Tilbake til søkeresultater

Safari i Masai Mara

En drømmereise for deg som vil oppleve det mangfoldige dyrelivet i i den vakre, dyrerike nasjonalparken Masai Mara. Her bor dere på særegne overnattingssteder med høy standard som har vunnet priser for sitt arbeid innen bærekraftig turisme. I Masai Mara opplever dere det afrikanske dyrelivet på sitt aller beste. Dette er en spennende, flott og helt særegen opplevelse! Vi går på "jakt” med kamera og kikkert, med spyd og pil og bue. De engelsktalende Masaiene lærer deg å tyde spor og tegn i naturen, og vi har med oss dyktige Masaier på turen.

Å bli tatt imot ved flyet ute på savannen av en guide som viste oss interesse, og fulgte opp dette under hele oppholdet forsterker den gode opplevelsen vi har. Vi opplevde masaier som villig ville fortelle om sin kultur og sine tradisjoner, til enhver tid. De fortalte om livet på savannen, om kulturen, om dyrene mm. Også ungdommene i familien er like begeistret. Vi opplevde guider som var godt skolert både med engelsk språk og kompetanse innenfor det å være vertskap, egen kultur og dyreliv. Interessant å bli kjent med masaiene sin kultur, tro og levesett. Vår guide lot oss få stille (vestlige og faktabaserte) spørsmål, og han svarte med et engasjement og stolthet ovenfor egen kultur. Vi opplevde guider som til enhver tid gjorde sitt ytterste for å gi gjestene den aller beste opplevelsen, allikevel ikke på dyrenes eller naturens bekostning.— Familie på safari julen 2016

Ønsker du å oppleve det virkelig gode liv, samtidig som sansene dine bombarderes med uforglemmelige inntrykk? Da bør du unne deg Kenyas beste villdyrreservat, sammen med våre erfarne, engelsktalende masaiguider.

Vi i Hvitserk har vært mye rundt i Afrika, og mener det er mange gode grunner til at nasjonalparken Masai Mara er en av de mest populære safari-destinasjonene. Naturen er vakker og her er det spennende dyreliv og gode muligheter til å se "The Big Five". På denne turen overnatter dere på tre av de aller flotteste safaricampene i Masai Mara-området. Stedene har høy kvalitet, særpreg og har høstet annerkjennelse og vunnet priser for sitt arbeid med bærekraftig turisme. Alle gjestene vi har hatt her, har kommet hjem og vært fulle av lovord og begeistring!

Nasjonalparken Masai Mara ligger på grensen mellom Kenya og Tanzania, på ca 2000 meters høyde. På de endeløse savannene utfolder det seg et dyreliv som knapt lar seg beskrive. De fleste kaster seg rett ut i dette eventyret fra jeep. Gamedrive kalles det. Fra våre biler opplever du så godt som alltid elefanter, løver, flodehester, sjiraffer og geparder på nært hold. Er vi heldige kan vi også se leopard eller nesehorn. Hvis du vil, gir vi deg også muligheten til å vandre sammen med masaier midt i dette mangfoldet av dyr. En spennende, flott og helt særegen opplevelse! Vi går på ”jakt” med kamera og kikkert, med spyd og pil og bue. De engelsktalende masaiene lærer deg å tyde spor og tegn i naturen og rundt bålet om kvelden forteller de fascinerende historier om livet i Masai Mara.

De fleste av våre gjester som reiser på safari i Kenya, avslutter Afrika-eventyret med noen dager på stranden, enten på Kenya-kysten eller på Zanzibar.Be gjerne om et tilbud til for dette når du melder deg på, dersom du ønsker å forlenge Afrika-turen. Ta kontakt med oss på telefon 23 21 30 70 eller send e-post for mer informasjon.

Safarirundturen i dette forslaget, er opplevelser av høy kvalitet. Vi mener det er verdt hver krone, men det er defintivt mulig å dra på rimeligere safari også.

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med dyktige lokale masai guider.

Turfakta

Innkvartering

Vi har valgt ut tre overnattingssteder i Masai Mara vi mener er i toppklasse. Campene har vunnet priser for sin høye kvalitet og sitt miljøarbeid. Hver camp har sitt særpreg, og overrasker og imponerer hver på sin måte! Dersom du ønsker å "henge" på en strandferie på slutten bestemmer du innkvartering ut fra et utvalg vi tilbyr.

Klima

Kenya har et komplisert og ganske uforutsigbart klima. Generelt kan vi si at det er to regntider. Den lange slår vanligvis til i april og mai, og den korte er i november / desember da det oftest kun er snakk om ettermiddagsbyger. Masai Mara kan du egentlig besøke hele året så sant du er forberedt på en regnskur eller flere i regntiden. På denne tiden blir det grønt, frodig og vakkert. Som en generell regel kan vi si at i innlandet er det varmt om dagen og kjøligere om natten. Det er sjelden at temperaturen går over 27 grader om dagen, og sjelden under 10 grader om natten i safariområdene. Nasjonalparkene ligger på ca 1300 til 2000 meters høyde, og spesielt om vinteren (juli - september), blir det kjøligere om natten.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Øvrig informasjon

Passer ikke avreiedatoen så ta kontakt så kan vi tilpasse tur og avreisedato slik dere ønsker. På denne turen kan man også legge til badeferie i etterkant av turen, enten til Diani Beach (Kenyakysten), Zanzibar eller Seychellene. På denne turen har vi også gode barnepriser opp til og med 15 år.

Pris inkluderer

 • Program som nevnt i dag for dag-programmet
 • Overnatting i del av dobbeltrom/ tomannstelt
 • Helpensjon på safari
 • All transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende, dyktig safariguide
 • Ubegrenset bilsafari
 • Vandresafari
 • Flyreise Oslo-Nairobi-Oslo
 • Flyreise Nairobi Masai Mara  tur/retur

Pris inkluderer ikke

 • Visum til Kenya USD 50 pr person.
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Tips til hjelpere underveis og utgifter av personlig art
 • Ballongsafari (be om tilbud)

forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag 1: Oslo-Kenya

Avreise fra Norge, ankomst Nariobi neste morgen.

Dag 2: FLY TIL MASAI MARA - SAFARISTART!

Ved ankomst Nairobi blir dere hentet og tatt med til innenlandsflyplassen Wilson. Herfra flyr dere med småfly (ca 16 seter)  til Masai Mara (ca 45 minutter). Allerede her starter de store opplevelsene!. Overnatting i på Basecamp Masai Mara. Dette er en norskeid økolodge som har vunnet mange priser. Her er det klassisk safari om morgenen og ettermiddagen med jeep. Dere legger opp dagene på safari i samråd med guiden. Det er vanlig å dra ut på morgenen og ettermiddagen, og slappe av på overnattingsstedet midt på dagen (når det er varmt og dyrene har funnet skygge). Eller så er det mulig å dra på full-dags safari og spise lunsj underveis. Hvitserk formidler også safari i varmluftballong. Si fra hvis dette er aktuelt!
Fullpensjon og ubegrenset med kilometer på game drive/safari er inkludert.

Dag 3: Safari i vakre Masai Mara

Full dag med safari i Masai Mara. Igjen reiser dere rundt med jeep og opplever sterke dyremøter. Kveldene tilbringes foran bålet der masaiene ofte forteller historier fra livet på savannen.

Dag 4 : CAMPLIV PÅ SAVANNEN

Vi starter dagen med en god frokost før vi forflytter oss til Wilderness camp.
Wilderness i Mara Naboisho Conservancy er plassen der du vil oppleve å være nær det opprinnelige. Dette er safari som det en gang var! Maasaienes nynning rundt bålet om kvelden, historiefortellinger etter å ha tilbrakt dagen på gå-safari. Våre ti telt ligger bortgjemt på privat Maasaigrunn rett utenfor selve Masai Mara, i et privat verneområde. Med tre retters middag og vår fullt utstyrte villmarksbar, vil du kunne oppleve en god blanding av luksus og enkelhet.  Fullpensjon overnatting Wilderness camp er inkludert. 

Dag 5: LUKSUSLIV OG Gå-SAFARI

Etter en god frokost i safaricampen drar dere denne dagen videre til Base Camp Eagleview - ofte kombineres denne transportetappen med en ny spennende safari. Campen ligger på toppen av en bratt skråning i et avsidesliggende og ubebygd område av Mara – og har spektakulære utsikt. Antallet turister i dette naturreservatet er sterkt begrenset. Dermed kan dere få tilnærmet uberørte møter med det spennende dyrelivet. Her kan dere også være med på vandresafari (anbefales!). Å gå på savannen er en helt annen opplevelse enn å sitte i en jeep. Dere ser etter elefanter og giraffer, ser på sporene etter løver og hyener og lærer om dyrelivet av masaiene som følger oss på turen. Kanskje spiser dere lunsj på savannen, og kommer tilbake til campen først sent på ettermiddagen. Her er det også muligheter til å dra på tradisjonell safari (game drives med jeep). Fullpensjon er inkludert, det samme er vandresafari eller ubegrenset med kilometer på game drive.

Dag 6 safari - nairobi - hjemreise

Etter frokost blir det plass til enda litt mer safari på vei til flystripen i Masai Mara. Dere reiser med småfly tilbake til Nairobi og kan nyte fantastisk utsikt fra vinduene. Langt der nede er en Masaigjeter med en flokk geiter og i buskene lurer et rovdyr. Et utrolig skue!
Ved ankomst den lille lokale flyplassen Wilson blir dere hentet, herfra får dere transport videre til den internasjonale flyplassen og reiser hjem på ettermiddagen med nattfly til Norge.   Eller kanskje går ferden for noen videre til endeløse strender og blått hav? Ta gjerne kontakt med oss for forslag!

Dag 7 Ankomst Norge

Ankomst Norge ved lunsjtider.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 31.10.2019
Retur: 06.11.2019
Påmeldingsfrist: 09.08.2019
Antall deltakere:2-20
Antall dager:7

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Kenya

Type:

Safari

Grad: