Tilbake til søkeresultater

Topptur på Juvet og Sunnmøre

Avslutt skisesongen med noen fantastiske vår-dager på Juvet landskapshotell og toppturer i snøsikre Valldalen

Når turen starter har våren for lengst kommet i store deler av landet. Likevel er det fremdeles flotte skiforhold på Sunnmøre. Områdene rundt hotellet, og veien mot Trollstigen åpner vanligvis hvert år i slutten av mai, og gir mange fine turmuligheter. Topptur på denne tiden av året gir opplevelser fra to av årets fineste årstider med vårsløsj, varme og lyse dager, men allikevel vinterfølelsen på fjellet og full vår nede i de grønne fine dalene. Med utgangspunkt i det unike Juvet Landskapshotell, kan vi garantere en suveren langhelg på topptur med lokalkjent guide.

Overnatting er på Juvet landskapshotell, ett av de mest særegne hotellene i hele Norge. Med fire skidager til rådighet, er turmulighetene mange. På Juvet er det badstue og vi bruker kveldene til å spise gode middager og planlegge nye turer. 

Turmålene velger vi ut fra snøforhold, skredvurderinger, været og gruppas ønsker. 

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Det er en fordel om du har kunnskaper med ski- og toppturer. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Turforberedelser

Deltakerne på denne turen bør ha gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Alle må ha skredutstyr, og du  deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Romsdalen" av Halvor Hagen
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi har en svært erfaren guiden på denne turen, og har maks seks deltakere per guide. Det er påkrevd at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr. Vi baker inn kursing underveis i turen slik at du også skal bli sikrere i dine vurderinger på slike type turer.

Utstyr

Skredutstyr (søkestang, spade og skredsøker), isøks og stegjern er obligatorisk, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det. Skarejern kan også være en fordel, hvis du har tilgang på det. Utstyret kan leies, gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker dette.

Attraksjoner

 • Toppturer i ett av landets beste skiområder
 • Lokalkjent guide og tindevegleder som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • En unik overnattingsopplevelse på Juvet landskapshotell
 • Spennende og lokal mat av høy klasse

Innkvartering

Vi bor på Juvet landskapshotell som ligger på en stupbratt elvebredde mellom store trær og kampesteiner. Vi bor i dobbelt/twinrom, vi bor ikke i "glassburene", men det er mulig å oppgradere til disse. Ta kontakt i god tid før ved ønske om oppgradering. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Overnatting på Juvet landskapshotell i tre netter (dobbelt/twinrom). Vi bor ikke i "glassburene", men det er mulig å oppgradere til disse, og man får uansett Juvet-følelsen!
 • Frokost, middag og opphold på Juvet landskapshotell
 • Lokalkjent guide med maks seks gjester

Til og fra tur bruker vi egne biler og organiserer felles transport med privatbiler. Privatbilene brukes også som transport til startstedet for turene, og gruppen deler utgiftene for bensin. Hvitserk har en samarbeidsavtale med www.nabobil.no som gir oss rabatt på leie av bil - ta kontakt for rabattkode. 

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Juvet og eventuelt transport underveis på turen
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

 Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker dette.

Dag 1: Oppmøte på Juvet

Oppmøte på Juvet landskapshotell ved Trollstigen. Denne kvelden går vi igjennom turer, utstyr og forventinger. Vi spiser en god middag og blir kjent.

Dag 2-3: Toppturer på sunnmøre og juvet

Etter en god frokost og smøring av nistepakke, tar vi på oss skia og drar på turer i dette utrolig flotte området. Vi ser an vær- og føreforhold hver dag, og legger opp turer etter det. Fjellene rundt Juvet er kjent for mye snø, og de er ofte mindre utsatt enn andre fjell på Sunnmøre. Se frem i mot herlige vårdager på topptur i de flotte områdene rundt Juvet og Valldal. 

Dag 4: Topptur og hjemreise

Etter mange fine dager på tur begynner vi antageligvis å kjenne det i beina. Vi spiser en siste frokost på Juvet, smører matpakker og forbereder oss til tur. Denne dagen velger vi kanskje en litt kortere tur siden mange har et stykke hjem. Hvis alle vil gå en lenger tur også denne dagen er det mulig, uansett er vi senest nede fra tur i 16-17-tiden.

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Votter / tykke hansker

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann.

 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 30.04.2020
Retur: 03.05.2020
Påmeldingsfrist: 09.04.2020
Antall deltakere:4-6
Antall dager:4

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Skitur, topptur, kurs

Grad: