Tilbake til søkeresultater

Ski og seil i Lofoten

Vi seiler inn i Lofotens alpine bakgård og utforsker fjellheimen i verdens vakreste øyrike. Bli med om bord!

Fjellene i Lofoten representerer noe av det mest eksotiske Norge har og by på. Toppturmulighetene er uendelige og de mest spektakulære turene når man kun med båt. Fjellene er kjent for sine alpine topper og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra!

Ski & Seil i Lofoten er turer for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell. En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert, enten du er erfaren eller nybegynner.  

I løpet av fem dager skal vi oppleve og bestige mange av de flotteste fjellene i Lofoten, samtidig som vi får noen fantastiske seilturer på vei fra det ene innsteget til det neste. Turen starter og slutter i Svolvær. Toppturene vi går i løpet av turen planlegger vi i fellesskap, tilpasset gruppa, vær og føreforhold. Etter topptur på dagtid seiler vi til neste havn og klargjør for ny topptur neste dag.

Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. 

På denne turen har vi med oss skiguide alle dagene. Guiden er med som ressurs og læremester, og gir oss også muligheter til også å gjøre mer krevende skiturer og bestigninger dersom vær, forhold og gruppens nivå åpner for det. 

Noen av stedene vi seiler innom eller står på ski i løpet av turen er Svolvær, Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet.

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke, og du bør ha stått en del på ski og helst ha gått noen toppturer tidligere. Vi har med skiguider hver dag, og vil sammen finne turer som passer for gruppa. Skiguidene er med for å skape trygge, spennende og gode turopplevelser for alle. Flere av turene har alternative nedkjøringer, og du kan få brattere/slakere terreng avhengig av ferdighetsnivå.

Seilmessig behøver du ingen forkunnskaper! Skipperen om bord vil gi deg en innføring i seiling underveis, og du vil bli kjent med de grunnleggende tingene som trengs for å styre skuta. 

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om du har gode skiferdigheter. Skredutstyr må hver enkelt deltaker ha, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Lofoten - Skiing In The Magic Islands" av Jonas Dahlstrup og Thorbjørn Enevold
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden,www.nomaden.no. Nomaden har et stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker erfarne, lokalkjente guider på denne turen, og har maks 6 deltakere per guide. Det er påkrevet at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr på turen. Av personlig utstyr må man ha med klær som egner seg til norsk høyfjell vinterstid, samt utstyr for toppturer på ski. Vi bruker rando-/telemarkutstyr. Spade, søkestang og skredsøker er obligatorisk, du trenger isøks og stegjern, og skarejern er en fordel. Dette utstyret kan leies, gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker det. Du finner utstyslisten i menyen under "utstyrsliste". 

Attraksjoner

 • Toppturer i ett av landets beste skiområder
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Vi seiler og bor på en seilbåtene våre med gode fasiliteter 

Innkvartering

Ski&Seil-båtene våre er i størrelsen 44-50 fots store seilbåter. Båtene er komfortable med 4-5 doble lugarer, toaletter og dusj. Båten er "hytta" vår som gir oss mulighet til å våkne nye steder hver dag. Samtidig er båtene ekte seilbåter som gjør at vi innimellom også får seilt og kjenne på stillheten og følelsen av å seile med vinden. Det er en god plan på mat underveis; sammen lager vi i stand måltider, innimellom fisker vi fersk fisk, og alle bidrar litt på rundgang. Ombord har vi lettbåt for ilandstigning, og fiskeutstyr til lofot-torsken. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Overnatting i dobbelt-/flersengsrom
 • Frokost, niste ,middag + lokale råvarer, snacks, etc som spesifisert i programmet
 • Lokalkjent guide 

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Svolvær
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss i så fall beskjed om dette.

øvrig informasjon

Dette er en tur i samarbeid med SeilNorge. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Alle som er med på turen har bestilt tur gjennom Hvitserk, og vi har et tett samarbeid med SeilNorge, og ting vil være veldig likt som når du er på Hvitserktur ellers. I løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og SeilNorge.

Programmet er veiledende og vil endres etter vær og forhold, men det gir en indikasjon på hvordan dagene vil se ut. Vi starter hver dag med en god frokost og smører matpakke før vi drar ut på tur. Noen av dagene spiser vi middag rett etter tur, andre dager spiser vi bare litt når vi kommer ned, og seiler videre før vi spiser middag. Noen dager legger vi inn tid til å fiske, og tid til å se seg om på noen av de fantastiske stedene vi seiler forbi. Når vi gjør de forskjellige tingene avhenger av vær, forhold og hva gruppa ønsker. 

DAG 1: Ankomst Svolvær Brygge

Oppmøte i båthavna (ved Bacalao) klokken 18:00. Vi går igjennom båt og utstyr, og før det blir for sent på kvelden kaster vi loss og seiler et lite stykke så vi kan legge oss i uthavn eller en mindre havn for natten. Her spiser vi middag og blir bedre kjent med hverandre. Det kan bli en sen middag denne dagen, så det er lurt om du ikke kommer sulten ombord. Kommer du tidlig til Svolvær denne dagen anbefaler vi en topptur på en av toppene i nærheten av byen.

-/-/M

DAG 2: Austnesfjorden

Etter en tidlig frokost går vi i land i Austnesfjorden. Sammen med guiden vurderer vi endelig rutevalg for dagen med utgangspunkt i vær, snøforhold og vind. Austnesfjorden har mange topptur-muligheter; Higravtindan og Geitgaljertind er de mest kjente og krevende, men her er også Rundtind og mange andre muligheter. Vi starter litt rolig denne første dagen. Når vi er tilbake i båten seiler vi et stykke videre mot best mulig utgangspunkt for topptur neste dag.

F/L/M

DAG 3: Austnesfjorden

Etter frokost setter vi kursen mot dagens lekeplass, vær, snøforhold og vind avgjør. Hvis forholdene er bra holder vi oss i Austnesfjordenm og prøver oss på nye fjell og linjer. Hvis værgudene skulle være på vår side tar vi sikte på å bestige Geitgaljen, en av Lofotens mest spektakulære topper! Er snøen stabil og fin, byr denne toppen på en magisk nedkjøring helt ned til fjæresteinene. Vi går ombort i båten, spiser og slapper litt av før vi seiler ut av Austnesfjorden mot neste destinasjon.

F/L/M

DAG 4: Trollheimen

Denne dagen starter vi i Trollfjorden! Med sine stupbratte fjellsider og avsides beliggenhet er dette en fjord tilgjengelig kun for oss som kommer med båt. Tidlig på morgenen, før solen begynner å varme i fjellsidene finner vi et passende fjell som ikke er blant de bratteste, vurderer forholdene og går ut på tur etter en god frokost. På ettermiddagen satser vi på bålkos og en overraskelse.

F/L/M

DAG 5: Skikjøring i Raftsundet

Vi starter tidlig med frokost og tilbringer formiddagen i fjellsidene i Raftsundet. Tilbake i båten setter vi seil mot Svolvær og avslutter turen rundt kl. 15:00.

F/L/-

F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis nistepakke)
M = Middag inkludert

 

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen. Det er ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra.

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dun- eller primaloftjakke

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker

Til å bruke når vi går.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue.

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint.

Skistøvler

Randone eller telemark.

Fjellstøvler/solide joggesko

Det kan bli noen anmarsjer uten snø og da er det godt med sko som egner seg til fuktig og ulendt terreng.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark.

Hjelm

Skihjelm.

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver.

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks.

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred.

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%.

Søkestang

Denne skal også være med.

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Dagstursekk

30-40 liter. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak/termos

 

Håndkle

Velg et teknisk håndkle om du må ha med

Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper

 

Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Topptur

Grad: