Tilbake til søkeresultater

Peru: Inca Trail med Machu Picchu og Salkantay

Alle må oppleve Machu Picchu en gang i løpet av livet. Det er en kulturskatt, og et syn de færreste glemmer. I tillegg bør du benytte sjansen til å oppleve en fantastisk vandretur gjennom høye fjellpass og frodige daler utenfor allfarvei i Peru.

Takk for en fantastisk tur! Opplegget var strålende fra en ende til en annen og alle guider eller andre involverte ga en service above and beyond. Vil særlig trekke frem Abrahan fra fotturen som ga Turen en ekstra dimension gjennom sin lidenskap for både kulturen og fjellene:)— Chris, deltaker på påsketuren 2017

Salkantay Trail
Fjellet Salkantay på 6271 moh er utgangspunktet for stien vi skal følge i starten, og på grunn av høyden er dette et fjell vi ser mesteparten av tiden. Vi beveger oss opp og ned gjennom små landsbyer, fjellpass og daler, og selv om dette ikke er en topptur er vi allikevel oppe i 4500 moh. Gjennomgående for denne vandreturen er fantastisk utsikt mot den omliggende fjellkjeden, frodige omgivelser, unike kulturinnslag, god mat og et historisk bakteppe som gir turen et spesielt preg. Vi sover i telt, men det er absolutt ikke en primitiv opplevelse. Bærerne setter opp sovetelt og messetelt for oss, serverer fantastisk mat, og vekker oss med oppvarmet vaskevann hver morgen. Standarden er høy, og du får en camping-opplevelse langt over den gjennomsnittelige teltturen. 

Inca Trail og Macchu Pichu
Vi kommer etterhvert inn på den mest berømte delen av inkaenes stier i Andesfjellene, Inca Trail, hvor vi flere steder faktisk går på den originale stien lagt av inkaene i sin tid. Den fantastiske naturen og innslag av unike ruiner langs hele ruten vitner om en svunnen tid og bygger opp forventningene til man ankommer selve symbolet på inkakulturen, Machu Picchu. Og inkaenes tapte by skuffer ikke, den er akkurat så spektakulær som ryktene tilsier og det perfekte stedet å ende denne vandreturen.

Cusco
Vi kommer også til å tilbringe litt tid i Cusco og områdene rundt denne vakre byen for å akklimatisere før vi beveger oss opp i fjellene. Det er en spennende by og allerede her får vi et innblikk i inkaenes kultur gjennom omliggende tempelruiner. Vi besøker blant annet “Den Hellige Dal” hvor vi får et innblikk i hvordan dagens indianerbefolkning lever.

ANSVARLIG TURISME

Når vi arrangerer reiser til sårbare naturområder, har vi ett ansvar. Turene våre påvirker utvilsomt miljøet og plassene vi besøker. Nettopp av den grunn er vi svært opptatt av å vise respekt for naturen og kulturen – og å begrense fotavtrykket vi etterlater oss. Vi har fokus på å benytte mindre, lokaldrevne hoteller og lokale samarbeidspartnere. Samtidig som vi hjelper til med å skape arbeidsplasser er vi også er opptatt av at bærere og andre involverte blir behandlet godt og har bra utstyr når de er i fjellet.

Bestille en tur: Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 200 turister per dag. Dette betyr på ingen måte at vi går i kø, men heller at vi blir spredt utover stien og forebygger slitasje og ødeleggelser. Lisensene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (påske + juni - september) bør lisensene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 6 måneder før. Alle lisenser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Vi kan ikke garantere eller holde av  lisenser til turene våre, for alle  lisenser må kjøpes på navn, fødselsdato og passnummer. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte  lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.)
Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

FOR SENT UTE?
Skulle du være for sent ute og det er utsolgt for lisenser, så er det fortsatt mulig å bli med på turen, og gå en alternativ rute på Dag 10-12 når resten av gruppa er på Inca Trail, så fremst dere er minst to stykker. Da møter dere gruppen igjen i Aguas Calientes, og kan likevel besøke Machu Picchu på dag 13!

Lares Trek er en vakker fottur for deg som ønsker å komme litt utenfor allfarvei. Lares Trek er også en del av inkastiene, men her er det atskillig færre turister enn på Inca Trail. Denne delen av Peru har forandret seg lite de siste 400-500 år . I denne fjerntliggende og sjelden besøkte regionen møter du ekte Andesbønder kledd i tradisjonelle, fargerike ponchoer. Du vil passere gjennom lokalsamfunn og se steinhus med stråtak, omgitt av lamaer og alpakkaer. Inne på kjøkkenene til folk vil du se marsvin løpe løs, klar til å bli tilberedt til middag. Det vil sikkert være muligheter til å spise en marsvinmiddag eller lunsj en dag også! I lavsesong, fra oktober til april, vil dere mest sannsynlig være de eneste på denne fotturen. Dette er en favoritt blant de lokale guidene ettersom området er fjernt fra alle de verste turistfellene og for at naturen her er så utrolig vakker!

GUIDE/TURLEDER

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

 

Turfakta

Historie

Turen gir deg et godt innblikk i Perus historie med hovedvekt på Inkariket og Machu Picchu. Byen ble bygget under inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Den ble aldri funnet av spanjolene, men ble i 1911 "oppdaget"  av Hiram Bingham.  Det er fortsatt ikke klart hvorfor byen en gang ble fraflyttet. Selv om Machu Picchu i dag er den mest besøkte attraksjonen i Peru, regnes inkaenes hemmelige by som et av de mest fascinerende stedene å reise til.

Vanskelighetsgrad

Reisen passer for mennesker i god form og ved god helse. Dagsetappene ligger på ca 6-8 timer per dag i forholdsvis kupert terreng med en del lange opp- og nedstigninger. Tempoet er rolig. Det er rom for å stoppe opp og nyte naturen, se på utsikten eller fotografere. Du bærer kun dagstursekken din, resten av bagasjen blir transportert. Jo bedre grunnkondisjon du har, jo mer glede vil du ha av vandringen.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks. ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Forberedelser til turen øker utvilsomt utbyttet. Det er lurt å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Inkariket og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Uranienborgveien i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

 

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Sør-Amerika har rykte på seg for å ha mange lommetyver. Disse finnes også i Peru, men antallet har minket i den senere tid og er knapt større enn i mange europeiske storbyer. Ta derfor godt vare på bagasjen din. Vær spesielt forsiktig på flyplasser, restauranter, buss- og jernbanestasjoner. Ha kameraet ditt i vesken, rundt halsen eller under jakken. Plasser penger, pass og flybilletter i et pengebelte som du bærer rundt livet, rundt benet, eller i en pose som du har innenfor klærne på brystet.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Pakk så lite og lett som mulig, ofte har folk med seg altfor mye. På flyet kan du maks sjekke inn 23 kg og ha 10 kg håndbagasje. I forbindelse med flyreisen, anbefaler vi at du pakker alt kamerautstyret ditt i dagtursekken som er din håndbagasje. I tillegg kan det være lurt å ha fjellstøvlene enten på beina eller i sekken. Skulle bagasjen din bli borte underveis, er det støvler som er vanskeligst å erstatte. Til vandringen får du utdelt en egen bag til å pakke de 7 kg som skal transporteres av hester eller bærere. Kamera, vann, solkrem og ekstra klær har du i dagtursekken din. Det du ikke trenger i fjellet, kan legges igjen på hotellet i Cusco. Det aller meste av utstyr kan du eventuelt kjøpe i Cusco før vandringen begynner, og du kan få leid sovepose og staver om du ønsker det.

Attraksjoner

 • Inka Trail
 • Machu Picchu
 • Cusco
 • Andesfjellene
 • Museer i Lima

Innkvartering

Vi overnatter på hoteller av turistklassestandard (rommene kan være litt kalde). Under fotturen bor vi i 2-mannstelt. Vi har med vår egen kokk som tilbereder maten på en god og hygienisk måte. Måltidene i leirene spiser vi i medbrakt messetelt eller ute. Under vandringene er alle måltider inkludert, mens det ellers er frokostpensjon - du står fritt til å spise hvor du vil når vi er i byene, selv om vi oftest organiserer en felles middag for de som ønsker det..

Klima

På vår og høst er det mye sol og klarvær, men det kan komme regnbyger. Det er store temperaturforskjeller mellom natt og dag. Når solen skinner på dagen er det ofte 20-25 plussgrader, mens temperaturen kan synke 10 grader ved litt overskyet vær. På sommeren er det nesten aldri regn, men det er kaldere. Om nettene kan det bli minusgrader, selv inne kan det bli temmelig kjølig. Generelt er været uberegnelig i fjellene, så man bør alltid være forberedt på all slags vær, selv om regntiden er november til mars.

Penger

Lokalvalutaen heter Sol, og vi veksler til oss dette i Peru. 10 sol er ca 25 norske kroner. US dollar er den mest gangbare utenlandske valutaen. Med Visakort kan du lett få ut penger, både Sol og USD i minibanker som er lette å finne. Oppbevar pengene i et pengebelte innenfor buksene.  Kredittkort (Visa, Mastercard, Diners og American Express) kan brukes i de fleste "litt bedre" restauranter og butikker.

Tid og tidssoner

Det er 6 timer tidsforskjell mellom Norge og Peru i påsken. Når klokken er 12:00 i Peru er den 18:00 i Norge.

Pass, visum og tillatelser

Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

Men du trenger tillatelse for å gå Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 10 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang du har bestilt, slik at du har noe å vise frem om du skulle være så uheldig å miste passet i tiden frem til avreise.) 
Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Peru hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå Inca Trail og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Det er f.eks lokale myndigheter som styrer eksakt hvilken campplass vi blir tildelt på Inca Trail, selv om vi prøver å få de som står i programmet, og værforhold kan gjøre at vi velger en alternativ rute enn beskrevet. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Viktig informasjon ved påmelding

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det utløper.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du kjøpte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang du har bestilt, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.) 

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder + lokal fjellfører, kokk, bærere og pakkdyr
 • Fly Oslo - Lima t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
 • All innlandstransport ifølge programmet, inkl fly Lima - Cusco tur/retur
 • Overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell og i tomannstelt med liggeunderlag under vandringene
 • Lisens for Inka Trail 
 • Helpensjon under vandringene, ellers frokost
 • Campingutstyr med spisetelt, bord og stoler

Pris inkluderer ikke

 • Måltider som ikke er nevnt over
 • Tips til lokale hjelpere/guider (Ca USD 150)
 • Utgifter av personlig art
 • Drikkevarer inkl vann
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud. Det er mulig å fly direkte til Amsterdam fra flere store byer i Norge (Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord) og møte resten av gruppen der

Det er mulig å få enkeltrom på hotellene og eget telt på vandringen. Dette koster kr 5.200,- i tillegg. Gi oss beskjed dersom du ønsker å bestille dette.

Øvrig informasjon

Dersom du ønsker å reise til Titicacasjøen eller til regnskogen i Amazonas i etterkant av turen, ordner vi gjerne det for deg. Gi i så fall beskjed i god tid så vi kan endre returdato på flybillett - jo lenger du venter med dette, jo dyrere kan datoendringen av flybilletten bli. Vi tilbyr flere turer i Peru, og kan skreddersy DRØMMEREISEN for deg og din familie, vennegjengen el. Ta kontakt for mer informasjon.

Hvitserks faste samarbeidspartner i Peru er blant de ledende innen feltet økoturisme i Peru, og har vunnet flere priser for sitt arbeid. De er ikke nødvendigvis de rimeligste, men etter vår mening har de de beste og mest erfarne lokale guidene som kan fortelle oss alt om Peru, Inca Trail og Machu Picchu, de har det beste utstyret og de beste kokkene som serverer den beste maten. De stiller med messetelt hvor vi inntar måltidene, og har med et eget lite telt med et hygienisk porta-toalett som gjør problemfritt akkurat den biten som flere gruer seg til.

DAG 1: AVREISE TIL LIMA

Vi reiser fra Oslo tidlig på morgenen og er fremme i Lima på kvelden. Vi overnatter på godt hotell like ved flyplassen.

DAG 2: ANKOMST CUSCO

Etter frokost flyr vi til Cusco, 3326 moh. Ettermiddagen står til fri disposisjon. Vi tar det helt med ro denne dagen for å venne oss til høyden. Overnatting på hotell i Cusco. På kvelden blir det et lite fellesmøte med informasjon om turen videre, hvor vi blant annet snakker om hvordan vi skal pakke for fjellturen. (F)

DAG 3: UTFORSKE CUSCO

På formiddagen tar vi en sightseeingrunde i idylliske gamle Cusco, samt utforsker de nærliggende inkaruinene Sacsayhuaman og Quenko. Disse ligger midt i en fjellside og er en liten forsmak på hva som kommer senere, men det er allerede spektakulært. Det er også store sjanser for å møte på et par lamaer (det blir ikke de siste du ser). Ettermiddagen står til fri disposisjon, f.eks til å handle inn det du mangler av utstyr til fjellturen - de mange butikkene i Cusco har alt du måtte trenge til turen. Overnatting i Cusco. (F)

DAG 4: INKAENES “SACRED VALLEY”

Vi bruker hele dagen på en utflukt til Inkaenes hellige dal. Her besøker vi det pittoreske markedet og ruinene i Pisac. Etter lunsj fortsetter vi videre gjennom dalen til Ollantaytambo, en liten by omgitt av et Inkafort. Denne dalen var et svært viktig landbruksområde i Inkatiden, noe som er tydelig med de mange ruinene på veien mellom Cusco og Machu Picchu. Dette er en fin oppvarmingstur på vandring gjennom de karakteristiske “terrassene”, med fantastisk utsikt. Starten på denne turen ligger et par timers kjøretur fra Cusco, og vi returnerer til Cusco for overnatting. (F)

DAG 5: SISTE FORBEREDELSER CUSCO

Denne dagen har ikke fast program, men er satt av til siste forberedelser før vi legger ut på vandreturen mot Machu Picchu. Vi fortsetter akklimatiseringen, og blir enda bedre kjent i Cusco. Det er også mulighet for å gjøre de siste innkjøpene før vandreturen. (F)

DAG 6: SALKANTAY TRAIL, ROLIG START MOT TOCOBAMBA

Det blir en rolig start på turen, og vi skal bare gå rundt 4 km. Vi starter i bil fra Cusco og kjører over Tika-Tika passet med utsikt til to flotte fjell; Mt. Salkantay og Mt. Humantay. Vi kommer til Limatambo-passet med en fantastisk utsikt til både fjellene og den grønne landbruksdalen nedenfor. Videre kjører vi opp sidedalen til landsbyen Tomacaya, hvor veien stopper.  Herfra går vi i to til tre timer til Tocobamba på 3 690 moh. Hestekarene, med bagasjen og teltene, har allerede ankommet og har satt opp camp ved en liten elv. (F, L, M)

DAG 7: SALKANTAY TRAIL, VIDERE TIL COLLPA 4160 MOH

Etter frokost begynner vi oppstigningen til Muyuhorko, et pass på 4 060 moh. Her foregikk det sermonier i pre-inka tiden, og vi har panoramautsikt til Mt. Salkantay, Humantay og resten av den fantastiske fjellkjeden. Deretter går vi ned til Tinkocleven på ca 3 900 moh og overnatter ved Collpa (4 160 moh). Vi holder et rolig tempo, og distansen på 11 km beregnes til å ta rundt 6 timer. Messeteltet byr på god mat og god stemning på kvelden. (F, L, M)

DAG 8: SALKANTAY TRAIL, OPP I HØYDEN SISAYPAMPA 3900 MOH

Vi forlater Collpa og går opp mot dalen hvor to elver møtes. Vi går videre i slakk motbakke opp til passet ved Tocto på 4 800 moh. Her får vi se fjellet Sisaypampa 4 200 moh på andre siden av dalen hvor vi skal campe. Det er bratt nedover i starten, og deretter en to timers vandring ned til dalbunnen og campen vår på ca 3 900 moh med dominerende utsikt til den østre veggen av fjellet. Det merkes at luften er tynnere, men selv om vi er i høyden er det fortsatt blomster langs stien, og du vil se villhester rusle rundt i fjellområdet. Strekningen på 12 km tar rundt 9 timer. (F, L, M)

DAG 9: SALKANTAY TRAIL, LOKAL OVERNATTING I PAUCARCANCHA 3150 MOH

Fra Sisaypampa fortsetter stien til enden av dalen, dreier nord og kommer inn i en bredere dal som heter Pampacahua. Langs en kanal fra inkatiden som renner gjennom dalen driver indianerene små gårdsbruk. Her er det muligheter for  å hoppe i elven hvis man har lyst på en kald fornøyelse. Ved enden av Pampa blir stien brattere og vi passerer igjen tregrensen. Denne dagen camper vi ved Paucarcancha-ruinene, 3 150 moh, hvor dalene Pampacahua og Keska møtes. Dagens etappe er på 10 km og tar 3 timer. (F, L, M)

DAG 10: SALKANTAY TRAIL MØTER INCA TRAIL

Det blir en rolig start på dagen i lav høyde. Vi besøker landsbyen Huayllabamba, og herfra går vi bratt oppover til Huayruro-elven på 3 400 moh. Nå møter vi Inca Trail. Her forlater vi pakkeslene og bytter til et lag med bærere, derfor må vi også sende hjem noe av bagasjen slik at det ikke blir for mye å bære videre. Vi krysser over til Llullucha-kløfta og traverserer en unik skog med Unca-trær, en sjelden lokal art som nå kun er å finne på noen få isolerte steder. På Inkastien vil vi se flere turister, men det er ikke lenger bosettinger langs ruten. Når vi er ute av skogen kommer vi til Llulluchapampa og campen på 3 750 moh. med utsikt til Mt. Huayanay og muligens noen ville lamaer. Dagens tur er på 8 km og tar 5-6 timer. (F, L, M) 

DAG 11: INKA TRAIL, OVER SKYENE I PHUYUPATAMARCA

Inkastien går jevnt oppover til Warmiwañusqa-passet (Dead Womans Pass) på 4 200 moh. Her blir det garantert en fotopause for å nyte den fantastisk utstikten til stigningen vi har gått og stien vi har foran oss. Vi går på en gjenoppbygget inkasti ned til en elv, og oppover igjen til ruinene av Runkuraqay-fortet og et pass på 3 970 moh. Herfra går vi ned til Sayacmarca på 3 620 moh hvor vi går på den originale Inkastien, passerer en uttørket sjø og ser de første tegnene til regnskogen. Dette er et vakkert område med nydelig utsikt, som gir oss muligheten for et pusterom og en avslappende vandretur mens vi nyter den imponerende naturen. Vi fortsetter langs eggen av dette landskapet og er samtidig omringet av fantastiske fjell.  Vi fortsetter helt til vi kommer til Phuyupatamarca (byen på kanten av skyene) hvor vi camper på 3 700 moh. Nattens camp lever definitivt opp til navnet, og leverer overnatting med eksepsjonell utsikt! Dette er en en litt lang men veldig fin etappe på 14 km og ca. 9 timer.  (F, L, M)

DAG 12: INKA TRAIL TIL MACHU PICCHU

Vi forlater campen og tar fatt på mange mange trappetrinn nedover gjennom frodig skog med utsikt til regnskogen nedenfor. Stien tar oss til Intipata-ruinene og ender opp ved Wiñay Wayna hvor vi spiser lunsj. Herfra går vi videre langs den originale Inkastien og kommer til "Solporten" med spektakulær utsikt over Machu Picchu nedenfor. Vi ser målet, men det får holde med utsikten idag, vi skal bruke morgendagen på å utforske. Dermed fortsetter vi nedover Inkastien i ca. 45 minutter før vi tar bussen ned til den lille byen Aguas Calientes for overnatting på et enkelt, lokalt hotell. Her kan vi endelig få en dusj og sove i en seng. Turen i dag er på 10 km, går nesten bare nedover (fra 3700 til 2000 moh.) og tar 6-7 timer. (F, L) 

DAG 13: UTFORSKE MACHU PICCHU 

Denne dagen er satt av til å oppdage disse spesielle inkaruinene som ligger på 2 400 moh. Vi begynner tidlig for å unngå turisthordene som kommer med buss fra Cusco utover formiddagen. Først en time med guide, deretter rikelig med tid til å rusle rundt på egenhånd. På ettermiddagen tar vi toget til Ollotaytambo, og deretter bussen vår tilbake til Cusco. (F)

DAG 14: CUSCO - LIMA

 Etter frokost blir det transport til flyplassen, for å fly tilbake til Lima. Vi bor på et bra hotell i i Miraflores, den hyggeligste delen av Lima, og har en siste kveld med gjengen før morgendagens hjemreise. (F)

DAG 15: AVREISE LIMA

Før hjemturen rekker vi litt seightseeing i Lima, og vi drar på rundtur i gamlebyen med guide og hvis tiden tillater det en tur innom Museo Larcamar som inneholder skatter fra det gamle Peru. Deretter bærer det ut til flyplassen for å vende snuten hjemover. (F)

DAG 16: NORGE

Snipp snapp snute så var Peru-eventyret ute. Men mange velger å legge til et par ekstra dager i programmet for å oppleve Titicacasjøen og/eller Amazonasjungelen. Bare ta kontakt om du ønsker et skreddersydd opplegg, så ordner vi transport og overnatting og endrer returdato på flybilletten din.

(F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag inkludert)

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no 

Vær oppmerksom på at kveldene og nettene kan være kalde, ofte blir det også minusgrader på nattestid. turene med avreise i juni-august er det generelt kaldere om nettene enn i mars-mai og høsten. På fjellturene har du kun lov til å ha med deg 7 kg bagasje i tillegg til dagstursekken. Den resterende bagasjen setter vi igjen på hotellet før fotturen.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Tykke sokker og trekking-sokker

2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Ullundertøy og stilongs

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt - etter solnedgang og frem til morgenen kan det fort bli minusgrader. På vår og høst blir det sjelden kaldere enn null, men på sommeren kan det bli både -5 og -10.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke/ Vanntett jakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

En god dunjakke til kveldene, spesielt på sommerturene.

Skallbukse/ Vanntett bukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein. På dagtid skjønner vi hvorfor inkaene tilba solgudene. 

T-skjorte/ langarmet skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.

Skjerf/ hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par hansker og et par gode votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Vi anbefaler høye støvler med god støtte rundt anklene. De må tåle grus, spisse steiner og vann. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver MED gummitupp.

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Vær obs på at ingen slipper inn på Inca Trail uten gummitupp på stavene.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene.

Stor bag /ryggsekk

Denne kommer stort sett til å bli liggende igjen på hotellet i Cusco mens vi er på fjellturen. 

Sovepose

En pose med komforttemperatur rundt -10. (Helst en med et vanntett trekk.) Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!  Temperaturen varierer med årstiden, og vi sover i telt. 

Lakenpose

For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 

Putetrekk

Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 

Liggeunderlag

Det er liggeunderlag av typen ThermaRest i teltene, og for de aller fleste er dette godt nok. Men hvis du er litt ømfintelig på å ligge på hardere underlag enn du er vant til, så kan du vurdere å ta med et eget.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelback

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Håndveske/skulderbag

En liten og lett veske hvor du kan ha det aller mest nødvendige når vi skal inn på selve Machu Picchu-området - der er dagstursekken for stor.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Valutaen er Sol, men amerikanske dollar kan veksles inn underveis. Både Sol og USD kan tas ut i minibank i alle byene. 

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Noen foretrekker kraftige sandaler med ullsokker i campen. 

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.

Leirantrekk

Behagelige klær å bruke i leiren

Langbukse / sightseeing-klær

Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 

Husk at mye av dette kan du også få kjøpt eller leid i Cusco før vi legger ut på fjellturen. I Cusco er det utallige butikker som lever av å utruste turister for fjelltur, og de selger utstyr av all slags kvalitet og prisklasser. Det viktigste er å ha med godt fottøy, nesten alt annet kan du ordne i Cusco om det trengs. 

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 05.10.2019
Retur: 20.10.2019
Påmeldingsfrist: 05.04.2019
Antall deltakere:8-16
Antall dager:16

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Peru

Type:

Fottur, kultur - natur

Grad: