Tilbake til søkeresultater

Topptur i Romsdalen

Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder - og er lett tilgjengelig fra store deler av landet. Fjellene er alpine og majestetiske, og på denne toppturhelgen går vi på tur med lokalkjent tindevegleder som tar oss med til de flotteste toppene og beste nedkjøringene.

Takk for flott tur til Romsdalen. Jeg var kjempefornøyd med turen. Det var min første tur med Hvitserk, og det innfridde alle mine høye forventninger til hvitserktur! Innkvarteringen kunne ikke vært bedre og guiden var førsteklasses!— Anne, 2017

Romsdalen er ett fantastisk toppturområde, med alpine topper og et stort antall med varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. Vi har basecamp i ett 300 år gammelt, nyrestaurert tømmerhus i Isfjorden - og har dermed kort vei til mange av skiperlene. Fra huset ser vi direkte opp til flere av toppene og nedkjøringene som er toppturhelgens mest aktuelle turmål.

Turmålene velger vi ut fra snøforhold, skredvurderinger, været og gruppas ønsker. Noen av turene som er aktuelle er:

 • Kirketaket (1439 moh): Dette er en av landets fineste skitopper - med en nedkjøring på drøyt 1000 høydemeter
   
 • Blånebba (1320 moh): Turen starter i Vengedalen og når man kommer opp på toppryggen er det utrolig utsikt over Romsdalen, Trollveggen og Romsdalsfjorden. Mange nedkjøringsalternativer.
   
 • Smørbottnfjellet (1188 moh): Dette er ett av favorittfjellene til Halvor Hagen, og her er det ofte gode snøforhold. Nedkjøringen i smørbotn er godt skjermet for vind - og holder lenge på løssnøen.

Rundt Isfjorden, der vi har basecamp, er det et titalls andre topper vi kan velge mellom - blant annet Galtåtind, Loftskartind, Hurrungen og Mjølvafjellet. Er forholdene gode, kan vi også velge et par spennende traverser som byr på utsikt, lett klyving og fine skiopplevelser! Velger vi å kjøre litt lenger, er det fine turmuligheter i Innfjorden - der Skjervan, Hesten og Nonstind er tre av mulighetene.

 

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Det er en fordel om du har kunnskaper med ski- og toppturer, men ikke et must. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Romsdalen" av Halvor Hagen
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et svært stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker erfarne, lokalkjente guider på denne turen, og har maks 6 deltakere per guide. Det er påkrevet at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr.

Attraksjoner

 • Toppturer i ett av landets beste skiområder
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Overnatting i hyggelig, gammelt tømmerhus

Innkvartering

Vi bor i Isfjorden, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi bor i en gammel, nyrestaurert tømmerbygning - og sover i dobbelt- og flersengsrom. Det er ikke dusj/toalett på hvert rom, men nyoppusset dusjrom og eget tørkerom for turutstyr. Standarden er enkel, men svært hyggelig. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi lang og hyggelig middag.

Til og fra tur bruker vi egne biler og organiserer felles transport med privatbiler. Kommer du med fly til Molde tar du buss til Isfjorden/Åndalsnes, men fra Oslo er det nesten like raskt å ta toget med en gang. Privatbilene brukes også som transport til startstedet for turene, og gruppen deler utgiftene for bensin

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

pris inkluderer

 • Overnatting på dobbelt-/flersengsrom i tre netter
 • Enkel middag ankomstkvelden. Frokost, nistepakke og middag de øvrige dagene (ikke middag avreisedagen)
 • Lokalkjent guide med maks seks gjester

Til og fra tur bruker vi egne biler og organiserer felles transport med privatbiler. Privatbilene brukes også som transport til startstedet for turene, og gruppen deler utgiftene for bensin.

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Isfjorden
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss i så fall beskjed om dette.

 

Dag 1: Oppmøte i Isfjorden

Vi møtes på overnattingsstedet i Isfjorden på kvelden. Oppmøtetidspunkt er senest klokka 20:00 og vi får servert en enkel middag / kveldsmat og møter de andre gjestene. Vertskapet på stedet tar oss i mot, og guiden vil møte oss til frokost neste morgen. 

Dag 2-3: Toppturer i Romsdalsfjellene

Vi spiser frokost, smører nistepakke og diskuterer turalternativer. Vi er på tur hele dagen, og Blånebba, Smørbotntinden, Kirketaket er tre av turene vi prøver å få med oss. Vi prøver å finne fram til nedkjøringene med best snøforhold - og bruker hele dagen ute. Underveis gir guiden også opplæring i sporvalg, skiteknikk og skredkunnskap. Etter hver tur, spiser vi en god middag på basen vår, slapper av og forbereder oss på neste tur. 

Dag 4: Topptur og hjemreise

Forhåpentligvis har vi fått flere fine toppturer og begynner å kjenne det i beina. Vi smører matpakker og forbereder oss til tur - og denne dagen velger vi kanskje et litt kortere turalternativ. Isfjordsskarven er et turalternativ som byr på mye effektv kjøring i forhold til høydemetrene. Samtidig er vi naturligvis fleksible, og er det ønske om en lengre tur - for å få med seg nok en skiklassiker i Romsdalen, så forsøker vi på det!  Vi er uansett senest ferdig på tur i 16-17-tiden.

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Sitterunderlag  
Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann.

 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Skitur, topptur

Grad: