Tilbake til søkeresultater

Cuba på sykkel

Vi reiser på en 9-dagers tur til Castros rike. Med frodig natur, solfylte strender, legendarisk musikk, livsglede, heftig salsa og verdens beste sigarer er Cuba et land man fort blir hektet på.

Det var en uforglemmelig tur, opplevelsene sto i kø fra første dag. Jeg var spent - for første gang på tur uten å kjenne noen i reisefølget. En liten gruppe og alle var veldig positive, følte meg i selskap med likesinnede. Sykkeltur med Hvitserk frister til gjentakelse! — Deltager på påsketuren 2017

Cuba er en fargeklatt på verdenskartet. Alt fra historikk, politikk, revolusjon, geografi, mennesker og sjefen sjøl skiller seg fra alle andre land. Men det er rytmene, gleden og varmen som gjør at alle ønsker seg tilbake. Bland dette sammen med litt fleksibilitet og en håndfull tålmodighet, og du får en drømmetur på Cuba! På ni dager skal vi oppleve det originale og ekte Cuba i områder utenfor den typiske turiststrømmen – fra sykkelsetet. Det finnes ikke noe bedre egnet land for sykling enn Cuba, og neppe noen bedre måte å komme i kontakt med dette levende folket på!

Vi starter i Havanna - byen der det hele skjer og stemningen er helt spesiell. Havanna er en magisk by som vitner om spansk kulturarv: mørk rom, søte sigarer, salsa og en legendarisk livsglede.

Så reiser vi ut på landsbygda. Her sykler vi gjennom et vakkert karibisk landskap bestående av tobakk-, sukkerrør- og kaffeplantasjer. Provinsen Piñar del Río og Viñales-dalen er i tillegg kjent for sine spesielle kalksteinsformasjoner, grotter og kritthvite, innbydende strender. Her skal vi boltre oss i fem hele dager.
Takket være Raul Castro forsiktige tilnærming til fri konkurranse, kan vi bo hjemme hos cubanske familier på casas particulares og spise på små, privateide restauranter - paladarer.

Tilbake i Havanna besøker vi gamlebyen som for lengst er oppført på UNESCO's verdensarvliste. Side om side med pastellfargede bygninger fra kolonitiden finner vi slagord som "Viva Cuba Libre" og det umiskjennelige portrettet av Che Guevara malt på hvite murvegger.

"Karibiens juvel" har noe for alle og alle sansene - enten det er historien, naturen, menneskene eller heftige rytmer. Vi forsøker å få med oss litt av alt. Og siden Cuba er en del av Karibien, så skal vi nyte de vakre strendene også.

Du trenger ikke være "supermann" for å være med, det holder med generelt god grunnform. Turen er litt mer krevende fysisk enn de fleste andre sykkelturer på Cuba med norsk operatør. Du bør ha syklet litt før avreise slik at du ikke blir for sår og støl underveis. Vi bestreber oss på å reise utenfor allfarvei, og legger inn fine dagsetapper på sykkelen. Gruppen består av nordmenn med en norsk turleder i tillegg til lokal cubansk guide, og vi reiser i en liten gruppe med maks 16 deltakere (som oftest er gruppene fra 10 til 14 deltakere).

Det blir frodig natur, spennende kultur, heftige rytmer, imøtekommende folk og kritthvite strender. For en aktiv eventyrer på sykkel er dette en drømmetur!

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren guide fra Hvitserk.

 

Turfakta

Historie

Cuba ble oppdaget av Christopher Columbus på hans første reise til ”den nye verden” i 1492. Columbus ankom først Baracoa, helt øst på Cuba, og beskrev stedet ”som det vakreste landet som menneskeøyne noen gang hadde sett!" Allerede i 1512 erobres Cuba av spanjolene, og den opprinnelige befolkningen ble fanget og brukt som slaver i gruver og i landbruket. De fleste indianerne døde av sykdommer spanjolene brakte med seg, og ble utryddet som egen folkegruppe på Cuba. Cuba ble uavhengig fra Spania i 1898, og ble da erobret av USA. Landet fikk først formell uavhengighet i 1902.

Cuba hadde mange ulike presidenter inntil 1952, da Batista tok makten ved et statskupp. Batistas styresett ble anklaget for å være diktatorisk og korrupt, og omlag 20 000 mennesker ble drept. Noen år senere opprettet advokaten Fidel Castro en opprørshær som veltet Batista i 1959. Maktskiftet førte til at USA og store amerikanske konsern mistet sin innflytelse i landet, og forholdet mellom de to landene forverret seg derfor drastisk. Cuba vendte seg mot Sovjetunionen som de inngikk en rekke handelsavtaler med, samtidig med at Fidel Castro i 1961 erklærte Cuba for en sosialistisk stat. En sovjetiskinspirert grunnlov ble innført i 1976.

Etter Sovjetunionens oppløsning i 1991, ble landet rammet av en omfattende økonomisk krise etter at 87% av landets eksportinntekter forsvant «over natten», og USAs blokade ble innstrammet. I et forsøk på å snu tilbakegangen, er det gjennomført enkelte økonomiske og politiske reformer. Reformene har først og fremst til hensikt å legge forholdene til rette for turisme, energibesparing og omlegging av landbruket til økologisk drift.

I dag er det Raul Castro, Fidel Castros yngste bror, som styrer Cuba med tilsynelatende hard hånd. Fremdeles er landet preget av rasjonering og mangel på grunnleggende dagligvarer, og er en av verdens siste gjenlevende sosialistiske republikker.

Vanskelighetsgrad

Dette er en middels fysisk krevende tur med dagsetapper på opptil 60 kilometer på sykkel i varmt og fuktig klima. Vi har imidlertid med følgebuss hele veien så det er ingen fare dersom du av en eller annen grunn ønsker å ta det med ro; men vi antar at du er med for å sykle mest mulig.

Turforberedelser

Med sykkeletapper på opptil 60 km per dag, er det både viktig og nødvendig at du har syklet en del i forkant av turen. Dette for å unngå skader og sår bak! Det er forholdvis flatt i områdene hvor vi sykler, men en av dagene skal du også få brynt deg på motbakkene. Vi har med oss følgebuss under hele sykkeletappen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Pakk så lite og lett som mulig, helst i rammeløs ryggsekk eller bag/skipssekk. En god dagstursekk (35-45 l) til ekstra genser, regntøy, vannflaske og fotoapparat er nødvendig. Ta med lette, luftige klær. Når vi sykler skal du ha med deg det du trenger i løpet av dagen (regntøy, vannflaske, kamera, solkrem, hatt etc.). Resten av bagasjen laster vi i bussen/følgebilen, og du har i utgangspunktet ingen tilgang til hovedbagasjen før ved neste overnattingssted.

Attraksjoner

Ute på landsbygda sykler vi gjennom et vakkert karibisk landskap bestående av tobakk, sukkerør- og kaffeplantasjer. Naturen rundt provinsen Pinar del Rio er slående, og strendene kritthvite.

Havanna er en livlig by og her finnes ekte karibisk stemning med mørk rom, søte sigarer, salsa og en legendarisk livsglede. Gamlebyen i Havanna er verdenskjent for sine trange gater og de mange bygningene er enestående i sitt slag. "Habana Vieja" (gamlebyen) ble oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1982.

Innkvartering

Vi bor for det meste på turistklassehoteller av god standard. Turistlovene på Cuba begrenser vårt valg av overnattingssteder for grupper til de godkjente turisthotellene, men der det er mulig har vi valgt små tradisjonelle hoteller og gjestehus med lokal sjarm. Takket være Raul Castro forsiktige tilnærming til fri konkurranse, kan vi få muligheten til å bo hjemme hos cubanske familier på casas particulares og spise på små, privateide restauranter - paladarer.

Klima

Den beste tiden å sykle på Cuba er sen høst, vinter og tidlig vår. Det kan være varmt om dagen med dagstemperaturer på mellom 25 og 35 grader. Vi legger opp til å starte med sykling tidlig på dagen når solen står lavt og det er svalest i luften. Midt på dagen stopper vi gjerne for lunsj og tar samtidig en liten hvil dersom situasjonen tillater det.

Penger

Cuba har egen valuta for turistene som de kaller Cubanske dollar (CUC). Lokalvalutaen er Cubanske pesos, men denne valutaen er i de aller fleste tilfeller forbeholdt lokalbefolkningen.

Det finnes minibanker i Havanna og på flyplassen hvor du kan få tatt ut CUC. Om du velger å ta med kontanter fra Norge, ta med Euro som du kan veksle i banker og på hoteller underveis. US dollar er liten vits å ta med.

Tid og tidssoner

Det er 6 timer tidsforskjell mellom Norge og Cuba. Når klokken er 12:00 i Norge, er den 06:00 på Cuba.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Cuba. Det er ditt ansvar å søke om visum!

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (f.eks. kan du reise til Cuba hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å sykle mange mil daglig. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan - og vil - forekomme. Det er viktig å være forberedt på at Cuba ikke er som andre land, på godt og vondt. I det siste har turistenes interesse for landet eksplodert, «alle» skal se Cuba «før det forandrer seg», med det resultat at nesten alt av hoteller, restauranter, innenriksfly og busser er fullbooket eller overbooket, og prisene har nærmest doblet seg for «turist-ting». Standarden på det meste er generelt mye lavere enn i Europa. Vi må f.eks være forberedte på at hotellet vårt plutselig har ett rom for lite, at sigarfabrikken vi skal besøke plutselig har stengt, eller at det ikke er vann i dusjen eller toalettet. Slike ting har blitt hverdag på Cuba, og vi skal være usedvanlig heldige dersom absolutt alt faktisk går 100% etter programmet. Cubanerne har dog blitt veldig flinke til å improvisere og ta ting på sparket underveis, og er vi fleksible, så ordner det seg alltids på sett og vis! Med et åpent sinn og en dose tålmodighet blir turen bra uansett!  Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Norsk turleder
 • Fly Oslo - Cuba t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter (fra Oslo).
 • Frokost og lunch alle dager, middag på dag 1, 5 og 7.
 • All innlandstransport ifølge programmet. Følgebil på hele sykkelturen.
 • All innkvartering i dobbeltrom ifølge programmet.
 • Aktiviteter og inngangsbilletter ifølge programmet.
 • Sykkel
 • Vann på alle sykkeldagene

Pris inkluderer ikke

 • Drikke til måltidene
 • Middag utenom Dag 1, 5 og 7
 • Visum.
 • Personlig utstyr.
 • Avbestillings - og reiseforsikring.
 • Valgfrie utflukter og aktiviteter
 • Utgifter av personlig art (telefon, minibar, klesvask o.l)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Be om tilbud.
 • Tips til guide, sjåfør og hjelpere (ca 700 kr)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Tilleggspris for enkeltrom er kr 2.900,-

Dag 1: Til Cuba

Vi reiser fra Norge tidlig om morgenen og kommer frem til Cuba sent på ettermiddagen. Ved ankomst Havanna blir vi møtt og transportert til vårt hotell for natten. Vi spiser middag sammen på hotellet og går gjennom programmet for uken som kommer. (M)

Dag 2: Sykkel: Havana - Las Terrazas - SOROA (50KM)

Tidlig om morgenen forlater vi Havanna. Vi kjører ut av byen før vi setter oss på syklene og setter kursen mot Las Terrazas. Las Terrazas er et vakkert øko-turismeområde som kom på UNESCO's liste som et biosfære-reservat i 1985. Etter århundrer med avskoging, ble det plantet nye trær og ildsjeler bygde opp et økologisk samfunn ved en liten, vakker innsjø. Her tar vi en formiddagstur, spiser lunch og smaker på den lokalproduserte kaffen, og det blir også tid til den forfriskende dukkert. På ettermiddagen kjører vi bussen det siste stykket til Soroa, som er kjent for sine vakre fossefall, men området bærer enda preg av de kraftige orkanene som har herjet her de siste årene. Her overnatter vi og spiser middag. (F, L)

DAG 3: SYKKEL: SOROA - Sierra del Rosario - San Diego de Los Baños (45 km) 

Etter frokost sykler vi fra ut av Soroa og ned i dalen. Turen tar oss gjennom små sjarmerende landsbyer ved foten av fjellkjeden Sierra del Rosario. Dette er en av de mer krevende etappene, men til gjengjeld en av de fineste. Vi sykler gjennom mektige jordbruksområder og tobakksplantasjer, opp og ned langs de nærmest utrafikerte fjellveiene, og på en klar dag er det mulig å se både nord- og sørkysten av Cuba, som her er bare ca 5 mil bred. Underveis spiser vi medbrakt lunsjpakke, og når vi er vel fremme i San Diego de los Baños, hvor vi har hotellrom.  (F, L)

Dag 4: Sykkel: PINAR DEL RIO - Aguas Claras (50 km)

Vi spiser frokost, tar med lunsjpakke og besøker en sigarfabrikk i Pinar del Rio før vi fortsetter på sykkel. Snart får vi øye på "Los Mogotes", som er de trekledde, soppformede fjellene som reiser seg rett opp fra den frodige, grønne marken. Vi befinner oss nå midt i provinsen som er kjent for å produsere Cubas (noen sier verdens) beste tobakk og sine vakre kalksteinsformasjoner. Vi besøker grotten Cueva de la Portales, hvor Che Guevara kommanderte Cubas hær under krisen i 1962. Vi overnatter i Aguas Claras som ligger like utenfor byen Piñar del Rio. Her kan en ligge og late seg ved bassenget, godt fornøyd med dagens sykkelprestasjoner. (F, L)

Dag 5: Sykkel: Aguas Claras - Viñales (50 km)

I dag skal vi på oppdagelsesferd i den vakre Viñalesdalen. Viñales er kjent for sine tobakkplantasjer, mange daler og enorme nettverk av kalksteinsgrotter. Vi bruker hele dagen og skal besøke både Santo Tomás grotten, tobakkbønder og fjellmaleriene "Mural de la Prehistoria". Her spiser vi også lunsj og nyter Cubas beste og ferskeste Piña Coladas. Siste etappe går til den fargerike byen Viñales hvor vi sjekker inn i casas particulares (private hjem). Her blir vi tatt varmt imot av eieren av huset. Middag på en økologisk farm. (F, L, M)

Dag 6: Sykkel: Viñales - Cayo levisa (50 km)

Vi tar det helt med ro på morgenen, og spiser frokost på casaene våre. Etterpå legger vi ut på veiene på sykkel igjen. Vi har fått med matpakkelunsj i sekken. Vi skal slite en del på dårlige veier i dag, men vi lover at det cubanske landsbylivet frister med mange nye inntrykk. Den første etappen er kanskje den vakreste på hele sykkelferden! Ut på dagen kjenner vi lukten av hav, og vi kommer frem til Cayo Levisa. Dette er en av Cubas fineste strender, en nydelig hvit sandstrand på rundt tre kilometer. Her tilbringer vi noen timer og slapper av, slikker sol og bader i det karibiske hav, før vi tar bussen vår tilbake til Viñales for kvelden. (F, L)

Dag 7: viñales – Havana

Etter frokost kjører vi buss tilbake til Havana. Etter å ha sjekket inn på hotellet, bruker vi resten av ettermiddagen til virkelig å oppdage Havana. Vi drar til gamlebyen og tar sightseeing til fots. Her besøker vi de fire hovedkvartalene fra kolonitiden som står på UNESCO's verdensarvliste og består av et herlig virvar av små, trange smug og gamle, elegante bygninger. På kvelden blir vi kjørt til avslutningsmiddag på en lokal restaurant.  (F, L, M)

Dag 8: Havana

Du har morgenen til fri disposisjon til å gjøre det du lyster før vi samles til en siste lunsj på en restaurant. Deretter er det felles transport til flyplassen og reisen hjem. Turen er over for vår del. Men ønsker du derimot noen dager ekstra på egenhånd, så ordner vi gjerne det. Ta kontakt! (F, L) 

Dag 9: Norge

Og ble du ikke igjen på Cuba, så lander du i Norge sammen med en turglad gjeng - enda rikere på inntrykk og erfaringer.

 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no 

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Vanntett jakke og bukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene e.l. for ventilering når man sykler. 

Langbukse, vind/jogge

En lett/sval bukse, bør være litt vindtett, og av et materiale som tørker raskt. Fin å reise med også.

Sykkelbukse/ - shorts

Med "padding" på baken

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i og å sykle med.

Sandaler

Greit å ha på kveldene, og ved kysten. Og kan fint brukes til å sykle med. 

T-skjorter/ langarmet skjorte

Lange ermer kan være viktig mot solen.

Sykkelhjelm 

Obligatorisk

Drikkeflaske

Bør passe i en standard flaskeholder på sykkelrammen. 

Sykkelsko / klikkpedaler

Hvis du ønsker å sykle med klikkpedaler, må du ta med dette selv.  Hvis du ikke er vant til å sykle med klikkpedaler, så dropp det! 

Sykkelhansker

Hendene blir møre av å holde rundt styret - og stekt av sola!

Polstring til sykkelsetet

Kan komme veldig godt med - man blir lett mørbanket bak de første dagene!

Duffelbag eller myk sekk

Denne pakker du alt i, og den transporteres mellom overnattingsstedene. 

Dagstursekk (35-45 l)

Bruk denne som håndbagasje på flyet, og pakk alt det viktige som du ikke uten videre kan erstatte i denne. 

Rumpetaske/sykkelveske til styre

Til deg som ikke liker å sykle med sekk. Men følgebilen stopper hyppig, så du trenger ikke ha stort med deg på sykkelen.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Solbriller 

Gode, og solide solbriller med mørkt glass

Badetøy

Det blir muligheter for en dukkert!

Håndkle/ vaskeklut

Bør være av et materiale som tørker raskt.

Skjerf/ tørkle

På enkelte støvete sykkelstrekninger kan det komme godt med 

Et forsiktig utvalg av hygienesaker

Uunnværlig! F.eks tamponger og bind kan være vanskelig å få kjøpt i Kambodsja. 

Undertøy og sokker 

Sier seg selv!

Ekstra skift

Behagelige klær å bruke på kvelden. Joggedress e.l. ? 

Myggspray

 

Pengebelte

 

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd når det blir litt lenge til lunch! Ta gjerne også med grovt knekkebrød hjemmefra.

Vanntette pakkposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt, og for å redusere volumet. Platposer med ziplock er også bra. 

Toalettpapir

Det blir nok noen tissepauser i veikanten

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? 

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, visum, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme.  Vi anbefaler at du tar med deg ca 200 Eur. 

Hodetelefoner + MP3/iPod

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken. Sørg for at det er pakket i et tett, beskyttende etui. 

Oppblåsbar nakkepute

Veldig komfortabelt å ha på en lang flyreise

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags sykkeltur. Reiselitteratur, krimroman? Det er opp til deg!

Ha det viktigste i håndbagasjen på flyet; Linser/briller, eventuelle personlige medisiner eller annet som du ikke uten videre kan få erstattet på Cuba om innsjekket bagasje skulle bli borte. Av samme grunn anbefaler vi at du reiser med det mest relevante sykkelutstyret på, eller i håndbagasjen. 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal få en fantastisk turopplevelse!

Når du registrerer deg eller flere reisende, er det viktig at hver av de reisende legges inn med sin egen, personlige mailadresse. Legges flere reisende inn med den samme mailadressen blir det krøll i systemet. Ta derfor kontakt med oss dersom du skal registrere reisende som ikke har egen mailadresse.

Avreise: 03.10.2019
Retur: 11.10.2019
Påmeldingsfrist: 15.08.2019
Antall deltakere:8-16
Antall dager:9

Få plasser igjen

Hovedreisende

Jeg ønsker å gi et bidrag til "ti kroner pr turdag"-prosjektet (bistandsprosjekt som støttes av Hvitserk og Stiftelsen Varde).
Ja takk, jeg ønsker å kjøpe Hvitserk-bag
Jeg ønsker å støtte Hvitserks treplantingprosjekt i Masai Mara med 300 kroner for å kompensere for flyreisens miljøpåvirkning. Les mer om prosjektet HER.

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.

Legg til medreisende
Jeg ønsker å melde meg på nyhetsbrev og motta spennende turnyheter på e-post. For å se hvilken informasjon vi registrerer i forbindelse med nyhetsbrev og hvordan vi behandler denne informasjonen, se vår personvernerklæring
Jeg har lest og aksepterer reisebetingelsene
Jeg samtykker til at opplysninger jeg sender inn vil bli lagret og behandlet av Hvitserk & eventyrreiser AS, og at de kan bli delt med Hvitserks samarbeidspartnere der dette er nødvendig. For å lese mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger, se vår personvernerklæring

Er du interessert i en av våre turer, men ikke vet sikkert om du kan være med, kan du melde din interesse. Vi holder deg da oppdatert om påmeldingsstatus på turen. Vi garanterer ikke plass på turen, og du må selv bekrefte påmeldingen når du eventuelt vet at du skal bli med. Turene våre blir ofte fulltegnet, og om du vil sikre deg plass på turen, må du trykke på BESTILL.

Det er få plasser pr tur, så når du har bestemt deg, er det like greit å sende oss en bestilling.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Cuba

Type:

Kultur - natur, sykkel

Grad: