Tilbake til søkeresultater

På sykkel fra Skottland til England

På denne ukesturen starter vi i skottenes hovedstad Edinburgh, sykler først langs den skotsk/engelske grenseelven Tweed og deretter langs nordøstkysten av England. Underveis opplever vi flott natur, majestetiske byggverk og en fascinerende historie.

Vi flyr inn til Edinburgh og overnatter, før vi starter på en seks dagers sykkeltur gjennom skotsk og nord-engelsk natur. Er du interessert i kultur og historie, står det høydepunkter i kø langs ruten vår. Her vil vi gå i fotsporene til både vikingene og til Henrik VIII. Underveis bor vi på lokale hoteller og gjestehus, hovedsakelig i små landsbyer, med kveldene til fri disposisjon på de lokale spisestedene, og de koselige pubene så klart!

Sykkeletappene er mellom fire og seks mil hver dag, og en følgebil transporterer bagasjen vår fra sted til sted mens vi kommer oss frem på to hjul. Vi har god tid underveis, og skal benytte dagen til å oppleve landskapet og kulturen fra sykkelsetet, ikke for å komme oss fortest mulig fra A til B. Det er utallige varianter av ruter og avstikkere vi kan velge for å komme oss mellom overnattingsstedene, så dagprogrammet her kan avvike fra det du faktisk opplever. Vi avslutter turen med et døgn i den skotske hovedstaden før vi vender hjemover.

Har du lyst til å oppleve skotsk og engelsk natur og kultur fra sykkelsetet, er dette turen for deg! 

GUIDE/TURLEDER

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

 

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Dette er en forholdsvis enkel sykkeltur, hvor det hovedsakelig er Dag 2 som har stigninger - Moorfoot Hills er en lang og gradvis oppoverbakke, men ikke spesielt bratt. De andre dagene er det stort sett flatt, og vi sykler på lite trafikerte veier, stier og landeveier. Vi har god tid, vi er der for å oppleve landskapet og kulturen fra sykkelsetet, ikke for å komme oss fortest mulig fra A til B.

Turforberedelser

Med sykkeletapper på opptil 50-60 km, er det en fordel at du har syklet en del i forkant av turen. Dette for å unngå skader og sår bak! Det er forholdvis flatt i områdene hvor vi sykler, så kilometerne slukes raskt. Vi har med oss følgebuss under hele sykkelturen som transporterer bagasjen vår fra sted til sted, og skulle du ha behov for det, kan du avbryte syklingen og bli kjørt resten av etappen.

Sikkerhet

Skulle det skje noe underveis, har vi transport tilgjengelig som øyeblikkelig kan få oss til sykehus/lege om nødvendig. 

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr, og vi disponerer gode, lette hybridsykler, av kvalitetsmerkene Giant eller Dawes.

Attraksjoner

 • Edinburgh - skottenes flotte hovedstad
 • Lindisfarne - hvor vikingene angrep i 793 og innledet vikingperioden i England
 • Bamburgh Castle - et spektakulært slott med fantastisk havutsikt og 1500 års historie
 • Moorfoot Hills - kanskje den fineste sykkelstrekningen i hele Skottland
 • den sjarmerende landsbyen Alnmouth 
 • Royal Mile - Edinburghs paradegate
 • Edinburgh Castle som ruver majestetisk på en klippe over byen 

Innkvartering

Vi bor på tomannsrom på små, lokale 3/4* hoteller og gjestehus underveis. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Britiske pund.  Det er nok av muligheter til å ta ut kontanter i minibanker, og du kan betale med kort stort sett overalt.  

Tid & tidssoner

Storbritannia ligger en time bak norsk tid.  

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass for å komme inn i Storbritannia, som ikke er medlem av Schengen.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks kan du fint reise til Edinburgh selv du vrikker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å sykle 5-6 mil pr dag. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Edinburgh tur/retur
 • Norsk erfaren turleder
 • Følgebil som transporterer bagasjen fra sted til sted
 • Transfer fra Edinburgh flyplass til hotellet Dag 1, og fra Alnwick tilbake til Edinburgh Dag 7
 • All overnatting i tomannsrom
 • God og lett sykkel med hjelm, lås og sykkelveske
 • Kart over sykkelstrekningen med informasjon
 • Vann på sykkeldagene
 • Frokost hver dag
 • Middag i Edinburgh Dag 1
 • Inngangsbilletter og lokal guide på Lindisfarne og Bamburgh Castle

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utenom frokost, og middag Dag 1
 • Drikke
 • Inngangsbilletter til severdighetene utenom Lindisfarne og Bamburgh Castle 
 • Transfer til flyplassen siste dag - ca 80 kr på trikken fra sentrum. 
 • Enkeltromstillegg (Kr 3000,-)

 

Dag 1: Avreise fra Norge

Vi reiser med ettermiddagsflyet fra Oslo Gardermoen og lander i Edinburgh et par timer senere. Her blir vi hentet og kjørt til et lokalt hotell hvor vi skal tilbringe natten. Vi kan spasere til hovedgaten Princes Street på 15-20 minutter og blir litt bedre kjent over en velkomstmiddag. Etterpå har vi tid til å rusle litt på hovedstadens flotte paradegate Royal Mile før senga kaller.
(-/-/M)

Dag 2: sykling fra edinburgh til innerleithen (55 km)

Vi våkner opp til en skikkelig engelsk frokost med egg, bacon og bønner på overnattingsstedet før vi gjør oss klare for dagens sykkeletappe til Innerleithen på ca 55 kilometer. Med en gang vi kommer oss ut av hovedstaden, så er vi i landslige omgivelser på rolige veier med lite trafikk. Vi passerer gamle jernbaneskinner og har noen strekninger på grusveier. Vi må også komme oss opp og over bakketoppene Moorfoot Hills, men derifra har vi stort sett nedoverbakke helt frem til dagens mål Innerleithen, som er en sjarmerende liten by med ca 2600 innbyggere, hvor vi bor på hovedgaten, i et lite hotell med pub i førsteetasjen. I løpet av dagen har vi stigninger på ca 550 meter, og skal deretter ned ca 440 meter.
(F/-/-)

Dag 3: sjarmøretappe til KELSO (51 km)

Dagens fem mil lange etappe er forholdsvis enkel og grei. Vi sykler i ganske flatt terreng på rolige landsens veier, med en kort strekning offroad. Ruta følger hovedsakelig elven Tweed, som utgjør grensen mellom Skottland og England, men det er nok av muligheter for alternative ruter. Underveis passerer vi flere historiske bygninger, som Abbotsford House, Melrose Abbey og  Drybrugh Abbey, og er det stemning for det, så stopper vi innom ett eller flere av stedene. På ettermiddagen kommer vi frem til småbyen Kelso med 5600 innbyggere, hvor Floors Castle er den fremste attraksjonen. Igjen bor vi på et kombinert hotell og pub et par minutters gange unna byens overraskende store torg. Vi har 340 meters stigning og skal 460 meter ned.
(F/-/-)

Dag 4: videre til berwick (40 km)

Etter frokost har vi nok en forholdsvis enkel dag foran oss. Vi fortsetter 45 kilometer til på rolige veier i flatt terreng langs Tweed-elven, i et område av Storbritannia som historisk sett alltid har vært stridens kjerne mellom Englands og Skottlands uenigheter opp gjennom århundrene. Vi passerer severdigheter som Coldstream, Norham Castle, Horncliffe, Union Suspension Bridge, Paxton House og de gamle festningsverkene i grensebyen Berwick-upon-Tweed. Vi har god tid, så det er muligheter for å stoppe innom noen av disse stedene.  Vi overnatter i Berwick-upon-Tweed, som har ca 12000 innbyggere, i et gjestehus beliggende 200 meter fra Rådhuset. I dag har vi 130 meters stigning og skal 145 meter ned. 
(F/-/-)

Dag 5: vikingtokt til Lindisfarne (54 km)

En dag med en forholdsvis kort og enkel sykkeletappe - drøye fem mil på flat mark, med en kort strekning på sandstier fra Goswick til Lindisfarne, som kanskje er det stedet av største historisk interesse for oss nordmenn. Klosteret på denne øya, også kalt Holy Island, ble i 793 angrepet og plyndret av vikinger, og regnes som starten på vikingtida.  Øya forbindes til fastlandet av en vei som kun er farbar ved lavvann, så vi blir nødt til å tilpasse dagens program til tidevannet. Noen kilometer lenger sør ligger det mektige Bamburgh Castle på en klippe og er vel verdt et besøk. Vi overnatter i den vesle landsbyen Bamburgh med 450 innbyggere, på et hotell to minutters gange fra "hovedgata", og ti minutter til slottet.  Vi har 210 meters stigning og skal 200 meter ned. 
 (F/-/-)

Dag 6: videre til ALNWICK (49 km)

Etter frokost besøker vi Bamburgh Castle med egen lokal guide, før vi fortsetter videre på lite trafikerte veier sørover langs den engelske nordøstkysten. Heller ikke denne etappen er spesielt krevende, men vi har rundt 5 mil som skal tilbakelegges, og kanskje tar vi noen avstikkere her og der for å se nærmere på severdigheter som Dunstanburgh Castle, Low Newton by the Sea, Craster, Alnmouth og Warkworth Castle. Vi overnatter i Alnwick som har 8000 innbyggere, og her parkerer vi syklene for godt. Vi har 150 meters stigning og skal 140 meter ned. 
 (F/-/-)

Dag 7: TILBAKE TIL EDINBURGH

I dag tar vi det med ro - vi tar en rundtur til Alnwicks historiske slott og besøker de flotte hagene rundt. Etter lunch ører vi motorveien A1 tilbake til Edinburgh på et par timer, hvor vi bor på et forholdsvis stille hotell i sentrum vest, og vi benytter anledningen til en siste kveld sammen.
 (F/-/-)

Dag 8: Edinburgh og hjemreise

Etter en tidlig frokost rekker vi ikke så mye annet enn å ta trikken til flyplassen og formiddagsflyet hjem til Gardermoen. 
(F/-/-)

F = Frokost inkludert
M = Middag inkludert 

Dagsprogrammene er veilledende og endringer kan forekomme!  

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no 

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Vanntett jakke og bukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene e.l. for ventilering når man sykler. Det skotske klimaet er kjent for å være lunefullt.

Langbukse, vind/jogge

En lett/sval bukse, bør være litt vindtett, og av et materiale som tørker raskt. Fin å reise med også.

Sykkelbukse/ - shorts

Med "padding" på baken

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i og å sykle med.

Sandaler

Greit å ha på kveldene, og ved kysten.

T-skjorter/ langarmet skjorte

Lange ermer kan være viktig mot solen.

Sykkelhjelm 

Obligatorisk. Du får låne gratis i Skottland, men kanskje foretrekker du din egen. 

Drikkeflaske

 Det er flaskeholdere på sykkelen som du kan sette flasken i.

Sykkelsko / klikkpedaler

Hvis du ønsker å sykle med klikkpedaler, må du ta med dette selv. Du får hjelp til å montere de. 
Hvis du ikke er vant til å sykle med klikkpedaler, så dropp det! 

Sykkelhansker

Hendene blir møre av å holde rundt styret.

Polstring til sykkelsetet

Kan komme veldig godt med - man blir lett mørbanket bak de første dagene!

Duffelbag eller myk sekk

Denne pakker du alt i, og den transporteres mellom overnattingsstedene. 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Solbriller 

Gode, og solide solbriller med mørkt glass

Skjerf/ tørkle

På enkelte støvete sykkelstrekninger kan det komme godt med 

Et forsiktig utvalg av hygienesaker

Uunnværlig!

Undertøy og sokker 

Sier seg selv!

Ekstra skift

Behagelige klær å bruke på kvelden. Joggedress e.l. ? 

Kikkert

 Enkelte steder er det en flott panoramautsikt du kanskje vil se nærmere på.

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd om det blir litt lenge til lunch!

Vanntette pakkposer

Pakk gjerne det mest nødvendige i noen vanntette pakkposer slik at det ikke blir vått i løpet dagen.

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? 

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Adapter

Britene har tre pinner på kontaktene sine, så et adapter vil du få bruk for.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Drikke, suvenirer, middager og luncher osv går av egen lomme.  Britiske pund kan tas ut i minibank i alle byene. 

Hodetelefoner + MP3/iPod

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags sykkeltur. Reiselitteratur, krimroman eller skotsk historie? Det er opp til deg!

Ha det viktigste i håndbagasjen på flyet; Linser/briller, eventuelle personlige medisiner eller annet som du ikke uten videre kan få erstattet i Skottland om innsjekket bagasje skulle bli borte. Av samme grunn anbefaler vi at du reiser med det mest relevante sykkelutstyret på, eller i håndbagasjen. 

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 13.06.2018
Retur: 20.06.2018
Påmeldingsfrist: 31.03.2018
Antall deltakere:6-16
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg vil holde meg oppdatert per e-post om Hvitserks spennende ekspedisjoner og eventyrreiser.
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

England, Skottland

Type:

Sykkel, kultur - natur

Grad: