Tilbake til søkeresultater

Vårskitur i Romsdalen

Rund av skisesongen med noen fantastiske mai-dager med toppturer på Trollstigplatået i Romsdalen.

I midten av mai har våren for lengst kommet i store deler av landet. Likevel er det fremdeles flotte skiforhold på Sunnmøre og Trollstigplatået. Veien over Trollstigen åpner vanligvis hvert år i slutten av mai, og gir mange fantastiske turmuligheter. Topptur på denne tiden av året gir opplevelser fra to av årets fineste årstider med vårsløsj, varme og lyse dager, men allikevel vinterfølelsen på fjellet og full vår nede i de grønne fine dalene. Med utgangspunkt i idylliske Hotel Aak, kan vi garantere en suveren langhelg på topptur med lokalkjent guide.

Med fire skidager til rådighet, er turmulighetene mange. Alnestinden og Finnan på toppen av Trollstigen kan være naturlige turmål. På hotellet er det badstue og vi bruker kveldene til å spise gode middager og planlegge nye turer.

Turleder er Halvor Hagen som bor i Romsdalen og er utdannet tindevegleder. Han er ivrig skikjører og klatrer og har de siste 15 årene jobbet som fjellfører i området. Han er også forfatter av boka "Toppturer i Romsdalen", som av mange regnes som en av landets absolutt beste skiførere.  

Turmålene velger vi ut fra snøforhold, skredvurderinger, været og gruppas ønsker. Hvilke turer vi velger avhenger også av om Trollstigen åpner eller ikke, dersom det er mye snø, kan veien være stengt. Dersom veiene ikke er åpne for biltrafikk, men forholdene ligger til rette for å bruke el-sykler, bruker vi det. Vi finner uansett fjell i området vi kan boltre oss på. Noen av turene som er aktuelle er: 

 • Ringshornet (1532 moh): En flott skitur som byr på en spektakulær og litt luftig topprygg på slutten. Vi starter på 700 moh i dalen og toppen er på 1532, så det er mulig å ta en tur til etter denne turen. 
 • Alnestind/Finnan: Alnestinden (1665 moh) er den enkleste av de to, nedkjøringen fra toppen foregår i en nordøstvendt flanke som holder veldig godt på snøen. Nabotoppen Finnan er en annen vårski-klassiker som er litt lenger enn turen til Alnestinden. Finnan har to topper, og fra Trollstigen er det den høyeste (1786 moh) som er det naturlige målet. Begge disse toppene gir flotte turer med fantastisk utsikt og kjøring.
 • Blåtinden (1338 moh): Dette er ett av favorittfjellene til Halvor Hagen, og her er det ofte gode snøforhold. Nedkjøringen i smørbotn er godt skjermet for vind - og holder lenge på løssnøen.

Turfakta

VANSKELIGHETSGRAD

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Det er en fordel om du har kunnskaper med ski- og toppturer. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

TURFORBEREDELSER

Deltakerne på denne turen bør ha gode skiferdigheter. Alle må ha skredutstyr og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Romsdalen" av Halvor Hagen
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

SIKKERHET

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi har en svært erfaren guiden på denne turen, og har maks seks deltakere per guide. Det er påkrevd at du har med skredsøker, spade og sondestang i tillegg til riktig klær og skiutstyr. Vi baker inn kursing underveis i turen slik at du også skal bli sikrere i dine vurderinger på slike type turer.

UTSTYR

Skredutstyr (søkestang, spade og skredsøker), isøks og stegjern er obligatorisk, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det. Skarejern kan også være en fordel, hvis du har tilgang på det. Utstyret kan leies, gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker dette.

ATTRAKSJONER

 • Toppturer i ett av landets beste skiområder
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Overnatting på et flott hotell i nærheten av fjellene vi skal på tur i

INNKVARTERING

Vi bor på Hotel Aak som ligger midt iblant noen av Norges mest ikoniske fjelltopper. Vi bor i dobbelt/twinrom.

KLIMA

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

FORSIKRING

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

NOEN GENERELLE TING Å VÆRE OPPMERKSOM PÅ:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

VI ANBEFALER AT DU SJEKKER AT DIN FORSIKRING DEKKER FØLGENDE:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

FORBEHOLD

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

PRIS INKLUDERER

 • Overnatting på Hotel Aak i tre netter (dobbelt/twinrom). 
 • Frokost, nistepakke og middag under oppholdet
 • Lokalkjent guide med maks seks gjester

Til og fra tur bruker vi egne biler og organiserer felles transport med privatbiler. Privatbilene brukes også som transport til startstedet for turene, og gruppen deler utgiftene for bensin.

PRIS INKLUDERER IKKE

 • Transport t/r Hotel Aak og eventuelt transport underveis på turen
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

 Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss beskjed i god tid dersom du ønsker dette.

DAG 1: OPPMØTE på hotel aak

Oppmøte på Hotel Aak ved Åndalsnes. Dere spiser middag på hotellet og blir kjent. 

(-/-M)

DAG 2-3: TOPPTURER RUNDT TROLLSTIGEN

Guiden møter dere til frokost, og dere går igjennom turalterantiver, utstyr og forventninger for de neste dagene. Etter en god frokost og smøring av nistepakke, tar vi på oss skia og drar på turer i dette utrolig flotte området. Vi ser an vær- og føreforhold hver dag, og legger opp turer etter det. Alternative turer kan være Alnestind/Finnan, Ringshornet 1532, Blåtiden 1338 og Grøtet 1497. Dagene er lange og det er mulig å gå flere turer på en dag hvis beina orker. Etter hver tur spiser vi en god middag på hotellet, slapper av og forbereder oss på neste dag.

(F/L/M)

DAG 4: TOPPTUR OG HJEMREISE

Etter mange fine dager på tur begynner vi antageligvis å kjenne det i beina. Vi spiser en siste frokost, smører matpakker og forbereder oss til tur. Denne dagen velger vi kanskje en litt kortere tur siden mange har et stykke hjem. Hvis alle vil gå en lenger tur også denne dagen er det mulig, uansett er vi senest nede fra tur i 16-17-tiden.

(F/L/-)


F = Frokost inkludert
L = Lunsj inkludert (vanligvis ferdig nistepakke)
M = Middag inkludert

UTSTYRSLISTE topptur

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Stegjern

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann.

 Termos  Liten.
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Dagbøker

Bestill / meld interesse

-

Bekreft bestilling

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Type:

Topptur

Grad: