Tilbake til søkeresultater

Mt KUN - 7000 meters fjell i India

Tvillingtoppene Kun (7077moh) og Nun (7135moh) i Zanskar fjellkjeden ligger dominerende over Surudalen, og er de høyeste toppene i Ladakh distriktet. De er relativt lett tilgjengelige og gjør dem derfor til et oppnåelig mål for deg som vil prøve og bryte 7000-meters grensen.

VIL DU VÆRE MED OG BRYTE 7000-METERS GRENSEN? Meld deg på og bli med på ekspedisjon i 2019!

Er du en av dem som har erfaring i høye fjell allerede, og som har satt deg et mål om å nå enda høyere topper?
Per i dag er Mt Kun den mest tilgjengelige av de 7000-meters toppene vi har vurdert, og valget falt derfor på bestigning av denne. Nå kan du bli med på en måneds ekspedisjon hit sommeren 2019!
Mt Kun er en spektakulær topp som krever grundige forberedelser og trening, men som betaler tilbake i form av mektige naturopplevelser og å nå målet om å bryte 7000-meters grensen.

hvis påmeldingsfristen har gått ut men turen fortsatt er grønn/oransje kan du ta kontakt med magnus@hvitserk.no. Kanskje får vi deg med likevel!

Vi flyr til Leh, hovedstaden i Ladakh provinsen. Leh ligger på 3500 moh, så akklimatiseringen begynner umiddelbart etter at vi har landet.

Hva kreves av deg som deltaker:

Dette er en tøff tur, men overkommelig for mange. Du må ha erfaring fra turer i høye fjell, slik som Kilimanjaro, Island Peak, Elbrus, Stok Kangri eller annen ekspedisjonserfaring. Breerfaring er et krav, og du må være komfortabel med å gå på snø/is/fjell i bratt terreng med stegjern og isøks. Hvis du er i tvil om egen erfaring er tilstrekkelig, er det bare å ta kontakt med oss.
Toppen er over 7000 meter høy, og det kreves "ekspedisjonstaktikk" for å nå toppen! Vi må bære utstyret oppover fjellet og etablere camper for videre bestigning.

Vi skal ikke legge skjul på at toppnatten er lang og hard. Vi skal forsere mange høydemeter, men med god fysisk form og godt vær er toppen innen rekkevidde. Hvis du vil prøve deg på en 7000-meter, du liker utfordringer og du liker å være ute under krevende forhold - da er dette noe for deg.

Mye av treningen burde være rettet spesifikt mot denne turen, som for eksempel bæring av sekk i motbakke. Ellers er det viktig å bygge opp god grunnform med utholdenhet og styrke. Vi hjelper deg gjerne med tips rundt treningen. Er du mindre vant med slik trening, kan det være lurt å komme igang ved hjelp av en kompetent personlig trener. Du trenger ikke timesvis på treningssentre, men det kan være lurt å komme riktig igang så du ikke bruker energi på lite relevant trening. Du må ha vært mye på tur i fjellet i dårlig vær og over flere timer.

For å lykkes må en ha kontroll på følgende;

 • Høyden. Tidligere erfaring fra høye fjell er et krav for deltakelse på denne turen.
 • God fysisk form. Spesifikk trening med ryggsekk er viktig.
 • Grunnleggende turerfaring/turrutiner.
 • Erfaring med bre/snø/fjell med stegjern.
 • Trives med å ligge i telt over lengre tid også i dårlig vær.
 • Være tålmodig og fornuftig, gå rolig, nyte turen.
 • Ha det gøy på tur.

Hva får du tilbake i form av opplevelser:

 • Den mektige Zanskar fjellkjeden i Himalaya
 • Ladakh og det yrende livet i det gamle handelsknutepunktet Leh
 • En 7000-meter på lista
 • Snø, is og miksklatring opp mot 50 graders bratthet
 • God trening til en eventuell 8000-meter senere
 • Et blikk inn i Indisk kultur


Guide/Turleder

Vi reiser fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren høydeguide fra Hvitserk. I tillegg til den norske høydeguiden på turen, har vi en fast stab med dyktige lokale guider, kokker og bærere.

I god tid før avreise samler vi alle påmeldte til treningshelg. Vi kommer tilbake til hvor og når. Her treffer du dine turvenner og guiden fra Hvitserk. Vi går gjennom utstyrslisten, dag til dag programmet, høyde og sikkerhet, og fysisk trening.

Turfakta

Historie

Tvillingtoppene Kun (7077moh) og Nun (7135moh) ligger dominerende over Surudalen og er de høyeste toppene i Zanskar delen av Himalaya. Toppene er relativt lett tilgjengelige og gjør de derfor til et oppnåelig mål for deg som vil prøve å bryte 7000-meters grensen.

Tidlig utforsking av dette fjellmassivet ble gjort allerede i 1898. I 1903 var Nederlenderen Dr. H. Sillem på rekognoseringstur i området og oppdaget høyplatået mellom toppene. Han nådde en høyde på 6400 moh. på fjellet Nun.
Eventyrerparet Fanny Bullock Workman og mannen William Hunter Workman hevdet å ha besteget Pinnacle Peak, 6930 moh., (den 3. høyeste toppen i massivet) i 1906. De reiste mye rundt i området og produserte et kart for denne delen av fjellkjeden. Det er riktignok kontroverser rundt om bestigning faktisk fant sted da få trigonometriske punkter ble oppgitt, og kartene viste seg å være ubrukelige. 

En del forsøk ble gjort på bestigning av Nun i 1934, 1937, og 1946 uten hell. Førstebestigningen kom endelig i 1953, og ble utført av et Fransk/Sveitsisk lag ledet av Bernard Pierre og Pierre Vittoz via vestryggen. Kun ble besteget allerede i 1913 av den Italienske klatreren Mario Piacenza. 58 år senere ble andrebestigningen gjort av en gruppe fra det Indiske forsvaret.

Vanskelighetsgrad

Dette er en tøff tur, men overkommelig for mange. Du må ha erfaring fra turer i høye fjell, slik som Kilimanjaro, Island Peak, Elbrus, Stok Kangri, eller annen ekspedisjonserfaring. Breerfaring er et krav, og du må være komfortabel med å gå på snø/is/fjell i bratt terreng med stegjern og isøks. Hvis du er i tvil om egen erfaring er det bare å ta kontakt med oss. Toppen er over 7000 meter høy, og det kreves "ekspedisjonstaktikk" for å nå toppen! Vi må bære utstyret oppover fjellet og etablere camper for videre bestigning.

Toppnatten er lang og hard. Vi skal forsere mange høydemeter, men med god fysisk form og godt vær er toppen innen rekkevidde. Vil du prøve deg på en 7000-meter, liker utfordringer og liker å være ute under krevende forhold, da er dette noe for deg.

Turforberedelser

I god tid før avreise samler vi alle påmeldte til treningshelg. Vi kommer tilbake til hvor og når. Her treffer du dine turvenner og turlederen fra Hvitserk. Vi går gjennom utstyrslisten, dag til dag programmet, høyde og sikkerhet, og fysisk trening.

Mye av treningen burde være rettet spesifikt mot denne turen, som for eksempel bæring av sekk i motbakke. Ellers er det viktig å bygge opp en god grunnform med utholdenhet og styrke. Vi hjelper deg gjerne med tips rundt treningen, og har utarbeidet et treningsprogram som er tilrettelagt for en ekspedisjon som dette. Dette får du ved påmelding. Er du mindre vant med slik trening kan det være lurt å komme igang ved hjelp av en kompetent personlig trener. Du trenger ikke timer på treningssentre, men det kan være lurt å komme riktig igang så du ikke bruker energi på lite relevant trening. Du må ha vært mye på tur i fjellet i dårlig vær og over flere timer.
For å lykkes må en ha kontroll på følgende;

 • Høyden. Tidligere erfaring fra høye fjell er et krav for deltakelse på denne turen.
 • God fysisk form. Spesifikk trening med ryggsekk er viktig.
 • Grunnleggende turerfaring/turrutiner.
 • Erfaring med bre/snø/fjell med stegjern
 • Trives med å ligge i telt over lengre tid, også i dårlig vær.
 • Være tålmodig og fornuftig, gå rolig, nyte turen.
 • Ha det gøy på tur.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder så raskt som mulig. Det er derimot viktig å huske på at dette er en seriøs tur til et høyt fjell. På slike turer vil vi være langt utenfor allfarvei, og vi kan ikke regne med å få hurtig bistand av for eksempel helikopter. Det er derfor ekstremt viktig at alle ekspedisjonsdeltakere er klar over hva de begir seg ut på, og forbereder seg deretter. Vi vil selvsagt legge til rette for, og hjelpe til med dette arbeidet.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

UD fraråder å reise til delstatene Jammu og Kashmir, med unntak av Ladakh distriktet. Kun ligger i Ladakh distriktet. Les ellers mer på UD sine sider.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du her.

Innkvartering

Vi bor på hotell i Dehli og Leh. Ellers er dette en tur hvor vi tilbringer flesteparten av nettene i telt på fjellet.

Klima

www.yr.no har gode værsider. Mountain Forecast har gode tjenester spesifikt rettet mot høye fjell.

Penger

Lokal valuta er indiske rupees. Ta med noen USD i små sedler, og så kan man ta ut penger i Delhi eller Leh.

Tid & tidssoner

Norge + 3,5 timer. Når klokken er 12 i Oslo, så er den 15.30 i India.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no.

Du trenger visum til India.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Du må ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en ekspedisjon med fysiske anstrengelser og langt utenfor allfarvei. Vi krever at alle utfyller et helseskjema og at dette attesteres av legen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren ekspedisjonsleder
 • Treningssamling
 • Lokale guider
 • Fly Oslo - New Dehli t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Fly New Delhi — Leh t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Park- og fjellavgifter
 • Bærere og muldyr/hester til frakt av bagasje til Basecamp
 • Lokal transport
 • Måltider som indikert i dag-for-dag-beskrivelsen (all mat på fjellet)
 • Overnatting som indikert i dag-til-dag-beskrivelsen

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider utenom det som er beskrevet
 • Tips til guider og hjelpere
 • Personlig bærer på fjellet
 • Inngangspenger til museer/klostre i Leh/Delhi
 • Eventuelle endringer/avbrytelser som måtte skje på grunn av uforutsette hendelser
 • Enkeltrom (på forespørsel)
 • Overnatting og aktiviteter i Leh/Delhi om vi ikke bruker reservedagene.

Øvrig informasjon

Dette er en skikkelig ekspedisjon med alt det innebærer. Spørsmål vil dukke opp underveis, og vi vil også kunne gjøre mindre endringer i program og opplegg fram mot avreise dersom det blir nødvendig. Begynn forberedelsene nå, både fysisk og psykisk, og ikke minst gled deg til tur!

Dag 01: Avreise fra Gardermoen

Dag 02: Ankomst Delhi

Transport til hotellet og kanskje vi rekker en liten sightseeing i Dehli før vi flyr videre neste dag.

Dag 03: Fly til Leh

Er det fint vær kan vi på flyturen fra Delhi til Leh skimte hundrevis av snødekte fjelltopper, og allerede nå begynne å drømme om hva de neste ukene skal bringe. Resten av dagen er til fri disposisjon, og vi tar oss god tid til å venne oss til høyden. Akklimatiseringen begynner umiddelbart og vi passer på å drikke nok vann og unngå anstrengende fysisk aktivitet.

Dag 04: Hviledag i Leh

I og med at vi allerede er på 3500 meters høyde tar vi i dag en lett vandretur i området. Vi besøker lokale klostre og ruinene av Ladakh-kongens palass som ligger i åsene over byen.

India @Mayur Joshi, 379873-unsplash
Foto: Mayur Joshi

Dag 05: Hanupatta (3840 moh)

Vi besøker den historiske byen Alchi før vi reiser videre til Hanupatta, en 6 timers reise unna. Her skal vi campe ved elven You. Vi får tid til å utforske Hanupatta på ettermiddag/kveld.

Dag 06: Sniugutsela Basecamp(4542 moh)

Vi rusler sakte avgårde innover dalen før vi tar fatt på høydemeterne. Vi passerer noen små bosettinger underveis, og nyter landskapet og naturen rundt oss. Dagens mål er Sniugutsela Basecamp på 4542 moh. Turen tar oss ca 5-6 timer totalt.

Dag 07: Toppen av Sniugutsela (5090 moh)

I dag skal vi opp på toppen av Sniugutsela på 5090 moh. Vi følger elva en times tid før vi klatrer bratt oppover mot toppen. På veien treffer vi kanskje på noen murmeldyr og steinbukk. Fra toppen kan vi nyte en spektakulær utsikt mot Zanskar fjellkjeden!

Etter å ha tilbragt noe tid på toppen for å akklimatisere, tar vi fatt på turen til dagens camp ved bunnen av Unnamed Pass. Dagens etappe tar totalt 8 timer.

Tosh, India @Ravi Shekhar, 386030-unsplash
Illustrasjonsbilde: Ravi Shekhar

Dag 08: Kanji (3900 moh) 

En behagelig etappe nedover og ut langs elva fører oss til den lille landsbyen Dumbur. Herfra fortsetter vi til den ikoniske landsbyen Kanji. Vi er tilbake i sivilisasjonen og får igjen tilgang til noen butikker og kan slå av en prat med de lokale.

 

Dag 09: transport til Shafat

Dag 10: Kun basecamp (4500 mOh)

Fjellet Kun er nå i fokus og vi går i dag inn til basecamp på 4500 moh.

Videre oppover fjellet vil vi bruke tre camper over BC. Den mest tekniske delen er mellom camp 1 og camp 2. Her møter vi en miks av fjell, snø og is i opp mot 50 graders bratthet på enkelte plasser. Fra camp 2 krysser vi et stort platå som skiller Kun fra Nun. Her setter vi opp camp under toppyramiden. Toppdagen starter med klatring opp en bratt rute til ryggen, som vi følger videre til toppen.

NB: Dag til dag programmet herfra og tilbake til BC er kun tentativt. Gruppas form, vær, føre og forhold vil avgjøre den endelige inndelingen, og hvor mange av reservedagene vi legger inn. Programmet under er dermed det korteste mulige programmet, men det vil være store muligheter for at vi bruker noen av reservedagene. Spesielt kan det bli aktuelt å legge inn noen hviledager på vei oppover fjellet.

Dag 11: Hviledag i Basecamp (4500 moh)

Vi sorterer utstyr og hviler ut i basecamp.

Dag 12: Bæredag til Camp 1 (5600 moh)

Mye av utstyret vi organiserte i går skal i dag bæres opp til camp 1 på 5600 moh. Vi følger en god sti den første halvtimen før vi krysser to elver og begynner stigningen opp til en rygg og starten på isbreen. Vi tar på stegjern og tau og bruker ca 1,5 timer på å krysse breen til camp.

Mt. Kun, India

Dag 13: flytting til camp 1

Resten av utstyret blir med når vi flytter til camp 1 i dag.

Dag 14: Bæredag til camp 2 (6110 moh)

Dagen starter med bratt klatring i en times tid. Videre går det oppover, men mer gradvis. Vi beveger oss sakte over isen og navigerer oss forbi bresprekkene på veien. Så kommer vi til dagens crux; nemlig 600 meter med faste tau opp til ryggen. Rett bak denne ligger camp 2, og herfra får vi bra sikt til både Kun og Nun, samt ruta videre oppover og neste camp. Det er en spektakulær camp, plassert på ryggen med utsikt nedover og over Zanskar-fjellkjeden.

Dag 15: Flytting til camp 2

Resten av utstyret blir med når vi flytter til camp 2 i dag.

Mt. Kun, India

Dag 16: Bæredag til camp 3 (6300 moh)

Flyttingen til camp 3 er betydelig lettere, og kortere i distanse. Vi kan kose oss, og nyte utsikten der vi gradvis klatrer oppover mot 6300 moh.

Dag 17: flytting til camp 3

Resten av utstyret blir med når vi flytter til camp 3 i dag. Vi bruker ettermiddagen til å forberede oss på morgendagens toppstøt!

Dag 18: toppdag - Kun ( 7077m) 

Toppdag!

Vi starter grytidlig, før det første dagslyset har fått tak. Starten går forsiktig ut med en times enkel vandring fra camp. Neste etappe foregår i nesten 800 meter med faste tau i langt brattere terreng. Vi møter en teknisk rute med traversering langs bresprekker, og gjennom smale isformasjoner. Deretter følger vi den venstre ryggen opp mot toppen av Kun.

Etter å forhåpentligvis ha feiret toppen tar vi fatt på returen og sikter mot camp 2.

Mt. Kun, India

Dag 19 : retur til Base camp

Dag 20 - 26: reservedager

Hvis vi trenger mer hvile, været slår seg vrangt, eller andre forhold skulle tilsi det, bruker vi det vi trenger av disse reservedagene. Det er et høyt fjell, og mye kan skje underveis. Vi har derfor nok tid totalt slik at vi kan gjøre et hederlig forsøk på å nå toppen.

Når vi toppen på første mulige forsøk vil vi selvsagt returnere tilbake til sivilisasjonen. (Nettene/aktivitetene vi da måtte velge er ikke inkludert. Vi vil undersøke de ulike mulighetene vi fylle dagene med før avreise, men ingenting bookes på forhånd).

Dag 27 - 28: retur til Kargil

Vi forlater fjellet og returnerer til Kargil for transport videre.

Dag 29: transport til Leh

Dag 30: Fly til Delhi

Dag 31: Fly til Oslo

 

 

 

Denne utstyrslisten er det viktig du går nøye gjennom. Fjellet/området kan være mildt, varmt og vakkert, men vi skal opp til 7000 meter! Som alle store fjell skal også dette behandles med respekt. Det vi har satt opp her er ment som en retningslinje for at vi skal ha det vi trenger, uansett hva fjellet måtte by på. Det er viktig å sette krav til klær og utstyr på en slik tur. Bruk tid på å forberede ditt personlige utstyr.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 75 / magnus@hvitserk.no

Undertøy - boksershorts

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull for både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull. En boksershorts med windstopper gir ekstra komfort på de kaldeste dagene.  

Undertøy – over og under

To sammen fungerer kjempebra og gir masse isolasjon. Netting fungerer veldig bra, spesielt i kombinasjon med en «normal» ulltrøye eller ullstilongs. Ha gjerne med et tykt lag til toppnatten.   

Fleecejakke

Fleecejakke er bra å ha på hele turen.   

Primaloftbukse/Dunbukse

Er du frossen er buksen god på toppnatten. Det er kjekt at den er lett å ta av og på (har glidelås hele veien).   

Skalljakke/ytterjakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Her er mye å velge mellom. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjons-glidelås under armene.   

Skallbukse/ytterbukse

Vi liker best selebukse dvs. bukse med elastiske bukseseler. Glidelås i sidene og drop-seat er smart. Gore-Tex eller lignende er tingen.   

Dunjakke (tykk) Denne er viktig!

Har du det ikke fra før er tiden inne nå. Kjøp den stor nok til at den går utenpå alt annet. Den må ha hette, og gjerne dekke rumpa.   

Dun/primaloft jakke (tynn)

Mange liker å ha en tynn dun/primaloft jakke i tillegg til den tykke dunjakka. Det er ikke nødvendig, men mange synes det er verdt vekten.   

Votter - dun eller primaloft. Disse er viktige!

Tykke, varme og store votter.Viktig. Pass på at du har god plass inni, og at de er lange.VIKTIG! På toppnatten må du ha gode votter! Det finnes flere gode ekspedisjonsvotter i dun.   

Hansker

Noen gode hansker du kan bruke i dagene før og etter toppstøtet.   

Vanter, tynne (liner)

Disse kan du bruke inne i dun vottene på toppdagen. De gir også god solbeskyttelse.   

Fjellsko

Trekkingsko av den grove sorten. Gjerne litt høye, med solid såle og gummibeskyttelse på tuppen. De må tåle grus, spisse stein, vannsprut og litt snø. Husk å gå de inn på forhånd.   

Ekspedisjonsstøvler. Disse er viktige!

Store, varme støvler som f.eks Millet Everest og La Sportiva Olympus Mons. Uansett skal støvelen være romslig så det er plass til tjukke sokker. Det kan bli veldig kaldt, så hvis du normalt sett fryser på bena burde du kjøpe varme sko.   

Stegjern

Sjekk at de passer til støvlene (også med gamasje om du bruker dette). NB: Kjøp stegjern av stål. Stegjern av aluminium knekker lett når vi går på stein/grus.   

Isøks

Lett øks til topptur  

Klatrehjelm

Denne bør være lett, og ha plass til tykk lue under. Det bør også være mulig å feste hodelykt på hjelmen.  

Klatresele

Lett sele  

Taubrems

Dynamisk  

Håndklemme

1 stk  

Skrukarabiner

3 stk  

Slynge

120 cm  

Sokker

Vi anbefaler at du tar med flere par ullsokker. Ta gjerne med i varierende tykkelse. Husk å ha et par tykke rene sokker til toppnatten.   

Lue

God og varm lue til toppdagen. Det er også smart å ha med en ekstra lue som er litt tynnere. Den er mer anvendelig og kan for eksempel brukes om natten.   

Buff

Dette smarte tøystykket som kan brukes til alt: hals, lue, ansiktsmaske og lignende.   

Caps / turhatt

Kan være godt å ha for beskyttelse mot sola på dagene inn og ut av fjellet.   

Solbriller

Gode og solide solbriller med mørkt glass. For eksempel brebriller.   

Slalåmbriller

Det beste i snøvær/sterk vind. Gir også god beskyttelse mot kulde.   

Hodelykt

Det blir fort mørkt. Trengs hver kveld, i teltet, og på toppstøtet. Husk friske batterier.   

Vandrestaver

Lette, og mulighet til å pakkes sammen i korte ledd. Enten teleskop, eller sammenleggbar. De med utvendig lås fungerer best på teleskopstavene.   

Stor ryggsekk

80+ liter. Denne må du være kjent med fra før, og det viktig at den er god å bære med mye vekt.   

Dagstur sekk

Alternativet er å bruke storsekken hele veien.   

Remmer/stropper

Ned fra fjellet blir det fort plassmangel (i sekken) når fjellet skal ryddes. Med remmer kan du feste mye på utsiden, og de er gode å ha om noe går i stykker.   

Duffelbag

Den burde være stor. Bagene Hvitserk selger er på 140 liter og mange synes de er for små for de lengste turene. Kanskje burde du opp på 170 liter.   

Sovepose. Denne er viktig!

God, varm pose som tåler -30°C i komforttemperatur. Dunposer er best. De er lettere, og blir mindre i pakkevolum.   

Liggeunderlag

2 stk. Et lett og komfortabelt oppblåsbart, og et lite og lett av celleplast. Eks: Thermarest Z-lite, og Thermarest NeoAir   

Lommekniv

Velg en kniv med noe verktøy. Leatherman eller Swiss Army Knife. Pakkes selvsagt IKKE i håndbagasjen.   

Hygienesaker

Tannbørste, antibac og våtservietter etc.   

Toalettrull

Toalettbesøk på fjellet gjøres utendørs, og rullen bør alltid være lett tilgjengelig på tur.  

Drikkeflasker

2 til 3 litersflasker MED isolasjonstrekk slik at de ikke fryser så lett. Gjerne en flaske som kan henge på sekken e.l. for lett tilgang på drikke. Nalgene flasker med stor åpning og Outdoor Research trekk er det beste. (Disse tåler varmt vann så du kan bruke de som varmeflasker i soveposen om natten!)   

Camelback

Denne vil du bli glad i – skallebankens verste fiende! Den kan godt være isolert, men vi bruker den IKKE på toppdagen. Da fryser den nesten uansett.   

Tisseflaske, plast, 1-1,5 liter

Den bør romme 1-1,5 liter. Jenter; det finnes løsninger for dere også; for eksempel hos http://jentesport.no/ som du finner i Oslo.   

Personlige medisiner

Ta med Paracet og Ibux, samt personlige medisiner du bruker. Det er også smart å ha med Compeed og sportstape for å forhindre gnagsår.   

Termos eller thermokopp

   

Spisekar med lokk

Det beste og billigste er en rund plastbolle (0,8-1,0 l) med lokk.   

Spiseskje og gaffel

Det er bra om disse får plass i spisekaret. Da har du alt på en plass.   

Vanntette pakkposer

Ulike pakkposer hjelper deg å holde styr på ting, og holder viktig utstyr som sovepose, dunjakke osv. tørt hele veien. Plastposer m/Ziplock kan også fungere til noe av utstyret.   

Turbukse

En lett/sval bukse til starten og slutten av turen. Bør være litt vindtett. Fin å reise med også.   

Sandaler

   

Shorts

Løs og ledig, og ikke for tynn. Eventuelt ha en turbukse som du kan ta av bena på.   

T-Skjorte/skjorte

Det kan bli godt og varmt nederst på fjellet. Lange ermer kan være viktig mot solen. Du får mange fine i tynn ull. Ja, ull anbefales nede i varmen også.   

Badetøy

   

Topp-godt!

Sjokolade, nøtter, rosiner, Laban, Bamsemums etc. Det kan være lurt å lage seg en liten pose med noe godt du virkelig liker til toppdagen. 250-300g er nok!   

Andre turistklær

Det er ikke mye du trenger. Og du har ikke mye plass eller vekt å gå på heller, så vær flink! Etter fjellturen er det stort sett shorts, t-skjorte og sandaler, men det er greit å ha en langbukse og genser i bakhånd.   

Pass, forsikringsbevis og vaksinasjonskort

Du får dyrt stuntpass på Gardermoen, men har du nerver til det? Ha alltid en kopi av pass, vaksinasjonskort og forsikringspapirer med deg et annet sted i bagasjen.   

Bøker/musikk

Underholdning er viktig.   

Kamera

Husk stor nok kapasitet på minnebrikken.   

Batterier

Husk nok batterier til det du har med (kamera, hodelykt)   

 

Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er vesentlige deler av bekledningen som det er godt å ha dersom bagasjen skulle komme på avveie.

Hvitserk sine gjester kan benytte flere gunstige rabattavtaler i forbindelse med innkjøp av turutstyr. I velkomstbrevet du fikk da du meldte deg på, opplyste vi om disse.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 27.07.2019
Retur: 26.08.2019
Påmeldingsfrist: 31.01.2019
Antall deltakere:6-12
Antall dager:31

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

India

Type:

Ekspedisjon, høye fjell

Grad: