Tilbake til søkeresultater

Kajakkpadling på Sognefjorden

Opplev noen av Norges flotteste fjorder på denne seks dager lange padleturen. Vi camper på vakre teltplasser, går spektakulære fjellturer og opplever det verdenskjente norske fjordlandskapet fra kajakkene!

På denne turen skal vi oppleve noen av verdens vakreste fjorder. På en lang padletur er opplevelsen å være på tur, samholdet i gruppa og den vakre naturen det viktigste. Klokka og mobilen ligg langt nede på prioriteringslista, på grunn av dette har vi bare to tidspunkt klar for oss, når turen starter og omtrent når den slutter.

Lengden på dagsetappene og hvor vi camper avhenger til en viss grad av vær og vind, samt gruppa sine forutsetninger. Vi benytter doble kajakkar på turen, dette siden det er veldig tungt å padle en fullastet enkel kajakk helt alene, særlig om det er motvind, da er det godt å ha en venn ombord som hjelper til.

Vi vil reise i det vestnorske kulturlandskapet forbi uberørte områder og små bygder. Vi stopper underveis på historisk interessante steder. Vi starter og avslutter i Flåm, beliggende i den ene enden av den verdensberømte Flåmsbanen. 

Padleturen starter i den stille Lustrafjorden, før vi padler inn Sognefjorden og avslutter i den berømte Nærøyfjorden som er på UNESCOs verdensarvliste. Til sammen padler vi langs og forbi seks ulike fjordararmer (Lustrafjorden, Årdalsfjorden, Lærdalsfjorden, Sognefjorden, Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden).

På turen er det vanlig å se ørn, oter, niser og sel. Forhåpentligvis alle sammen. Turen inkluderer alt campingutstyr, kajakk og mat. Alt du trenger å ta med er varme klær, regntøy, sovepose, liggeunderlag, sko til fjelltur og en liten ryggsekk. Pakk lett! Alt må passe inn en liten kajakk. Har du medbrakt bagasje du ikke trenger på turen, kan du la dette ligge igjen på basen i Flåm.

Dette er en tur som også selges for internasjonale deltakere, så her har du muligheten til å være med en lokalkjent guide og bli kjent med mennesker fra hele verden. Guiden snakker engelsk på turen. 

Turfakta

Dette er en tur som også selges for internasjonale deltakere, den lokalkjente guiden snakker engelsk på turen. 

Vanskelighetsgrad

Turen krever ingen forkunnskaper innenfor padling eller fjellvandring. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi har med det sikringsutstyret som er nødvendig på en slik tur.

Vi benytter lokalkjente og sertifiserte kajakkguider. 

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Se detaljert pakkeliste under "utstyrsliste".

Attraksjoner

 • Fjordutsikten hele veien
 • Kanskje verdens vakreste fjordlandskap
 • Stavkirker
 • Lokal, tradisjonell og romantisk bebyggelse
 • Spennende dyreliv
 • Fantastiske fjellturer

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks. kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Måltider underveis (se dagsprogram for spesifikasjon)
 • Alt av padleutstyr
 • Transport dag 1 og transport til Flåm siste dag

Pris inkluderer ikke

 • Togbilletter
 • Alkohol, mineralvann og godteri/snacks 

Programmet er veiledende og vil endres etter vær og forhold, men det gir en indikasjon på hvordan dagene vil se ut. 

Du vil måtte ankomme i Flåm dagen før turen starter. Det er enkelt å komme hit med tog fra Oslo eller Bergen. Da får du også tatt vakre Flåmsbanen, en av europas mest berømte jernbanestrekninger. Overnatting for det første natten er ikke inkludert.

DAG 1: Eventyret begynner

Turen starter 08.30 på stranda i Flåm. Vi hilser på hverandre og har en gjennomgang av utstyret som vi skal ha med. I løpet av formiddagen skal vi ha et redningskurs der vi lærer hva som skal gjøres om vi velter. Etter lunsj blir alt av utstyr og kajakker lastet i bilen og på henger og turen går til bygda Marifjøra på nordsida av Lustrafjorden. Før vi legger ut på kajakkturen tar vi en tur på fjellet Molden og ser utover store deler av området vi skal padle i de neste dagene.

Ut på kvelden setter vi opp leir en kort padletur fra Marifjøra, ved et fraflytta gårdsbruk som ligger vakkert til ved fjorden. Her setter vi opp teltene og nyter middagen med utsikt over fjorden.

(-/-/M)

DAG 2: Stavkirke og fjordkryssing

Vi kryssar Lustrafjorden på formiddagen og tar et stopp på Urnes, der vi besøker Urnes Stavkirke. Dette er Norges eldste stavkirke, somo ble bygget i 1135. Kirken er på UNESCOs verdensarvliste. Sannsynligvis tar vi lunsj her, før vi fortsetter i rolig tempo til neste camp. Vi nyter det vakre fjordlandskapet og finner en fin campplass på østsiden av Lusterfjorden. Denne dagen holder vi et rolig tempo, finner rytmen i padlingen og gjør oss klare for neste dag – som blir den lengste etappa på turen.

(F/L/M)

DAG 3: Den lengste etappen

Vi startar tidlig om morgenen, etter en solid frokost. I dag skal vi krysse Lustrafjorden over til Mannheller og padle inn en del av i Sognefjorden – som er Norges lengste og dypeste fjord. Etter en lang, vakker etappe setter vi opp ny camp – spiser en god, velfortjent middag, fyrer leirbål og nyter den lange, lyse sommerkvelden.

(F/L/M)

DAG 4: padling i verdensarvområdet

Denne dagen har vi ein rolig etappe. Vi krysser Sognefjorden og padler inn i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er på UNESCOs verdensarvliste og ble brukt som inspirasjon til Disney-filmen «Frost». Vi overnatter på en utvalgt camp, slik at vi kan komme oss lett på plass til å ta en fjelltur i det spektakulære området neste dag. Akkurat hvilken topp vi velger, er litt avhengig av vær- og gruppas turønsker, men det er mange muligheter.

(F/L/M)

DAG 5: Fjelltur over fjorden

Vi starter dagen med frokost og en kort padletur til der vi skal gå på fjelltur. Lunsjen tar vi med oss og nyter den med god utsikt over fjordlandskapet fra toppen. Etter fjellturen padler vi innover i Nærøyfjorden. Her finner vi teltplass og har en trivelig avslutningsmiddag rundt bålet.

(F/L/M)

DAG 6: spektakulær avslutning

Etter en god frokost ved vannet i Nærøyfjorden pakkar vi sammen alt utstyr og padler de siste kilometerne inn mot Gudvangen. Utsikten fremfor oss blir mer og mer dramatisk etter hvert som Nærøyfjorden blir smalere og smalere. Vi avslutter turen i Gudvangen senest kl 16.30. Herfra kjører vi den korte turen tilbake til Flåm. Vi er tilbake i Flåm før det siste toget som korresponderer med Oslo og Bergen går. 

(F/L/-)

Dersom du ønsker å bli en natt til i Flåm tar guiden dere som blir igjen og ønsker det, med på en siste hyggelig samling på det lokale bryggeriet "Ægir" (ikke inkludert). 

F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis nistepakke)
M = Middag inkludert

 

UTSTYRSLISTE Kajakkpadling i fjord-norge

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Hvitserk står for nødvendig fellesutstyr på denne turen. Husk å pakke lett, da det er begrenset plass i kajakkene. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

Unngå bomull, velg noe som tørker lett.

2 sett ullundertøy

Velg tynn ull, det er varmt i lufta.

Fleecejakke

Godt å ha til kvelden

Skalljakke

Til bruk utenfor kajakken. Alle får tørrdrakt til å padle med. 

Skallbukse

Alternativt kan du ta med regnbukse. 

Turbukse

Hurtigtørkende materiale er best

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Hansker

 

Sokker

Ullsokker, bnåde tykke og tynne. Tynne bomullsokker passer bra til våtskoene.

Lue

En lue til kvelden.

Caps

Mot sol.

Hals/Buff

Kan brukes hals og på hodet.

Pakksekker

Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne en 55l pakksekk til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.

Sitteunderlag/plate

 

Sovepose

Tynn sommerpose, pakk vanntett. Er mulig å leie, ta eventuelt kontakt.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt så de kan henge rundt halsen. 

Liggeunderlag

 Er mulig å leie, ta eventuelt kontakt.

Shorts, badetøy og sandaler

Bare om du selv ønsker.

Håndkle

 

Drikkeflaske/camelbak

Du trenger å kunne ta med deg en 2-3 liter vann.

Hygieneartikler

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.

Personlige medisiner

Plaster, paracet etc.

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

 

Penger/kort

Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke på hyttene.

Hodelykt

Ta med om du har, husk ferske batterier.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper

For å sove best mulig. 

Snacks

Nøtter, sjokolade etc.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Kajakk, fottur

Grad: