Tilbake til søkeresultater

Stisykling fra støl til støl i Hallingdal

Den beste stisyklingen i Ål kombinert med enestående naturopplevelser, mattradisjoner og stølsliv. Vi legger alt til rette slik at du kan nyte dagene fra sykkelsetet!

På denne turen vil vi ta deg med til høyfjellsplatået mellom Ål, Hemsedal, Torpo og Gol. Området ligger idyllisk til ved Reineskarvet med utsikt mot Hallingskarvet. 

Du får være med på en sjelden opplevelse hvor vi bor på private støler som i fjellbeitesesongen brukes av budeier som steller geit og kyr i fjellet. Boforholdene er relativt enkle, men de er samtidig ekstremt sjarmerende og ikke minst autentiske. Her er det historie i veggene. Vi sørger for å transportere bagasjen din mellom stølene som er ferdig varmet opp når du kommer fram. Slik kan du nyte dagene på sykkelsetet med bare det nødvendige for sykkelturen i sekken. 

Vi spiser bra mat på stølene med lokale råvarer basert på sesongen. Ved siden av syklingen og det fjellkulturhistoriske, er maten noe vi legger vekt på på denne turen. Syklingen er på fjellstier som folk og fe har laget gjennom mange år på sine vandringer i fjellet. Våre guider vil ta deg med på de beste stiene området har å by på, med mest mulig flyt og variasjon. Vi får oppleve både tekniske partier og nydelige flytpartier. Noen partier vil kunne oppleves som krevende. 

Sykkelnivået er satt til middels, det vil si at vi i utgangspunktet sykler i relativt jevnt rolig tempo. På den måten har vi god mulighet til å ta inn de vakre omgivelsene, men samtidig forflytte oss over relativt store avstander. Turen passer for både gutter og jenter som har syklet en del sti fra før og som er i god form. Det er ekstremt fine nedkjøringen underveis, men ønsker du enda mer fart og spenning og nedoverbasert sykling i samme område, anbefaler vi turen på Flytstier i Hallingdal i stedet. 

Det er kun seks plasser på turene vi har satt opp. På forespørsel kan vi også sette opp turen for grupper og vennegjenger utenom disse datoene. Er det interessant, så send oss en mail. 

Vil du sykle på sti fra støl til støl i høyfjellet, bo på tradisjonsrike støler og spise lokal fjellmat, da er dette turen for deg.

Turfakta

Historie

 2019 er året Hvitserk for første gang samarbeider med eliten av Norges stisyklister for å tilrettelegge for førsteklasses opplevelser på stisykkelsetet i Norge. Stisykling er en stadig økende trend i Norge

Vanskelighetsgrad

 Sykkelnivået er satt til middels, det vil si at vi i utgangspunktet sykler i relativt jevnt rolig tempo. På den måten har vi god mulighet til å ta inn de vakre omgivelsene, men samtidig forflytte oss over relativt store avstander. Turen passer for både gutter og jenter som har syklet en del sti fra før og som er i god form. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og vi bruker de med mest erfaring og best forståelse av våre produkter. 

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. 

 

Innkvartering

Vi bor på to ulike støler i fjellet. Her kan det være relativt primitive forhold med f.eks. utedo og henting av vann fra brønnen, men det kan og være moderniserte støler vi bor på som har innlagt vann, strøm og dusj. Maten av lokale råvarer lager vi sammen på peisen. 

 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

  •  Transport til startsted
  • Transport av bagasjen din mens du sykler
  • Transport tilbake til startsted
  • Overnatting i sjarmerende og private fjellstøler
  • Frokost og niste
  • middager med norsk fjellmat og lokale råvarer
  • Lokale sykkelguider fra Hillbilly mtb

PRIS INKLUDERER IKKE

  •  Stisykkel (det er mulig å leie dette, ta kontakt)
  • Bekledning
  • Transport til og fra Ål stasjon

Øvrig informasjon

Vi møtes på Ål stasjon kl. 14.00 på fredagen før vi tar felles transport opp i fjellet. Det er ikke mulighet for å bruke egen bil for å komme frem til stølen.
Vi vil være tilbake på Ål stasjon ca. kl. 16.00 på søndag ettermiddag. 

DAG 1 - FREDAG

Du møter våre guider på Ål stasjon fredag formiddag. Vi blir transportert opp i høyfjellet hvor vi starter syklingen. Om det er vått vil vi finne en alternativ start som gir bedre sykling den første dagen.

Vi starter helgen med topptur enten fra dalen eller høyfjellet. Etter vi har nytt utsikten og en fabelaktig nedkjøring på sti, venter en god middag på en av de private stølene vi har fått leie for denne natten. Vi overnatter på stølen. Det å bo på en støl kan være litt trangt og intimt, så forbered deg på at det ikke er et singlerom på hotel, men dette er litt av sjarmen.

DAG 2 - LØRDAG

Etter en god frokost lørdagen morgen sykler vi østover. Stien bukter seg gjennom høyfjellet, med noen klatringer som belønnes med fantastiske nedkjøringer. Stiene er varierte, til tider utfordrende, men for det meste fine singletracks.

Innimellom gjøres noe av syklingen på grusveier, men dette gir bedre mulighet til å ta inn den fantastiske utsikten som omringer oss på denne turen. Vi satser på å bruke ca. seks timer på sykkelsetet denne dagen. Vel fremme venter kald øl og en velfortjent middag med lokale råvarer.

DAG 3 - SØNDAG

Søndagen fortsetter vi videre østover mot Gol eller Torpo basert på hva som er tørrest. Stiene denne dagen er om mulig enda bedre, og i tillegg får vi tatt i bruk alle høydemetrene ned til dalbunnen av Hallingdal. Nedkjøringen kan være utfordrende for noen, men har du syklet en del på teknisk sti er nedkjøringen fantastisk.

Det meste av dagen skjer fortsatt i høyfjellet, men mot avslutningen av turen venter en helt fantastisk nedkjøring som går i både løvskog og barnålsskog. Vi sykler ca. 5-6 timer denne dagen avhengig av gruppen.

I bunn av dalen blir vi plukket opp og kjørt tilbake til Ål stasjon hvor dere tar toget eller bilen hjem. Vi anslår å være på Ål ca kl 16.00

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 09.08.2019
Retur: 11.08.2019
Påmeldingsfrist: 26.07.2019
Antall deltakere:5-7
Antall dager:3

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Sykkel

Grad: