Tilbake til søkeresultater

Ski og Seil i Lyngen og Vest-Finnmark

Lyngen, Øksfjord og de andre områdene mellom Tromsø og Alta fortjener å bli opplevd med seilbåt. Helt i slutten av april og begynnelsene av mai, når vårløsningen virkelig har satt fart i nord – så starter vår ski og seil tur til noe av det flotteste man kan oppleve på topptur i Norge.

Sammenslåingen av Troms og Finnmark har latt vente på seg, men det hindrer oss ikke fra og endelig kunne tilby en Ski og Seil tur mellom Tromsø og Alta. Smak på ord som Lyngen, har du sett Supervention – så har du også kanskje hørt om Øksfjord eller Loppa. Den samlede fortellingen er om et område fult av fantastiske hvitkledde skifjell i Arktis - og flere av de blir knapt besøkt.

Områdene mellom Tromsø og Alta fortjener å bli opplevd med seilbåt. Helt i slutten av april og begynnelsene av mai, når vårløsningen virkelig har satt fart i nord – så starter vår tur til noe av det flotteste man kan oppleve på toppturski i Norge.

Dette er en tur for deg som setter pris på en utfordring, og vil oppleve noe vilt og unikt. Toppturene vi planlegger vi i fellesskap og tilpasser gruppa, vær og føre. Ski og Seil er en aktiv tur, hvor opplevelsene står i fokus. Her kan du befinne deg bak roret på båten, eller med ski på beina. Guiden er med som en ressurs og læremester, noe som gir muligheter for et uttal av flotte toppturer.

Når båten er fremme ved kaia i Alta, så bytter vi mannskap, sier farvel til de som var med nordover og setter seil med en ny gjeng sørover.

NB:

Avgang med dato 29.04 starter i Tromsø og ender i Alta. Se dag til dag program for oppmøte tidspunkt, det finnes korresponderende transport begge veier.

Avgang med dato 05.05 starter i Alta og ender i Tromsø og varer i 8 dager. Se dag til dag program for oppmøte tidspunkt, det finnes korresponderende transport begge veier.

Turfakta

VANSKELIGHETSGRAD

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke, og du bør ha stått en del på ski og helst ha gått noen toppturer tidligere. Vi har med skiguider hver dag, og vil sammen finne turer som passer for gruppa. Skiguidene er med for å skape trygge, spennende og gode turopplevelser for alle. Flere av turene har alternative nedkjøringer, og du kan få brattere/slakere terreng avhengig av ferdighetsnivå.

Seilmessig behøver du ingen forkunnskaper! Skipperen om bord vil gi deg en innføring i seiling underveis, og du vil bli kjent med de grunnleggende tingene som trengs for å styre skuta. 

TURFORBEREDELSER

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om du har gode skiferdigheter. Skredutstyr må hver enkelt deltaker ha, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker erfarne, lokalkjente guider på denne turen, og har maks 6 deltakere per guide. Det er påkrevet at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr.

UTSTYR

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr på turen. Av personlig utstyr må man ha med klær som egner seg til norsk høyfjell vinterstid, samt utstyr for toppturer på ski. Vi bruker rando-/telemarkutstyr. Spade, søkestang og skredsøker er obligatorisk, du trenger isøks og stegjern, og skarejern er en fordel. Dette utstyret kan leies, gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker det. Du finner utstyslisten i menyen under "utstyrsliste". 

ATTRAKSJONER

 • Toppturer i verdenskjente Lyngen, og en masse totalt ukjente perler langs Troms og Finnmarkskysten
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Vi seiler og bor på en seilbåten "Humla" med gode fasiliteter 

INNKVARTERING

Ski&Seil-båten vår er den 50 fots store seilbåten "Humla". Båten er komfortabel med 5 doble lugarer, tre toaletter og dusj. Båten er "hytta" vår som gir oss mulighet til å våkne nye steder hver dag. Samtidig er "Humla" en ekte seilbåt som gjør at vi innimellom også får seilt og kjenne på stillheten og følelsen av å seile med vinden.

Det er en god plan på mat underveis. Skipperen lager i stand varm mat til oss når vi kommer tilbake fra skituren, sammen lager vi frokost og middag, samt at vi bidrar på rundgang i båten. Ombord har vi lettbåt for ilandstigning, og fiskeutstyr om noen vil forsøke lykken. 

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

PRIS INKLUDERER

 • Overnatting og transport til havs
 • Frokost, niste ,middag + lokale råvarer, snacks, etc som spesifisert i programmet
 • Lokalkjent guide og skipper
 • Sengetøy, dyne og pute
 • En bærekraftig norgesferie i særklasse

PRIS INKLUDERER IKKE

 • Transport t/r Tromsø og/eller Alta
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss i så fall beskjed om dette.

ØVRIG INFORMASJON

Dette er en internasjonal tur vi har sammen med vår nære samarbeidspartner SeilNorge. De fleste av deltagerne er nordmenn, men det kan være noen utlendinger også. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Ting vil være veldig likt som når man er med på andre turer med Hvitserk, og i løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og SeilNorge.

DAG 1: vi kaster loss

Flere enn oss som sjekker værmeldingen 10 dager i forveien, og gjerne 10 ganger om dagen? En spent gjeng møter kl. 16:00 i Tromsø på kaia (Alta for avgang 2). Her innlosjerer vi oss i båten og blir kjent med de andre. Sikkerhetsrutinene blir gått igjennom, og før kvelden kommer seiler vi i retning uthavn.

DAG 2: ullstinden

Toppen av Ullstinden har en fantastisk utsikt helt nord på Tromsø sitt fastland. Noe av det som kjør Ski og Seil kult, er muligheten til å starte på en side og kjøre ned igjen på den andre siden. På Ullstinden blir skikjørerne satt av på vestsiden og de kjører ski ned igjen på østsiden hvor båten plukker dem opp. Noen som vil ha fersk fisk til middag? Det er bare å prøve lykken for den som vil, turen går i hvert fall videre i retning nord!

(Frokost, lunsj og middag er inkludert)

DAG 3: Arnøya eller kågen

Vi velger fjell etter føre og vær, det som er sikkert er at begge to har en nydelig beliggenhet med utsikt over hele Lyngen området. Begge stedene ligger lenger nord enn Alta, rett nord stopper ikke havet før du når Svalbard. Her er det ikke mange som står på ski i løpet av sesongen!

(Frokost, lunsj og middag er inkludert)

DAG 4-5: Finnmark

Fra og med Finnmark får dere ingen stedsnavn. I 2018 ble turen gjort tre ganger, og i løpet av oppholdet i Finnmark møtte vi ingen andre båter og skifolk - så navnene ønsker vi å holde litt hemmelig. Her er det så vakkert at vi er redd det bli kø til toppen om områdene blir for populære. 

(Frokost, lunsj og middag er inkludert)

DAG 6: siste topp, og takk for turen!

Om forholdene tillater det så blir det en siste topptur før vi avslutter turen i Alta. Vi legger til kai senest 16:00, flyplassen er bare en kort drosjetur unna og det er korresponderende kveldsfly. 

(Frokost og lunsj er inkludert)

NB:

Avgang med dato 29.04 starter i Tromsø og ender i Alta. Se dag til dag program for oppmøte tidspunkt, det finnes korresponderende transport begge veier.

Avgang med dato 05.05 starter i Alta og ender i Tromsø og varer i 8 dager. Se dag til dag program for oppmøte tidspunkt, det finnes korresponderende transport begge veier. 

 

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen. Det er ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra.

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dun- eller primaloftjakke

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker

Til å bruke når vi går.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue.

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint.

Skistøvler

Randone eller telemark.

Fjellstøvler/solide joggesko

Det kan bli noen anmarsjer uten snø og da er det godt med sko som egner seg til fuktig og ulendt terreng.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark.

Hjelm

Skihjelm.

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver.

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks.

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred.

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%.

Søkestang

Denne skal også være med.

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Dagstursekk

30-40 liter. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak/termos

 

Håndkle

Velg et teknisk håndkle om du må ha med

Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper

 

Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Topptur, seiling

Grad: