Tilbake til søkeresultater

Skitur fra Gudbrandsdalen til Oslo

Er det en ting som gjør Norge unikt, så er det nettet av langrennsløyper som omfatter store deler av landet vårt. Fra OL-løypene nord for Lillehammer tar vi turen i retning Oslo og Holmenkollen. Bli med på tur i selve hjertet av Norge – skisportens vugge.

Mange nordmenn slår seg stolt på brystet og hevder at de er født med ski på beina, og i internasjonale øyne er vi nok nærmest det. På denne turen vil det være med både utenlandske ferierende som elsker å gå på ski, samt langrenns-interesserte nordmenn.

Selve turen starter i fjellområdene nord-vest for OL-byen Lillehammer. I løypene som ble verdenskjent under lekene i 1994 peker vi skituppene i retning sør, og går gjennom det tradisjonsrike og flotte sørnorske fjellandskapet i retning Oslo.
Bagasjen vår vil bli transportert med bil underveis på turen, så det eneste vi trenger å ta med oss er små dagstursekker. Underveis bor vi på idylliske små overnattingssteder, spiser lokal mat og selve turen ender på nasjonalarenaen Holmenkollen.

 

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Er du ikke født med ski på beina eller har litt rusten langrennsform? Ikke vær redd, vi går i rolig tempo og formålet med turen er å nyte opplevelsene.

Overnatting

På denne turen overnatter vi på fjellhoteller og fjellhytter. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 
Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.
NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

  • All overnatting og mat
  • Norsk guide
  • Bagasjetransport

Pris inkluderer ikke

  • Transport til startsted
  • Transport Holmenkollen - Oslo 

Dag 1: Gardermoen – Vinstra - Dalseter

Vi møtes på Gardermoen og tar toget mot Vinstra – rett nord for Lillehammer. Toget drar fra Gardermoen 14:30, og tar omtrent 2.5 time. Når vi ankommer Vinstra vil en privat bil ta oss til Dalseter, et lite og tradisjonelt overnattingssted som har vært drevet av den samme familien i årevis. Sammen med guiden går vi gjennom dag for dag programmet og nyter utsikten over Jotunheimen mens vi blir kjent med hverandre i stuen.

Dag 2: Første dag på ski

Dalseter er et populært utgangspunkt for skigåing, og antallet løyper i området er mange. Dette gjør at vi hver dag har ulike ruter vi kan velge i vår retning mot Oslo. Etter en mild oppstigning kommer vi inn i nydelig bjørk og furu-landskap. Langs med løypen ligger det små gårder og vi krysser noen små vann før vi ankommer Fefor. Stedet har vært drevet siden 1891, og det ble raskt et populært sted for ferierende kjendiser fra hele Europa. På en klar dag har du god utsikt til store deler av Jotunheimen.

Dag 3: Gjennom paradis på langrennski

Det er ikke mange metere du skal gå fra dørstokken på Fefor før du finner deg midt i løypa. Som dagen før er det mange ruter som tar oss frem til målet vårt. Den første delen av dagen er forholdsvis lett, før vi møter en stigning midtveis på dagen – vi forserer av alt av terreng i rolig tempo og hele gruppen er samlet på ferden til Lauvåsen. Når vi ankommer Lauvåsen får vi servert en nydelig middag - kanskje veks det jordbær oppå Lauvåsen på vinteren og?

Dag 4: I Dæhlie, Sivertsen, Alsgaard, Wold, Dybendahl og Moen sine skispor

Neida, vi har ikke glemt Ulvang, Nilsen og Nybråten også når vi beveger oss inn i de olympiske løyper ved Lillehammer. Mesteparten av dagen befinner vi oss ovenfor tregrensen, og vi avslutter dagen med å gå inn på Skeikampen ski-arena. Her tar vi inn på hotellet og om du har lyst kan du avslutte dagen i boblebad eller sauna på hotellets spa.

Dag 5: Stryken til Kikut

Fra morgenen av får vi privat skyss (ca. 2.5t) til Stryken utenfor Oslo. Dette ligger i de nordligste delene av Nordmarka, og vi tar oss nå inn i det enormt flotte løypenettet som befinner seg i skogene rundt Oslo. For den historie-interesserte nordmann er Nordmarka et sted for store opplevelser. Marka er rik på minner fra nyere norsk historie, og da særlig kjent gjennom motstandsarbeidet fra andre verdenskrig. Her inne var det hemmelige koier, skjulte radiostasjoner og slipplasser brukt av hjemmefronten - merkinger og skilt som forteller om aktivitetene ser man støtt og stadig når man ferdes gjennom marka. Når kvelden nærmer seg ankommer vi Kikut, et av de mest tradisjonsrike stedene i hele Nordmarka, og om du ikke har besøkt plassene før – er dette verdt en tur i seg selv. Saunaen er varm og har nydelig utsikt mot Bjørnsjøen. Tips – ta deg en skolebolle eller vaffel ved ankomst!

Dag 6: Holmenkollen og Oslo

Dagens distanse er på omtrent 18 kilometer, og vi skal ta oss videre i terrenget mot selve hjertet i norsk skisport – Holmenkollen. Underveis vil vi også stoppe på andre tradisjonsrike steder som Kobberhaugen eller Tryvannstua. På en klar dag så er utsikten fra nasjonalarenaen spektakulær, og det er med en god følelse av at vi avslutter turen i løypene på Holmenkollen arena. Herifra tar vi t-banen ned til byen og overnatter på hotell midt i Oslo. Den perfekte avslutning finner vi sammen på en restaurant i byen.

Dag 7: HOVEDSTADEN

Frokost og farvel på morgenen.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Skitur

Grad: