Tilbake til søkeresultater

Stisykling på flytstier i Hallingdal

Opplev den beste stisyklingen som Hallingdal har å by på. De lokalkjente guidene tar dere med til de råeste stiene, og noen hemmelige områder du vanskelig finner alene.

Toppturer om vinteren har tatt Norge med storm, og de enorme mulighetene for opplevelser i fjellet har virkelig satt Norge på kartet internasjonalt. Nå er en ny trend i ferd med å etablere seg, og stisyklistene har for alvor funnet gleden av norsk naturs enorme potensiale. Velkommen med til en nyhet - stisykling i Hallingdal!

Hallingdal har et enormt nettverk av stisyklingstier og våre lokalkjente guider viser deg de beste flytstiene i Hallingdal. Legg igjen GPSen og følg de lokalkjente guidene som tar deg rett til indrefileten med en gang. 

Hele Hallingdal har fantastiske muligheter for stisykling som garantert vil gi deg opplevelser du sent vil glemme. Transporten vår frakter deg opp i fjellet slik at stiller med friske ben til å cruise ned igjen hvor bussen venter på deg for å ta deg videre til neste eventyrsti.

Turene velger vi ut fra vær og føre. Vi liker tørre stier, og det er ofte store lokale forskjeller på føret i de ulike dalførene. Området strekker seg fra Geilo og ned til Nesbyen.

Innlosjering skjer i Hallingdal Feriepark som ligger helt inntil Hallingdalselva hvor du kan bade eller fiske etter ørret etter endt sykkeldag.

Dette er turen for deg som liker å sykle flytstier av beste sort, oppleve noe nytt fra sykkelsetet sammen med andre likesinnede og er glad i god mat. Vi har satt opp en tur i 2019, men om du ønsker å dra på denne turen med en kompisgjeng eller en gruppe sender du oss en e-post, så får vi til dette.

 

Turfakta

Historie

Stisykling har de siste årene blitt stadig mer populært. Hallingdal er en av destinasjonene som har utpekt som de aller mest populære blant de mest ivrige stisyklerne. I samarbeid med noen av Hallingdals stisykkel pionerer er Hvitserk stolt av og kunne tilby våre gjester kortreiste flytopplevelser i en av Norges aller beste områder for stisykling.

Vanskelighetsgrad

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen.

Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover.

Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

På disse sykkeldagene er nedoversyklingen i fokus, så det er bra å være vant til stisykling nedover for å få mest glede ut av turen. Vi skal også ha det gøy så det er ikke noe tidspress og rom for venting. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

- God fysisk form (uteholdenhet og benmusklatur)

- Har syklet en del turer på sti før man blir med på turen

- Sørger for at sykkelen er i tipp/topp stand

- Ha med evt reservedeler da vi er langt unna spesialforretninger for sti- og endurosykler. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Det er en fordel med klær og ustyr som tåler gjørme. Eller anbefaler vi fulldempet sykkel for å få best utbytte av turen. se komplett liste i fanen over. 

Innkvartering

5-stjerners camping plass sa du? Hallingdal feriepark byr på flotte campinghytter. Vi spiser frokost og middag i restauranten ved siden av. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Alle måltider fra og med kveldsmat dag 1 til og med lunsj dag 4
 • Overnatting jvf programmet
 • Lokale sykkelguider fra Hillbilly mtb
 • Lokal transport 

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Stisykkel (det er mulig å leie dette, ta kontakt)
 • Transport til og fra Ål 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

DAg 1: Til hallingdal

Vi oppfordrer til en grønn reise, til Ål kan du ta tog både fra Oslo og Bergen. Fra Oslo er ca 3-4timer med bil.

Vi møtes i Hallingdal Feriepark senest kl. 20.00. Her blir det servert middag. Etter middagen går vi gjennom planen for de neste dagene, og sjekker sykklene før neste dags tur. 

DAG 2-3: Stisykling på flytstier

Vi drar ut sammen etter frokost. Guiden bestemmer destinasjonen etter været og om gruppen har noen

Vi drar ut sammen etter frokost. Å velge dagens tur er som å velge fra gullfat. De siste årene har sykkelmiljøet i Hallingdal blomstret, og det har resultert i mange flotte stier, takket være iherdig dugandsinnsats.

Guiden bestemmer destinasjonen etter været og om gruppen har noen bestemte ønsker på stier de gjerne vil oppleve når de er i området. Vi spiser på lunsj på tur og sykler full dag.

En deilig middag med blant annet lokale råvarer fra Hallingdal blir servert i restauranten på kveldstid. Vi nyter god drikke og mat sammen.

DAG 4: TIL HALLINGDAL

Kanskje guiden vet av noen hemmelige stier på siste dag? Da er det i såfall ikke lov med Strava! Vi sykler fram til ca kl. 16.00 og takker for turen.

 

UTSTYRSLISTE 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Sykkelbukse/turbukse

Lett turbukse.

Shorts

 

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Lue

Hvis det skulle bli kaldt i pausen

Sykkelhansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Joggesko/Sykkelsko

 

Sekk

Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på sykkelturene

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Drikkeflasker/Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Sykkel

Fulldemper

Reparasjonssaker

Unbraco, sykkelpumpe, ekstra slanger, rep.kit

Knebeskyttere

 

Termos/Termoskopp 

Liten. Hvis du liker å ha noe varmt å drikke på turen

Toalettsaker

 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

 

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

 

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 29.08.2019
Retur: 01.09.2019
Påmeldingsfrist: 01.07.2019
Antall deltakere:5-7
Antall dager:4

Ledige plasser

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Sykkel

Grad: