Tilbake til søkeresultater

Toppturkurs på Vatnahalsen

Veivalg, skiteknikk, turplanlegging og skredlære - dette er noen av temaene for vinterens toppturkurs!

Mine forventninger til Toppturkurs på Vatnahalsen ble innfridd og vel så det. Et virkelig profesjonelt opplegg fra a til å. Vatnahalsen Høgfjellshotell var et flott samlingspunkt og vertskapet med Jannet i spissen var fantastiske. Været kunne ikke vært bedre. Guidene var utrolig flinke - læringskurven var bratt - men det pedagogiske hjalp oss gjennom. Sekser på terningen — Karl Trygve

Har du et ønske om å lære mer om det å gå på topptur, bli flinkere på ski, eller drømmer du kanskje om å bli med på en av våre turer på Sunnmøre, Romsdalen, Haute Route eller den norske Høgruta i Jotunheimen? Dette er et kurs som er ment for dere med lite til middels erfaring. Vi tar med guider som har ansvaret for flere av våre toppturer, og i løpet av helgen vil de gi deg den beste opplæringen i det flotte området rundt Vatnahalsen høgfjellshotell! Med et tak på maks seks deltagere per guide vil du få en tett oppfølgning, fra høyt kvalifiserte guider med den beste kompetansen. 

Sentrale temaer under helgen vil være skiteknikk under ulike forhold, veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster i skredterreng, riktig bruk av utstyr og naturligvis vil skredlære være et gjennomgående tema. Kurset er lagt tidlig i sesongen for å gjøre deg klar for fantastiske opplevelser i det norske eller utenlandske vinterfjellet! Det er ikke mulig å kjøre til Vatnahalsen, men det ligger lett tilgjengelig med tog fra både Oslo, Bergen og andre steder på vestlandet via Flåmsbanen. 

Under helgen vil vi bo og spise på trivelige Vatnahalsen høgfjellshotell. Det familieeide hotellet byr på fantastiske muligheter for kurs og toppturer. Rundt omkring finner du kjente turmål som Tarven, Kvanntjørnnuten og Skjebergnuten for å nevne noen. Hver dag blir vi servert en 3-retters middag på en liten, men nydelig buffet bestående av norske og lokale råvarer.

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Vi legger opp et kurs for folk med lite til middels erfaring fra toppturer. Du bør være komfortable med å kjøre rød løype i skianlegg. Har du mye skierfaring vil du få enda mer utbytte av denne helgen. Har du lite skierfaring, bør du legge inn noen helger i forkant i ett skirtrekk. Guidene har lang erfaring fra å holde kurs, og utbytte vil være stort for den som ønsker å lære mer om sikker og god ferdsel i alpint vinterterreng. 

Sikkerhet

Vi benytter oss av høyt kvalifiserte guider med lang erfaring i fra alpint skiterreng. 

Innkvartering

Vi bor alle dagene på det koselige og familiedrevne Vatnahalsen Høgfjellshotell.

Transport

Vi ankommer med togene på Vatnahalsen ca. kl. 18:00 første dag. På søndagen tar vi toget med avgang ca. kl 17:30 hjem igjen. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

PRIS INKLUDERER

  • Erfarne tindevegledere fra Hvitserk
  • Overnatting i dobbeltrom (3 netter) på Vatnahalsen høgfjellshotell.
  • All mat på tur, fra torsdag kveld til lunsj på Vatnahalsen søndag.

Pris inkluderer ikke

  • Tog t/r Vatnahalsen.
  • Personlig skredutstyr (se utstyrsliste)
  • Reise- og avbestillingsforsikring.
  • Eventuell alkoholholdig drikke eller mineralvann.
  • Enkeltrom (1000,- NOK og gi beskjed senest 10. desember om du ønsker dette)

DAG 1: OPPMØTE Vatnahalsen høgfjellshotell

Vatnahalsen er kun mulig å nå med tog, og vi samles på kvelden, etter at ettermiddagstogene fra Bergen og Oslo har kommet frem. Vatnahalsen høgfjellshotell er et hyggelig og familieeid hotell på 840moh. Her får vi servert kvelds i peisestuen og møter guiden og de andre turdeltagerne. Vi bruker kvelden på å forberede turen neste dag, gå gjennom planen for helgen og og gjør oss klar for dagene i felt. Vi overnatter i dobbeltrom på hotellet.

(-/-M)

DAG 2: ut i felt

Vi starter dagen med god hotellfrokost. For å få mest ut av dagen starter kommer vi oss ut på tur ganske raskt etter frokost, og beveger oss ut i det flotte terrenget rundt Vatnahalsen. Været og forholdene avgjør ruta, og kvelden i forveien har vi studert kartet og lagt en plan for hvor vi har tenkt oss. Underveis tar vi pauser der vi får tips og opplæring i relevante temaer knyttet til skred og alpin skiferdsel. Vi har med oss matpakke fra hotellet, og når vi er tilbake får vi først servert kaffe og vaffel før vi tar en varm dusj og spiser middag litt utpå kvelden.  

(F/L/M)

DAG 3: skredkurs

Etter frokost tar vi igjen på sekk og ski. Som dagen før følger vi viktige rutiner knyttet til skredsikkerhet. I tett dialog med guiden deres vil vi fordype oss i viktige temaer knyttet til toppturer. Vi vil terpe på skikjøring utenfor preparerte løyper, diskutere hvordan man gjør gode rutevalg og øve på de temaene gruppa har ønske om. Kvelden tilbringer vi som dagen før, diskusjon rundt temaer vi har erfart i løpet av dagen, og selvfølgelig en nydelig middag servert på hotellet. 

(F/L/M)

DAG 4: EN SEKK FULL AV ERFARING

Vi går ut etter en solid frokost på hotell. I felt skal vi prøve ut kunnskapen vi har fått i løpet av de siste to dagene, og også denne dagen vil være full av lærerikt innhold. Lunsjen tar vi utendørs, og finner oss fint terreng for morsom og passende utfordrende skikjøring. Kanskje har du fått deg noen nye turkamerater som du drar på fjelltur med allerede denne vinteren? Vi tar ettermiddagstogene hjem igjen fra Vatnahalsen. 

(F/L/-)


F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis ferdig nistepakke)
M = Middag inkludert

UTSTYRSLISTE TOPPTUR

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

Ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter / hansker

 

Tynne hansker 

 

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

 

Skibriller og solbriller

 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Randone eller telemark. 

Skihjelm

 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

 

Skarejern (ikke obligatorisk) 

Ta med skarejern om du har, her er det gode muligheter for utstyrstips!

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Denne skal alltid være med i skredterreng. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Kompass m/clinometer

 

Kart

https://www.kartbutikken.no/turkart-serien/turkart-1-50-000/rallarvegen-dnt-turkart 

Isøks (ikke obligatorisk)

Har du en isøks du ikke har brukt mye, så ta den gjerne med om du har noen spørsmål.

Stegjern (ikke obligatorisk)

Har du stegjern du ikke har brukt mye, så ta de gjerne med om du har spørsmål til disse.

Dagstursekk

Ca. 40 liter. Sekken bør ha egne festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

 

Sitteunderlag  
 Termos  Liten.
Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Kurs, skitur, topptur

Grad: