Tilbake til søkeresultater

Topptur på Sunnmøre

Sunnmøre er et av Norges flotteste områder for toppturer. Vi skal jakte på den beste snøen, de fineste toppene og de beste nedkjøringene. Vi bruker taxibåt og ferge for å nå uberørte fjell, og har base på et av de flotteste hotellene på Sunnmøre.

På en karakterskala fra 1-6 der 6 er best, får alle punktene 6. Guiden, Ellen på Villa Norangdal ville fått 7 eller 8, så bra var de. Denne turen skal jeg anbefale alle jeg kjenner.— Kjetil, deltaker i 2017

Dette er drømmeturen for deg som er glad i ski og toppturer. Med base på ærverdige Villa Norangdal med lokalkjent guide ligger alt til rette for at vi kan plukke de flotteste toppene og de beste nedkjøringene som ligger i kort avstand fra hotellet. Hvilke topper vi velger kommer helt an på vær- og føreforhold, men vi har fjell som Slogen, Skårasalen, Blåbretindene, Blæja, Kvitegga, Randers topp eller Kolåstinden – for å nevne noen favoritter. Ofte bruker vi taxibåt eller ferge for å krysse Hjørundfjorden for å komme til startstedet for toppturen. Bare det er en opplevelse i seg selv!

Etter en lang dag på ski returnerer vi til Villa Norangdal. Et særegent og vakkert overnattingssted hvor hvert enkelt rom er unikt innredet etter tidsepoker, og hvor norsk fjellsporthistorie sitter i veggene. Det er få ting som er deiligere enn å senke seg ned i det oppvarmede utendørs boblebadet med magisk utsikt til fjellene etter en lang dag på ski. Opplevelsen toppes med en bedre middag, før vi avslutter kvelden med planlegging av neste dag foran peisen i Slingsbystuen.

Passer ikke datoene for deg? Ta kontakt så skreddersyr vi gjerne en tur som passer helt etter ditt ønske!

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om du har god grunnkondisjon og styrke. Det er en fordel om du har kunnskaper med ski- og toppturer.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. For en gruppe på mer enn 6 deltakere vil vi behøve to guider. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Opplev Sunnmørsalpene - friluftsliv frå fjord til fjell" av Stig J. Heset, Fredrik Sigurdh og Eirik Vaage
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et svært stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi bruker erfarne, lokalkjente guider på denne turen, og har maks 6 deltakere per guide. Det er påkrevet at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr på turen. Av personlig utstyr må man ha med klær som egner seg til norsk høyfjell vinterstid, samt utstyr for toppturer på ski. Vi benytter rando-/telemarkutstyr på denne turen. Spade, søkestang og skredsøker er obligatorisk, du trenger isøks og stegjern, og skarejern er en fordel. For øvrig info om utstyr se egen fane med utstyrsliste.

Innkvartering

Vi overnatter på Villa Norangdal. Villa Norangdal ligger midt mellom noen av Sunnmøres vakreste fjell, og det lille hotellet mellom Hellesylt og Hjørundfjorden har en 125 år gammel historie. Etter å ha vært stengt i drøyt 40 år, gjenåpnet hotellet i Norangdal for tre år siden etter omfattende restaurering.

Hotellet har kun 6 rom, og vi har hele hotellet til disposisjon. Hvert av de seks rommene på det lille hotellet er innredet i tidsriktig stil; for eksempel er 1900-rommet i gjennomført jugendstil, rommene fra 1920 og 1930 er i Art Deco og rommet fra 1960-tallet er inspirert av månelandingen som fant sted det tiåret og har Marilyn Monroe hengende på veggen og S-stolen til Verner Panton på baderommet. Hvert rom har et stort bad med dusj og badekar, og i første etasje finner vi Slingsbystuen med store mørke skinnsofaer og tradisjonell «cognac- og røykesalong-stil».

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring, som også dekker en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Sjekk at forsikringen dekker frikjøring og brevandring.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent guide (1 guide per 6 gjester)
 • Overnatting i del av tomannsrom
 • Alle måltider inkl juice, kaffe og te
 • Ferge og taxibåt, dersom vi benytter oss av det.

Pris inkluderer ikke

 • Transport tur/retur Norangdal. Det letteste er privatbiler, evt leiebil fra Ørsta eller Ålesund. Vi trenger privatbiler til å kjøre til utgangspunktet for toppturene. Hvis vi kommer tilbake et annet sted en der hvor bilene blir parkert så tar vi taxi tilbake til utgangspunktet, og deler regningen.
 • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette kan eventuelt leies, ta kontakt hvis du trenger hjelp til å ordne det. Det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. 

Dag 1:

Oppmøte på Villa Norangdal i Norangsdalen på kvelden. Den vakre trevillaen ligger midt mellom flere av Sunnmøres beste toppturfjell. I ærverdige Slingsbystua eller i spisestuen blir det planleggingsmøte med guiden/guidene, og det serveres varm suppe før vi kryper til køys og gleder oss til morgendagen.

Dag 2: 

Etter en solid og god frokost blir det avreise til dagens skitur. Vi ser an dagens vær- og føreforhold. Blæja er skifjellet rett bak husveggen, og dette er ofte en veldig fin tur å starte med. Da starter vi med skiene på beina rett fra hotelltrappa. Fra hotellet er det også kort vei til Slogen, fjellet som ofte omtales som "Kongen av Sunnmørsalpene". Alternativt så kan vi ta ferge over Hjørundfjorden og gå på Randers Topp, eller velge et annen spektakulært turalternativ som å gå på Skårasalen med nedkjøring rett ned i Hjørundfjorden og til den veiløse bygda Skår. Derfra tar vi ferge tilbake til bilene.

Tilbake på Villa Norangdal blir det muligheter for å ta en kald øl i den utendørs badestampen på tunet, eller nyte utsikten over fjellene fra badekaret på rommet. På kvelden dekkes det til tre-retters middag på før vi avslutter velden med turplanlegging foran peisen i Slingsbystua.

Dag 3: 

Samme opplegg som i går, men på andre topper. Vi ser an forholdene og reiser dit det er best føre. Kanskje er Kvitegga også et alternativ? Toppen ligger rett ved Villa Norangdal og er den høyeste i Ørsta. Vi kan også ta ferge over Hjørundfjorden og kjøre opp til Standalhytta. Herfra er det en fantastisk tur opp til klassikerne Kolåstinden eller Nordre Sætretinden.

Et litt kortere alternativ er Sylvkallen - fra toppen er det stupbratt ned i Hjørundfjorden, men på "baksiden" er det fine skiforhold. Hvis vi ønsker det, er det også mulig å gå en "overgangstur" over Blåbretinden - og ende opp på brygga i Trandal for så å ta ferge tilbake. Trandal er en veiløs bygd ved Hjørundfjorden - og bygda har egen pub hvor eventuelt prøver å få tid til en øl før vi tar fergen tilbake.

På Villa Norangdal venter nydelig tre-retters middag. Etter middag kan de som ønsker slappe av i badestampen, eller bare nyte kvelden i chesterfield-stolene foran peisen i Slingsbystua.

Dag 4: 

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og gjør oss klare for nye turmuligheter. Er beina slitne etter to fine turdager kan Blæja være et alternativ denne dagen, hvis denne toppen ikke har stått på turprogrammet tidligere. Her går vi opp rett fra husveggen. Dette er en lett tur - men som byr på formidabel utsikt utover Sunnmøre og Hjørundfjorden.

Etter endt tur og tilbake på Villa Norangdal er det dusjmuligheter - og kanskje en kake eller brus i husveggen før hjemreise. Dersom hele gruppa ønsker det, er det også en mulighet for guidet offpistkjøring i alpinanlegget i Stranda (heiskort er ikke inkludert). Det kan også passe, dersom turdeltagerne ikke trenger å dusje før hjemreise, å legge inn en topptur på veien mot Stryn eller mot Ålesund/Ørsta dersom dette er hensiktsmessig for hjemreisen til turgruppa.

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann.

Sitteunderlag  
 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

Hyggelig at du vil på tur med oss!

Det er desverre ingen ledige plasser igjen på denne turen. Men, vi kan godt sette deg opp på venteliste! Bare send en e-post til info@hvitserk.no eller ring 23 21 30 70.

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Skitur, topptur

Grad: