Tilbake til søkeresultater

Stok Kangri - din første 6000 meter?

Har du vært på toppen av Elbrus eller Kilimanjaro og ønsker høyere utfordringer? Da er Stok Kangri i Indisk Himalaya fjellet for deg!

Topp tur! Flott tur i nydelig natur, bra opplegg og nydelig mat hele veien. Flink turleder, han var virkelig hyggelig og en humørspreder. Storfornøyd og anbefaler turen til andre!— Britt, deltager på tidligere tur

Er du på jakt etter en tur i høyden uten at det tar fire uker eller blir teknisk vanskelig? Utenfor idylliske Leh i Indisk Himalaya finner vi Stok Kangri, som med sine 6153 moh er en utfordrende topp, men med god akklimatisering legges alle forutsetninger til rette for at det blir et vellykket toppstøt. Og selve anmarsjen er nesten verdt turen i seg selv: rolig vandring gjennom uforstyrrede områder med få turister og spektakulær utsikt til Stok- og Karakoramfjellkjedene. Kanskje ser du K2 i det fjerne?

Vi flyr via Delhi til Leh. Leh ligger på 3500 moh så akklimatiseringen begynner umiddelbart. Vi bruker noen dager på vandreturer i området og tar blant annet en jeeptur til Khardung La-passet på 5602 moh. Etter tre netter i Leh begynner vi vandringen. Vi følger Zanskarelven oppover og går forbi små landsbyer på veien inn mot Stok Kangri basecamp. Det er et fascinerende landskap på vei mot Stok Kangri Basecamp, med forholdsvis lite vegetasjon, men ulike steinformasjoner som skifter i farge fra rødt, grønt, lilla og brunt. Er vi heldige får vi med oss det lokale dyrelivet; fra små murmeldyr til fjellgeiter som traverserer de stupbratte fjellsidene uten det minste problem.

Stien tar oss over flere pass - som er ypperlig i forhold til akklimatisering og mantraet "go high, sleep low." Når vi kommer til basecamp på 4900 moh kjenner vi at luften er tynnere, men bør samtidig ha det komfortabelt og ikke alt for mye ubehag.

Toppstøtet starter tidlig om morgenen og tar oss over en bre før stigningen før toppen begynner for alvor. De siste 150 høydemeterne går langs ryggen av fjellet (her kan det bli bruk for stegjern og isøks) og når vi kommer til toppen er utsikten spektakulær. Leh ligger i dalen langt under oss, og snøkledde fjelltopper er synlige i 360 graders vinkel. Dette er et øyeblikk du ikke kommer til å glemme!

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren høydeguide fra Hvitserk. I tillegg til den norske høydeguiden på turen har vi en fast stab med dyktige lokale guider, kokker og bærere.

Utvid turen

Du har mulighet til å utvide turen med noen dager i Agra og Jaipur. Be om tilbud ved påmelding.

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Selve vandringen inn til base camp er behagelige dagsturetapper på 4-6 timer. Toppnatten er lang, og det krever at man er motivert og i god fysisk form. Selv om toppstøtet ikke innebærer teknisk vanskelig klatring har vi med oss stegjern, isøks og klatresele og bruker dette mest sannsynlig de siste 150 høydemeterne.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. 

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Listen for personlig utstyr finner du her.

Innkvartering

I Leh bor vi i dobbeltrom på hotell, på fjellturen bor vi i romslige telt.

Klima

I Leh er det behagelig varmt i august, mellom 20-25 grader. De fleste vandredagene kan vi gå i shorts og t-skjorte, men med en gang solen går ned blir det kaldere, og både dunjakke og regntett tøy er obligatorisk i bagasjen.

Penger

Lokal valuta er indiske rupees. Ta med noen USD i små sedler, og så kan man ta ut penger i Delhi eller Leh.

Tid og tidssoner

Norge + 3,5 timer. Når klokken er 12 i Oslo, så er den 15.30 i India.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no.

Du trenger visum til India.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestillings- og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (for eksempel kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo - New Delhi t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Fly New Delhi — Leh t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Norsk erfaren turleder
 • Lokale guider
 • Bærere og hester til frakt av bagasje
 • Jeeptur til Khardung La-passet
 • Lokal transport
 • Måltider som indikert i dag-for-dag-beskrivelsen
 • Overnatting som indikert i dag-for-dag-beskrivelsen

Pris inkluderer ikke

 • Drikkervarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider utenom det som er beskrevet
 • Tips til guider og hjelpere (beregn ca. 100 - 150 USD i tips)
 • Inngangspenger til museer/klostre i Leh/Delhi
 • Enkeltrom/enkelttelt

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

DAG 1: Avreise fra Oslo

Avreise fra Oslo. -/-/-

DAG 2: Ankomst delhi

Vi ankommer Delhi om morgenen og drar til hotellet. Vi slapper litt av og spiser lunsj før vi drar på sightseeing i Delhi. -/-/-

DAG 3: Ankomst Leh (3500 moh)

Er det fint vær kan vi på flyturen fra Delhi til Leh skimte hundrevis av snødekte fjelltopper, og allerede nå begynne å drømme om hva de neste ukene skal bringe. Resten av dagen er til fri disposisjon, og vi tar oss god tid til å venne oss til høyden. Akklimatiseringen begynner umiddelbart og vi passer på å drikke nok vann og unngå anstrengende fysisk aktivitet. F/L/M

DAG 4: Vandring i Leh

I og med at vi allerede er på 3500 meters høyde tar vi i dag en lett vandretur i området. Vi besøker lokale klostre og ruinene av Ladakhkongens palass som ligger i åsene over byen. F/L/M

DAG 5: Jeeptur til WARI La-passet

Dette er en svært nyttig dag i forhold til akklimatiseringen vår. Vi blir kjørt til Wari La-passet som ligger på 5312 moh, og tilbringer en times tid i høyden. Høyden vil kunne merkes, men fra baksetet på jeepen kan vi uten større anstrengelser nyte de fantastiske omgivelsene og utsikten. F/L/M

DAG 6: Start trek (4000 moh)

Vi forlater Leh, og kjører til Shang Sumdo (3800 moh). På veien stopper vi innom Thiksey-klosteret som ligger på en åsside. Vi får vakker utsikt ut over Indusdalen og Stok-fjellkjeden. Etterpå fortsetter vi oppover langs elven Shang og ender opp ved Chogdo landsby (4000 moh) hvor vi skal campe. På ettermidagen tar vi en liten akklimatiseringstur. F/L/M

DAG 7: Sakte, men sikkert oppover (4350 moh)

I dag begynner vi å spise høydemetre og går gradvis oppover en dal til Gyuncho La på 4700 moh. Vi går hele tiden med fjell på alle kanter og de bratte fjellsidene skifter farge alt ettersom solen står opp eller går ned. Campen for natten er ved Shangpu på 4350 moh. F/L/M

DAG 8: opp i høyden (4350 – 4800 – 4350 moh)

I dag skal vi ut på en akklimatiseringstur i naturskjønne omgivelser, opp til 4800 moh. Vi går i rolig tempo og nyter utsikten og fjellivet underveis. Felles hyggelig middag på kvelden, og vi legger oss tidlig for å lade opp til morgendagen. F/L/M

DAG 9: Shang La-passet (4350 - 4960 - 4430 moh)

Idag skal vi over vårt første pass og det er en krevende dag. Vi går stille og rolig ca. 900 høydemeter opp og 800 ned, så alle kommer til å kjenne det godt på slutten av dagen. Samtidig kan vi være fornøyde med å ha kjent godt på høyden. F/L/M

DAG 10: Matho La-passet til smankarmo (4430 – 4960 – 4400 moh)

Nok en vandredag som tar oss over et nytt pass på nesten 5000 moh. Vi skal opp til Matho La på 4965 moh, og ved klarvær kan du se bort på 8000-meters topper i Kashmir. Vi går ned igjen til den sjarmerende landsbyen Stok og overnatter ved Smankarmo, hvor vi får en velfortjent natts søvn. F/L/M

DAG 11: Base Camp (4950 moh)

I dag har vi en kort dag, men målet for turen nærmer seg idet vi ankommer Stok Kangri base camp. I base camp er det mulig å få kjøpt brus og andre ting som minner om sivilisasjonen. På ettermiddagen dersom formen er fin tar vi en liten akklimatiseringstur. F/L/M

DAG 12: HVILEDAG

En rolig dag, men vi skal også klargjøre oss for toppstøtet. Dagen brukes til litt hvile og øving i bruk av stegjern og på å gå i tau. Ellers slapper vi av, spiser godt og pakker sekken for nattens toppstøt. F/L/M

DAG 13: Stok Kangri toppstøt!! (6.153 moh)

Vi står opp grytidlig, og etter en solid frokost er vi klare for toppen av Stok Kangri! Vi krysser isbreen som ligger ved starten av oppstigningen, og deretter går ruta bratt oppover i løs grus og stein. De siste 150 høydemeterne er luftige, men belønningen venter på toppen! Utsikten fra Stok Kangris topp er fabelaktig, og vi ser ned til Leh, snøkledde fjelltopper i Himalaya, Ladakh, Zanskar og Karakoram langt i det fjerne. Toppstøtet tar ca. 12-14 timer totalt, så det blir en lang og tøff dag (tyngre, lengre og mer variert enn både Kilimanjaro og Elbrus), men når vi returnerer til campen venter deilig middag og en god natts søvn. F/L/M

DAG 14: Tilbake til Leh

Vi forlater basecamp og drar tilbake ned mot landsbyen Stok. Dette er en annen vei enn veien vi gikk inn og vi får sett nye, flotte deler av Stokfjellkjeden. I Stok blir vi hentet og kjørt tilbake til Leh. F/L/M

DAG 15: Fra Leh til Delhi

Vi drar fra Leh tidlig om morgenen og flyr til Delhi. Vi har ettermiddagen til fri disposisjon, og kan spise en avslutningsmiddag sammen. F/-/-

DAG 16: Ankomst Norge

Avreise til Norge tidlig om morgenen, ankomst om ettermiddagen. F/-/-

Måltider som er inkluder er indikert med F (frokost), L (lunsj) og M (middag).

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du trenger stort sett klær som på en tur i fjellet hjemme.

Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Bærerne og arbeiderne som er med oss på turen er ofte dårlig kledd. De har spesielt behov for fjellsko, soveposer og sekker, men også klær. Dersom du har utstyr som du kan tenke deg å gi bort før eller etter fjellturen er dette mulig. Det vil bli samlet inn og fordelt på en rettferdig og hyggelig måte. Det er selvfølgelig ingen tvang, men kun et tilbud dersom du har klær du ikke kommer til å bruke igjen etter turen.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Ullgenser kan også brukes, men fleece er lettere og tørker raskere.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne på toppnatten. Medium tykkelse holder.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne får bruk for! Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. På toppnatta er den også god å ha.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er viktig! (En paraply (!) kan også være bra mot sola som steker. Kan eventuelt kjøpes i Leh.

Lue

Godlua til toppnatten.

Hansker

Et par gode hansker til toppnatten. Eventuelt votter om du lett fryser på hendene

Tynne vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler for vinterbruk med god plass til tykke sokker. Det er viktig at sålen er så stiv som mulig slik at stegjernene sitter godt på.

Joggesko/trekkingsko

Trekkingsko med solid såle.

Stegjern

Kontroller at disse sitter godt på fjellstøvlene før du reiser. (Kan leies lokalt)

Klatresele

Vanlig klatresele eller alpinsele. Husk at den skal utenpå alt av tøy. (Kan leies lokalt)

Skrukarabin x 1

(Kan leies lokalt)

Klatrehjelm

(Kan leies lokalt)

Isøks

Det er fint med litt lengde slik at du kan støtte deg på den når du går. (Kan leies lokalt)

Gamasjer

Kan være kjekt, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Vandrestaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. En pose som tåler ca -10°C holder.

Liggeunderlag

Ta gjerne med et lett, oppblåsbart liggeunderlag for ekstra komfort. Vi får utdelt liggeunderlag av varierende kvalitet.

Solbriller og slalombriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Slalombriller fordi de dekker øynene godt og beskytter ansiktet mot vind.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene, og til toppdagen. Sjokolade smelter i varmen!

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekt, men du må beregne å ha med penger til tips, visum og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler som sitter godt på ved eventuelle elvekryssinger.

Paraply

God mot sol og regnskurer, kan kjøpes i Leh. (anbefales!)


TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne lokalt, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig.

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

India

Type:

Ekspedisjon, høye fjell

Grad: