Tilbake til søkeresultater

Seil- og fottur i Hellas

Har du en dragning mot vind i seilene og saltvann i håret? Fotturer på nesten ubebodde øyer? Bli med på vårt nye sjø- og øy-eventyr i Egeerhavet!

Velkommen ombord for en helt spesiell turopplevelse! Har du en dragning mot vind i seilene og saltvann i håret? Liker du samtidig å være i aktivitet når du går i land? Vi inviterer til et helt nytt sjø- og landeventyr i Egeerhavet - i det fantastiske øyriket Kykladene i Hellas. Her skal vi skal seile fra øy til øy i en uke, og gå flotte fotturer på flere av de nesten urørte øyene.  

På denne turen fokuserer vi ekstra på steder og opplevelser som ligger utenfor den “normale” rekkevidden  Det vil si, at selv om du har vært i Hellas tidligere, vil denne turen gi deg mange, nye spennende opplevelser. Dette blir rått! Med seilbåten når vi lite besøkte øyer, og drar innom steder du ikke engang visste fantes. 

På øyene Kea, Kythnos, Syros og Serifos skal vi gå i våre forfedres fotspor langs vakre stier. Naturen er vakker - noen av øyene grønne og frodige, andre dramatiske og karrige. Båtene er i toppklasse og blir navigert av dyktige skippere, som er ivrige etter å dele sin kunnskap om dette flotte området med deg. Enten du er en erfaren sjø- og landeventyrer eller det er første gang på seilbåt, vil du ha en unik opplevelse på flere nivåer. Vi setter seil i våre pålitelige båter med andre som digger havet like mye som deg. Du kan bli med å navigere og ta aktivt del i seilingen, eller lene deg tilbake og slappe av i solen og brisen i Egeerhavet.

I løpet av turens ca 140 nautiske mil er det store muligheter for å se delfiner og et yrende fugleliv. Du vil få et unikt møte med de fine øyene i Kykladene, noen er ubebodde, og det varierte landskapet gjør fotturene spennende hver gang vi går i land. 

Seilbåten er en 50 fot stor mono-skrogbåt, som vil ta oss trygt mellom øyene. Dette er en romslig båt med fem lugarer og tre-fem bad. Vår skipper vil inkludere deg i seilingen underveis, dersom du ønsker det. Vi seiler på dagtid, og dette er en ypperlig arena for de som ønsker å få en grundig innføring i seiling og navigering!  

Ombord har vi også brett for stående padling, SUP (stand-up-paddle-board) til fri benyttelse for alle ombord.

Håper du er klar for sensommerens store seil- og fottureventyr!

Turfakta

Historie

Kykladene er en gresk øygruppe i Egeerhavet sørøst for fastlandet til Hellas og er et tidligere administrativt prefektur i Hellas. Kykladene består av rundt 220 øyer, hvor de fleste mindre øyene er ubebodde.

Den sene neolittiske og tidlig gresk bronsealderkulturenhar fått navn etter øygruppen. Det er mest kjent for de flate kvinnelige gudebildene som er skåret inn i den hvite marmoren på øyene. Disse figurene har dessverre blitt plyndret fra gravstedene for å tilfredsstille det ulovlige antikkmarkedet siden tidlig på 1900-tallet. En særegen steinalderkultur med elementer fra bl.a det greske fastlandet oppstod vest i Egeerhavet før år 4000 f.kr., og var basert på emmerhvete, sauer og geiter, griser og tunfisk. Den spredde seg tilsynelatende med småbåter fra øy til øy. Utgravinger har gjort funn etter kobberarbeider. Hver av de små øyene i Kykladene kunne ikke opprettholde mer enn et par tusen innbyggere. Da den meget organiserte palasskulturen oppstod på Kreta ble øyene i Kykladene stort sett ubetydelige, bortsett fra Delos, som var et hellig sted gjennom antikken og fram til innføringen av kristendommen.

Øyene er toppene av en undersjøisk fjellrekke, og klimaet er vanligvis tørt og mildt. Landbruksprodukter inkluderer vin, frukt, hvete, olivenolje og tobakk. 

Vanskelighetsgrad

Turen krever ikke at deltakerne har kompetanse innenfor seiling for å være med. Nødvendig opplæring vil bli gitt for de som ønsker å være med å bidra på seilturen. Du får også lære navigasjon av vår eminente skipper.
Fotturene har en varighet på 3-5 timer. Turene foregår for det meste på stier, så du bør være vant til å gå i ulendt terreng. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

 • Seiltur med komfortabel båt
 • Det spektakulære Greske øyriket Kykladene
 • Øyenes interessante historie og pittoreske landsbyer
 • Krystallklart vann
 • Vill og nesten uberørt natur
 • Lære å seile og navigere 
 • Deilig lokal mat og vin

Innkvartering

 Vi bor alle nettene ombord i seilbåten, så nær som den siste natten hvor vi bor på et sjarmerende strandhotell.

Klima

Hellas har et typisk temperert middelhavsklima med varm, solrik sommer. I september/okotber varmer solen fortsatt godt, og vannet har behagelig temperatur. Temperaturene vil antagelig ligge mellom 22-25 grader på dagtid, og rundt 14-17 grader på natten. Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

 Lokalvalutaen er Euro. Minibanker er tilgjengelige på flyplassen og i byene. 

Tid & tidssoner

 Hellas ligger på samme tidssone som Norge.

Pass og visum

Du trenger ikke annet enn et gyldig norsk pass. Dette må være gyldig i minst tre måneder etter utreise.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo - Athen (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Norsk turleder
 • Engelsktalende lokal skipper og lokale guider på fotturene
 • Gode, stødige seilbåter
 • All innenlandstransport ifølge programmet
 • Alle overnattinger
 • De aller fleste måltider
 • Alt av fellesutstyr 
 • Redningsvester, dykkemaske, snorkel
 •  2 SUP-brett ombord

Pris inkluderer ikke

 • Utgifter av personlig art
 • Måltider som ikke er nevnt
 • Drikke til måltidene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider
 • Enkeltrom siste natten på hotell. Pristillegg kr 2.000,-
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

 Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag 1: avreise til hellas

Vi flyr fra Norge tidlig på morgenen og er klare for et unikt seilas i Kykladene! Ved ankomst Athen møter vi våre lokale venner og kjører til Lavrio-havnen (ca 1,5 time) hvor seilbåten vår ligger klar. Vi går ombord, installerer oss, og får en grundig orientering av skipperen vår, både om programmet for de neste dagene og om hvordan livet ombord vil arte seg. Ankeret tas opp og vi lar vinden lede oss til vår første øy på turen; øya Kea. Den er frodig og grønn, og et fotturparadis med en rekke ruter og stier til vakre, avsidesliggende strender. Vi ankommer akkurat i tide for en velsmakende middag basert på lokale spesialiteter. 
-/-/M

DAG 2: fottur på kea og varme kilder på Kythnos

Kalimera! Etter en solid frokost går vi i land, og vi er klare for første vandring på dette eventyret. Det blir en forfriskende tur på gamle turstier gjennom blomstrende daler og gamle ruiner, og vi går i fotsporene til reisende som har besøkt Kea helt fra 1700-tallet. Etter en dukkert på en av Keas vakreste strender, vil vindens Gud, Aeolus, blåse i seilene når vi drar videre avsted for en avslappende ettermiddag. Vi seiler til den pittoreske havnen Loutra på øya Kythnos, som er kjent for sine naturlige varme kilder. Disse skal vi selvsagt få sjansen til å oppleve! Vi spiser lunsj underveis og det blir en hyggelig middag i land på kvelden.
Vandring på 13 km, ca 5 timer. 
F/L/-
Vandreturer

DAG 3: vandring på kythos og seilas til syros

Vi står opp tidlig og spiser frokost  ombord. Vi drar nytte av den friske morgenluften, og dagens vandring tar oss med i den slående vakre naturen rundt landsbyen Loutra i Kythnos. Loutra ligger på nordsiden av Kythnos, og har fantastisk utsikt over Egeerhavet. Dette er en av de mest populære stedene på øya, og har vært bebodd siden antikken. Her vil du oppdage gjemte hundre år gamle slott, sjarmerende hvitkalkede kirker og typiske hus for kykladene, mens vi treffer på bønder og gjetere som lever i dette dramatiske landskapet.
Etter en forfriskende dukkert og lett lunsj fortsetter vi seilasen til sofistikert Syros, til den fantastiske havnen i Foinikas. For de som begynner å bli trygge på å seile, og vil prøve seg, kan du få teste dine ferdigheter mot elementene.
Syros hovedhavn i Ermoupolis, er kjent som "hertuginnen av Egeerhavet", med sin grandiose 1800-tallets arkitektur. Her yrer det av liv året rundt. Utforsk de sjarmerende gågatene og trappens labyrinter, og diskutér dagens høydepunkter mens du nyter lokal mat i noen av Kykladenes fineste restauranter.
Vandring på 7 km, ca 3 timer. 
 F/L/-

DAG 4: fra syros til ny øy; serifos

Vi starter dagen på Syros med en kaffekopp i soloppgangen, og lader opp til dagens tur. I dag skal vi utforske den vestlige delen av Syros til fots. Det er en fantastisk tur med rå og flott natur. Dersom noen foretrekker å bli igjen og slappe av i Foinikas, vil våre guider være mer enn villige til å foreslå alternativer til hvordan du kan bruke formiddagen. 
På ettermiddagen heiser vi seil og setter kursen mot øya Serifos. Øya er en integrert del av gresk mytologi, siden navnet er knyttet til to av de mest berømte mytiske heltene: Ulysses og Perseas. Du kan fundere litt over disse og andre lokale legender mens du nipper til en tradisjonell gresk kaffe og prøver en lokal, søt kake i Livadis glitrende havn.
Vandring på 9 km, ca 4 timer. 
F/L/-

Delfiner følger båten

DAG 5: seilas til kythnos og stranden kolona

På morgenen rekker du å gå en tur på egenhånd til fascinerende Chora, som er Serifos' hovedstad. Chora ligger på en høyde over havnen, og her kan du gå på oppdagelsesferd i de smale, hvitkalkede smugene som er farget med frodige grønne, rosa og lilla bougainvillea. 
Vel ombord og klare for å seile igjen, går turen tilbake til Kythnos. Denne gangen på vestsiden, til de gyldne sandstrendene i Kolona, som i utgangspunktet er en sandbanke som forbinder hovedøya Kythnos med øya Agios Loukas. Her på den idylliske stranden blir det bad og avslapning etter dagens seilas.   
Formiddagstur på ca 4 km. 
F/L/-

DAG 6: fra kythnos til fastlandet

Dagens spektakulære fottur fører oss opp på en åsrygg hvor vi kan beundre dette unike naturfenomenet, som her oppe fra høyden ser det ut som en søyle som står ut fra en koboltblå bakgrunn. Etter denne friske turen, setter vi seil på vår siste etappe av turen - tilbake til Lavrio-havnen.
Dette er siste natt vi tilbringer ombord. Det gir en flott mulighet til å nyte maksimalt å ligge og duppe på vannet, mens du tar de drømmeliknende opplevelsene fra den siste uken med deg hjem fra turen. En lokal taverna er alltid den beste måten å avslutte seilturen på, og her deler vi historier og fremtidige reiseplaner.
Vandring på 7 km, ca 3 timer. 
F/L/-

Solnedgang

DAG 7: stranddag i sounio 

I dag forlater vi båten, og vi blir kjørt til et koselig hotell i badebyområdet Sounio. Sounio er preget av vakker natur, fine sandstrender og er dominert av Poseidon-tempelet. Tempelet får vi sjansen til å besøke til fots, og vandre på stiene rundt tempelet. De dramatiske doriske søylene dateres tilbake til rundt 444 f.Kr og var hovedteknikken i Athens storhetstid. Deres skjønnhet har inspirert mange kunstnere og diktere gjennom tidene, inkludert Lord Byron. Den fantastiske panoramautsikten fra klippetoppen nytes aller best ved solnedgang. Det lyseblå Egeerhavet har masse små og store øyer, inkludert Egina som vi ser mot den Peloponnesiske fjellbakgrunnen.
Vi spiser en hyggelig avslutningsmiddag på en trivelig lokal taverna og feirer turen denne siste kvelden i det greske øyriket.
F/-/M

Dag 8: hjemreise og ankomst norge

Etter en god frokost, sjekker vi ut av hotellet og blir kjørt til flyplassen i Athen. Vi setter sjøbein på norsk jord og lengter allerede tilbake til sjøsprøyt og krystallklart hav.

Ruten vår

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Turbukse

Lett turbukse.

Regnbukse

Til bruk i båten.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Om du ønsker på kvelden.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Joggesko/Trekkingsko

Solide, med god såle. Ta også med et ekstra par sko som tåler vann.

Trekkingstaver

Fine å bruke på fjellturen for de som ønsker, og god avlastning for knær og ankler.

Dagstursekk

25-35 liter. Her må du få plass til det du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Drikkeflasker / Camelback

Ha med drikkeflasker så du får plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac og liknende.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier/powerbank

Til kamera, hodelykt etc.

Hodelykt

Til bruk på kveldstid.

Sandaler

Dette kan være fint å ha.

Badetøy og strandhåndkle

 

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 06.10.2019
Retur: 13.10.2019
Påmeldingsfrist: 02.09.2019
Antall deltakere:10-16
Antall dager:8

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Hellas

Type:

Seiling, fottur, kultur - natur

Grad: