Tilbake til søkeresultater

Ski og Seil på Svalbard

Urørte fjell, et vilt dyreliv og enormt vakker natur. Bli med til Svalbard og Ski og Seil i den unike SV Linden!

For folk som er glad i å gå topptur, er ski og seil på Svalbard noe av det mest eksotiske man kan gjøre. En destinasjon best kjent for sine spektakulære og kalde ekspedisjoner, er på våren et eldorado for toppturer i rett ekspedisjonsånd.  Her finnes ingen bok som viser veien, vær og forhold legger grunnlaget for ferden. Til vanns vil den elegante tre-skonnerten SV LINDEN gjør de nærmest utilgjengelige fjellene tilgjengelig. Den klassiske skuten er et resultat av entusiasmen til tusenvis av bidragsytere og supportere i Åland. Båten er Europas største tre-skonnert i drift, og den nesten 50 meter lange båten er en tro kopi av den orginale SV Linden fra 1920. 

Svalbard i vårstemning er midnattsol, og vi får tid til lange dager på ski. Fjellene er opp til 1000 meter høye, og med en bestning på rundt 600-800 meter per topp, rekker vi gjerne både 2 og 3 turer om dagen.  Lunsjen pakker vi med oss fra den rikholdige frokosten og nyter utendørs, afterskien tar vi på dekk og i badstuen, og den varme suppen får vi servert rett ut vinduet fra byssa. På kvelden er det fritt frem for å utforske båten og lære om seilinges kunstner, og om du heller vil slappe av med en god bok - er du velkommen til å fordype deg i skipets bibliotek. 

Ombord i båten kan du forvente deg mat av høy kvalitet. Før Linden starter Ski og Seil sesongen på Svalbard, så besøker mannskapet lokale tilbydere i Danmark og Norgeskysten, og velger ut råvarer av høy kvalitet som kokken gjør om til herlige tre-retters middager. Kokken liker å overraske, kanskje en av dagene byr på et innblikk i en av polarhistoriens menyer?

Turfakta

Vanskelighetsgrad

 Dette er en tur som krever at man har gått noen toppturer tidligere. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi har med våpen, navigasjonsutstyr, nødpeilesender, satellitt-telefon, div. medisiner, tau og sikringsutstyr i forhold til de krav en slik tur måtte stille. I tillegg har vi de nødvendige tillatelser der er pålagt f.eks. søk-og redningsforsikring som dekker uthenting ved alvorlig skade/sykdom.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over.

Attraksjoner

 En unik kombinasjon av skikjøring på steder få har vært før deg, i en båt som er unikt i sitt slag. 

Innkvartering

Vi sover i den unike tre-skonnerten SV LINDEN alle dagene på Svalbard. Dette er Europas største tre-skonnert i drift, og båtens lugarer (soverom) er romslige og komfortable med private bad. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Pass og visum

 Du må ha med pass til Svalbard. 

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

PRIS INKLUDERER

  • Aktiviteter
  • Lokalkjent fjellguide
  • Transport
  • Overnatting og måltider i henhold til program
  • 250,- til Basecamps CO2-investering
  • Search and rescue forsikring

PRIS INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter (SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo Gardermoen)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel. Det anbefales dog å være så tidlig ute som mulig, da transporten til Svalbard ofte er vesentlig billigere tidligere på sesongen. 

DAG 1: VELKOMMEN TIL LONGYEARBYEN OG SVALBARD

Møt ekspedisjonslederen din klokken 15:00 på Basecamp Hotell i Longyearbyen. Herfra tar vi deg med til skonnerten Linden. Hvis du har ekstra bagasje kan du legge den igjen i hotellets bagasjerom. Vi samles deretter i Lindens salong til forfriskninger og sikkerhetsorientering. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med mannskap og andre skikjørere. Mannskapet gleder seg til å lære bort og vise hvor elegant Linden seiler. Det er tid for å heise seil og begi seg inn i Svalbards urørte natur!

Midnattssolen står høyt på himmelen når vi inntar kapteinens velkomstmiddag på kvelden. Fra april til august er Svalbard vendt mot sola både dag og natt, idet jorden heller svakt mens den daglig spinner rundt sin egen akse. 24 timer sollys i døgnet bidrar til kraftig oppsving for alt liv i havet, som igjen fører til yrende arktisk dyreliv også over vann i sommermånedene. Dette påvirker også vårt aktivitetsnivå, vi vurderer alltid om natt-skikjøring i midnattssol er mulig og håper vi rekker en skitopptur allerede første kveld etter middag!


(-/-/M)

DAG 2-4: SKI OG SEIL PÅ SVALBARD

I Isfjorden ligger snødekte fjell på rekke og rad. Det er mange muligheter til fine skiturer i stadig skiftende landskap, og planen er å bruke de neste dagene på nordsiden av Isfjord-komplekset og i havgapet ved Kapp Linne. Dette betyr korte reiseavstander slik at vi kan stå mye på ski.

Omgitt av 600-1000 meter høye topper, byr Nordre Isfjorden nasjonalpark på et mylder av tinder og flotte fjellsider å kjøre ned. Oppstigningen er effektiv, som regel kan vi gå på ski rett fra fjæresteinene. På toppen venter utsikt som garantert tar pusten fra deg. Nedkjøringene tilpasser vi gruppas ønsker – som regel har vi flere muligheter.

Vi kan når som helst treffe på dyreliv også på skiturene. På vei tilbake til skipet svinger vi gjerne innom spennende steder, for eksempel isbreer som ender i sjøen. Vi holder alltid utkikk etter dyreliv, og når vi får øye på noe tar vi oss tid til å stoppe opp for å se. Guiden vår, som har lang fartstid på Svalbard, deler gjerne sin naturkunnskap med deg. Hvis vi er heldig kan vi komme over isbjørn, hvalross eller hval.

Du kan nyte kaffen på dekk mens vi passerer et vilt landskap uten tegn til veier eller hus. Det er dette som gjør Svalbard unikt i verden, de arktiske dyrene lever i totalt urørt natur. Her rår isbjørnen både på land og på isen. Det glitrer i brefronter, fuglefjellene ruver, og det er et livlig dyreliv. Mange vil gjerne se noen av Svalbards “Big Five”, så hold utkikk etter: isbjørn, hvalross, fjellrev, Svalbard-reinsdyr og den vevre ismåka. Hvilke får vi se på denne ski & seil-turen?


(F/L/M) 

DAG 5: ADVENTFJORDEN

På vår siste dag seiler vi tilbake til Adventfjorden. Nyt utsikt og frokost i ro og mak ombord på skipet før vi ankommer sivilisasjonen ca kl 09. I mai burde det fortsatt være sjøis i områdene, så sjekk isen nøye for å se etter Svalbards spektakulære sel, hvalross eller attpåtil isbjørn.

Om du har tid, så anbefaler vi også en dag eller to i Longyearbyen. Mai er en utrolig fin måned på Svalbard, og Longyearbyen et yndet sted for flotte turer rundt omkring
(F/-/-) 

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern om du har, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Tøfler/sko

Noen gode sko til å tusle rundt i båten med er bra

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. 

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg to liter vann.

Sitteunderlag  
 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Svalbard

Type:

Topptur, seiling, skitur

Grad: