Tilbake til søkeresultater

Fottur og elverafting i Costa Ricas tropiske villmark

Costa Rica er det lille landet i Mellom-Amerika med de store målene! Landet er for lengst satt på verdenskartet blant forskere og naturvernere for sitt helt unike biologiske mangfold og i dag er 1/3 av landet fredet i form av naturreservater og nasjonalparker.

Ingen land i verden har større biodiversitet enn Costa Rica og landet byr på aktive vulkaner, tåkeskoger, elveløp og fossefall, tropisk regnskog, fantastiske strender og ikke minst et mangfoldig plante- og dyreliv.

Vår eventyrreise starter med en fottur på landets mest aktive vulkan før vi fortsetter til den vakre Turrialba-dalen hvor vi skal besøke både en kaffe- og kakaoplantasje for å lære og oppleve historien og prosessene bak «Costa Ricas sorte gull». I Turrialba er vi virkelig utenfor turistenes allfarvei og vi får oppleve livet på den Costa Ricanske landsbygda på nært hold. I landsbyen Mollejones bor vi hjemme hos lokale som inviterer til en felles middag med folkedans på skolen siste kveld før vi starter på fotturen til elven Pacuare. Vi fortsetter turen raftende på Río Pacuare, bor på en camp langs elvebredden og lever som naturens barn i et utrolig frodig og vakkert landskap.

Vi forlater den Karibiske delen av landet og setter kursen helt sør på Stillehavskysten, til Nasjonalparken Corcovado som regnes som Mellom-Amerikas siste tropiske villmark. Her venter jungelvandring i et område som vår guide har erklært må være Paradis på jord for en aktiv og naturinteressert eventyrer. Sammen med lokale naturguider kan vi garantere at du vil både se og lære mye nytt i et området som av National Geographic blir omtalt ”det mest biologisk intense stedet på jord”.

Vi avslutter eventyrreisen med et par dager ved kysten, hvor regnskogen møter Stillehavet, her bor vi standsmessig på en utrolig flott lodge og du har de vakreste strendene nesten helt for deg selv.

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Dette er en middels krevende tur, og er du i normal hytte til hytte-form og har gått endel på tur - så er dette ikke noe problem! 

Sikkerhet

Vi legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute har vi et 24t sikkerhetssystem system ved sykdom og ulykker. Vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Det er to sesonger i Costa Rica. Den tørre tiden er fra november og ut april. Resten av tiden er det regntid. Det er et tropisk klima med en snitttemperatur på 28 grader året rundt om dagen, og ned mot 22 grader om natten. Det er sterk sol hele året og det er nødvendig å bruke den sterkeste solfaktoren. Langermede tynne skjorter er gode å bruke. Det forkommer små mengder mygg av og til, men er ikke noe problem. Ta med myggmiddel hvis du er veldig plaget, eller kan det kjøpes i Costa Rica.

Penger

Den nasjonale valutaen i Costa Rica er colones (ca. 500 colones = 6 kr.) US dollar er akseptert omtrent alle steder. Det anbefales å ta med litt USD i små sedler, 20 eller mindre. Ellers er det minibanker i den nærmeste byen hvor det kan tas ut mer ved behov.

Tid og tidssoner

7 timer (8 timer når det er sommertid i Norge). Når klokka er 13:00 (14:00) på dagen her hjemme er den 06:00 i Costa Rica.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du fortsatt reise til Costa Rica hvis du knekker en tå før avreise. Men det vil ikke la seg gjøre å bestige Chirripo. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Pris inkluderer :

 • Flyreise Oslo - Costa Rica tur/retur
 • All landtransport i moderne kjøretøy
 • Innenriksfly Costa Rica
 • Overnatting i delt dobbeltrom
 • Alle måltider som spesifisert i dag-til-dag-programmet:   F = frokost, L = lunsj, M = middag)

Pris inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Alkoholholdig drikke
 • Enkeltromstillegg - 3800kr
 • Tips
 • Personlige utgifter
 • Ekstra på hoteller (som klesvask, minibar, telefon, romservice o.l.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

Dag 1: Norge – San José

Vi reiser fra Norge på morgenen, bytter fly i Amsterdam og flyr videre til Costa Rica. Ved ankomst på Juan Santamaría International Airport i San José blir vi møtt av vår guide og transportert til vårt hotell, hvor vi kan slappe av etter en lang dag på reise og justere oss til den nye tidssonen.

Dag 2: Aktiv vulkan & lokal kaffe

Costa Rica har mange aktive vulkaner og i dag skal vi besøke vulkanen Turrialba som er landets mest aktive. Sammen med lokal guide går vi en runde på cirka 6 km i 3 000 meters høyde. Her går vi gjennom «den brente skogen», forlatte landsbyer og får virkelig se og oppleve vulkanens krefter på nært hold.

Etter besøk på vulkanen kjører vi videre til Aquiares hvor vi blir tatt imot som hedersgjester i  hovedhuset hvor lunsj og nybrent kaffe venter. Costa Rica er verdenskjent for sin kvalitetskaffe og etter lunsj blir vi tatt med på en reise i kaffens verden hvor vi lærer alt fra historien til dyrking og kvalitetssikring til det som på folkemunne blir omtalt som «grano de oro» (gullkorn). Turen avsluttes med en såkalt «coffee cupping» som er en kaffesmaking hvor en sammenligner en rekke ferdig tilberedte kopper med kaffe, for å kunne peke ut smaksegenskaper ved de forskjellige.

Vi overnatter på en familiedrevet lodge i utkanten av Turrialba med vakkert utsyn over dalen.

(F, L)

P.S. Hovedbagasjen legges igjen på lodgen i Turrialba. Vi pakker med oss det vi trenger for de neste fire dagene i dagstursekken og evt. i en liten bag/tørrpose.

Vulkanen Turrialba, den brente skogen.

Dag 3: Kortreiste og lokale opplevelser i Turrialba

Vi starter dagen med et besøk på Nortico Cacao Farm som eies og drives av en norsk/costarikansk familie som bor i Turrialba. Her vil vertskapet ta imot oss og fortelle om kakaodyrking og historien til frukten som blir omtalt som «mat til Gudene». Etter en vandring på gården blant kakaotrær og andre eksotiske frukter avslutter vi med å få lage vår egen sjokolade av de beste råvarer.

Vi fortsetter til Finca ViaLig hvor familiens mor venter oss med god og tradisjonell lunsj.
Etter lunsj viser de oss sin flotte sommerfuglhage og hvordan de produserer de vakreste sommerfugler som eksporteres til blant annet naturhistoriske museum rundt omkring i verden.

Fra Finca ViaLig er det en kort kjøretur til den lille landsbyen Mollejones hvor verstsfamiliene venter på oss. Her blir vi plassert to og to i hvert vårt hjem og på kvelden er vi  invitert til felles middag og folkedans på skolen.

(F, L, M)

DAG 4: Fottur fra Mollejones til Tres Equis

Etter tidlig frokost hjemme hos vertsfamiliene våre er vi klare for en god dag til fots i fjellene langs elven Pacuare. På turen har vi med oss en «baqueano», lokal kjentmann, som skal guide oss på vandringen gjennom tåkeskog, dyrka mark og reservater hvor Cabecar fremdeles bor, en av de få gjenlevende urbefolkningene på Costa Rica.
Fotturen tar ca 8 timer.

Vel fremme i Tres Equis bor vi på hytter med fantastisk utsikt over fjellene vi akkurat har vandret gjennom.

(F, L, M)

DAG 5: Rafting på Río Pacuare

Etter frokost går vi ned til elvebredden; en tur som tar ca 45 minutter. Her venter våre rafting- og kajakkguider på oss med alt som trengs av flåter og sikkerhetsutstyr for en full dag på elva.

Río Pacuare er en svært populær elv for rafting og elvepadling og er rangert som en av verdens ti beste elveturer. Regnskogen som omgir elva er hjemmet til noen tusen Cabecar, og skogen har et rikt fugle- og dyreliv. Vi skal bli med på en utrolig rafting gjennom regnskogen på klasse III-IV stryk. Vi passerer flere fossefall, trange dalkløfter og er omkranset av eksotiske planter og dyr. Rio Pacuare munner ut i Karibien hvor bussen venter på oss og kjører oss tilbake til lodgen i Turrialba. Her venter rene klær og noe kaldt i glasset.

P.S. Raftingen er sammen med profesjonelle guider og topp sikkerhetsutstyr. Det kreves ingen erfaring på forhånd.

(F, L, M)


Vi har med profesjonelle guider under raftingen.

DAG 6: Turrialba – Osa (F, M)

I dag venter reisens lengste transportdag. Vi forlater Karibien og reiser sørover mot Stillehavskysten, og halvøya Osa. Vi kjører på gode veier i buss med air-condition og får sett utrolig mye av landet. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant underveis og ankommer Osa på ettermiddagen og skal de neste to nettene bo på en av Costa Ricas aller mest spesielle og isolerte lodger. Her er det stor fare for at fargerike Ara-papegøyer vil forstyrre ettermiddagshvilen din.

(F, M)

P.S. Vi legger hovedbagasjen igjen i bussen vår når vi ankommer lodgen vår i Osa denne ettermiddagen. Klær, toalettartikler og utstyr for de neste 6 dagene må være pakket i dagstursekken og evt. i en annen liten bag/tørrpose. Hovedbagasjen får du igjen i San José.

Dag 7: Fugletitting & Nattvandring på Osa halvøya

I dag har vi en rolig dag etter mange opplevelser og kan lade batteriene før turens siste lange vandring gjennom regnskogen til Stillehavet.

Vi anbefaler allikevel å bli med vår lokale guide på fugletitting ved soloppgang  og nattvandring ved solnedgang - for å se etter reptiler, edderkopper og andre nattdyr
(Disse guidede turene er inkludert i prisen).

Ellers står dagen til fri disposisjon! Det er flere fine turstier rundt lodgen, og en hengekøye til hver og en av oss om det er det som skulle friste mest. En kan også velge å bli med på en kajakktur i Golfo Dulce som er en av tre tropiske fjorder i Stillehavet.

(F, L, M)

Kanskje vi får øye på en Ara papegøye?

Dag 8: Vandring gjennom Nasjonalparken Corcovado

Vi har en veldig tidlig start denne morningen, og kjører med traktor og vogn gjennom tett skog og små elver til Los Patos Skogvokterstasjon, en av inngangene til Corcovado Nasjonalpark som er selve kronjuvelen blant Costa Ricas mange vernede naturområder. Herifra følger vi god sti cirka 20 kilometer helt frem til Sirena Skogvokterstasjon, hvor vi skal bo de neste to nettene. Disse dagene har vi størst sjanse til å se det mangfoldige dyrelivet i Costa Rica, og vi vil ganske sikkert få øye på både dovendyr, villsvin, tapir, fire forskjellige typer aper og et vell av papegøyer, tukaner og andre fugler.

Fotturen tar ca 8 timer inkludert mange fotostopp og gode matpauser. De første to timene er det en del opp og ned, men etter hvert flater terrenget og det er lett vandring. Beregn deg på å måtte vade over noen elver.

På Sirena bor vi i køyesenger på sovesal med felles dusj- og toalettanlegg av bra standard.

(F, L, M)

Dag 9: Fotturer og dyresporing i Corcovado

I dag lar vi den største dagstursekken ligge igjen på skogvokterstasjonen mens vi tar flere småturer rundt Sirena. Det er her det er størst sjanse for å se mye ville dyr, og vi starter før solen står opp da det er størst aktivitet i skogen. Første tur er før frokost, andre før lunsj og den siste like før det blir mørkt. Du velger selv om du blir med på alle sporingene, alternativt kan du bli igjen på Sirena med en god bok hvis du ønsker å stå over den varmeste vandringen midt på dagen. Vi har vært heldige å sett utrolig mye på tidligere turer, fra puma til tapirer, men da dette er ville dyr er det selvsagt ingen garanti.

(F, L, M)

Dag 10: Drake Bay

Vi får tid til en siste morgentur før vi spiser frokost på Sirena. Etter frokost pakker vi med oss tingene våre og går til stranden hvor vi blir hentet med båt.

Båtturen fra Sirena til lodgen vår utenfor Drake Bay er utrolig flott da området har en fantastisk vakker kystlinje hvor regnskogen møter Stillehavet.

Her bor vi på en av landets flotteste lodger og skal nyte litt mer komfort og luksus enn vi har gjort de siste dagene. Vi har ettermiddagen fri til å gjøre akkurat det en vil!

(F, L, M)

Solnedgangen er magisk på Drake Bay!

Dag 11: Fri dag i Paradis

Kystlinjen mellom Corcovado og Drake Bay er kanskje landets aller vakreste, og her kan en vandre i timevis på gode stier i skille mellom regnskogen og fantastisk vakre strender. Her vil du møte på flere Ara-papegøyer og apekatter enn mennesker, og ha noen av strendene helt for deg selv.

Lodgen vi bor på tilbyr gratis utlån av kajakker og SUP til sine gjester, og har flott sandstrand og basseng.

Alternativt kan du bli med på en tur til øya Isla del Caño. Øya og området rundt er en marin nasjonalpark og kan tilby fantastisk snorkling og dykketurer. Dagstur til Isla del Caño, delfinturer, ridetur på stranda etc. kan bestilles på lodgen vi bor på og betales direkte til dem.

(F, L, M)

Dag 12: Tilbake til San José

Etter en god frokost blir vi hentet med båt og kjørt til Sierpe. Forbered dere på en utrolig flott båttur gjennom Térraba-Sierpe mangroveskog, en av de største mangroveskogene i verden. Fra det åpne Stillehavet kjører vi inn i elveåpningen like ved Drake Bay og snirkler oss gjennom fantastiske formasjoner helt til vi ankommer Sierpe hvor bussen venter på oss.
Kjøreturen fra Sierpe til San José tar mellom 4-5 timer.

(F)

Dag 13: HJEMREISE

Avreise fra Juan Santamaría International Airport i San José.

(F)

Dag 14: NORGE

Ankomst Norge.

 

COSTA RICA

Denne utstyrslisten er det viktig du går nøye gjennom. Er det noe du lurer på, så ta det opp med oss. 23 21 30 70/ info@hvitserk.no. Husk at det er ingen krav om å være fryktelig stilig og komme i siste skrik av sportstøy. Listen som følger er ikke komplett. Hva man velger å ta med er høyst individuelt og avhengig av hva man er vant til, men bruk gjerne denne som en sjekkliste.

 

Vindjakke

Her er mye å velge mellom. Det bør være ei lett jakke som puster, men som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Bukse til trekking

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Shorts til trekking

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Langermet skjorte

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Regnponcho

En lett regnponcho som du kan slenge over hodet i tilfelle en rask skur!

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i. Også godt å ha med seg på fotturen for å kunne variere fottøy og ha ekstra skift ved evt. nedbør.

Sandaler

 

Trekkingsko/Fjellstøvler

Vi går i ulendt, tropisk terreng. Det er veldig mye opp og ned, men vi går på gode stier. Hvis du har lett for å ”tråkke over” velger du høye sko med god ankelstøtte.
Velger du trekkingsko eller joggesko, bør de være av den grove sorten, med solid såle og litt gummibeskyttelse på tuppen.

Trekkingssokker og tynne ullsokker

 

Trekkingssokker med god ”spenst” som vil si at de ikke skal være gått flate under hælen og tåballene. Vi foretrekker ullsokker som tørker raskt og lukter lite. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass er viktig.

Skjerf/tørkle

Godt å ha i halsen, kan også brukes som munnbind som kan knytes for munn og nese.

Caps eller hatt

Nakke og ører er mål for den nådeløse solen.

Dagstursekk (35-45 l)

 

MÅ ha et godt bæresystem. Du skal bære den på hele vandreturen, og må kunne romme ALLE dine personlige eiendeler for disse dagene. IKKE bruk en reklamesekk fra jobben, eller en sekk uten hoftebelte og bryst-rem. Reis med den som håndbagasje på flyet.

Teleskopstaver

2 eller 3 leddet. De med utvendig lås har hittil vært de mest solide. 

Lakenpose

I jungelen trenger vi kun å sove i en lett silkelakenpose.

Tynn sovepose/fleecepose

Til å bruke på første delen av turen

Søppelsekker/Drybags til pakking

 

Hodelykt

Husk ekstra batteri og pære.

 

Strømadapter

Costa Rica bruker 110V, som i USA.

Vannflaske

Evt. drikkesystem, Camelback el.

Ta med smakstilsetning/sportsdrikk om du fort går ”vann-lei”.

Toalettartikler

Uunnværlig! Tamponger kan være vanskelig å få kjøpt lokalt.

Håndkle/vaskeklut

Bør være av materiale som tørker raskt.

Solkrem

Masse faktor. 25-40 er ikke tull. Alle blir brent! Husk stift for lepper/nese.

Våtservietter/
Desinfiserende middle

Antibac el. - for hygienens skyld.

Ørepropper

Om du sover lett

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, støttebandasje og slik. Paragurt - om du er usikker på hva maven din tåler. Halspastiller - Nesedråper – viktig hjelp for å åpne nesen ved litt forkjølelse. Hodepinetabletter. Imodium ved feriemage. Myggmiddel/salve for å lindre innsektsbitt.

Personlige medikamenter, Personlige medikamenter du bruker vil vi vite om, jfr helseskjema, påmeldingsskjema og reisevilkår.

Langbukse

En lett/sval bukse. Bør være litt vindtett. Fin å reise med også.

T-skjorte/skjorte

 

Ekstra skift

Behagelige klær til å bruke om kvelden. Joggedress el.


Lesestoff/Spill/Kortstokk

Reiselitteratur, krimromaner, spill eller spansk ordbok?
Det er opp til deg!

Skrivesaker

Skrive dagbok er lærerikt og overraskende. Allerede på flyet hjem kan du finne ut hvor mye du har glemt fra starten!

Pass

 

Forsikringsbevis

Ha alltid en kopi av pass og forsikringspapirer med deg et annet sted i bagasjen.

Penger/Kredittkort

Turen dekker det meste, men det er rart med det: Drikke, suvenirer, tips etc. går av egen lomme.

Myggspray

 

Knekkebrød

Vi får nok av mat, men når vi sover i nasjonalparkene blir det mye hvitt brød og ris og bønner til frokost. Kan være lurt å ta med seg grove knekkebrød og grov kjeks fra Norge hvis en vet at en fort går tom, evt. havregryn.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 02.04.2020
Retur: 15.04.2020
Påmeldingsfrist: 15.11.2019
Antall deltakere:10-16
Antall dager:14

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Costa Rica

Type:

Fottur

Grad: