Tilbake til søkeresultater

Fjelltur til Kilimanjaro

Har du en drøm om å bestige Kilimanjaro? Bli med Hvitserk på en uforglemmelig fjelltur til toppen av Afrika, hvor du beveger deg gjennom alt fra tett barskog til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Nå sitter vi en veldig fornøyd gjeng på flyplassen i Tanzania etter en fantastisk tur opp Kilimanjaro! Turen, oppsettet, GLUTENFRIE MATEN (!!!!), guidene og alt mulig i forbindelse med denne turen har vært helt usedvanlig nydelig! Tusen hjertelig takk for at du har fulgt opp allergenene mine til punkt og prikke! Jeg har aldri spist så mye som det jeg har gjort på denne turen. Var bekymret for at jeg bokstavelig talt skulle rulle ned etter alle godbitene vi ble servert:) Nok en gang, tusen hjertelig takk for en fantastisk tur!— Dorota, turdeltaker på Kilimanjaro desember 2018

Kilimanjaro byr på et unikt mangfold og en stor variasjon når det gjelder klima og natur. Som en av de syv høyeste fjell på hvert sitt kontinent er Kilimanjaros høyeste punkt “Uhuru Peak” på 5895 moh. målet for mange besøkende. Dette er også vårt mål med turen selv om de fleste er enige om at turen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser. Du går gjennom frodig regnskog og goldt månelandskap, du går fra å se på aper til å møte isbreer. Selve toppen kan by på minusgrader, og er en stor kontrast til startpunktet i mer normal Afrika-temperatur. Kilimanjaro er verdens høyeste frittliggende fjell, og derfor er det store variasjoner i klima og landskap. 

På våre turer har vi valgt å følge Rongai-ruten, selv om vi gjerne skreddersyr andre ruter. Denne ruten går over fjellet fra nordsiden og vi bruker dermed syv dager i fjellet. Her møter vi færre turister enn på mange av de andre rutene (som for eksempel Shira, Marangu og Machame), i tillegg er naturopplevelsen mer spektakulær. Dagsetappene og leirplassene er nøye plassert slik at vi får best mulig tilvenning til høyden noe som gir oss de beste toppsjansene.

Skreddersy din drømmetur

Med forbehold om at det er ledige flyseter, er det mulig å avslutte denne turen med f. eks en tur til Zanzibar eller Kenya-kysten. Vil du reise på tur på et annet tidspunkt, alene, med vennegjengen, kollegaer eller familien, kan Hvitserk hjelpe deg med å realisere turen. Vi har 30 års reiseerfaring og har bygget opp et unikt miljø av kunnskap, erfaring og entusiasme. Hvitserk har flere turalternativer til Kilimanjaro, La oss skreddersy din drømmereise.

Ønsker du en mer komplett Afrika-opplevelse anbefaler vi Kilimanjaro med safari i Kenya

Ansvarlig turisme

Når vi arrangerer reiser til sårbare naturområder, har vi et ansvar. Turene våre påvirker utvilsomt miljøet og plassene vi besøker. Nettopp av den grunn er vi svært opptatt av å vise respekt for naturen og kulturen – og å begrense fotavtrykket vi etterlater oss. Vi har fokus på å benytte mindre, lokaldrevne hoteller, bærekraftige øko-camper og lokale samarbeidspartnere. Samtidig som vi hjelper til med å skape arbeidsplasser er vi også er opptatt av at bærere og andre involverte blir behandlet godt og har bra utstyr når de er i fjellet. 

Guide/Turleder

Vi reiser i gruppe fra Norge med håndplukket, lokal, erfaren guide.

 

 

Turfakta

Historie

Tyskeren Hans Meyer var førstemann som besteg Kilimanjaro. Dette gjorde han i 1889 etter flere forsøk. Hvitserk og våre guider har lang erfaring fra Kilimanjaro. I løpet av de siste 13 årene har vi hatt flere titalls grupper avgårde. Statistikken sier at vi i gjennomsnitt har hatt over 90 % av våre deltakere på toppen. Dette er absolutt ingen garanti, men med vår erfaring og kunnskap - og solide statistikk i ryggen - hjelper vi deg så godt vi kan. Du har kanskje lest boken "Sneen på Kilimanjaro" av Hemingway og hatt en lengsel mot dette fjellet. Breen på Kilimanjaro er dessverre pga klimaendringer i ferd med å smelte. Vil du oppleve Kilimanjaro snødekket har du ikke mange årene på deg.

Kilima Njaro betyr noe sånt som ”det lysende fjell”, på Swahili. Fjellet består av tre vulkaner; Kibo (5895 moh), Mawenzi (5149 moh) og Shira (3962 moh). Toppunktet på Kibo heter Uhuru Peak, som betyr ”Frihetens topp”. Kilimanjaro regnes som verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro ble oppført på UNESCO’s verdensarvsliste i 1987.

Vanskelighetsgrad

Det å prøve og nå nesten 6000 meter vil alltid være ambisiøst. Vi mener likevel at toppen er tilgjengelig for mange, men det er helt klart at det er krevende og slett ikke gitt at alle kommer dit opp. Vær klar over at vi krever god fysikk, tålmodighet (som i alle land med andre kulturer), humør og nysgjerrighet. Om du ikke har prøvd deg i høyden før, må du være forberedt på noen utmattende overraskelser og hodepine, men vi skal gi deg en masse gode råd på forhånd.

Vi skal gjøre vårt beste for at du skal kunne stå på toppen, men du skal vite at turen krever grundige forberedelser. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks "hytte til hytte" med dagstursekk eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Se for  øvrig mer informasjon i utstyrslisten.
Les også Marit sine tips  her:

Innkvartering

På fjellet bor to personer i romslige og gode 3-manns telt. I for- og etterkant av Kilimanjaro bor vi i landlige omgivelser i et bra hotell med fine rom, gode senger og bra mat.

Klima

I Tanzania er det sommer hele året, men avbrutt av regntider. Statistisk sett er det en lang regntid fra slutten av mars til begynnelsen av juni, og en kort regntid i november. Det er behagelig temperatur på ca. 20-25 grader i Arusha. På fjellet kan det på dagtid være shortsvær opp til Kikelewa Caves på 3800 moh), men det er stort sett under 0 grader om natten fra første camp. Vi kan oppleve ned mot minus 10-20 grader på toppnatten.

Penger

Lokal valuta er Tanzania Shilling . Ta med US Dollar i kontanter (ikke reisesjekker). Alt kan betales med US Dollar, men vanligvis veksler vi inn noe i lokal valuta underveis. hotellet aksepterer kredittkort.

Tid og tidssoner

Norge + 1 time. Når klokken er 12 i Oslo, så er den 13 i Kenya og Tanzania.

Pass og visum

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Tanzania. Visum til Tanzania får du kjøpt ved ankomst Tanzania for 50 US Dollar. NB: Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

NB. Ta med vaksinasjonskort, dette er krav for å komme inn i Tanzania.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til vårt påmeldingsskjema og våre generelle reisevilkår.

ØVRIG INFORMASJON

På noen av turene reiser vi med et flyselskap som gjør at vi får 2 netter i Moshi i forkant av turen. På andre turer reiser vi slik at vi starter bestigningen av turen dagen etter ankomst. Dette fremkommer av avreisedatoene; start - slutt dato på turen.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo – Kilimanjaro - Oslo på økonomiklasse (Eventuelt Oslo Kilimanjaro/Nairobi Oslo
 • Lokale guider, kokker og bærere
 • Eget toalett-telt på turen
 • 2 netter på hotell i Arusha /Moshi
 • 6 netter i telt på fjellet
 • Vann/kaffe/te på fjellet
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Frokost i Arusha /Moshi
 • Alle måltider på fjellturen
 • Medlemsskap i "Flying Doctors" i tilfelle nødvendig evakuering/utflyvning grunnet alvorlig høydesyke (Sørg for å ha en forsikring som også dekker utflyving)
 • Oksygenflasker på fjellet (i nødstilfelle)

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer utenom fjellturen
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell
 • Visum til Tanzania (pt. USD 50 )
 • Middag & lunsj i Arusha/Moshi
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på Kilimanjaro, USD 170
 • Utgifter av personlig art
 • Forsikring i høyden i tilfelle høydesyke (sørg for å ha en forsikring som også dekker utflyvning)

DAG 1: AVREISE OSLO

Avreise fra Gardermoen.

DAG 2: ANKOMST Tanzania

Vi ankommer Kilimanjaro flyplass midt på natten. Her blir vi møtt av våre afrikanske venner som tar oss med til hotellet i Moshi. Resten av dagen til egen disposisjon, enten man ønsker å ta det mest mulig med ro ved bassengkanten for å lade opp til de neste dagene eller ta en tur inn til Moshi Town. (Ordnes eventuelt på stedet) Ingen aktiviteter / måltider inkludert denne dagen. På kvelden får dere en briefing fra den lokale guiden om hva som skjer de neste dagene. (Dersom dere ankommer på kvelden på dag 1, begynner fjellturen en dag tidligere, dvs dag 2). 

DAG 3: LETT FJELLTUR TIL SIMBA CAMP (2.671 MOH)

Vi går Rongai-ruten til toppen, som går fra nordsiden. På denne ruten er det litt færre folk enn mange av de andre rutene opp til Kilimanjaro, og det er en vakker og variert naturopplevelse. Etter frokost kjører vi til Rongai Gaten (ca. 3-4 timer) for registrering og videre til landsbyen Nale Moru på 1950 moh. Dagens etappe er rundt fire timer lang og går til Simba Camp som ligger på 2.671 moh. Ruta starter på små stier gjennom mais- og potetåkere og fortsetter videre på en kjerrevei gjennom bar- og regnskog. Når vi kommer opp i høyden får vi mektig utsyn over slettene nedenfor Kilimanjaro. 

DAG 4: OPP I HØYDEN – SECOND CAMP (3.450 MOH)

Etter å ha blitt vekket med te og kaffe i teltet, spiser vi frokost og begynner dagens etappe - og merker raskt at etappen er forskjellig fra den foregående. Vegetasjonen endrer seg hele veien opp mot Kilimanjaro - og etterhvert vil du få flott utsikt mot Kibo og kraterkanten. Vi går i jevnt og I rolig tempo oppover 3-4 timer før vi kommer til campen. Her slapper vi av, de som føler seg spreke kan ta en kort akklimatiseringstur i området etter lunsj, noe som anbefales for å akklimatisere seg enda bedre.  

DAG 5: OVER SKYENE - KIKELEWA CAVES (3.600 MOH)

Dette er også en forholdsvis rolig dag. Vi spiser frokost og begynner ganske bratt på dagens etappe, opp små stier, og nå er ikke lenger vegetasjonen så høy og tett. Vel fremme i campen får vi fantastisk utsikt over krateret og isbreene på østsiden av toppen. Lufta begynner å bli tynnere, stiene etter hvert smalere og denne natten overnatter vi i camp ved Kikelewa Caves, omtrent 3800 moh.

DAG 6: AKKLIMATISERING – MAWENZI TARN CAMP (4.315 MOH)

Nok en gang blir vi vekket med te og kaffe i teltet – en luksus vi har blitt vant med. Etter frokost starter vi å gå opp gresskledde bakker, mens vegetasjonen blir gradvis mer sparsom. Dagens etappe er litt brattere enn de to foregående, men vi går ikke så langt (ca. fire timer). For å tilpasse oss høyden på best mulig måte, minner vi hverandre hele tiden på at vi skal gå sakte og drikker masse vann underveis. Vi overnatter idag på rutas flotteste camp; Mawenzi Tarn Camp (4330 moh) – og har nok en hyggelig middag i messeteltet! Før middag går vi en kort akklimatiseringstur opp mot Mawenzi-fjellet. Ved klarvær har vi panoaramautsikt til Kilimanjaro nesten hele dagen. 

DAG 7: MÅNELANDSKAP– KIBO CAMP (4.720 MOH)

Nå begynner månelandskapet, og over sadelen mellom Mawenzi Camp og Kibo (4720 moh) kommer vi til Kibo Camp hvor vi setter opp teltene.  (ca. 5 timers gange). Vi skal opp i høyden på dagens etappe, men vi har et rolig tempo og det er enkelt terreng å bevege seg i. Campen har en spektakulær plassering i bunn av kraterveggen på Kibo. Her passer vi på å slumre, samle krefter og forberede oss på nattens toppstøt – kun avbrutt av nok en deilig middag fra kokken! Allerede like før midnatt gjør vi oss klare med hodelykter, kamera, termos og sjokolade i sekken for å snegle oss oppover mot kraterkanten.  

DAG 8: TOPPNATTEN! UHURU PEAK – HOROMBO CAMP SITE

Dette er den lengste og tyngste etappen på hele turen, og til sammen er vi underveis i mellom 11 og 15 timer. Vi starter i løpet av natten, det kan være kaldt, og det kan være stjerneklart og måneskinn. Det kribler litt ekstra hos de fleste og vi går langsomt oppover. Det begynner etter hvert å lysne, og vi tar en pause ved Gilman`s Point (5.700 moh) og nyter den magiske soloppgangen over den taggete tinderekka Mawenzi. Sola gir oss ekstra krefter, og fra Gilman`s Point tar turen til Uhuru Peak (5.895 moh) – hovedtoppen på Kilimanjaro – ca to timer. Vi passerer Stella Point, breen og isformasjonene som fremdeles utgjør store deler av topplatået. Det føles utrolig deilig å komme fram til skiltet som viser at vi er på toppen av Afrika! På Uhuru Peak finner vi fram kamera og glemmer raskt alt slitet! Etter toppseansen begynner returen. Det er mye nedoverbakke til Kibo (4.720 moh) der vi tar en pause og spiser litt lunsj før vi fortsetter til Horombo Camp Site (3.720 moh) hvor vi tilbringer natten og hviler ut etter en slitsom, men stor dag!

DAG 9: SISTE DAG GJENNOM REGNSKOGEN - KILIMANJARO BASE CAMP

Den siste dagen på fjellet. Vi går i mellom fem og syv timer til Marangu Gate (1.866 moh) – nyter regnskogen på veien ned før vi kanskje unner oss en lokal Kilimanjaro-øl ved gaten. Alle som har vært på toppen får diplom, og her tar vi også farvel med våre trofaste bærere og guider. Vi blir kjørt tilbake til hotellet – der det smaker godt med dusj, en dukkert i bassenget og en deilig middag! 

DAG 10: MOSHI

Hele dagen har vi til egen disposisjon. Noen vil kanskje slappe av ved bassengkanten, andre vil en tur inn til Moshi Town og noen vil kanskje på en dagstursafari i Arusha Nasjonalpark? Alt kan ordnes på stedet, men vil du ha en lenger safari med overnatting bør du ta kontakt med oss på forhånd. Tidelig på kvelden får dere transport til flyplassen for hjemreise. Normalt går flyet like over midnatt, eller på kvelden. (Litt avhengig av flyselskap)

DAG 11: ANKOMST NORGE 

Tilbake i Norge – eller på safari?

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du trenger stort sett klær som på en tur i fjellet hjemme. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Bærerne og arbeiderne som er med oss på turen er ofte dårlig kledd. De har spesielt behov for fjellsko, soveposer og sekker, men også klær. Dersom du har utstyr som du kan tenke deg å gi bort før eller etter fjellturen er dette mulig. Det vil bli samlet inn og fordelt på en rettferdig og hyggelig måte. Det er selvfølgelig ingen tvang, men kun et tilbud dersom du har klær du ikke kommer til å bruke igjen etter turen.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. 2 tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull til toppnatta kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter

Tykke, varme og store votter (ikke hansker).

Overtrekksvotter/

vindvotter

Bør være romslige, samt gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter.

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide halvstive fjellstøvler. De må være romslige slik at du får plass til et par gode sokker.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en varm pose som tåler minimum -15°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering.

Liggeunderlag

Liggeunderlag (skumgummi) er inkludert i turen, men det er kaldt og rått og vi anbefaler å ha med et isolasjonstrekk. Man får billig vindusbeskytter til bil på biltema. Dette isolerer veldig godt! Les her:  Isolasjonstrekk Har du et Exped Dun 7/9 eller lignende vil det gi enda bedre komfort, men bærerne tar kun med ett underlag opp i fjellet.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 – 3 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk gjør også nytten. Flaskene bør kunne henge på sekken eller i beltet for å letteregjøre tilgang til drikke. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Termos

En liters ståltermos med stor åpning.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på toppnatten, og noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock fungerer godt til mindre artikler. 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, Antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet

Malariatabletter

Myggmiddel

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine når vi kommer fra et område med gulfeber.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekt, men du må beregne ca. 300 dollar til tips til bærere og guider på fjellet, safarien og visum for Tanzania som ordnes ved ankomst. De tar kort på hotellene.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på safarien.

Lett sommerbukse

Til safarien. Middagene er uformelle.

Badetøy

 

 


TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne i Tanzania, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig. Hver deltaker har bare lov til å ha med 15 kg på fjellet utenom dagstursekken som man selv bærer.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 08.09.2019
Retur: 18.09.2019
Påmeldingsfrist: 25.06.2019
Antall deltakere:6-20
Antall dager:11

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Tanzania, Kenya

Type:

Høye fjell, fottur

Grad: