Tilbake til søkeresultater

Kilimanjaro med safari i Kenya

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Masai Mara, Kenya. Dette er en naturopplevelse av de sjeldne.

Vi var strålende fornøyd med alle deler av turen til Kilimanjaro. Jeg vil særlig fremheve guiden Tor Olav som var førsteklasses. Han var kunnskapsrik, alltid godt humør, tålmodig og hjelpsom, samtidig som han holdt orden på gruppen på en vennlig måte. Han spurte hele tiden om hvordan vi hadde det i forhold til høyden, sjekket stadig oksygenopptak osv. Dette gjorde at også vi som var ukjente med såpass høyde, alltid følte oss trygge. Uten hans oppfølging hadde neppe hele gruppen kommet til topps, stor takk til han!— Deltakere på tur i juli 2019

Dette er Hvitserks bestselger, som tar deg med på en uforglemmelig fjelltur til Afrikas høyeste fjell, hvor du beveger deg gjennom alt fra jungel til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som tar pusten fra deg. Reisen avsluttes med et par dager på safari i en av Afrikas vakreste og mest dyrerike nasjonalparker.

Kilimanjaro

Kilimanjaro byr på et unikt mangfold og stor variasjon når det gjelder klima og natur. Som en av de syv høyeste fjell på hvert sitt kontinent er Kilimanjaros høyeste punkt “Uhuru Peak” målet for mange besøkende. Dette er også vårt mål selv om de fleste er enige om at turen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser. Du går gjennom frodig skog og goldt månelandskap, du går fra å se på aper til å møte isbreer. Selve toppen kan by på minusgrader, og er en stor kontrast til startpunktet i sval Afrika-varme.

Vi har valgt å gå Rongai-ruten på våre turer, selv om vi gjerne skreddersyr andre ruter. Rongai ruten går over fjellet fra nordsiden og vi bruker dermed syv dager i fjellet. Her møter vi færre turister enn på mange av de andre rutene (som for eksempel Shira, Marangu og Machame), i tillegg er naturopplevelsen mer spektakulær. Dagsetappene og leirplassene er nøye plassert slik at vi får best mulig tilvenning til høyden noe som gir oss de beste toppsjansene.

Safari i Masai Mara

Et besøk i Afrika er ikke komplett uten å få oppleve det mangfoldige dyrelivet som finnes her. Nasjonalparken Masai Mara byr på et fantastisk dyreliv og er en helt spesiell naturopplevelse. Den store dyremigrasjonen som fra juni-oktober hvert år ankommer denne nasjonalparken er et av dyreverdenens virkelige store underverker. Masai Mara ligger på grensen mellom Tanzania og Kenya på ca. 2000 meters høyde, og består av endeløse savanner hvor du får se løver, elefanter, flodhester, sjiraffer og geoparder. Er du heldig ser du også en leopard. Du får oppleve dyrelivet på nært hold fra en safari-jeep, i tillegg får du muligheten til å være med på vandre-safari hvor masaiene tar deg med på safari til fots. Vi bor på flotte Eagle View Base Camp som har fokus påbærekraftig økoturisme, kåret til en av verdens 25 beste øko-lodger, beliggende på et lite høydedrag i Masai Mara. Det er luksus av en annen verden, og vi blir vartet opp på alle tenkelige måter. Fantastisk utsikt, gourmetmat, og luksustelt som får deg til å miste pusten. To netter her innebærer at du får god innsikt imasaienes kultur og tradisjoner, du får oppleve fantastiske solnedganger, og du kan tilbringe kvelden ved bålet og beskue dyrelivet på savannen rundt deg.

Skreddersy din drømmetur

Vil du reise på tur på et annet tidspunkt, alene, med vennegjengen eller familien, kan Hvitserk hjelpe deg med å realisere turen. Vi har 30 års reiseerfaring og har bygget opp et unikt miljø av kunnskap, erfaring og entusiasme.

Hvitserk har flere turalternativer til Kilimanjaro. Vi selger flest plasser på våre turer med norsk gruppe og norsk høydeguide, men vi har i mange år også skreddersydd turer for større eller mindre grupper. Enten med norsk turleder eller med lokal turleder. La oss skreddersy din drømmereise, reis når du selv ønsker, velg hvilken rute i fjellet du vil gå, og kombiner gjerne med safari og / eller badeferie langs Kenya-kysten eller på Zanzibar. 

Ansvarlig turisme

Når vi arrangerer reiser til sårbare naturområder, har vi et ansvar. Turene våre påvirker utvilsomt miljøet og plassene vi besøker. Nettopp av den grunn er vi svært opptatt av å vise respekt for naturen og kulturen – og å begrense fotavtrykket vi etterlater oss. Vi har fokus på å benytte mindre, lokaldrevne hoteller og lokale samarbeidspartnere. Samtidig som vi hjelper til med å skape arbeidsplasser er vi også er opptatt av at bærere og andre involverte blir behandlet godt og har bra utstyr når de er i fjellet. 

Safari-campen Eagle View, etablert av Base Camp, drives i tett samarbeid med lokalbefolkning og hele 95% av de ansatte er masaier. Base Camp er også største sponsor og rådgiver av Koyiaki guideskole hvor masaiene lærer om turisme, dyr, språk og å kjøre bil for å bli gode guider. 80 % av dem som har gått på guideskolen har fått jobb i etterkant, og flere av dem drar tilbake til sine landsbyer for å dele sin erfaring. Base Camp fikk etablert Naboisho concervancy i 2010, et viltlivs-reservat på 200 000 mål, og betaler idag leie til masaiene for å drive safari-virksomhet på området. På denne måten bevares naturen til dyrelivet uten at det dyrkes korn slik at dyrelivet forsvinner. Masai Mara og Serengeti er til sammen de største nasjonalparkene igjen i Afrika,  hvor hele 40 % av Afrikas dyreliv befinner seg. Innsnevres parkene ytterligere vil dyrelivet til slutt forsvinne. Base camp har jobbet sammen med masaiene i 17 år for å håndtere dette på best mulig måte, og spiller derfor en viktig rolle for å bevare det rike dyrelivet i Masai Mara. Derfor spiller også ditt besøk ved Eagle View og Masai Mara en viktig rolle i kampen om å ta vare på utrydningstruede dyr som holder til i dette området. 

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk erfaren høydeguide fra Hvitserk. I tillegg til den norske høydeguiden, har vi en fast stab med dyktige lokale guider, kokker og bærere. 

 

Turfakta

Historie

Tyskeren Hans Meyer var førstemann som besteg Kilimanjaro. Dette gjorde han 1889 etter flere forsøk. Hvitserk og våre guider har lang erfaring fra Kilimanjaro. I løpet av de siste 13 årene har vi hatt flere titalls grupper av gårde. Statistikken sier at vi i gjennomsnitt har hatt over 90% av våre deltakere på toppen. Dette er absolutt ingen garanti, men med vår erfaring og kunnskap - og solide statistikk i ryggen - hjelper vi deg så godt vi kan. Du har kanskje lest boken "Sneen på Kilimanjaro" av Hemingway og hatt en lengsel mot dette fjellet. Breen på Kilimanjaro er dessverre pga klimaendringer i ferd med å smelte. Vil du oppleve Kilimanjaro snødekket har du ikke mange årene på deg.

Kilima Njaro betyr noe sånt som ”det lysende fjell”, på Swahili. Fjellet består av tre vulkaner; Kibo (5895 moh), Mawenzi (5149 moh) og Shira (3962 moh). Toppunktet på Kibo heter Uhuru Peak, som betyr ”Frihetens topp”. Kilimanjaro regnes som verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro ble oppført på UNESCO’s verdensarvsliste i 1987.

Vanskelighetsgrad

Det å prøve og nå nesten 6000 meter vil alltid være ambisiøst. Vi mener likevel at toppen er tilgjengelig for mange, men det er helt klart at det er krevende og slett ikke gitt at alle kommer dit opp. Vær klar over at vi krever god fysikk, tålmodighet (som i alle land med andre kulturer), humør og nysgjerrighet. Om du ikke har prøvd deg i høyden før, må du være forberedt på noen utmattende overraskelser og hodepine, men vi skal gi deg en masse gode råd på veien.

Vi skal gjøre vårt beste for at du skal kunne stå på toppen, men du skal vite at turen krever grundige forberedelser. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks "hytte til hytte" med dagstursekk eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur. Turleder vil også ta en ringerunde til alle før avreise.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Se for  øvrig mer informasjon i utstyrslisten.
Les også Marit sine tips  her:

Attraksjoner

 • Isbreer, vulkankrater og fem ulike klimasoner langs ruta opp mot toppen av Kilimanjaro.
 • Soloppgangen og utsikten fra Uhuru Peak.
 • Det enorme dyrelivet i Masai Mara som vi opplever fra en eksklusiv safaricamp med fantastisk beliggenhet

Innkvartering

På fjellet bor to personer i romslige og gode 3-manns telt. I for- og etterkant av Kilimanjaro bor vi i landlige omgivelser i et bra hotell med fine rom, gode senger og bra mat. På safarien i Masai Mara bor vi i en flott teltcamp med romslige safaritelt. Teltene har egen terrasse med utsikt, senger, er møblert og har toalett og dusj.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Her er det sommer hele året, men avbrutt av regntider. Statistisk sett er det en lang regntid fra slutten av mars til begynnelsen av juni, og en kort regntid i november. Det er behagelig temperatur på ca 20-25 grader i Arusha, Nairobi og Masai Mara. På fjellet kan det på dagtid være shortsvær opp til Shira (3900 moh), men det er stort sett under 0 grader om natten fra første camp. Vi kan oppleve ned mot minus 10-20 grader på toppnatten.

Penger

Lokal valuta er Tanzania Shilling og Kenya Shilling. Ta med US Dollar i kontanter (ikke reisesjekker). Alt kan betales med US Dollar, men vanligvis veksler vi inn noe i lokal valuta underveis.

Tid og tidssoner

Norge + 1 time (+2 timer vinterstid). Når klokken er 12 i Oslo, så er den 13 i Kenya og Tanzania.

Pass og visum

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Tanzania og Kenya. Visum til Tanzania får du kjøpt på Kilimanjaro Airport for 50 US Dollar. Visum til Kenya ordner man elektronisk på forhånd.  NB Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

NB. Ta med vaksinasjonskort, dette er krav for å komme inn i Tanzania og Kenya.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.) 

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

På fjellet:

 • Norsk erfaren høydeguide/turleder med nødvendige medisiner og kommunikasjonsutstyr
 • Lokale guider, kokker og bærere
 • Eget toalett telt på turen
 • Fly Oslo - Kilimanjaro Airport (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Fly Kilimanjaro - Nairobi (inkl flyskatter/avgifter)
 • Fly Nairobi - Oslo (inkl flyskatter/avgifter)
 • All overnatting (delt rom/telt)
 • Eget messetelt og egne kokker på alle campene
 • Vann/kaffe/te på fjellturen
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • 7 dager / 6 netter telt i fjellet
 • 2 netter på hotell i Tanzania
 • 24t standby back up med kontakt til lege i Norge
 • Medlemsskap i "Flying Doctors" i tilfelle nødvendig evakuering/utflyvning grunnet alvorlig høydesyke (Sørg for å ha en forsikring som også dekker utflyving)

På safari:

 • All transport på hele reisen inkl småfly tur/retur Masai Mara
 • 2 netter på eksklusiv teltcamp i Masai Mara
 • Gamedrives (safari med jeep / bil)
 • Alle måltider t.o.m.lunsj på hjemreisedagen

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer inkl vann utenom fjellet.
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell/lodge
 • Visum Kenya: 50 USD. Tanzania: 50 USD
 • Middag hjemreisedagen
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på Kilimanjaro (ca 170USD)
 • Tips til lokale guider og sjåfører i Masai Mara (ca 40 USD)
 • Mulige tilleggsaktiviteter på safari; vandresafari, nattsafari, "spydkurs" med masaier etc
 • Utgifter av personlig art
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

  I perioden juli til oktober foregår "The Great Migration" i Masai Mara. Denne enorme dyrevandringen er en opplevelse som alle bør få med seg - men dyrene kan da være i områder av Mara som krever en egen tillatelse. Denne koster inntil 80-90 USD og er ikke inkludert.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

DAG 1: AVREISE OSLO-TANZANIA

Avreise fra Gardermoen tidlig om morgenen og ankomst Kilimanjaro flyplass på kvelden. Transport til hotellet, der vi får litt å spise og siste informasjon før fjellturen.

DAG 2: LETT FJELLTUR TIL SIMBA CAMP (2.671 MOH)

Vi går Rongai-ruten til toppen, som går fra nordsiden. På denne ruten er det litt færre folk enn mange av de andre rutene opp til Kilimanjaro, og det er en vakker og variert naturopplevelse. Etter frokost kjører vi til Rongai Gaten (ca. 3-4 timer) for registrering og videre til landsbyen Nale Moru på 2.364 moh. Dagens etappe er rundt fire timer lang og går til Simba Camp som ligger på 2.671 moh. Ruta starter på små stier gjennom mais- og potetåkere og fortsetter videre på en kjerrevei gjennom bar- og regnskog. Når vi kommer opp i høyden får vi mektig utsyn over slettene nedenfor Kilimanjaro. 

DAG 3: OPP I HØYDEN – SECOND CAMP (3.450 MOH)

Etter å ha blitt vekket med te og kaffe i teltet, spiser vi frokost og begynner dagens etappe - og merker raskt at etappen er forskjellig fra den foregående. Vegetasjonen endrer seg hele veien opp mot Kilimanjaro - og etterhvert vil du få flott utsikt mot Kibo og kraterkanten. Vi går i jevnt oppover 3-4 timer før vi kommer til campen. Her slapper vi av, de som føler seg spreke kan ta en kort tur i området etter lunsj, noe som anbefales for å akklimatisere seg enda bedre. 

DAG 4: OVER SKYENE - KIKELEWA CAVES (3.600 MOH)

Dette er også en forholdsvis rolig dag. Vi spiser frokost og begynner ganske bratt på dagens etappe, opp små stier, og nå er ikke lenger vegetasjonen så høy og tett. Vel fremme i campen får vi fantastisk utsikt over krateret og isbreene på østsiden av toppen. Lufta begynner å bli tynnere, stiene etter hvert smalere og denne natten overnatter vi i camp ved Kikelewa Caves, på omtrent 3800 moh. 

DAG 5: AKKLIMATISERING – MAWENZI TARN CAMP (4.315 MOH)

Nok en gang blir vi vekket med te og kaffe i teltet – en luksus vi har blitt vant med. Etter frokost starter vi å gå opp gresskledde bakker, mens vegetasjonen blir gradvis mer sparsom. Dagens etappe er litt brattere enn de to foregående, men vi går ikke så langt (ca. fire timer). For å tilpasse oss høyden på best mulig måte, minner vi hverandre hele tiden på at vi skal gå sakte og drikker masse vann underveis. Vi overnatter idag på rutas flotteste camp; Mawenzi Tarn Camp (4.315 moh) – og har nok en hyggelig middag i messeteltet. Før middag går vi en kort akklimatiseringstur opp mot Mawenzi-fjellet. Ved klarvær har vi panoaramautsikt til Kilimanjaro nesten hele dagen.

DAG 6: MÅNELANDSKAP– KIBO CAMP (4.720 MOH)

Nå begynner månelandskapet, og over sadelen mellom Mawenzi Camp og Kibo (4.720 moh) kommer vi til Kibo Camp hvor vi setter opp teltene.  (ca. 5 timers gange). Vi skal opp i høyden på dagens etappe, men vi har et rolig tempo og det er enkelt terreng å bevege seg i. Campen har en spektakulær plassering i bunn av kraterveggen på Kibo. Her passer vi på å slumre, samle krefter og forberede oss på nattens toppstøt – kun avbrutt av nok en deilig middag fra kokken! Allerede like før midnatt gjør vi oss klare med hodelykter, kamera, termos og sjokolade i sekken for å snegle oss oppover mot kraterkanten. 

DAG 7: TOPPNATTEN! (UHURU PEAK – HOROMBO CAMP SITE)

Dette er den lengste og tyngste etappen på hele turen, og til sammen er vi underveis i mellom 11 og 15 timer. Vi starter i løpet av natten, det kan være kaldt, og det kan være stjerneklart og måneskinn. Det kribler litt ekstra hos de fleste og vi går langsomt oppover. Det begynner etter hvert å lysne, og vi tar en pause ved Gilman`s Point (5700 moh) og nyter den magiske soloppgangen over den taggete tinderekka Mawenzi. Sola gir oss ekstra krefter, og fra Gilman`s Point tar turen til Uhuru Peak (5895 moh) – hovedtoppen på Kilimanjaro – ca to timer. Vi passerer Stella Point, breen og isformasjonene som fremdeles utgjør store deler av topplatået. Det føles utrolig deilig å komme fram til skiltet som viser at vi er på toppen av Afrika! På Uhuru Peak finner vi fram kamera og glemmer raskt alt slitet! Etter toppseansen begynner returen. Det er mye nedoverbakke til Kibo (4.700 moh) der vi tar en pause og spiser litt lunsj før vi fortsetter til Horombo Camp Site (3720 moh) hvor vi tilbringer natten og hviler ut etter en slitsom, men stor dag!

DAG 8: SISTE DAG GJENNOM REGNSKOGEN - KILIMANJARO BASE CAMP

Den siste dagen på fjellet. Vi går i mellom fem og syv timer til Marangu Gate (1.866 moh) – nyter regnskogen på veien ned før vi kanskje unner oss en lokal Kilimanjaro-øl ved gaten. Alle som har vært på toppen får diplom, og her tar vi også farvel med våre trofaste bærere og guider. Vi blir kjørt tilbake til hotellet – der det smaker godt med dusj, en dukkert i bassenget og en deilig middag! 

DAG 9: AVREISE - NAIROBI - MASAI MARA

Vi pakker om for safari, spiser en tidlig frokost, kjører til flyplassen og flyr til Nairobi. Vi setter igjen klær og utstyr fra fjellet hos vår lokale samarbeidspartner, og kjører til den nasjonale flyplassen. Herfra tar vi småfly ut til nasjonalparken Masai Mara, og safarien starter allerede i dét vi blir hentet på flystripen! Det er bare å la seg rive med av det fantastiske dyrelivet vi nå befinner oss midten av. Vi skal nyte to døgn på vår unike lille camp i Masai Mara; Base Camp Eagle View, kåret til en av verdens 25 beste øko-lodger, beliggende på et lite høydedrag i Masai Mara. Det er luksus av en annen verden, og vi blir vartet opp på alle tenkelige måter. Fantastisk utsikt, gourmetmat, og luksustelt som får deg til å miste pusten. Det er en liten camp med få telt, så det er ikke mange flere enn oss, våre lokale venner, og mange firbente her. Vi koser oss med god mat og får tid til enda mer safari-titting før solen går ned. Vi kjører 4-hjuls-trekkere med åpent tak, og det er en fascinerende verden vi kjører inn i, ganske upåvirket av vår tilstedeværelse. 

DAG 10: SAFARI I MASAI MARA

Dette blir en full dag i Masai Mara med safari. Vi tar vanligvis en morgensafari før frokost, deretter slapper vi av et par timer frem til lunsj, før ny safari venter. Det er også mulig å besøke en masai-landsby der vi får et lite innsyn i hvordan masaiene lever. Nydelig middag tilbredes av vår lokale kokk, og serveres på langbord. En unik atmosfære! På kvelden nyter vi den afrikanske villmark rundt leirbålet, mens vi lytter til masaienes historier. Vi kan love at dette er en spesiell opplevelse som du vil huske lenge. 

DAG 11: SAFARI I MASAI MARA - NAIROBI

Vi rekker enda  en tidlig safari, etter en kaffekopp og litt kjeks. Noen velger kanskje å bli med på en walkingsafari istedenfor, hvor masaiene tar deg med på en rusletur på savannen og deler sin kunnskap om dyr og fauna med oss. Når vi kommer tilbake i campen er det gjort i stand en god frokost til oss. Etterhvert må vi ta farvel, og flyr tilbake til Nairobi på ettermiddagen. Her venter nattflyet hjem til Norge. 

DAG 12: NORGE

Ankomst Norge! Etter en lang natt er vi tilbake på Gardermoen tidlig på formiddagen. Men minnene om fjellet, folket, naturen og dyrene vil leve lenge.

 

ØVRIG INFORMASJON

På safaridelen er det flere muligheter dersom det er ønskelig. Ballongsafari (inkludert champagnefrokost midt på savannen) koster vanligvis mellom 450 og 500 USD. Vi vil anbefale at du forhåndsbestiller dette da det ofte blir fort fullt.  Ta gjerne kontakt med oss dersom dette er av interesse.

Med forbehold om at det er ledige flyseter, er det mulig å avslutte denne turen med f. eks en tur til Zanzibar eller Kenya-kysten. Vi har også rimeligere turer til Kilimanjaro, men da uten norsk turleder og uten safari.

Vil du reise på tur et annet tidspunkt, alene, med vennegjengen eller familien, kan Hvitserk hjelpe deg å realisere turdrømmen. Vi har 30 års reiseerfaring og har bygget opp et unikt miljø av kunnskap, erfaring og entusiasme. La oss skreddersy din drømmereise.

 

 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du trenger stort sett klær som på en tur i fjellet hjemme.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Bærerne og arbeiderne som er med oss på turen er ofte dårlig kledd. De har spesielt behov for fjellsko, soveposer og sekker, men også klær. Dersom du har utstyr som du kan tenke deg å gi bort før eller etter fjellturen er dette mulig. Det vil bli samlet inn og fordelt på en rettferdig og hyggelig måte. Det er selvfølgelig ingen tvang, men kun et tilbud dersom du har klær du ikke kommer til å bruke igjen etter turen.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull anbefales. 2 tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull til toppnatta kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Godlua. En ekstra lue kan også være lurt.

Votter

Tykke og varme votter til toppnatta (ikke hansker).

Overtrekksvotter/

vindvotter

For ekstra komfort om man fryser lett på hendene. Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter.

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide halvstive fjellstøvler. De må være romslige slik at du får plass til et par gode sokker.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen.  Du bør velge en varm pose som tåler minimum -15°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering.

Liggeunderlag

Liggeunderlag (skumgummi) er inkludert i turen, men det er kaldt og rått og vi anbefaler å ha med et isolasjonstrekk. Man får billig vindusbeskytter til bil på biltema. Dette isolerer veldig godt! Les her:  Isolasjonstrekk Har du et Exped Dun 7/9 eller lignende vil det gi enda bedre komfort, men bærerne tar kun med ett underlag opp i fjellet.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 – 3 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Termokopp

Ta gjerne med termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på toppnatten, og noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Malariatabletter

Myggmiddel

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine når vi kommer fra et område med gulfeber.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekt, men du må beregne ca. 300 dollar til tips til bærere og guider på fjellet, safarien og visum for Tanzania som ordnes ved ankomst. De tar kort på hotellene.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på safarien.

Lett sommerbukse

Til safarien. Middagene er uformelle.

Badetøy

 

 

TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne i Tanzania, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig. Hver deltaker har bare lov til å ha med 15 kg på fjellet utenom dagstursekken som man selv bærer.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 27.09.2019
Retur: 09.10.2019
Påmeldingsfrist: 26.08.2019
Antall deltakere:9-16
Antall dager:13

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Tanzania, Kenya

Type:

Fottur, høye fjell, safari

Grad: