Tilbake til søkeresultater

Seven Summits: Norges syv høyeste fjell på en uke

Er dette en ny klassiker i den norske fjellheimen? En kortreist ekspedisjon, liker du en real utfordring, kan du bli med å bestige de norske Seven Summits på syv dager!

FOR NOEN OPPLEVELSER OG FANTASTISKE DAGER I FJELLET... Har aldri angret et sekund på at jeg meldte meg på, heller ikke underveis på turen! At det kom noen tårer på toppen av Storen... DEN FØLELSEN.. ubeskrivelig... TUSEN TAKK... Seven Sumit... vil være en høydare i livet mitt — Gjest 2018

En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige de høyeste fjellene på hvert av vedens syv kontinent, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. De beklatrede strides om hvilken variant av fjellene som er riktigst, men ideen om å nå de høyeste kontinent-toppene har siden blitt videreført flere steder. Noen kan stolt krone seg med å ha besteget alle de syv høyeste fjellene i Norge. Derimot er det langt færre som kan si at de har gjort det - på mindre enn syv dager.

Dere blir en liten og ekslusiv gruppe som sammen med to guider som skal bestige Norges syv høyeste fjell. Underveis på turen vil dere blant annet bo på hjemmekoselige Glitterheim, kunst og kulturhotellet Elveseter, og naturligvis to netter på Turtagrø - en institusjon i norsk fjellsports historie.  

Norges syv høyeste fjell er: Galdhøpiggen (2469)Glittertinden (2464), Store Skagastølstind (2405), Store Styggedalstind (2387), Skardstinden (2373), Veslpiggen (2369) og Surtningssue (2368). 

Med fem av fjellene liggende i Lom kommune, de to andre i Luster, og flere flotte overnattingssteder i mellom - er logistikken lagt til rette for en lang rekke med spreke og luftige opplevelser i hjertet av norsk tindesport. Ideen ble klekket ut for noen år siden, men året 2018 blir første gang vi gjennomfører turen, og dette blir med god margin den tøffeste utfordringen vi har på det norske fastlandet i vår portefølje.  

Vi skal ikke legge skjul på at dette er en tøff tur, men med trening og lyst kan opplevelsen bli noe du husker resten av livet ditt. Den ble for første gang gjennomført sommeren 2018, og vi ser frem i mot og gjennomføre denne klassikeren i mange år fremover. Om Jotunheimen ikke er fjellene du vandrer i til vanlig, er dette også en unik mulighet til å bli kjent i store deler av et turområde du kan ha glede av i mange år fremover. 

Turen kan settes opp for private grupper, og interesserte bes ta kontakt på info@hvitserk.com 

Turfakta

Historie

En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige de syv høyeste fjellene i verden, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. De beklatrede strides om hvilken variant av fjellene som er riktigst, men ideen om å nå de høyeste fjell har siden blitt videreført flere steder. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en tøff tur og vi setter krav til at man er i god fysisk form. Du bør være fysisk aktiv flere dager i uken, og gjerne ha flere innslag av utholdenhetstrening på treningsplanen. I store deler av turen befinner vi oss i eksponert terreng, og dette er ikke en tur for de som har utfordringer med høyde. Deltagerne må være turvant, og tåle relativt harde dagsturer flere dager etter hverandre. 

Turen krever noe klatring/klyving, og deltagerne må ha erfaring med dette. Er man usikker på ferdighetene sine, så vil eksempelvis deltagelse på turen Klatretur i Romsdalen være en veldig fin forberedelse. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Turledere på turen er tindevegledere med særdeles god kjennskap til områdene vi beveger oss i. 

Utstyr

Liste over personlig utstyr blir sendt ut før avreise. 

Attraksjoner

 • Bestigning av Norge syv høyeste fjell på syv dager
 • Store Skagadølstind
 • Fine overnattinger på Glitterheim og Elveseter
 • To netter i den tradisjonsrike Sveitservillaen på Turtagrø
 • Fysiske utfordringer i fleng

Innkvartering

 Vi bor på 2 eller 4-manns rom i løpet av turen. Den ene natten sover vi i telt. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Overnatting som beskrevet i dag-til-dag program 
 • Tre-retters middag alle dager
 • To tindevegledere/UIAGM-guider
 • Alt nødvendig fellesutstyr er inkludert
 • Transport med Gjendebåtene
 • Transport fra Lom til Gjendesheim
 • Transport fra Turtagrø til Lom

Pris inkluderer ikke

 • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene

Øvrig informasjon

Vi presiserer at dette er en tur som krever stor fleksibilitet. Datoene er beskrevet, men det er stor sjanse for at rutevalg og endringer i program må gjøres underveis. 

DAG 1: Gjendesheim

Oppmøte kl. 16:00 i Lom, her parkerer vi bilene og fra Lom tar vi taxi sammen til Gjendesheim. Vi går gjennom turene vi skal ha gjennom uka, og blir ferdig med de siste forberedelsene før avmarsj neste dag. Vi tar en oss en liten tur for å sjekke at utstyret passer slik det skal - det er ikke bare Besseggen som frister i nærområdet til det tradisjonsrike fjellhotellet. Sosial stund i stua med de nye klatrevenner, og obligatorisk snakk rundt de ulike opplevelsene vi skal ha. 

-M

DAG 2: Glitterheim og Surtningssue (2368)

Vi starter dagen med å ta en tidlig båt fra Gjendesheim til Memurubu. I dag går turen mot Surtningssue og Glitterheim (ca. 10-12t) og utfordringen vil være kryssing av noen elver/bekker. Toppen går for å være en av, om ikke det beste utsiktspunktet i hele Jotunheimen.  Vi tar oss tiden og sparer på kreftene. Natten tilbringes på Glitterheim, hvor vi blir servert god middag.

F-L-M

DAG 3: Glittertind og Spiterstulen,

Glittertind (2452) er norges nest høyeste fjell og kun noen meter kortere enn storebroren Galdhøpiggen. På toppen av breen viser høyden at vi befinner oss 2464 meter over havet, og i godt vær er utsikten både opp og ned formidabel. Spiterstulen serverte mennesker for første gang tidlig på 1800-tallet, og de holder fortsatt sengene og grytene varme for fjellfolk som ferdes i området. 

F-L-M

DAG 4: Vesle Galdhøpiggen (2369) og Galdhøpiggen (2469) 

I løpet av dagen skal vi bestige to av Norges høyeste fjell, samt den høyeste av de alle - Galdhøpiggen. Med på turen tar vi med oss Vesle Galdhøpiggen, blant mange ansett som mye finere enn sin mer besøkte storebror. Utsikten underveis er formidabel i klarvær. Er du glad i fjellturer, er dette en dag du kommer til å huske lenge. På kvelden tar vi inn på Juvashytta hvor vi blir servert en god tre-retters middag. 

F-L-M

DAG 5: Skarstind (2373) - en alpin stjerne

Norges 5 høyeste fjell er en alpin opplevelse av de sjeldne. Blant mange tidligere deltagere på 7 Summits karakterisert som det vakreste av alle fjellene vi bestiger i løpet av denne uken. På ettermiddagen blir vi kjørt ned til bilene i Lom som vi kjører over til Turtagrø. Kvelden byr på god middag og overnatting på Turtagrø med fantastisk utsikt mot blant annet Store Skagastølstind. 

F-L-M

DAG 6: styggedalstind (2387) og overnatting ute

I dag venter Styggedalstind og det første av to fjell i Sogn og Fjordane. Med sine 2387 meter er toppen det fjerde høyeste i landet, og dagen byr på lett klatring og klyving på vei oppover en av Luster sine virkelige perler. Om været tillater det, og for å spare tid til neste dag, så overnatter vi på fjellryggen - du er god om du får noen kulere overnattinger enn dette i løpet av året. 

F-L-M

DAG 7: storen - store skagastølstind 

For mange er dette en turdrøm i seg selv. Den høyeste toppen i Hurrungane har vært et yndet turmål siden 1800-tallet, og på toppen er du på landets tredje høyeste punkt. Klatringen er ikke mer enn grad 3 til 4, men med flere turdager i beina og mer oppakning enn man er vant med fra sportsklatring i lavlandet - er utfordringene allikevel mer enn nok tilstede. Mange har tidligere lest om uttryk som Vigedals sva, Heftyes renne eller Andrews. Felles med de alle er at de forteller en historie om en av norsk tindesports aller viktigste fjell.

På kvelden setter vi kronen på verket med en ordentlig avslutningsmiddag på Turtagrø som ferske bestigere av de norske "Seven Summits". 

F-L-M

DAG 8: hjem fra tur

Det er lov å legge inn et par hviledager når denne turen er ferdig. Forhåpentligvis har du gjort unna resten av sommerferien, for vi er redd for at det kan bli vanskelig å toppe dette høydepunktet. 

F-

F = Frokost inkludert
L = Lunsj (matpakke) inkludert
M = Middag inkludert

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Vi pakker ut i fra værmeldingen hver dag, så ha en stor bag tilgjengelig med klær og utstyr. 

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best; ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Shorts

 

Telt til 1 eller 2 personer

Vi overnatter en dag på ryggen

Dun- eller primaloftjakke

Kan være god å ha på toppen. Trenger ikke være tykk.

Fjellbukse eller tights

Bør være en bukse som tørker raskt. Tights går også fint, så lenge du har skallbukse hvis det skulle blåse opp eller regne litt.

Hansker

 

Sokker

 Ull

Lue

 

Solbriller

 

Fjellstøvler

Må være stegjernkompatible. Eks. La Sportiva Trango e.l

Stegjern og isøks

Stegjernene må være kompatible med støvlene dine. Dette må du sjekke at er i orden før oppmøte.

Klatresele

 

Klatrehjelm

 

3 skrukarabiner

 

120cm slynge

 

ca. 100-110 cm 5mm tau

for å lage klemknute med

Termos

1L termos

1 taubrems

Ikke mekanisk

Dagstursekk

Ca. 20 – 40 liter.

Hygiene

Håndkle, toalettsaker, solkrem osv.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol. 

Drikkeflasker/camelback

3 liter eller mer

Vanntett pakkpose

 

Snacks og mat

Snacks trenger dere hver dag, men dagen vi sover ute så trenger vi noe ekstra mat i sekken.

Kamera

 

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 20.06.2019
Retur: 27.06.2019
Påmeldingsfrist: 15.06.2019
Antall deltakere:2-3
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Ekspedisjon, klatring

Grad: