Tilbake til søkeresultater

Toppturer i Sogn og Nes Gård

Få skisteder i landet kan måle krefter med Sogn. Gode snøforhold og tilgjengelighet har gjort stedet til en av Norges mest populære, og i kombinasjon med vakre Nes Gård er forholdene lagt til rette for herlige alpine opplevelser!

Nesten innerst i den vakre Lustrafjorden ligger Nes Gård. På et nyrenovert gårdstun fra ca. 1850 finner du inngangsdøra til overnattingsstedet som er drevet på syvende generasjon. Tilgjengelighet, gode snøforhold og variert skikjøring har gjort Sogn til en av landets desidert mest populære skiområder, og Nes Gård ligger perfekt til for å oppleve det flotteste Sogn har å by på. 

Hvitserk har lenge hatt et ønske om å arrangere toppturer i områdene hvor fjordene, fjellene og breene møter hverandre. Hurrungane, Jostedalen og Sogndalsdalen byr på uendelige muligheter, og du skal lete lenge etter et sted med så mange varierte turmuligheter som det utgangsdøra til Nes Gård har å tilby. 

Vel hjemme fra skitur nyter vi godt av et kvalitetsvertskap som har utviklet seg gjennom generasjoner. Tradisjonsrik afterski og oppvarmet badestamp står først på menyen. Her er det turfolk som serverer mat fra naturen til andre turfolk, og stemningen er alltid sosial og trivelig blant likesinnede. 

Turfakta

VANSKELIGHETSGRAD

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om du har god grunnkondisjon og styrke. Det er en fordel om du har kunnskaper med ski- og toppturer.

TURFORBEREDELSER

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. For en gruppe på mer enn 6 deltakere vil vi behøve to guider. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

  • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
  • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et svært stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart.

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker erfarne, lokalkjente guider på denne turen, og har maks 6 deltakere per guide. Det er påkrevet at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr.

UTSTYR

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr på turen. Av personlig utstyr må man ha med klær som egner seg til norsk høyfjell vinterstid, samt utstyr for toppturer på ski. Vi benytter rando-/telemarkutstyr på denne turen. Spade, søkestang og skredsøker er obligatorisk, du trenger isøks og stegjern, og skarejern er en fordel. For øvrig info om utstyr se egen fane med utstyrsliste.

INNKVARTERING

Vi overnatter på Nes Gård som ligger ved inngangen til de tre nasjonalparkene Jostedalen, Breheimen og Sognefjellet. Gården er drevet på syvende generasjon, og den drev tidligere husdyr og fruktproduksjon. Alle rommene har private bad, forskjellig interiør og den flotte hagen er et vakkert sted å slappe av etter endt turdag. 

KLIMA

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring, som også dekker en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

PRIS INKLUDERER

  • Erfaren og lokalkjent guide (1 guide per 6 gjester)
  • Overnatting i del av tomannsrom
  • Alle måltider inkl juice, kaffe og te

PRIS INKLUDERER IKKE

  • Transport tur/retur Nes Gård. Det letteste er privatbiler, evt leiebil fra flyplassen i Sogndal. Vi trenger privatbiler til å kjøre til utgangspunktet for toppturene. Hvis vi kommer tilbake et annet sted en der hvor bilene blir parkert så tar vi taxi tilbake til utgangspunktet, og deler regningen.
  • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. 

DAG 1: Velkommen til gards

Oppmøte på Nes Gård på kvelden. Det vakre hotellet ligger like i nærheten av flere av Sogn sine beste toppturfjell. På denne tiden av året er det ofte andre toppturentusiaster i Luster, og vi planlegger morgendagens fjellturer med guiden. 

DAG 2: et mangfold av fjell

Etter en solid og god frokost blir det avreise til dagens skitur. Vi ser an dagens vær- og føreforhold. Molden er et fjell med kanskje vestlandets vakreste utsikt som ligger en 20 minutters kjøretur unna. Er ikke forholdene optimale der, så velger vi et annet område.

Vel hjemme på gården blir det afterski, badestamp og tre-retters middag. 

DAG 3: pudder? 

Vi følger spente med på værmeldingen, og legger opp til samme opplegg som i går, men på andre topper. Har det kommet nysnø, hvordan påvirker den rutevalget, er det pudder? Vi ser an forholdene, tar avgjørelsene sammen med guider og reiser dit det er best føre. Det er ikke meningen at guiden kun skal være en veiviser, grip tak og spør om sporvalg, skredfare og andre momenter som gjør deg bedre rustet til egen tur senere. 

 

DAG 4: en siste turdag

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og gjør oss klare for nye turmuligheter. Tiden må utnyttes så godt som det lar seg gjøre, så vi finner et sted i nærheten som passer med alles timeplan. Målet vårt for dagene er at du skal sitte igjen med kunnskap om Sogn som destinasjon, og kanskje lysten på å besøke stedet igjen ved en senere anledning. 

 

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann.

Sitteunderlag  
 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Topptur

Grad: