Tilbake til søkeresultater

Seil og Strandrydding på Helgeland

Bli med på en ferie med mening, bli med å rydde en av verdens vakreste vakreste kystområder i seilbåt!

En av verdens vakreste kyster ligger mellom Bodø og Brønnøysund, og vi kaster loss for å oppleve de stedene du kun når via sjøveien. Underveis skal vi innom spennende steder som Rødøy, Træna, Myken, Lovund, Vega og Ylvingen. For utenom aktivitetene til havs vil du også underveis få lære masse om havet og hvordan forsøpling av plast truer vår langstrakte kyst. Aller viktigst er kanskje kunnskapen om hva du kan bidra med for å skape et friskere hav. 

I samarbeid med blant annet Hold Norge Rent, IRIS- HAF- og SHMIL avfallshåndtering skal Hvitserk og Seil Norge ta med gjester på seiltur i en av Norges vakreste områder. World Economic Forum sine spådommer er rystende lesning, og om deres minst positive prognose får rett - så vil det være mer plast enn fisk i havet allerede i 2050. Ferie med mening er fortsatt et relativt nytt konsept, men vi gleder oss til å starte med det som forhåpentligvis blir en økende trend i fremtiden. 

Har du drømt om å oppleve Norge i mange år nå? Vel, da har du en unik mulighet til å bli med på noe du aldri kommer til å glemme! 

Turfakta

Historie

Hvitserk har i mange år vært en forkjemper for ansvarlig turisme, og ideen om en seil og ryddetur har vært ønsket lenge.

Vanskelighetsgrad

 Du trenger ingen forkunnskaper for å være med på denne turen

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk og Seil Norge stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

 •  En av verdens vakreste kystområder
 •  Midnattsol
 • Myken, Træna, Vega, og alt annet!
 • Rydde opp kysten!

Innkvartering

 Vi bor ombord i topp moderne seilbåter. 

 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent skipper/instruktør ombord
 • Turleder med kunnskap og fag-kompetanse
 • Overnatting ombord i båten
 • All mat som vi spiser ombord i løpet av turen (fra lunsj første dagen, til lunsj siste dagen)
 • En bærekraftig, kortreist, miljøvennlig, unik, eksotisk og eksklusiv norgesferie
 • Lån av oppblåsbar redningsvest i topp kvalitet (HellyHansen)
 • Bruk av SeilNorges tur- og fellesutstyr: lettbåter, kajakker, fiskeutstyr etc.
 • Alle båt-relaterte utgifter som diesel, gass, havneavgifter osv.

Pris inkluderer ikke

 • Reise til/fra Bodø og Brønnøysund
 • Måltider på cafe&restaurant i løpet av uka (vi legger opp til ett cafebesøk og et restaurantbesøk som del av programmet)
 • Inngang til gallerier, museer og lignende
 • Leie av utstyr fra eksterne aktører (eks. SUP-brett)
 • Drikke som vin, øl, juice etc.

Øvrig informasjon

DAG 1: bodø, workshop og søppelbesøk

Vi anbefaler at du kommer togveien til Bodø, og hvorfor ikke lese seg opp på hvordan Nordlandsbanen ble bygd mens du er ombord?  Oppmøte kl. 11:00 i Bodø, her spiser vi lunsj og blir kjent med hverandre. Stormen Kulturhus i Bodø er ny, vakker og kul - her skal vi møtes første dagen og ha en workshop rundt utfordringene knyttet til plast i havet. Samtidig går vi gjennom ukens program, og har en obligatorisk prat rundt hvilke ambisjoner og forventninger hver enkelt På Stormen får vi besøk av ulike bedrifter, foreninger og faglige instanser som vil dele sin erfaring, kunnskap og engasjement rundt temaet plast i havet! Vi skal også dra på besøk til Iris Salten sitt avfallsanlegg utenfor Bodø. Der får vi en omvisning, får se hva som skjer med søpla vi skal ut å jakte etter, og vi får høre litt om hvordan de i Iris bistår arbeidet med å holde kysten vår rein. Så denne dagen får du masse input om hvorfor vi er på seil og strandryddetur! Vi tilbringer første natt ombord i båtene i Bodø.

DAG 2: Hvordan seile og strandrydde?

I dag starter vi med en gjennomgang av båt og utstyr, og sikkerhetsrutiner ombord. I havna øver vi på ulike scenarior som kan skje på seiltur, og så kaster vi loss og setter seil sørover med kurs for fantastisk vakre Rødøy. Fulle av motivasjon og pågangsmot etter dagen i går vil vi stoppe underveis og sette igang med strandryddinga. Vi passerer blant annet øyene Fugløy og Bolga, og fiskeværet Støtt, og alle disse stedene vil vi kunne stoppe innom å rydde med oss plast i fjæra. Middag spiser vi underveis på skrå. Vel fremme på Rødøy vil noen kanskje ta en midnattssol-tur opp på Rødøyløva?

DAG 3: Vi rydder oss vei frem til Myken Whiskydestilleri

Etter frokost begir vi oss på nytt ut på ryddetokt og ser hvor mye plast vi klarer å plukke langs strendene på Rødøy. Når søpla er pakket og klar for henting, heiser vi igjen seil. Nå setter vi kursen mot Myken; et lite øysamfunn ytterst i havgapet. Her er vi invitert til omvisning på verdens eneste arktiske whiskydestilleri, for dem som ønsker det. Etter omvisning og lunsj seiler vi videre mot Selvær og Træna. På Træna fortøyer vi i havna på Sanna. På kvelden fyrer vi forhåpentligvis opp et bål inne på stranda.

DAG 4: ryddetur rundt træna og seilas mot onøy

Træna har kanskje mange av dere hørt om? Den årlige festivalen har etter hvert fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Selv her, i havfolkets rike, ytterst ute i havgapet vil vi finne plast. Vi går en tur rundt øya mens vi plukker med oss det vi finner på strendene rundt den majestetiske trænstaven. Etter ryddeturen seiler vi videre inn igjen mot karakteristiske Lovund og fastlandet. Etter en ryddetur på Lovund fortsetter vi seilasen videre inn til Onøy på kvelden. Vi satser på å fange middagen sjøl! 

DAG 5: stand-up padling på onøy

På Onøy kan de som ønsker leie Stand-up padlebrett og teste ut det. Vi leker oss med brettene i skjærgården rundt Onøy, og får forhåpentligvis med oss litt plastsøppel tilbake på brettene. Det er selvfølgelig lov til å bare være på Onøy for de som også vil det. Ettermiddagens seilas går i dag videre sørover mot Hjartøypollen ved Dønna, ei bukt med fantastisk utsikt mot den kjente fjellkjeden De Syv Søstre.

DAG 6: vega - verdensarv

På morgenen heiser vi seil videre mot Næs på Vega. Ruta går gjennom et fantastisk øyrike hvor vi gjør noen korte strand-ryddestopp med jolle inn til land. Vel framme på Næs besøker vi Vega Verdensarvsenter hvor vi får et foredrag om tradisjonene på Vega-øyene, med ærfugl og det bærekraftige jordbruket og kystfisket - en kultur som har brakt området opp på UNESCOS verdensarvliste. Tidlig kveld seiler vi videre til Himmelblå-øya Ylvingen, og tilbringer kvelden på Himmelblå Brygge.

DAG 7: seilas til brønnøysund og vel hjem

Etter en strandryddeøkt på Ylvingen på morgenen seiler vi videre de siste par timene i vakre omgivelser til Brønnøysund, og avslutter turen der. Vel i havn i Brønnøysund rydder og vasker vi oss ut av båtene, og sier takk for turen og sterk innsats for denne gang! Avreise fra båtene senest klokken 1500.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 28.06.2019
Retur: 04.07.2019
Påmeldingsfrist: 31.05.2019
Antall deltakere:6-18
Antall dager:7

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Seiling

Grad: