Tilbake til søkeresultater

Kilimanjaro med safari i Tanzania

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tarangire, Tanzania.

Afrikas høyeste fjell (5895 moh) er en spektakulær naturopplevelse, hvor du beveger deg gjennom alt fra jungel til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som tar pusten fra deg. Reisen avsluttes med et par dager på safari i en av Afrikas vakreste og mest dyrerike nasjonalparker, hvor du blir tatt med på safari av lokalbefolkningen og får oppleve livet på savannen.

Kilimanjaro
Kilimanjaro byr på et unikt mangfold og stor variasjon når det gjelder klima og natur. Som en av de syv høyeste fjell på hvert sitt kontinent er Kilimanjaros høyeste punkt “Uhuru Peak” målet for mange besøkende. Dette er også vårt mål selv om de fleste er enige om at turen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser. Du går gjennom frodig skog og goldt månelandskap, du går fra å se på aper til å møte isbreer. Selve toppen kan by på minusgrader, og er en stor kontrast til startpunktet i sval Afrika-varme.

Vi har valgt å gå Rongai-ruten på våre turer, selv om vi gjerne skreddersyr andre ruter. Rongai ruten går over fjellet fra nordsiden og vi bruker dermed syv dager i fjellet. Her møter vi færre turister enn på mange av de andre rutene. (som for eksempel Shira, Marangu, Lemosho og Machame) Dagsetappene og leirplassene er nøye plassert slik at vi får best mulig tilvenning til høyden noe som gir oss de beste toppsjansene. Erfaringsmessig har Rongai-ruten bedre toppstatestikk enn andre ruter.

Tarangire - Tanzania
Etter fjellet tar vi deg med på en eksklusiv, behagelig og svært spennende safari, og her er det flere valgmuligheter, ønsker du en liten intim camp i nærheten av Kilimanjaro anbefaler vi Tarangire Nasjonalpark. Parken dekker ca 2850 kvadratkilometer og er oppkalt etter Tarangire-elven som renner i gjennom. Tarangire er også kjent for sine enorme baobabtrær og  store elefantflokker. I tillegg ser vi mer enn nok av andre dyr som geparder, løver, giraffer og er du heldig også leoparden. Du får oppleve et ekte og utrolig vakkert Afrika, en reise du sent kommer til å glemme.

Ønsker du å legge til et noen dager ved kysten for en liten strandferie sjekk ut mulighetene for å legge til Zanzibar.

Guide/Turleder

I tillegg til den lokale høydeguiden på turen har vi en fast stab med dyktige lokale guider, kokker og bærere som er med deg på tur.  

Turfakta

Historie

Tyskeren Hans Meyer var førstemann som besteg Kilimanjaro. Dette gjorde han 1889 etter flere forsøk. Hvitserk og våre guider har lang erfaring fra Kilimanjaro. I løpet av de siste 13 årene har vi hatt flere titalls grupper av gårde. Statistikken sier at vi i gjennomsnitt har hatt over 90% av våre deltakere på toppen. Dette er absolutt ingen garanti, men med vår erfaring og kunnskap - og solide statistikk i ryggen - hjelper vi deg så godt vi kan. Du har kanskje lest boken "Sneen på Kilimanjaro" av Hemingway og hatt en lengsel mot dette fjellet. Breen på Kilimanjaro er dessverre pga klimaendringer i ferd med å smelte. Vil du oppleve Kilimanjaro snødekket har du ikke mange årene på deg.

Kilima Njaro betyr noe sånt som ”det lysende fjell”, på Swahili. Fjellet består av tre vulkaner; Kibo (5895 moh), Mawenzi (5149 moh) og Shira (3962 moh). Toppunktet på Kibo heter Uhuru Peak, som betyr ”Frihetens topp”. Kilimanjaro regnes som verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro ble oppført på UNESCO’s verdensarvsliste i 1987.

Vanskelighetsgrad

Det å prøve og nå nesten 6000 meter vil alltid være ambisiøst. Vi mener likevel at toppen er tilgjengelig for mange, men det er helt klart at det er krevende og slett ikke gitt at alle kommer dit opp. Vær klar over at vi krever god fysikk, tålmodighet (som i alle land med andre kulturer), humør og nysgjerrighet. Om du ikke har prøvd deg i høyden før, må du være forberedt på noen utmattende overraskelser og hodepine, men vi skal gi deg en masse gode råd på forhånd.

Vi har svært god toppstatistikk, men du skal vite at turen krever grundige forberedelser. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks "hytte til hytte" med dagstursekk eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker kun våre egne guider som har høydeerfaring, erfaring med medisinsk behandling og erfaring med grupper i fjellet. Vi legger opp våre turer slik at vi ikke utsetter oss for uønsket risiko. Vi bruker lengre tid på høye fjell for best mulig akklimatisering. Vi sparer IKKE penger på å korte ned antall dager på fjellet.

På denne turen vil vi hele tiden ha nærhet til hverandre, og hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme – vil vi raskt være tilstede. Hvis en person skulle få problemer med høyden, vil personen raskt bli evakuert lavere – og profesjonell lege vil rådføres. Guidene til Hvitserk vil bære medisinsk utstyr og utstyr for kommunikasjon på fjellet.

Vi har et 100 % sikkerhetssystem ved sykdom og ulykker. Vi har 24t beredskap hjemme mens vi er på tur. Høydelege er til enhver tid beredt til å assistere oss pr tlf (som forøvrig selv har meget god erfaring med høyde). På de fleste fjell har vi også lokale kontakter som vil gi best mulig hjelp hvis det skulle skje noe i fjellet. Ta kontakt hvis du har spørsmål.

På Kilimanjaro tegner vi også forsikring for alle deltagere hos Flying Doctors. Dvs. at et lokalt team har 24t beredskap og stiller med legefly og bil for nødvendig transport til sykehus. Vær likevel klar over at du må ha en fullgod reiseforsikring i tillegg. Denne må dekke deg hele veien opp til toppen!

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise, har du spørsmål vedr denne går vi på kontoret gjerne igjennom denne med deg.

Attraksjoner

 • Isbreer, vulkankrater og fem ulike klimasoner langs ruta opp mot toppen av Kilimanjaro.
 • Soloppgangen og utsikten fra Uhuru Peak.
 • Det fantastiske dyrelivet på safari en av de mange nasjonalparkene i Tanzania.

Innkvartering

På fjellet bor to personer i romslige og gode 3-manns telt. I for- og etterkant av Kilimanjaro bor vi i landlige omgivelser i et bra hotell med fine rom, gode senger og bra mat. På safarien i Tarangire bor vi i en eksklusiv teltcamp med romslige safaritelt. Teltene har egen terrasse med utsikt, senger, er møblert og har toalett og dusj.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Her er det sommer hele året, men avbrutt av regntider. Statistisk sett er det en lang regntid fra slutten av mars til begynnelsen av juni, og en kort regntid i november. Det er behagelig temperatur på ca 20-25 grader i Arusha, Nairobi og Masai Mara. På fjellet kan det på dagtid være shortsvær opp til Shira (3900 moh), men det er stort sett under 0 grader om natten fra første camp. Vi kan oppleve ned mot minus 10-20 grader på toppnatten.

Penger

Lokal valuta er Tanzania Shilling og Kenya Shilling. Ta med US Dollar i kontanter (ikke reisesjekker). Alt kan betales med US Dollar, men vanligvis veksler vi inn noe i lokal valuta underveis.

Tid og tidssoner

Norge + 1 time. Når klokken er 12 i Oslo, så er den 13 i Kenya og Tanzania.

Pass og visum

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Tanzania og Kenya. Visum til Tanzania får du kjøpt på Kilimanjaro Airport for 50 US Dollar. Visum til Kenya får du kjøpt på grensen mellom Tanzania og Kenya eller på flyplassen i Nairobi for 50 US Dollar. NB Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

 

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

På fjellet:

 • Lokal erfaren høydeguide/turleder
 • Lokale guider, kokker og bærere
 • Eget toalett telt på turen
 • Fly Oslo - Kilimanjaro Airport tur/retur (inkl. flyskatter/avgifter)
 • All overnatting (delt rom/telt)
 • Eget messetelt og egne kokker på alle campene
 • Vann/kaffe/te på fjellturen
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Alle måltider tom lunsj hjemreisedagen
 • 7 dager / 6 netter telt i fjellet
 • 2 netter på hotell i Tanzania
 • 24t standby back up med kontakt til lege i Norge
 • Medlemsskap i "Flying Doctors" i tilfelle nødvendig evakuering/utflyvning grunnet alvorlig høydesyke (Sørg for å ha en forsikring som også dekker utflyving)

På safari:

 • All transport på hele reisen
 • 2 netter på eksklusiv teltcamp i Tarangire
 • Gamedrives (safari med jeep / bil)
 • Alle måltider (ink drikke) t.o.m.niste på hjemreisedagen

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer inkl vann utenom fjellet.
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell/lodge
 • Tanzania: 50 USD
 • Middag hjemreisedagen
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på Kilimanjaro (ca 140 USD)
 • Tips til lokale guider og sjåfører i Tarangire (ca 40 USD)
 • Utgifter av personlig art
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Vil du reise i del av norsk gruppe med norsk turleder, se gjerne på våre avganger her:

DAG 1: AVREISE OSLO-TANZANIA

Avreise fra Gardermoen, og ankomst Tanzania.

DAG 2: LETT FJELLTUR TIL SIMBA CAMP (2.600 MOH)

Vi går Rongai-ruten til toppen, som går fra nordsiden. På denne ruten er det litt færre folk enn mange av de andre rutene opp til Kilimanjaro, og det er en vakker og variert naturopplevelse. Etter frokost kjører vi til Rongai Gaten (ca. 3-4 timer) for registrering og videre til landsbyen Nale Moru på 1950 moh. Dagens etappe er rundt fire timer lang og går til Simba Camp som ligger på 2600 moh. Ruta starter på små stier gjennom mais- og potetåkere og fortsetter videre på en kjerrevei gjennom bar- og regnskog. Når vi kommer opp i høyden får vi mektig utsyn over slettene nedenfor Kilimanjaro.  

DAG 3: OPP I HØYDEN – SECOND CAMP (3.450 MOH)

Etter å ha blitt vekket med te og kaffe i teltet, spiser vi frokost og begynner dagens etappe - og merker raskt at etappen er forskjellig fra den foregående. Vegetasjonen endrer seg hele veien opp mot Kilimanjaro - og etterhvert vil du få flott utsikt mot Kibo og kraterkanten. Vi går i jevnt oppover 3-4 timer før vi kommer til campen. Her slapper vi av, de som føler seg spreke kan ta en kort tur i området etter lunsj, noe som anbefales for å akklimatisere seg enda bedre. 

DAG 4: OVER SKYENE - KIKELEWA CAVES (3.800 MOH)

Dette er også en forholdsvis rolig dag. Vi spiser frokost og begynner ganske bratt på dagens etappe, opp små stier, og nå er ikke lenger vegetasjonen så høy og tett. Vel fremme i campen får vi fantastisk utsikt over krateret og isbreene på østsiden av toppen. Lufta begynner å bli tynnere, stiene etter hvert smalere og denne natten overnatter vi i camp ved Kikelewa Caves, på omtrent 3800 moh. 

DAG 5: AKKLIMATISERING – MAWENZI TARN CAMP (4.330 MOH)

Nok en gang blir vi vekket med te og kaffe i teltet – en luksus vi har blitt vant med. Etter frokost starter vi å gå opp gresskledde bakker, mens vegetasjonen blir gradvis mer sparsom. Dagens etappe er litt brattere enn de to foregående, men vi går ikke så langt (ca. fire timer). For å tilpasse oss høyden på best mulig måte, minner vi hverandre hele tiden på at vi skal gå sakte og drikker masse vann underveis. Vi overnatter idag på rutas flotteste camp; Mawenzi Tarn Camp (4330 moh) – og har enda en hyggelig middag i messeteltet. Før middag går vi en kort akklimatiseringstur opp mot Mawenzi-fjellet. Ved klarvær har vi panoaramautsikt til Kilimanjaro nesten hele dagen. 

DAG 6: MÅNELANDSKAP– KIBO CAMP (4.700 MOH)

Nå begynner månelandskapet, og over sadelen mellom Mawenzi Camp og Kibo (4730 moh) kommer vi til Kibo Camp hvor vi setter opp teltene.  (ca. 5 timers gange). Vi skal opp i høyden på dagens etappe, men vi har et rolig tempo og det er enkelt terreng å bevege seg i. Campen har en spektakulær plassering i bunn av kraterveggen på Kibo. Her passer vi på å slumre, samle krefter og forberede oss på nattens toppstøt – kun avbrutt av nok en deilig middag fra kokken! Allerede like før midnatt gjør vi oss klare med hodelykter, kamera, termos og sjokolade i sekken for å snegle oss oppover mot kraterkanten. 

DAG 7: TOPPNATTEN! (UHURU PEAK – HOROMBO CAMP SITE)

Dette er den lengste og tyngste etappen på hele turen, og til sammen er vi underveis i mellom 11 og 15 timer. Vi starter i løpet av natten, det kan være kaldt, og det kan være stjerneklart og måneskinn. Det kribler litt ekstra hos de fleste og vi går langsomt oppover. Det begynner etter hvert å lysne, og vi tar en pause ved Gilman`s Point (5685 moh) og nyter den magiske soloppgangen over den taggete tinderekka Mawenzi. Sola gir oss ekstra krefter, og fra Gilman`s Point tar turen til Uhuru Peak (5895 moh) – hovedtoppen på Kilimanjaro – ca to timer. Vi passerer Stella Point, breen og isformasjonene som fremdeles utgjør store deler av topplatået. Det føles utrolig deilig å komme fram til skiltet som viser at vi er på toppen av Afrika! På Uhuru Peak finner vi fram kamera og glemmer raskt alt slitet! Etter toppseansen begynner returen. Det er mye nedoverbakke til Kibo (4700 moh) der vi tar en pause og spiser litt lunsj før vi fortsetter til Horombo Camp Site (3720 moh) hvor vi tilbringer natten og hviler ut etter en slitsom, men stor dag!

DAG 8: SISTE DAG GJENNOM REGNSKOGEN - KILIMANJARO BASE CAMP

Den siste dagen på fjellet. Vi går i mellom fem og syv timer til Marangu Gate (1700 moh) – nyter regnskogen på veien ned før vi kanskje unner oss en lokal Kilimanjaro-øl ved gaten. Alle som har vært på toppen får diplom, og her tar vi også farvel med våre trofaste bærere og guider. Vi blir kjørt tilbake til hotellet – der det smaker godt med dusj, en dukkert i bassenget og en deilig middag! 

DAG 9: FRA FJELLTUR TIL SAFARI

Vi pakker om for safari, og blir hentet på hotellet etter frokost, vi kjører et godt stykke før vi kommer til nasjonalparken. Men å se på livet langs veien er også en opplevelse som kommer godt med. Siste stykket mot Tarangire Nasjonalpark, er vi på safari. Vi ankommer til lunsj og bor på et nydelig sted langs elven. (Frokost & Lunsj)

DAG 11: TARANGIRE NASJONALPARK

Dette blir en full dag med safari, lagt opp sammen med guiden. Mest sannsynlig starter vi med morgensafari, det finnes ikke noe vakrere enn soloppgangen på savannen, og å begynne dagen sammen med resten av dyrelivet rundt deg. Vi drar tilbake til campen for å spise frokost og deretter tilbringer vi hele dagen ute på safari, bare avbrutt av medbragt lunsj. Tilbake på campen blir det middag, før vi sitter rundt leirbålet og hører de lokale fortelle vandrehistorier. (Frokost, lunsj & middag)

DAG 12: TARANGIRE

Halv dag med safari i Tarangire. Etter en sen lunsj på campen vender vi tilbake til Arusha for rekke flyet hjemover eller til Zanzibar for et par (eller fler) dager ved kysten.

DAG 13: ANKOMST NORGE

…Eller ankomst Zanzibar? Valget er ditt.

 

 

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 08.07.2020
Retur: 20.07.2020
Påmeldingsfrist: 01.03.2020
Antall deltakere:9-16
Antall dager:13

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Tanzania

Type:

Fottur, høye fjell, safari

Grad: