lue/vindtett lue og en stor lue med pels. Ta også med en reservelue.

Hals/buff

Smart tøystykke som blant annet kan brukes som hals, lue og ansiktsmaske. Bør være i ull. Lurt å ta med to.

Sokker 2-3 par tykke innersokker og 2-3 par tykke sokker 

Sokker, jo tykkere jo bedre, med god «spenst» som vil si at de ikke skal være gått flate. Og sjekk at det er minst 80% ull i de tykke. Innersokker kan være i ull eller syntet (liner). Nyere sokker tåler flere dager enn gamle.

Ski, skistøvler og staver 

Fjellski med stålkanter. Store trinser på stavene. Varme skisko. Ski må ha BC binding med manuell lukking

Skifeller 

Korte og eventuelt lange.

Gamasjer

Heldekkende klatregamasjer (Berghaus Yeti e.l) er ypperlige på alle slags støvler og anbefales. De både varmer og beskytter. Anbafales om du ikke har skisko med integrert gamasj

Fotposer/Dunsko

Til bruk i teltet.

Sittesele

Lett, alpin sittesele. Tips: Petzl Altitude 

Brodder

Dersom isforholdene i brefallet tilsier at vi ikke kan bruke skiene, vil vi gå på beina og bruke brodder

Skrukarabiner

3 store skrukarabiner – store nok til å håndteres med votter.

1 liten skru karabin.

(1 stor og 1 liten skrukarabin brukes til pulkdrag/evt. mellom pulkene

Sovepose

Bør tåle minst -30°. Både dun og syntet er fint, husk å pakke den i en vanntett pose. En liner kan øke comfort-temperaturen.

Liggeunderlag

 

Det er viktig å sove godt. Thermarest NeoAir og Exped Downmat er gode alternativer. I tillegg bør du ha et liggeunderlag i celleplast underst. 

 

Arctic Bedding 

anbefales

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass og sidebeskyttelse. Grad 4 glass

Slalåmbriller

Dette trenger man i snøvær og sterk vind. Gir også god beskyttelse mot kulde.

Solkrem

Høy faktor

Hodelykt

Brukes kun på omvisningen på DYE II - ta den letteste du har

Matutstyr

Matskål med lokk, bestikk, kopp, termoser og  drikkeflaske. Husk trekk til vannflaskene dine

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter etc.

Tisseflaske

Le bare, men du vil oppdage hvor behagelig det er. 1-liter med stor åpning - Nalgene vannflasker fungerer bra. For jenter anbefales en tissetrakt, se www.freshette.com , www.go-girl.no eller send en mail til dame@tissetrakt.no 

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, 1 rull med sportstape o.l. På apoteket selges noe som heter Tensoplast (eventuelt NorBind). Dette er et helt fantastisk gnagsår-plaster. Sitter som støpt på hele turen.

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Kompresjonsposer

Lurt for å redusere volumet til dunjakke ol. Posene hjelper deg også å holde alt tørt og å holde orden på utstyret. Plastposer m/Ziplock kan også fungere.

Bilstrikker

til å rigge pulken

Pulkbag

til å ha bagasjen din i oppå pulken

Skrivesaker

Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne. En god bok er også fint å ha med.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Ørepropper

Mot snorking og blafring i teltduken.

Spesielle merknader om utstyr og klær på turen 

-  Det er viktig at klær og sovepose pakkes vanntett.
-  Pulkene vil veie 65-75 kg.
-  Fellesutstyr vil bli fordelt mellom deltagerne.
-  Deltagerne fordeles i teltlag på to og to eller tre og tre.
-  Matlaging og snøsmelting gjøres av det enkelte teltlag.

Vi har følgende felles- og sikkerhetsutstyr:
-  Telt
-  Pulk (pariserpulk)
-  Rifle
-  Satellitt telefon
-  Førstehjelp
-  Snøspader
-  Brenner 
-  Brennstoff
-  Gryter
-  Mat
-  Breutstyr
-  Toalettpapir

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 26.04.2020
Retur: 26.05.2020
Påmeldingsfrist: 01.06.2019
Antall deltakere:6-10
Antall dager:31

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Grønland

Type:

Skitur, ekspedisjon

Grad: