Tilbake til søkeresultater

Svalbard skimaraton og Isfjord Radio

Bli med Hvitserk på en helt spesiell langhelg til Svalbard Skimaraton. Vi bor på fantastiske Isfjord Radio, drar på langtur med snøscooter, prøver hundekjøring og er med på verdens nordligste skimaraton.

Svalbard skimaraton er en fantastisk skikonkurranse på 21 eller 42 kilometer i Adventdalen, øst for Longyearbyen. Hvitserk har laget en helt spesiell tur til skirennet, der vi også drar med snøscooter til Isfjord Radio og overnatter på den fantastiske, arktiske utposten. I tillegg prøver vi hundekjøring og får en innføring i fangstmannslivet på øygruppa. Dette er en drømmetur for deg som vil gå verdens nordligste skimaraton og som samtidig vil oppleve vakre, dramatiske Svalbard. Vi legger vekt på unike opplevelser og at du skal få oppleve det beste av Svalbard. 

Det er naturopplevelsene ute i den arktiske naturen som er i fokus - og du får i løpet av helgen opplevd både øygruppa med ski, på snøscooter og med hundespann. 
Det blir også tid til å oppleve Longyearbyen i løpet av langhelgen, der vi bor på det røffe, trivelige Basecamp hotell. Etter skirennet har vi også vår egen lille "bankett" og afterski i Bolterdalen, på en fangstasjon 10 kilometer utenfor Longyearbyen. Her er det intimt og koselig; det er fyr på peisen og  i tillegg til en skikkelig "fangstmannsmiddag", får vi innføring i Svalbards historie og det spennende livet til fangstmennene på øygruppa.

Dagen etter går turen ut på snøscooter til Isfjord Radio, 90 kilometer vest for Longyearbyen. Turen går over vakre breer og frosne fjorder og vel fremme på Isfjord Radio venter luksus og tre-retters middag, fra det som sannsynligvis er det beste kjøkkenet på hele Svalbard. Det rustikke og sjarmerende Isfjord radio kan du lese om i vår blogg, og i den arktiske utposten skal vi være i to dager, fra her utforsker vi området på scooter, til fots og om du vil venter en badstue helt utenom det vanlige. Etter to netter på Isfjord, bruker vi dagen på snøscootersafari på Nordenskiöld Land tilbake Longyearbyen. Totalt har vi da tilbakelagt 200 kilometer på snøscooter i løpet av den to dagers lange turen.  I Longeyarbyen overnatter vi igjen på Basecamp hotell, før vi den siste dagen drar vi på hundekjøring med egne hundespann.

 

Turfakta

Attraksjoner

 • Deltagelse på Svalbard Skimaraton - verdens nordligste skimaraton i vakre omgivelser utenfor Longyearbyen
 • Snøscootertur til Isfjord Radio - 200 kilometer t/r Longyearbyen
 • To overnattinger på den vakre, arktiske utposten Isfjord Radio.
 • Hundekjøring / tur med hundespann
 • Fangstmannsmiddag

Innkvartering

Vi bor tre netter på Basecamp hotell i Longyearbyen. Dette er Longyearbyens triveligste overnattingssted - med en røff, unik og lun atmosfære. Hotellet er innredet i tradisjonell fangstmannstil med drivtømmer, selskinn og skifer - og har en sentral beliggenhet i Longyearbyen med kort vei til spisesteder, puber og butikker. To netter bor vi på Isfjord Radio som er et fantastisk overnattingssted 90 kilometer vest for Longyearbyen.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet. 

Pass og visum

Norske statsborgere kan reise til Svalbard med norske godkjente identifikasjonspapirer, for eksempel førerkort. Alle andre må ha pass.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Svalbard ligger langt mot nord, og man må alltid ta forbehold om endringer. Vær og føreforhold styrer turprogrammet. Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • All lokaltransport i Longyearbyen
 • Overnatting i dobbeltrom på Isfjord Radio og Fangstmannshotellet (fem netter tilsammen)
 • Frokost, lunsj og middag i henhold til dag for dag-program (vær oppmerksom på at ikke alle måltider i Longyearbyen er inkludert). På Isfjord Radio er det tre-retters middag og etter skirennet har vi fangstmannsmiddag på en fangstasjon i Bolterdalen utenfor Longyerbyen
 • Snøscooter (To personer på hver scooter. Tillegg på 3000 kroner pr person for egen snøscooter )
 • Deltagelse på Svalbard Skimaraton
 • Obligatorisk snøscooterforsikring

Pris inkluderer ikke

 • Fly t/r Longyearbyen (anbefales å bestilles så tidlig som mulig) 
 • Drikke til måltider

Øvrig informasjon

Enkeltromstillegg er 1000 kroner pr natt. Dette kan ikke garanteres, men gi oss beskjed om dette ved påmelding - så ser vi h va vi får til. Inkludert i turprisen er at to deltagere deler på å kjøre en snøscooter. Det er mulig å betale for egen snøscooter, og husk at du må være over 18 år for å kjøre snøscooter. 

FREDAG 26.04: Oslo- LONGYEARBYEN

Velkommen til Longyearbyen. Dere blir møtt av en av våre guider og tatt med til Basecamp hotell, som ligger sentralt midt i sentrum.  Her vil det bli gitt informasjon om turen som ligger foran oss, og dere henter startnummer og får oppdateringer om skirennet. Enkel, innholdsrik middagsservering på hotellet.
(-/-/M)

LØRDAG 27.04: SVALBARD SKIMARATON

Etter en tidlig, solid og næringsrik frokost om bord, kjører vi til starten av Svalbard Skimaraton (21 km eller 42 km). Svalbard Skimaraton er verdens nordligste skimaraton, og arrangeres i vakre omgivelser øst for Longyearbyen. Etter konkurransen samles vi til afterski i resepsjonen på Basecamp hotell før vi reiser ut i Bolterdalen. Her opplever vi en unik fangstmannsmiddag på en ekte fangststasjon. På fangststasjonen kan du se og oppleve hvordan fangstmenn levde ute i villmarken mens de jaktet på sel og reinsdyr. Bygningene og omgivelsene på Fangststasjonen er bygd opp på samme sett som de gamle fangststasjonene på Svalbard. Det er bilder, bøker, gjenstander og utstyr som var veldig vanlige for jegerne, og de er fremdeles i bruk i deler av øygruppen. Vi serverer en interessant meny til Fangstmannens middag, hvor vi beskriver deler av livet til jegerne og maten de spiste. Vår guide forteller oss litt om Svalbards historie og det spennende livet til fangstmennene på øygruppen.
(F/L (matpakke)/M)

SØNDAG 28.04: SNØSCOOTER TIL ISFJORD RADIO

I dag drar vi på snøscooter-eventyr! Beliggende cirka 90 kilometer vestover fra sivilisasjonen i Longyearbyen finner du det eksotiske hotellet Isfjord Radio. Dette er en arktisk utpost som vi garanterer at du vil bli positivt overrasket over! Om vinteren er det kun mulig å komme hit på ski eller snøscooter, og  i løpet av turen vår vil vi kjøre over snødekte isbreer, passere karakteristiske Svalbardfjell, kjøre over frosne fjorder og gjøre stopp underveis. På turen spiser vi varm ekspedisjonslunsj og vel fremme på Isfjord Radio blir det servert 3- retters middag fra det som sannsynligvis er Svalbards beste kjøkken.
(F/L/M)

MANDAG 29.04 : isfjord radio

Området rundt Isfjord Radio er utrolig spennende, og den umiddelbare nærheten til kysten gjør området særlig dyrerikt. Det er slett ikke sjelden at bjørn eller hvalross befinner seg i området. Det finnes knapt et mer ødeliggende hotell i verden enn Isfjord Radio, og bare følelsen av å befinne seg et sted så langt unna allfarvei - er verdt en reise i seg selv. På ettermiddagen kan du nyte innsikten på biblioteket, eller utsikten fra vinduet. Som vanlig samles vi rundt bordet til en 3-retters middag på kveldstid.
(F/L/M)

Tirsdag 30.04 : OPPLEV SVALBARD-NATUREN

Vi kjører snøscooter de 100 kilometerne fra Isfjord til Longyearbyen gjennom vakre Nordenskiölds land. Vi tar oss tid til å oppleve dyrelivet og den arktiske naturen, før vi returnerer til Longyearbyen og Basecamp hotell. Her får vi tid til å oppleve restaurantene og utelivet i Longyearbyen på egenhånd.
(F/L/-)

onsdag (1. MAI): HUNDEKJØRING OG HJEMREISE

Etter en god frokost, er det klart for det siste Svalbard-høydepunktet - hundekjøring i scooterfrie Bolterdalen utenfor Longyearbyen. Fra hundegården kjører vi med egne hundespann innover det vakre, snøkledde landskapet. Dette er en annen måte å oppleve svalbard-naturen på enn med snøscooter - og en fin avslutning på en innholdsrik langhelg.

Retur til flyplassen og hjemreise. Vil du bli lenger, kan vi skreddersy eget opplegg - ta i så fall kontakt med oss.

(F/L/-)

F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis varm, enkel ekspedisjonslunsj eller selvsmurt matpakke
M = Middag inkludert (til fangstmannsmiddagen er også tre enheter drikke inkludert)

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Skitur

Grad: